Dag 30 - Ett sista ögonblick

Så är jag då framme vid dag 30. De här 30 dagarna tog kanske tre månader att skriva om, men jag kom till vägs ände till slut!

Ett sista ögonblick, hmmm, då får det bli ett ögonblick av lycka jag fick igår när jag tittade på den brittiska serien Sherlock. Tre avsnitt ska det bli. Jag önskar det vore 30! Jag log mig igenom en och en halv timme igår kväll. Jag blev så lycklig! Vilka miljöer, vilka skådisar, vilken accent. Om ni inte såg första avsnittet - spela genast in någon repris eller se på SVT Play.


Depp depp

Eller låg låg kanske jag skulle skriva.

Fysiska krämpor är huvudorsaken till deppet. Var hos ett riktigt stolpskott till läkare i morse och blev snarare stjälpt än hjälpt. Det känns som att det bara är att kasta in handduken. Jag har problem med leder och muskler och det enda jag vill är träna, men hon sa i stort sett till mig att det kan du nog inte göra! Dels har jag en tumme som jag drog ur led när jag var runt 18 år och som nu är jättedålig, gör ont och så har jag klart minskad styrka i den. Läkaren konstaterade bara att "den är inte tillräckligt dålig för att opereras, du får stå ut och äta lite antiinflammatoriskt då och då". Och så har jag ju fått tillbaka mitt piriformis/trokanteritproblem som jag fick 2006 och som gjorde att jag fick sluta jogga. Det är ett muskelfäste eller liknande i rumpan som är inflammerat eller irriterat och som ömmar och gör ont och ibland kan jag inte ligga på den sidan och sova. Och nu strålar smärtan från rumpan ner i benet till knät, som falsk ischias. Jag blev sämre när jag gick på ett baspass på Friskis förra söndagen (ett helt underbart pass som jag bara måste få gå på). Jag orkar inte detta mer, vill bara lägga mig ner och gråta! Varför varför?? Jag måste få tränas så att jag svettas!

Tur att jag ska till sjukgymnasten nästa vecka. Hon brukar kunna peppa mig. Jag tror faktiskt den där läkaren har lite fel - jag har ju blivit bättre förut från denna smärta - varför skulle jag inte kunna bli det igen?

Dags för en positiv lista tror jag:

- Jag har en fin kjol på mig idag - en svart med röda och vita små prickar. Och under den har jag en svart tyllkjol. Och så röda strumpbyxor och svarta mormorskängor och en svart topp. Känner mig ganska fin.
- Jag ska ut med ett gäng härliga kompisar i morgon och se Glorious Bankrobbers på Anchor. Ska bli skitkul!
- Jag har de underbaraste barnen i världen och den mysigaste mannen.
- Jag vann en auktion på ebay igår så nu är ett par gröna Dr Martens på väg till mig från Storbritannien.

Hörs vidare!


Dag 29 - Mina ambitioner

Börjar nästan skratta av denna rubrik! Jag har haft väldigt höga ambitioner under hela mitt liv och detta har för det mesta varit jobbigt. I och för sig leder ofta höga ambitioner till att man kämpar och har vilja, kraft och energi men samtidigt skapar de också prestationsångest. Och det sistnämnda har jag haft för mycket av i mitt liv.

Jag har inte alls lika höga ambitioner nu som i min ungdom, men det är klart att jag får en släng av dem då och då. Jag vill utvecklas och bli bättre och bättre på det jag gör, och kanske öppna upp för lite andra banor i livet också. Ambitioner som rör annat än det jag arbetar med just nu.

Vi får se var jag hamnar, men helt klart känns det som om jag inte är färdig ännu.


Dag 28 - Det här saknar jag

DET här saknar jag, då kan man inte skriva personer va? För det vet ni ju vilka jag saknar: mamma och pappa och mina mor- och farföräldrar. Inga av dessa finns här på jorden längre.

Några andra "saker" jag saknar är:

Sommar och sol
Ljumma sommarkvällar
Grekland
London
Att vara 25 år och inte har några fysiska krämpor (men jag vill ha barnen kvar även om jag förflyttas tillbaka, mannen hade jag redan träffat när jag var 25)
Att ha hela livet framför sig
Min koncentrationsförmåga (har kvar en hel del, men den har blivit försämrad)
En skinnjacka jag köpte i Berlin 1993 och som blev stulen ur mitt källarförråd när jag bodde i Hagsätra
Att man inte träffar sina kompisar lika mycket som när man var yngre
Hur det kändes när det var julafton när man var liten

Och mycket mer.

Dag 27 - Min favoritplats

Om jag ska ta det första jag tänker på här så blir det London. Men tänker jag en sekund till så säger jag hela Storbritannien och Irland. Men London är där jag har varit mest och jag behöver bara sätta fötterna på heltäckningsmattorna på Heathrows flygplats för att hjärtat ska börja ta glädjeskutt. Leendet bara sprider sig över ansiktet. Jag vet att jag kommer åka till London någon gång i år, och Dublin är redan bokat. Skön tanke att hålla fast vid.

Men sen älskar jag grekiska övärlden och min hemstad Stockholm.

Och så favoritplatsen i soffan tillsammans med familjen.

Hepp!

Dag 26 - Mina rädslor

Min största rädsla är döden. I alla dess former. Allra värst är barns död. Jag kan knappt hantera den tanken. Ett tag var jag mindre rädd för döden, och det var hör och häpna när jag hade en hel rad av dödsfall runt omkring mig. Tror det var ca ett år efter mammas död som jag helt plötsligt kom på mig med att inte vara så rädd. Tyvärr är den perioden nu förbi och jag grubblar en hel del över döden igen. Varför ska vi leva här och kämpa och sträva framåt och sätta barn till livet när vi sen bara ska försvinna? Oerhört konstigt. Men motsatsen är ju också konstig - att vi skulle leva för evigt.

Jag är också rädd för att misslyckas, för att bli kritiserad för att jag är dålig.

Jag är rädd för att jag ska få fler och fler fysiska krämpor (vilket faktiskt är ett faktum redan nu).

Jag är rädd, eller snarare orolig, för en mängd saker. Livet går ut på att hålla denna oro/rädsla i schack.

MEN, det finns också en massa saker jag inter är rädd för. Och det är bra som motvikt!

Dag 25 - En första

Vaddå "en första"?

Vi säger väl "en första dag på jobbet är avklarad". Fast där ljög jag. Jag har jobbat två dagar nu efter julledigheten. På ett sätt skönt att vara igång i vardagen igen, men också jobbigt när man inser att en del stress kommer som ett brev på posten. Magen blir jobbigare och tankarna går fortare. Hjärtat klappar på med förhöjt tempo emellanåt.

Men jag ska klara det här, och jag ska försöka klara det med mer lugn och mer självkänsla än förut.

En första dag på mitt nya liv kanske?


Och så ska jag träna upp mina muskler i ben och rygg och mage. Och så lite armmuskler också.

Jag & Fred Astaire

En av världens bästa låtar. Av Di Leva 1985.Jag & Fred Astaire


Ja hon var kaxig, hon tog en taxi.
Och gick på disco och drack en Frisco.
Sedan fick hon syn på mig. Hon hade allting, men inte nånting.
Hon hade nånting och då sa det Pling! Wow, vilken toppengrej!

"Vill du bli min sagoprins ikväll", så löd frågan.
Vi kysstes, sedan sa jag "kan jag väl"...kände lågan.
Sedan bjöd hon upp till dans och jag svimmade nånstans.
Så går det alltid när man testar mina ben.

Du, han kan inte dansa. Åh, vilken fånig kille! Bu, bu, bu!
Sedan när jag vakna så var hon borta.
Och alla skratta och kalla mig kratta. En dörrslusk bar mig ut.

Jag grät när jag cykla' hem till mig.
Jag var lessen. Tänk om jag dansade som dig ...kände pressen.
En inställd ljuv romans på grund av dålig dans.
Det är så man vill slå sig själv och slita bort sitt hår.
Men jag tog lektioner, jag!

Jag & Fred Astaire, lika som två bär.
Jag & Fred Astaire, lika som två bär.

Tillbaks till discot, visa stegen.
Fick syn på tjejen, i sidospegeln. Hon log och kom mot mig.

Åh, se han kan ju dansa. Kul, ej som förr han svansar.
Ooh la la!Åh, se han kan ju dansa.
Kul, med sån charm han svansar. Ooh la la!Åh, se han kan ju dansa.
Kul, med sån charm han svansar. Ooh la la!


IKEA-träsket

Efter flera års tänkande kring ett bättre planerat sovrum och många timmars monterande av PAX-garderober, skrivbord och hyllor samt rensande av kläder m.m. så är vi snart framme vid vägs ände! Det börjar se riktigt okej ut i vårt sovrum! Nästan så att man skulle ha en sovrumsinvigningsfest och ta hit lite kompisar på drinkar och snacks :)!

Men jag känner mig ganska slut nu och längtar nästan efter att sitta vid mitt skrivbord på jobbet igen. Det tar på krafterna att göra en sån här stor förändring, samt att min själ alltid påverkas när vid sådana här tillfällen. Men nu kanske jag kan börja känna mig lite lugnare, när vi åtminstone lyckas frakta hit alla möbler och montera dem och slängt en massa gammalt.

Det är bara det att jag fått blodad tand och vill rensa, rensa och rensa. Och rensa lite till! Och det tar ju så vansinnigt mycket tid och kraft. Men jag tror jag ska ägna helgerna i januari och februari till att fortsätta på den väg vi börjat. Vad annars kan man göra i denna snöyra? Jag har inte satt min fot utanför dörren idag.

Jag fick första säsongen av Mad Men i julklapp och vi har nu hunnit se tre avsnitt. Jag är inte frälst ännu, men tänker ge den mer tid. Kanske är den för ytlig för mig? Eller kanske klarar jag inte av kvinnoförtrycket? Vi får se.

Hörs!

Årslista

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Besökte Lesvos, föredrog en rapport för en minister, hade sönder en stomme till en IKEA PAX-garderob (igår), bröt ett ben i foten m.m. m.m.

 

Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några.

 

Fick någon du känner barn? Hjälp, jag tror det, men har glömt bort just nu... Jo en av mina kusiner.

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

 

Vilka länder besökte du? England, Cypern, Grekland.

 

Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011? Mer tid till träning.

 

Vilket datum kommer du alltid att minnas? 28 januari när jag och Lotta drog till London. Min 40-årsfest den 1:a maj, 1 juli när vi levererade rapport till regeringen.

 

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?   Min 40-årsfest! Och uppskattningen jag fått när jag föreläst på olika ställen.

 

Vilket var ditt största misstag? Att köpa en Iphone och mobil till Måns från Tre av en säljare i Skrapan. Fick avbryta köpen pga NOLL täckning i vår lägenhet. Men nu har jag en Iphone ändå, med Tele2 :D.

 

Vilket var ditt bästa inköp? Paxgarderober (men förjävliga att montera), röda stövlar (London), skotskrutiga boots (London), Ewa i Walla-klänningar och kjolar, Dr Martenskängor (röda och gröna i lack) m.m.

 

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och skor och resor.

 

Vad gjorde dig riktigt glad? Barnens utveckling. När Måns bara ställde sig på ett par slalomskidor och gav sig ner från högsta backen i Järvsö. Att Emil börjat läsa och gillar siffror. Talen som mina vänner höll på min 40-årsfest. Att Magnus trivs så bra på sitt jobb. Feedback på mina föreläsningar. Med mera.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig? Japp, brutit foten (ett litet ben dock). Förkyld minst två ggr. Ont i höften (som vanligt).

 

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010? Alla låtar med Robyn. Timo Räisinen, Håkan Hellström (Dom där jag kommer ifrån m fl.), Interpol - hela nya skivan, Kent (främst Team building), "Det var jag" med Familjen, "Festen är över" med Bob Hund, Allt med Babian,  Dabjo Jones skiva, Dundertågets skiva. Med mera.

 

Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år? Inte sämre än 2009. Ett ganska bra år tycker jag. Det som var mest negativt håller jag för mig själv :).

 

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? Barnen och träningen tror jag.

 

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på? Oro och självkritik.

 

Hur var din julafton? Den var bra och lugn.

 

Blev du kär? Ha ha sedan 17 år.

 

Vilket program har varit det bästa på tv? Brottet II.

 

Hatar du någon som du inte hatade förut? Jag hatar våld och elände. Ingen specifik person.

 

Vilken var den bästa boken du läst under året? Hypnotisören

 

Vilken var din största musikaliska upptäckt? Babian (skånsk grupp)

 

Önskade du dig något som du fick? Ja massor på min 40-årsdag.

 

Önskade du dig något som du inte fick? Mer englandsresor.

 

Vilken var årets bästa film? Usch vad jag har sett få filmer :(. Minns inte.

 

Vad gjorde du på din födelsedag? Fetefesten!!!!

 

Vilka var de bästa människorna som du träffade?  Min familj, mina European Group vänner, mina fina vänner överhuvudtaget!

 

Hur skulle du beskriva din klädstil? Modig!!!

 

Vad fick dig att må bra? Träna på Friskis, mina barn och sambo, engelska språket, Metallica, musik jag gillar, mina fina kläder m.m.

 

Vilken kändis var du mest sugen på? Hmmm, alltid James (Hetfield). Också Mads.

 

Vem saknade du? Min mamma.

 

Vilken var din bästa månad? Augusti-September

 

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre? Tyvärr är jag aldrig riktigt nöjd, det är min natur. Men jag försöker tänka att jag gjorde mitt bästa - för det gjorde jag.

 

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Mer resor (det är mitt mål).


RSS 2.0