Gott Nytt År!

Snart drar jag och familjen till Lasse och Co och firar nyår. Det är bara ca 500 meter att gå dit - känns lagom!

Ha det så bra så ses vi på det nya året - år 2011!


Dag 24 - Det här får mig att gråta

Just nu:

IKEA PAX-garderobssystem


Vanligtvis:

Av sorg.
När något jobbigt händer barnen.
När jag blir orättvist behandlad eller klumpigt kritiserad.
Till sorgliga filmer.
Av att skala lök.
Av jobbiga avsked.
Ibland av ilska.


Jag gråter även av lycka ibland.

Jag är en person som gråter rätt mycket och av många olika anledningar helt enkelt.Julklapp till mig själv som snart kommer med posten

Dessa stövlar har jag velat ha länge, och nu var de lite billigare än förut. Så jag slog till på självaste julafton.

De är från danska Sanita.
Dag 23 - Det här får mig att må bättre

- Barnen, alltid barnen. Och Magnus.
- Bra musik (t ex Metallica, Frank Sinatra, Bob Hund och många många fler)
- Sol i ögonen.
- En kopp kaffe och saffransbulle med mandelmassa i.
- Ett glas rött vin i mysig miljö med en god vän.
- Vetskapen om en utlandsresa inom snar framtid.
- När jag har rensat bland mina kläder och prylar.
- När jag sålt kläder och skor för 2,500 kronor på bakluckeloppis.
- När jag köpt en klänning för halva priset på Ewa i Walla.
- När vänner skriver roliga och gulliga kommentarer till mig på facebook eller här.
- När det närmar sig vår och sommar.
- När jag landar på Heathrow eller någon annan trevlig flygplats.
- När jag vaknar utvilad.
- När jag ser på en väldigt bra tv-serie (typ Brottet).

Och många många fler situationer!


God Jul på er!

Hoppas den blir lugn, avkopplande och mysig och full av tända ljus och grandoft!

Här kommer på begäran ett foto på vår lilla kungsgran (ca 1,70 m hög).

Kramar!


Dag 22 - Det här upprör mig

Oj oj, det finns så mycket som upprör mig! Jag vet inte var jag ska börja.

- Orättvisor av alla de slag kan jag bli väldigt upprörd över.
- Tortyr - jag klarar knappt av att höra om det eller se det i en film.
- Våldtäkter (se ovan om tortyr).
- När teknisk appartur inte fungerera och jag inte vet hur jag ska lösa det hela!
- När allt är stökigt och att jag faktiskt har vetskapen om att mycket av stökigheten beror på mig och mina grejor...Ja ja ni fattar. Och denna lista skulle kunna bli oändligt lång för jag har ett sjuhelsikes humör!


Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett ögonblick som "utspelade sig" alldeles nyligen (och som gör det då och då nuförtiden) var när jag en morgon inte kände att jag hann lämna Emil på skolan utan bad Måns lämna honom. Måns brukar hämta Emil ganska ofta och är verkligen en klippa, men lämna Emil försöker jag göra så ofta jag kan eftersom det bara är ett par år kvar tills jag inte kommer få lämna honom alls...

Nåväl, de klär på sig sina vinterkläder och tar sig ner i trapphuset. Jag rusar in i köket och ställer mig och tittar ner mot trottoaren. Allt är vitt utomhus och det är fortfarande mörkt. Gatulyktorna lyser upp snön så att den gnistrar. Och så kommer mina två hjärtan ut ur porten. Jag knackar på fönstret och de ser mig. De skrattar och ler och vinkar och slängpussar och jag gör detsamma tillbaka. Det bara lyser om dem och jag känner att det finns inget jag gjort så bra som att ha fött dessa två till världen. Jag ser dem dra iväg mot skolan och undrar hur tiden kan ha gått så fort. Att de faktiskt klarar att göra en massa saker själva nu. De är bäst!


Dag 20 - Den här månaden

Har gått fort!

Det har varit kul att skriva de här blogginläggen med teman för varje dag i 30 dagar, även om jag inte hunnit skriva riktigt varje dag. Jag borde nog ha såna teman jämt för det är svårt att hitta inspiration till att blogga emellanåt. Jag har ju faktiskt bloggat i över fyra år nu! Otroligt.

Vintern kom tidigt, runt den 25 november eller om det var ännu tidigare. Kändes tröstlöst men nu har jag vant mig en aning. Har köpt en jättestor dunjacka som jag hoppas ska värma (den är inte perfekt men den får duga tills jag hittar en annan).

Den här månaden har också präglats av att jag laddar och längtar till julen. Håller just i detta nu på att planera vårt "nya" sovrum som ska ta form under julledigheten. Nya garderober och sängar, ett litet skrivbord m.m. ska införskaffas. Vi ska även måla om. Det blir vitt denna gång för att göra det enkelt för oss.

Den här månaden har också präglats av barnens stora längtan till julen. Nya önskningar kommer upp nästan varje dag. Och så har vi tittat på julkalendern på morgonen. Gillar den verkligen!


Dag 19 - Detta ångrar jag

Det finns en hel del saker jag ångrar.

1) Att jag aldrig sökte in på scenskolan.
2) Att jag inte gav mig ut på fler resäventyr när jag var yngre.
3) Att jag inte pluggade i England.
4) Att jag inte köpte ett hus i slutet av 90-talet då det var mer humana priser (men detta är en efterkonstruktion - för då hade jag och Magnus knappt några inkomster).
5) Att jag mer eller mindre la av med träningen när jag var i slutet av tonåren - hade jag forsatt så hade jag kanske inte varit så risig i kroppen som nu). Jag skulle ha haft en kontinuitet sedan dess och fram till nu.


Ja det var väl några punkter - men det finns många fler. Det är dock ingen idé att gräma sig för mycket utan ta tag i det man vill göra nu i stället :).

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Jag har många favoritfödelsedagar. En av dem var när jag fyllde 25 år. Jag bodde i min första riktigt egna lägenhet i Hagsätra. Ett rum och kokvrå på 29 kvadratmeter. En väldigt mysig liten lägenhet faktiskt! Magnus och jag hade varit tillsammans i ett år och han kom upp från Lund till min fest. Festen gick av stapeln i min lägenhet, och jag hade säkert bjudit 30 personer. Mindre än en kvadratmeter per person alltså = trångt men mycket trevligt. Förberedelserna till festen var inte så avancerade med tanke på att jag inte kunde bjuda på någon riktig middag på grund av utrymmesbrist. Istället bestämde jag mig för att ha korv med bröd :). Jag traskade in på ett Systembolag och gick fram till disken och frågade om de hade något vin som passade till varmkorv med bröd. Det var oerhört kul att se expeditens min (för jag höll masken ganska bra och låtsades vara seriös). Vi kom fram till att Lagunilla kunde passa ha ha. Jag bjöd således på varm korv med bröd samt vin och tårta på det. Det bjöds även på en massa bra musik och många skratt. Så vitt jag minns det så hade april månad det året präglats av fint vårväder, men just den dag i slutet av april som jag hade festen så snöade de! Jag minns också att vi drog ut på lokal efter att tårtan var uppäten, men minns inte var vi gick.

Härliga härliga 25-årsåldern!

Ps. Historien om varmkorven och vinet var min pappas favorit och han drog den för alla sina vänner :)!


Dag 17 - Mitt favoritminne

Jag har många favoritminnen, men ett som jag aldrig glömmer är när jag var med i en pjäs/musikal på Jakobsbergsskolan. Jag gick i andra ring på gymnasiet. Jag hade själv skrivit den scen jag spelade huvudrollen i. En klart Monty Python-inspirerad scen om en galen bostadsförmedlare som var hur vidrig som helst mot en kille som kom in och sökte bostad. Skruvat vidrig skulle man kunna säga. Jag minns så väl hur publiken skrattade. Det var ren kärlek från dem till mig och tillbaka. Vilken kick! Jag var euforisk! Kommer aldrig glömma detta, och som grädde på moset fick jag Jakobsbergsskolans kulturutmärkelse detta år - Årets Jakob. Jag visste inte om att jag skulle få det, utan regissören sa bara till mig att jag skulle befinna mig på treornas avslutning det året. Jag fattade ingenting förrän jag hör Staffan (regissören) prata om mig i mikrofonen och säga åt mig att komma till scenen. Det kändes som att ta emot en Oscar :). Underbara underbara minne!

Ps. Glömde nog skriva i inlägget om drömmar att jag faktiskt alltid närt en dröm om att bli skådespelare. Jag får små knip i hjärttrakten när jag tänker på att jag inte ens testade in på Scenskolan.


Dag 16 - Min första kyss

Som jag minns det så var det med en kille som hängde på synthklubben Rip Off och som via kompisars kompisar frågat om jag kunde tänka mig att gå ut och fika någon gång. Jag var nog 14 år. Sent för en första kyss om man jämför med andra av mina kompisar tror jag. Men bättre sent än aldrig! Tror vi stod på Hötorget när det hände. Jag var inte ett dugg förälskad eller kär i den här killen, som säkert var fyra eller fem år äldre. Jag fick lite panik efter den här träffen och svarade inte själv i telefonen när han ringde. En gång tror jag minsann att Tina fick svara :).


Dag 15 - Mina drömmar

Jag har många drömmar.

En av mina största drömmar är att någon gång få bo i Storbritannien eller Irland. Den drömmen blir bara starkare och starkare ju äldre jag blir. Man kanske skulle kunna tycka att den borde bli svagare och svagare och sakta blekna bort med åren, men så är det alltså inte alls. Min kärlek till mentaliteten och sinnelaget hos detta folk där borta bara ökar. Bara jag hör någon prata på tv så blir jag alldeles nipprig. Det är något med deras syn på livet och deras humor som gör att jag blir helt varm i kroppen. Det som sätter käppar i hjulet för en eventuell flytt är att barnen och mannen också ska kunna få ett bra liv om vi drar. Det är ju ett stort projekt när en hel familj ska flytta utomlands. Å andra sidan - tänk vilken gåva till barnen att få engelskan "gratis". Jag fortsätter att drömma och kanske kommer en möjlighet farande helt plötsligt, och då ska jag försöka fånga den.

Jag drömmer även om en egen second-hand-butik som är kombinerad med ett fik och bra musik. Lite egentillverkade kläder och smycken (även andras än mina egna) skulle finnas där också. Helst på söder. Att få snacka med roligt folk och styra och ställa med sin EGNA butik. Det vore något. Kanske i liten skala till att börja med, för att se hur det skulle kunna fungera.

Jag drömmer också om en större bostad, med mer förvaringsutrymme. Det som stoppar oss är nog att vi är kräsna med var vi vill bo. Det är dyrt där vi vill bo, och husen är små. Jag vill inte flytta till ett hus som 'är mindre än den lägnenhet vi redan har.

Jag drömmer om att någon gång ha en hund. Om jag hade friare arbetstider och närmare till jobbet.

Slutligen drömmer jag om mindre prestationsångest, bättre självkänsla och en förmåga att kontrollera mitt temperament en aning bättre :).

God lördagskväll på er!


Så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna

Ni får ha tålamod - nästa inlägg kommer så snart jag är lite piggare!

Dag 14 - Vad har jag på mig idag?

Jo, jag har satt på mig en ljusgrå finstickad klänning med puffiga trekvarstärmar som har en snygg uringning. Klänningen går ner till knäna. Den har några ganska så diskreta volanger i kjoldelen. Från Lindex. Hur mysig som helst för den känns lite ullig och varm. Till denna har jag dubbla (!!) strumpbyxor samt ett par mammuluckliknande saker för att värma rumpan. Det är -15 grader här! När jag går ut blir det svart dunjacka och en stor halsduk och mössa och fodrade curlingkängor (tror jag klämmer på benvärmare också). Vantar blir det också.

Får se om jag hittar en bild på klänningen senare.

Ha en bra dag!

RSS 2.0