Solig lördag

och dagens positiva ääääääääääääääääääääääääääär:

- Jag tvättade en maskin.
- Jag klippte Magnus.
- Jag grävde fram en massa kläder som jag ska stryka....någon dag....helst i morgon.
- Jag köpte 10 pelagonier och jord och planterade mina två balkonglådor. Röda pelagonier. Fina.
- En kompis från förr ringde mig - vi har nog inte hörts på ett år - och vi bestämde att familjerna ska träffas rätt snart. De har ett supergulligt/fint hus i Stuvsta som de renoverat otroligt fint. Att sitta på deras altan är ren lyx.
- Vi åkte till Farsta Centrum för att klippa killarna och hann med att gå på Stadium och prova nya fotbollsskor till Måns. Sedan smygköpte Magnus dessa och Måns ska få dem i födelsedagspresent när han fyller 7 juli.
- Barnen blev urfina i håret.
- Jag köpte en väldigt cool jeanskjol till mig själv på halva priset på JC. Den är hög i midjan och sedan går den ut lite som en ballong med stora sidofickor och sen smalar den av rejält vid knäna. Väldigt mycket Kicki.
- Jag har haft trevliga msn-konversationer med Helen och Malin.
- Jag åt några bitar sushi på balkongen och det gick bra (med bra menas att jag inte fick ont 2 timmar efteråt).
- Vitt vin kan också vara gott som omväxling.

James Hetfield

Alldeles för länge sedan jag la upp lite bilder på James Hetfield. Sitter just nu och tittar på en dvd som handlar om när Metallica gjorde The Black album. Vilken karisma och röst (även när han pratar) denne man har.











Somna i soffan

är det och många som gör en fredagskväll. Likaså jag. Men så kom jag på att jag inte har bloggat idag och då blev jag lite piggare.

Dagens positiva:

- Det är skönt att slappa i vår nya soffan och titta på Seinfeld och sedan slumra in.
- Rött vin är gott.
- Att åka hem från jobbet och glömma hood-tröjan jag hade på morgonen på rummet och känna att det är så varmt så jag behöver inte ta hissen upp igen och hämta den.
- Jag tror tjejen som vann Talang-grejen på TV4 idag är från Tallkrogen - men jag kan ha fel. De filmade en kvinna i publiken hela tiden som jag är bekant med - men jag har aldrig träffat hennes barn. Det bör ha varit hennes dotter. Kul!
- Åt lite kycklingfilé och ris till middag och fick inte ont.
- I morgon bitti får jag sova.

God natt!

Dra mig baklänges

vad bra den danska thrillern Brottet är! Fullständigt makalöst bra! Jag vill aldrig att den ska ta slut - men nu är det bara tre avsnitt kvar..

Har vabbat idag - Emil hade en magåkomma. Tillbedjer högre makter att jag inte får hans och Magnus bugg till helgen.

Det positiva som hänt är:

- Min läkare ringde! Långt och bra samtal och jag ska få en ventrikelröntgen (magsäcksröntgen) för att se om magsäcken tömmer sig på mat för fort eller för långsamt. Vet inte vad man kan göra åt det om det visar sig vara så, men jag är glad för att min läkare vill gå vidare med undersökningar. Jag ska även få ta nya blodprover och testa en ny medicin. I varje fall något. Men det är svårt för mig att tro på att något ska hjälpa. Ska dock försöka tänka positivt. Hon är så gullig min läkare och jag har känt för att gråta en skvätt då och då sedan vi pratade. Hon har stor förståelse för att jag mår dåligt psykiskt nu.

- Vi gick på vårfest på dagis. Emil var bättre på eftermiddagen och vi gick till dagis för att se uppträdanden och ha picknick. Varm och skönt.

- Brottet, brottet, brottet - så bra tv-serie.

- Det är fredag i morgon.

Några korta

rader från mig.

Vi har varit på picknick med Måns fritids/klass. Jag var med och spelade brännboll och gjorde ett frivarv!

Dagens positiva är:

- Att min läkare har försökt nå mig - men jag var upptagen i möte med mobilen på ljudlös... Hon ska ringa i morgon fm igen. Ska tydligen få göra några fler prover.

- Mitt frivarv.

- Kul att se alla föräldrar och lärare i gröngräset idag.

- Solen.

Det som är mindre positivt är dock att Magnus känner sig illamående. Gode Gud låt honom inte bli magsjuk! Jag klarar inte av att bli smittad (låter jävligt egoistiskt, men jag skulle kunna ta någon annan sjukdom nu, men inte just magsjuka. Det var ju det som satte igång mitt helvete. Men nu ska försöka vara positiva...)

Skriver lite

innan ev. magvärk startar (har föraningar...).

I soffan med mig sitter barnen och tittar på barnprogram. Utanför fönstret strålar solen. Allt är grönt. Det är vår, min favoritårstid.

Idag har det hänt en hel del positiva saker:

- Jag och familjen fick klartecken att vi kan bo två nätter hos en vän i Köpenhamn i juli (hon bor i en sexrummare - eller var det fem?) i ett supermysigt område. Hööögt i tak och schackrutigt golv i köket (älskar det!!!). Och nu börjar jag tänka ännu längre - att vi ska dra till Legoland också. Är det någon som vet hur långt det är från Köpenhamn till Legoland?

- Jag skrev ett lååååångt mail till min läkare (jag har inte hennes mailadress men jag chansade på hennes namn och sodersjukhuset.se och mailet kom inte tillbaka med stämpeln "okänd adress" i varje fall). Brevet innehöll ord och inga visor men jag var inte elak på något vis, jag bara poängterade att jag inte står ut längre och så ställde jag en rad frågor om olika behandlingar m.m.

- Vi har fått stugan i Halland uthyrd en vecka - och får lite av utgifterna för densamma täckta.

- Jag fick två gulliga sms idag som jag blev glad av.

- Jag åt ute på terrassen och såg hela Stockholm. Det finns nog knappt någon som har en sådan utsikt från sin arbetsplats tror jag :).


Ok - nu hoppas jag att dessa positiva saker ska dröja sig kvar om smärtan kommer snart. Åt i och för sig bara mackor, men man vet aldrig.


Det är svårt

att skriva dagens positiva just nu, men jag ska försöka:

- Vädret.
- När jag youtubade på Björn Gustafsson.
- När jag och Emil gick ut i Svedmyraskogen efter middagen och plockade liljekonvaljer och hundkex. Tre fina buketter är nu utplacerade i lägenheten. Vi hade jättemysigt.
- Sverige vann med 1-0 mot Slovenien.

Hårt arbete

Idag har vi fixat och donat med vardagsrummet och nu börjar det likna något. Jättekul! Det känns renare på något sätt. Men det roligaste av allt idag var när jag, Emil och min bror såg Måns spela fotbollsmatch (Magnus är tränare så han är ju alltid där). Måns gjorde två mål! Och de var hur snygga som helst och jag fick tårar i ögonen när han gjorde målgesten som han övat på så länge. Tror kanske han gjort något mål tidigare i en match - men det här var så vansinnigt stort för honom. Han stod i mål första halvleken och jag lovar han räddade 10 stycken ordentliga målchanser. Mitt modershjärta höll på att svämma över. Den bästa morsdagpresent jag någonsin hade kunnat få. Det är honom så väl unt. Han tränar ju  varje dag - springer ut själv i fotbollskläder till grusplanen en bit bort. Av Emil fick jag en urgullig teckning.

Efter matchen åkte jag och brorsan till mammas och pappas grav för att sätta nya blommor. Jättefint blev det. Jag har såna skuldkänslor för att jag inte är där oftare - men det är 2,5 mil dit. Nu känns det i varje fall bra.

Dagens positiva blir alltså:

- Måns mål och Måns räddningar.
- Att jag och brorsan gjorde fint på graven.
- Att vardagsrummet ser bättre och bättre ut.
- Att jag städade toaletten.
- Vädret.
- Att jag hittade parfymer som jag glömt bort (och som är oöppnade).


Hur är det möjligt

att Sverige kunde komma nästan sist i schlagern? Det känns ju som att något är skumt. Vilket antiklimax.

Nu hoppar jag i säng...men först...


Dagens positiva:

- Jag har klippt och slingat mig och ser ganska sommarfräsch ut.
- Vi köpte nya bokhyllor på IKEA så snart börjar vardagsrummet se ut som ett rum igen.
- Garvade ihjäl mig åt Björn Gustafssons presentation av Sveriges röster i schlagern.
- Trevlig schlagerkväll hos Lotta med familj TROTS att jag hade rejält magont i ca två timmar när jag var där! Jag stod ut även om det var nära att jag gick hem flera gånger. En miniseger!

Godnatt!


Det blev en eftermiddag på Nytorget

Jag och Lotta och solen och varsitt glas kallt vitt vin. Två timmar av energi, skratt och lugn på söder. Ibland känns det som man får en liten andpaus.

Just nu är det Kill Bill 2 på tv. Den är både helt vidrig och otroligt fascinerande på samma gång. Älskar Uma Thurman.

Dagens positiva:

- Att jag flexade och träffade Lotta.
- Att jag målade tredje strykningen av röda väggen - nu orkar vi inte mer :).
- Att en vän och hans två söner ska åka med till Kreta den 14 aug (den yngste sonen är en av Emils bästa kompisar)


Jag flexar idag

Med tillstånd från chefen så får jag ta ut några timmar flex idag (och går före kl. 15 - som är den normala tiden man får flexa ut). Går härifrån om en timme (12.30) för att träffa Lotta. Jag måste träffa någon som peppar mig järnet nu, för mina tankar är inte nådiga. Igår när jag hade ont så tänkte jag tankar som att jag kommer bli förtidspensionär och att jag aldrig kommer bli smärtfri utan vara ett vrak både psykiskt och fysiskt resten av livet. Då behövs det en Lotta som kan peppa en irl. Jag har så mycket kvar att ge - varför skulle det här hända?

Jag står inte ut med att ha det så här - ändå vet jag att en bättre väg att gå är acceptans. Men hur fan gör man? Jag är så avundsjuk på alla andra som kan äta utan att få ont. Jag vill inte bli bitter. Eller förresten - bitter är kanske ganska coolt att vara :).

Jag ska känna söders puls under min hud i eftermiddag - och några secondhandbutiker blir det säkert.

Ha det - min trogna skara av läsare!

Semifinal

i Melodifestivalen och inte är det några riktigt bra låtar, förutom Perrellis då, som jag gillar skarpt (till min stora förvåning). Tyckte Charlotte gjorde bra ifrån sig så hon bara måste gå vidare. Precis som om det skulle spela nån roll. Fast jag måste fokusera på nåt. För jag mår inte bra just nu. Skitont.

Dagens positiva:

- Trevligt möte med en tjej från Norge som är på min avdelning för att lära sig hur vi jobbar.
- Magnus har målat den röda väggen för andra gången och kanske behövs det inte en tredje gång.
- Måns och Emil är bäst i världen.
- Emil berättade för mig att de hade sett svartmyror och rödmyror på dagis. De såg en skalbagge också, men den sprutade inte eld och lava  (som den ska göra har Emil fått höra).
- Magnus är en klippa.

Dagen som gick

har jag delvis spenderat med att skriva referenser enligt Vancouversystemet. Det är ett pyssel kan jag säga. Alla punkter och siffror ska sitta på ett speciellt sätt. Här är ett exempel:


Barnitz L. Effectively responding to the commercial sexual exploitation of children: A comprehensive approach to prevention, protection, and reintegration services. Child Welfare Journal 2001;80 (5):597-610.

Jag lovar - det finns folk som kan bli högröda i ansiktet av ilska om inte en referenslista ser ut enligt konstens alla regler... Jag tillhör inte den skaran, men tycker väl att det är bra om listan ser någorlunda enhetlig ut.

Dagens positiva blir följande:

- Trots gråt och skrik mellan mig och Emil på morgonen så blev vi vänner igen genom världens bästa kram.

- Jag skrattade som bara den åt A på fritids när han berättade om att han hade varit förkyld i över tre  veckor men att läkaren vägrade ge honom penicillin, medans en kompis till A fick penicillin när han sa att han hade lite ont i lungorna... Han sa att snart blir det ambulans in till akuten för han står inte ut mer. Och mycket mer :).

- Jag berättade historien om när jag skällde ut en kvinna förra veckan när jag var på min "smärtgrupp" idag (en kurs jag går, som är KBT-inriktad). Vill ni också höra? Jo det var så här att jag hade en skitmorgon och det var råkallt utomhus och allt gick fel. Så svängde jag i lugnt tempo in på cykelvägen mot Svedmyra t-bana. Då är det någon som skriker till mig "Det här är faktiskt en gångväg!". Och då skriker jag tillbaka: "Nä det är det inte." Och då skriker hon och pekar att "det är det visst" och pekar på en för mig helt okänd cykelfil ute i bilvägen. Då lackar jag ur helt och skriver: "Jävla vardagspolis!" Och sedan skriker jag något i stil med att jag är så himla trött på såna människor osv. Och så cyklar jag vidare. Jag parkerar min cykel på stationen och går igenom spärrarna. DÅ hör jag någon flåsa bakom mig och innan jag ens känner handen på min axel så vet jag vem det är som är bakom mig. Kärringen. Hon ber om ursäkt (på ett ganska ironiskt sätt) om hon förstört min dag, men vill ändå påpeka att man kan bli påkörd. Då säger jag: Men du blev inte  påkörd! Sedan verkar det som om hon vill fortsätta konversationen och tunnelbanan rullar just in på stationen. Då utbrister jag: "Jag vill inte sitta i samma vagn som du", och så springer jag till nästa vagn. Moget va :)? Men jag TÅL inte såna där människor. Tänder direkt. Och egentligen står jag för allt jag sa utom biten om att jag inte vill sitta i samma vagn som henne... Vad jag menade var ju att jag inte vill snacka om skiten nåt mer. Och vet ni - på kvällen när jag cyklade tillbaka kollade jag skyltarna vid "gångbanan" och det är visserligen en pil att man kan cykla i bilbanan, men det är ingen skylt som markerar att det enbart är gångtrafikanter som får gå på den andra lilla vägen. Ja ja - jag hoppas jag slipper se henne mer. Men det är ju troligt att jag kommer göra. Det positiva med historien var att jag fått en hel rad människor att skratta när jag återberättat den.

- Jag kommer att genomgå ytterligare en undersökning för min höftsmärta (som kommit i bakgrunden av min magsmärta). I kursen jag går så anser en av ledarna att jag måste få ytterligare en utredning. Han tycker nämligen att motion - att få jogga igen som jag älskar - skulle vara bra för mig och eventuellt minska min magsmärta. Jag fick ett litet hopp igen. Han ska rekommendera en bra sjukgymnast till mig.


Jag är ledsen

att bloggen blir så inriktad på mitt mående och min mage och att det kanske inte är så spännande läsning just nu. Men bloggen fungerar lite som terapi för mig för tillfället. Jag har en stor önskan och det är att jag ska kunna ta mer foton på mig själv i roliga kläder framöver, men då måste jag hitta ett smart sätt för att det ska ta så lite tid som möjligt. Kanske hittar jag ett bra ställe där jag kan ha stativet i vardagsrummet, när det blir klart.

Vad skönt det var att gå ut nu på morgonen. Trodde det skulle vara svinkallt så jag klädde på mig rejält, men när jag kom ut så värmde ju solen! Och när jag kom till skolan med Måns var en av fritidsledarna i sitt esse och drog banala skämt så att jag vart tvungen att skratta rejält. Det var bra, för svårmodet ligger kvar över mig som en hinna idag med. Han får mig nästan alltid att skratta - denne fritidsledare - en riktig energigivare. Jag skulle kunna tänka mig att spendera en dag på skolan/fritids bara för att tanka in positiv energi och få ha en massa goa ungar omkring mig. Tror jag ska planera in det i juni.

idag går det nästan inte att klämma fram nåt positivt. Jag har haft ont sedan 14.00 och har det fortfarande och nu är klockan snart 22. Det måste finns gränser för hur mycket smärta man ska behöva ta. Till slut kommer de negativa tankarna. Jag vill bara gråta och gråta och gråta. Ska livet vara så här nu?

Men jag minns att jag skrattade någon gång på förmiddagen på jobbet. Och att jag gosade med Emil när jag hade mindre ont under en liten stund på kvällen. Jag minns också att Magnus var duktig och målade klart vägg 3, så nu är det bara vägg fyra - den röda - kvar.

Medan Magnus

målar den andra kortsidan av vardagsrummet - den med balkongdörren och fönstren - så slänger jag in ett inlägg.

Gud vad jag längtar tills vi har målat färdigt! Jag är så nyfiken på hur det hela kommer att bli till slut. Och oj vad jag vill ha en platt-tv, för nu när vi knappt kommer att ha några möbler på ena långsidan av rummet så sticker tjock-tv:n ut alldeles för mycket. Det ser smått absurt ut. Men en sak i taget - förr eller senare blir det en platt-tv.

Dagens positiva:

- Fick världens gosigaste godmorgonkram av Emil.
- Skrattade mycket och länge åt en text som min kollega skickade över till mig. En EU-parlamentariker eller liknande som skriver svengelska i förordet till en offentlig/officiell rapport. Och då menar jag att hon lagt in helsvenska ord inom citationstecken i en engelsk text. Ord som "frivillig" och "bidragit" m.m. stod där helt oöversatt. Jag vet att jag är lite elak som skrattar åt detta, men jag tycker faktiskt att det är så vansinnigt komiskt och konstigt att hon inte bett någon läsa igenom det hela innan det gick till tryck.
- Jag lyssnade på The Last Shadow Puppets i mp3-spelaren både till och från jobbet. Väldigt rolig skiva. Sångaren från Arctic Monkeys är med och sjunger gudomligt och med en fantastisk accent.

Två väggar av fyra klara

Det är ett slit att måla men det är roligt och ger resultat. Idag var det jobbigaste jobbet att flytta på alla böcker och bokhyllor. Men man blir rätt trött av att rolla en sexmetersvägg också... Magnus fick köra strykning två för jag fick så ont i magen efter maten. Trist.

Nu sitter tre familjemedlemmar av fyra (fyran heter Emil och har just lagt sig) i nya soffan och tittar på tv och gluttar på den nya vita väggen bakom tv:n. Måns är skitpigg för han tog en sovpaus på eftermiddagen när han kom hem från sin fotbollsmatch. Idag vann laget med 11-1!!! Snacka om revansch. Måns stod i mål.

När jag skulle natta Emil så blev det lite fniss, för han tycker ordet påslakan är roligt. Och det är det ju! Nu ligger han där inne i underslafen i rena fräscha påslakan och väntar på John Blund.

Dagens positiva:

- Att målningen går framåt och att vi faktiskt kan vara färdiga nästa söndag vid den här tiden om inget oförutsett händer.
- Att se Magnus iförd min v-ringade t-shirt och mina jeans när han målade. Den t-shirten satt tajt kan jag säga och passade utmärkt till hans håriga bringa! Och en bra bit av magen syntes också. Ha ha - underbart!
- Skönt att vara inne en hel dag utan att behöva gå ut i detta trista väder.

En lista - sånt är kul

Jag har snott en lista från Anna.


Bästa promenad: Någonstans på Södermalm, utforskandes second hand-butiker.
Favoritdrink: Moscow mule (vodka, ginger ale, pressad lime - behåll klyftorna kvar i glaset, massa is).
Bästa micromaten: Hemlagad paj som blivit kvar från dagen innan.
En bra gå bort-present: Något kul från butiken Village kanske, eller en flaska vin och rosor.
Favoritlyxartikel: God parfym, smycken.
Läser just nu: En bok om Bono i U2 - underbart bra!
Läser helst: Riktigt bra deckare eller böcker med passionerad kärlek i.
Favoritförort: Vad tror ni - Tallkrogen så klart!
Fikar gärna på: Waynes Coffee
Bästa lunchställe: Ingen aning faktiskt.
Bästa brunchen: Ingen aning här heller - brunchar aldrig.
Bästa kaffet: Jag gillar Waynes latte.
Bästa konsertlokal: Jag gillar Annexet under Globen. Gillade Nalen också, när brorsan spelade där nyss. Debaser Medis är bra också.
Bästa baren: Ha ha - kanske 67:e våningen i Rockefeller center, New York. Men om vi pratar Stockholm så gillar jag Gondolen för en fördrink, sen gillar jag min kompis Johans bar (Torget i Gamla stan) och en massa andra ställen som jag inte kommer ihåg nu.
Bästa puben: Nästan vilken som helst i London.
Bästa restaurang: Kanske Samrat of India på Katarina Bangata - i all sin enkelhet och med mycket nostalgi (jag och Magnus har gått där så många gånger).
Senaste Stockholmsupptäckt: Att det kan vara sommar ena dagen och vinter den andra.
Senast sedda utställning: Oj - vet inte när jag var på en utställning senast...
Favoritråvara: Fil (eller det är väl ingen råvara - det kanske blir mjölk då).

Dagens positiva

- Jag slängde en påse skräpleksaker från barnens rum (behövs slängas 10 påsar till...)
- Vi hämtade soffan och allt gick smidigt - från betalning till montering. Barnen älskar den och det gör vi två vuxna också.
- Brorsan kom över och åt sushi och jag fick försenade födelsedagspresenter. Doktor Kosmos nya skiva Hallå fick jag (jag avtackas i konvolutet :), och sedan fick jag U2-boxen med den re-mastrade Joshua tree-skivan och en massa extramaterial; låtar som aldrig blivit utgivna, konserter på dvd, en bok m.m. Tina - välkommen över och titta med mig!
- Jag fick inte så ont alls av sushin - åt fyra bitar.
- Jag har maskerat och målat en vägg.
- Jag har en gosig 5-åring som klänger på min rygg just nu.

Soffan på plats

och jag målar. Har gjort första strykningen vitt på en av kortsidorna i rummet. Det var superkul. Länge sedan jag rollade! Ska faktiskt försöka hinna med strykning två innan jag lägger mig. Bör kunna ske vid 22-tiden. Nästa vägg blir en jobbig vägg för det är där vi har alla bokhyllorna nu, så alla böcker måste ur och sen ska hyllorna flyttas. Phu! Men det är så kul att äntligen ta tag i det här rummet. Det är bara det att man vill ta tag i varenda rum nu... För vardagsrummet är ju trots allt det rum som alltid har varit mest "planerat". Arbetsrummet behöver en total make-over, och egentligen ska det ju inte finnas, för det borde vara Emils rum. Men var ska vi då ha alla prylar vi har där inne? En sak i taget måste jag säga till mig själv var tredje sekund. Jag gör ju något nu som leder till en liten förändring och sen får jag ta tag i nästa.

Soffan är jättefin och den är betydligt rymligare än vår förra. Inte alls så djup som den vi hade dock, vilket man får vänja sig vid. Hörnet med divanen är min favorit (såklart). Det är så skönt att sitta där att man aldrig vill resa sig.

image305

Väldigt svårt att

lyfta fram positiva saker idag tyvärr. Har varit en skitdag både för mage och humör. Men jag ger mig inte - jag ska försöka skriva ner några ljusglimtar!

- Emil frågade just varför det heter öken när det är en massa sand? Vad svarar man på det - man kan bara le.

- Jag hade min snygga röda skinnjacka på mig.

- Jag fick ta del av denna fantastiska husannons. Ett "porrhus" är till salu i Göteborg. Kolla igenom alla bilderna - speglar överallt och asfalt och fyra garage m.m. Hua!

- Jag hittade en annons om internetbaserad KBT för IBS - en undersökning som ska göras, så det är gratis att få behandlingen. Jag ska anmäla mig.

Onsdag

och jag ska snart få Emil i badet. Hoppas han inte trilskas idag. Sedan ska jag själv in i duschen.

Dagens positiva:

Har jobbat hemma idag och det gick ganska bra.

Har köpt en cool stoooor kakigrön canvasväska från Indiska. Eko-märkt och en del av pengarna går till Peace Trust som arbetar för barns och kvinnors rättigheter och för skyddandet miljön i Indien.

Jag lagade mat utan att smutsa ner hela köket (vilket jag brukar göra - typ).

Fick ett gäng människor att skratta.


Kom att tänka på ett ordspråk

som min handledare brukade dra för mig när jag hade på mig lila kläder på jobbet. Det är tydligen Oscar Wilde som är upphovsmannen till det.


1890 - Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray



Never trust a woman who wears mauve*, whatever her age may be, or a woman over thirty-five who is fond of pink ribbons.

*mauve = lila

Jag använder ännu oftare lila sedan jag hörde detta ordspråk första gången. En favoritfärg. Oscar Wilde var en cool snubbe.

Men rosa strumpeband har jag faktiskt aldrig testat - kanske blir nästa steg.


Dagens positiva

- Vi fotades för nya id-kort på jobbet idag och det kändes som när man fotades på mellanstadiet
- Henke Larsson spelar i EM
- Jag ska på Garden party i London den 14/6
- Jag garvade åt mina kollegor

Hoppsan!

Idag är det 14 år sedan jag och Magnus träffades :)! Tror minnsan klockan var runt 02.30 på morgonen den 13 maj när vi började prata. Jag kom på att det var dagen D nu på eftermiddagen så jag hann inte greja någon rolig överraskning eller så. Vi brukar inte fira våra årsdagar, men egentligen borde man väl göra det. Det får bli längre fram när min mage förhoppningsvis klarar av den där middagen på Gondolen som jag lovade Magnus redan i januari i år... Hoppas verkligen den dagen slår in.

Vi träffades på en efterfest på universitetet om någon undrade :)?

Bob Hund

kommer göra en unik spelning på Popagandafestivalen 29/8 eller 30/8. Då ska jag vara där! I år är festivalen förlagd till Eriksdalsbadet på söder i Stockholm. Här kan man läsa mer.

image304

Ok

Dagens positiva:

- Apakramen från Emil
- Fick komplimanger för mina kläder
- Jag vann 25 kronor på en trisslott som vi är "tvingade" att köpa (Måns fotbollslag - antingen köper vi dem eller så tvingar vi våra nära och arbetskamrater att köpa dem...)
- Jag fick ett sms om att vi kan hämta vår fina nya soffa på Mio, så på lördag kommer vi sitta i den och titta på Seinfeld :)
- Hammarby vann med 2-1 mot Gefle!!!!!!!!!!!


Vet ni

vad en apakram är? Jo det är när en gosig 5-åring tar sats och hoppar upp i ens famn och kramar jättehårt. Så hårt att han sitter kvar med sina ben runt min midja och armar runt min hals utan att jag behöver hålla i alls. Det är något jag och Emil praktiserar varje vardagsmorgon innan vi ska gå till dagis.

Snart ny vecka

och därmed en utmaning för mig själv att hålla mig lugn trots att jag har supermycket att göra på jobbet. Att göra "good enough" räcker.

Idag såg jag Måns lag förlora med 0-6 mot ett Hammarbylag. Stackarna! Men det är bara att bryta ihop och komma igen!

Till dagens positiva hör följande:

1) Jag åt frukost på balkongen i solen.
2) Jag strök säkert 15 plagg.
3) Jag har köpt väggfärg till vardagsrummet. Det blir en blodröd fondvägg och resten i en varm vit nyans. Vi ska börja maskera en vägg i veckan och så ska jag måla den nästa helg.
4) Snart kommer vår nya soffa.


Hur bra är Seinfeld?

Vi har just sett avsnittet som heter "The Gymnast" och där George äter ur soptunnan och Kramer har njursten och där Mr Pitt stirrar sig blind på en sån där 3D-tavla :). Vad mycket bättre Seinfeld blir när man slipper reklam hela tiden och kan se flera avsnitt på raken.


Fredagkväll

Barnen sitter bredvid mig i soffan och äter varsin Mums Mums glass från ICA. Det smaskas rejält. Själv har jag fått i mig några tuggor kycklingfilé, men jag är superhungrig ändå. Om kycklingfilén inte ger någon jobbig reaktion så ska jag ge mig på lite glass senare också. I morgon får det bli lite späking i solen tror jag.

Dagens positiva:

1) Jag har jordens snyggaste klänning på mig. Svart- och grårutig med aprikosa pelikaner :). Låter konstigt - men ni skulle se den!!! Dansk design. Köpte till mig själv i födelsedagspresent. Måste plåtas någon dag.
2) Vi satt på balkongen under middagen och såg en jättesöt ettåring tulta omkring på innergården. Han trillade varje gång han skulle ta sig upp för en lite kulle.
3) Jag köpte en urfin rosbukett på Hötorget efter jobbet.
4) Två förskolelärare på Emils dagis sa gulliga saker till mig angående mitt uttalande på föräldramötet i går kväll. En av mina favoritfröknar sa: "Det är tur att du finns Christina". Och så fick jag en kram. Sånt värmer otroligt. De gör ett fantastiskt jobb och jag ska köpa en stor blombukett nästa vecka till dem.
5) Det var så himla härligt att cykla hem från t-banan i detta väder idag.

Ciao!

Hinner bara

några snabba positiva så här efter att ha tittat på superthrillern Brottet från Danmark (SVT1).

1) Bra och trivsamt möte på jobbet - många skratt.
2) Jag sa vad jag tyckte på ett stort föräldramöte på dagis där det kryllade av negativa föräldrar som inte klarar av minsta förändring. Livet är föränderligt och jag tror att barnen mår bra av det också emellanåt.
3) Emil var så söt och go när jag hämtade honom hos Dennis efter föräldramötet. En liten buse helt enkelt.
4) Måns är så fin i sitt lite längre hår som han har just nu och man kan inte låta bli att le när han springer omkring i lägenheten med fotbollskläder och gör olika målgester.
5) Jag åt 3 köttbullar till middag och fick bara lite ont.
6) I morgon är det fredag.

Jag återupptar en gammal vana

Från och med idag ska jag försöka att skriva ner åtminstone en positiv sak som hänt under dagen i bloggen. Detta är speciellt behövligt under perioder likt den jag upplever nu, då det är extra svårt att hitta det positiva i tillvaron.

Så här kommer dagens positiva saker:

1) Min projektledare mailade mig och sa att ett förslag jag kommit med var jättebra och att vi ska testa det i projektet.
2) Solen värmde min hud när jag gick till bussen idag.
3) Jag skrattade åt galghumoristiska uttalanden av personer som liksom jag lider av smärtproblematik.
4) Jag klarade av att äta 1/3-dels portion havregrynsgröt utan att få ont två timmar senare.
5) Måns kompis M tycker att jag är lik Charlotte Perrelli (Hmmm - Kicki - är verkligen det en positiv sak? Jo, jag tycker nog det för jag tror att M som sa detta till Måns ser upp mot Perrelli, och hon har ju faktiskt snygg kropp. Men å andra sidan tror jag kanske M inte tänker på kroppen utan möjligtvis håret. Men inte ens det är ju så likt. Äsch - jag blev i varje fall glad för att söte M hade tänkt på mig :).)

6) UPPDATERING: Hammarby vann mot Djurgården med 2-0 :)! Det är absolut mest underbart när de vinner på Djurgården!


Köpenhamn

Fick plötsligt en stark längtan efter denna stad. Kan bero på att jag idag för första gången satte på mig en jacka som jag köpte där förra sommaren. Av någon anledning har de inte blivit använd tidigare. Det är en ofodrad anorack med mönster i vitt och klarrött. Svanar finns inkluderade i mönstret. Med den på sig syns man verkligen! Och känner sig dansk - vilket inte är helt fel. Jag tror tidigare jag har skrivit om hur hemma jag känner mig i Köpenhamn. Tjejerna är mycket mer bohemiskt och fantasifullt klädda där än här hemma i Svedala. Jag känner mig befriad när jag är där.

Hittade det här blogginlägget när jag googlade om Köpenhamn. Här står det bland annat om en av mina favoritaffärer Donn ya Doll som ligger på Istedgade 55. Det var där jag köpte anoracken. Tyvärr lite dyrt, men när jag var där hade de rea och jag skrapade ihop mina sista riksdaler och shoppade loss. Ett par urhäftiga stövlar (svarta) och ett par "Mary Jane sandaler" (militärgröna) i grövre stil inhandlades tillsammans med anoracken.

Vi får se om jag får ork att plåta anoracken nån gång. Just nu håller jag mig bara precis ovanför vattenytan och jag orkar inte ta på mig någon onödig press.

Hörs!

Är så trött

efter en skitdag med magont på jobbet i flera timmar. Men ungarna lyfte dagen genom att de är bäst i världen. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. De är min livlina.

Hoppas morgondagen ska bli bättre.

Godnatt!

Hemma från stugan

mitt i skogen, 3 mil från Ullared. Inga glädjenyheter om magen tyvärr. Jag har haft ont i flera timmar per dag. Och humöret påverkas något enormt. Det är ingen bra kombination med smärta + leva på svältgränsen + se andra äta god mat. Men jag har försökt ta vara på stunderna när jag inte hade så ont. Satt i solen ett tag i går. En tur till Ge-kås i Ullared orkade jag också med. Fick med mig en hel del därifrån, även om jag shoppar betydligt mer på sommaren när kompisen C är med. Mitt stora fynd är en svart MC-skinnjacka med en sån där sned dragkedja ni vet. Kort modell. Rockig. Barnen fick mest som vanligt. Köpte säsong 6 med Seinfeld på dvd till mig och Magnus också. Säsong 7 var en av de saker som höll mig ovanför ytan i december-januari när jag hade så där superont i magen. Något som distraherar. I går såg vi avsnittet där Kramer skapar en bh för män. Rekommenderas varmt.

Jag är så orolig för det här med magen och hur länge det ska hålla i sig på den här nivån. Det är inte ett liv att ha det så här. Vill egentligen inte skriva om sånt här i bloggen, men nu blev det så ändå. Igen.

RSS 2.0