Hej

Det kommer skrivas mer här i höst, när min semester är slut. Hoppas ni står ut och återkommer då :).


Min farbror är död

Han dog igår och jag blev så ledsen. Jag trodde verkligen att han skulle bli bättre och att jag skulle kunna åka och hälsa på honom efter vi varit på Korfu. Men blodförgiftningen var för stark/för omfattande för hans kropp. Tänker på min kusin, hennes mamma och min faster. Jobbigt.
 
Ett ljus för min farbror:
 

Halsont

Andra dagen på semestern. Då kom förkylningen. Ont i halsen och allmänt risig. Det är Magnus som smittat mig, men jag hoppas inte jag blir lika dålig som han blev, för i så fall är jag sängliggande i morgon. Ja det är ju typiskt att bli förkyld när man slappnar av en aning. Gnäll, gnäll och gnäll...


Sista arbetsdagen innan semestern

Ska till konferensen snart för sista dagen. Har jobbat hemma på förmiddagen. Igår föreläste vi och det gick riktigt bra. Kul!
 
Igår kväll fick jag dock tråkiga besked om en släkting som ligger på sjukhus och jag håller alla tummar jag kan för att det vänder åt rätt håll. Grät mycket och mindes mycket... Kunde inte sova och de stunder jag sov drömde jag absurda drömmar. Kämpa G! Kämpa!
 
Är så trött, helt slut.
 
Sen hände något symboliskt och tråkigt på morgonen också. Magnus råkade slå sönder ett kärt minne efter min mamma :(. Min födelsedagsmugg. Den jag alltid ställde och ställer fram när någon fyller år i huset. SKIT! Jag grät floder igen, över en så materiell sak. Men den betyder mycket och går ju inte att få tag på nu. Fan.
 
Nu måste dagen vända till något bättre!
 

Trasig tvättmaskin...

Lagom till semestern la vår tvättmaskin av. Skit! Visst, jag vill köpa en ny, för jag tycker den vi har inte är lika bra längre (12 år gammal) men hade gärna väntat till september då vi hade haft mer tid på oss att kolla runt. Nu tog vi ett beslut på 15 minuter och beställde en på nätet. Inte likt mig alls. Håller tummarna för att den blir bra! På onsdag kommer den.


Social work social development

Nu sitter jag på en världskongress å Stockholmsmässan i Älvsjö. I morgon är det min tur att föreläsa tillsammans med en kollega. Det pirrar i magen. Jag är ganska väl förberedd men kanske inte lika förberedd som jag brukar vara. När jag sitter och lyssnar på andra föreläsare idag så inser jag dock att jag bör klara detta ganska bra. Jag kan ju bara göra mitt bästa. Det var lite svammel från mig!


Tårtan

Här är den, Alvas tårta. Inte så snygg men väldigt god :).


Måns 13 år

Idag fyller Måns 13 år! Hurra för honom! Helt otroligt att han blivit så stor. Och lika varmt som det var när han föddes är det idag. Helt kvalmigt.
 
Här kommer några från dagens besök på Gröna Lund.
 
 
 
 
 
 

Rosa träskor och ganska bleka ben

Men för att benen ska bli bruna måste de visas! Jag har fuskat lite med brun utan sol, men inget klår grekisk sol.
 
Pink T-strap Low, Swedish Hasbeens
 
 
 

Alvas tårta

Jag har aldrig vågat göra den själv. Mamma gjorde den alltid till oss när vi fyllde år. Hon tyckte bottnarna var krångliga att få loss från bakplåtspappret. Jag har därför dragit mig för att göra den själv eftersom det är så jobbigt att lägga tid på något som bara går sönder och blir misslyckat. Men det är trots allt min favorittårta tillsammans med prinsess! Sen kanske det också är så att jag dragit mig för att baka den för att den påminner så mycket om mamma och hur mycket hon betydde och betyder för mig. Hon kommer så nära och smärtan och saknaden blir värre.
 
Igår hände det dock! Jag ska bli tonårsmamma på lördag och jag vill göra något speciellt för Måns. Jag är så ohuslig, men jag kan faktiskt baka, det är bara det att jag aldrig tar mig tid!
 
Det gick finemang! Jag kan inte sluta tänka på det. Maräng- och sockerkaksbottnarna såg jättefina ut när jag tog ut dem och jag fick loss dem utan nästan några problem. Nu ligger de i frysen och väntar på lördag då vi ska lägga massa grädde och goda bär emellan dem. Tror det blir hallon och jordgubbar. Måns kommer väl äta halva tårtan, och det får han! Min fina fina fina underbara Måns. Du är bäst!
 
Här kommer ett foto på en Alvatårta som också kallas Brittatårta m.m. Och här hittar ni ett recept. Inte exakt som mitt recept ser ut, men nästan. Ska ta foto på min egen tårta också på lördag. Denna ska jag göra igen. Mamma vakar ju över mig, så det kommer bli bra varenda gång.
 
 

Naturfärgade träskor

Dessa har jag haft i många år och de blir bara snyggare och skönare ju mer jag använder dem. De är från Knulp och är en modell de alltid har.
 
Till träskorna, en Ewa i Walla klänning.
 
Bilden blev lite färglös, men ni får hålla till godo.
 

Emil och Måns har varit på McDonalds

Idag besökte Måns och Emil McDonalds helt själva. De var hemma hela dagen själva också. Måns har ju varit hemma själv massor med gånger men han har aldrig tagit hand om Emil en hel dag på det här sättet och åkt tunnelbana med honom osv. Hur gulligt som helst! Det var Måns själv som föreslog att Emil skulle vara hemma med honom istället för att Emil följde med Magnus till jobbet.
 
Mina guldgossar! Måns tog till och med ett foto på Emil för att dokumentera hans första besök på Mc utan föräldrar. Här kommer det.
 

Svarta klackar

Och blodröda tår. Idag är jag helsvart för omväxlings skull.
 

Två foton från helgen

Ni som är vänner med mig på facebook får se en del foton två gånger, ber om ursäkt för det, men tiden är knapp och jag hinner inte ta hur många foton som helst.

 
 
Nya solglajjer från Weekday.
 
 
Morgokaffe och DN på solig balkong.

RSS 2.0