After Work med kompisar från förr

Igår när jag kom hem från tjänsteresan till Norrköping, så träffade jag L och T för en kort After Work på Rival på Mariatorget. L och jag har känt varandra sedan vi var ca 10 år gamla och T och jag lärde känna varandra i gymnasiet. Trots att vi inte träffat varandra på länge så gick vi på djupet direkt. Döden avhandlades, KBT rekommenderades, nätdejting analyserades och barndomsminnen kom upp till ytan. Precis så det ska vara när man träffar goda vänner. Inget jävla kallsnack här inte :). Två glas öl/vin var hann vi få i oss och två timmar efter vi träffats skildes våra vägar. Men jag hoppas att vi ses inom en rimlig tid igen!

Jag kom sedan hem till familjen som tittade på tv. Lugnt och skönt som det ska kännas på en fredagskväll.

Lägenheten är tyst

Jag är ensam hemma för Magnus och killarna är på bio. Jag fick dispens denna gång, eftersom jag inte är så förtjust i barnfilmer. De skulle se Madagaskar 2. Tror i och för sig den är rolig och att även jag skulle kunna fått mig några skratt, men nu behövdes det göras lite ärenden idag också, och dessa är nu utförda. Vininköp var ett uppdrag. Äggklocka ett annat. Men äggklockan jag hittade på ICA Maxi var så vansinnigt dyr att jag kom hem utan. Har hört rykten om att det finns billigare på ICA Bea, så det får bli en promenad dit imorgon. Känner mig handikappad utan äggklocka även om jag vet att det finns timer i exempelvis mobilen. På Ica Maxi fick jag dock med mig lite andra saker som även de ingick i uppdraget. En liten svart ryggsäck till mig till exempel. Den jag har håller på att trilla sönder helt. Så nu när ärendena är utförda så sitter jag här i en tyst lägenhet och väntar på att familjen ska trilla in. '

Tror förresten inte jag vill ha tyst längre - det får bli lite ACDC.

Tid

har jag inte just nu. Den har jag/vi ägnat åt Metallicas dokumentär "Some kind of monster". Fy satan vilken energi jag får av James Hetfield. Undrans om jag kan somna nu.

Kicki drar till Norrköping

med inflammerad tå. Den var inte bruten. Äter Voltaren. Ville bara säga det :).

Ha en bra fredag!

Bottennapp

Jag har så ont! Har gjort nått med min vänstra stortå. Tror nästan den är bruten, så ont gör det. Så typiskt mig. Den här dagen har varit helt värdelös. Kanske blir det återbesök till vårdcentralen i morgon igen, fast för min egen skull. Typiskt! Men jag ska ju ta mig igenom den här lilla motgången med, det är bara det att jag hatar att inte kunna röra mig normalt (dvs fort), samt att smärta inte är kul. Skrek rakt ut när jag skulle sätta på mig skon förut.

Dessutom har jag:

Råkat ha sönder en viktig apparat från jobbet (transkriberingsapparat)
Sett en död råtta vid vårt cykelförråd
Inte hunnit med mina KBT-uppgifter

Det positiva är dock att:

Emil fick hostmedicin som vi hoppas hjälper
Måns verkar inte ha blindtarmsinflammation
Jag har bokat Köpenhamnsbiljetter till 30 juni då jag m fl ska gå på Depeche Mode
Ipren lindrar värk i knäppa tår något

Ja happ - barnen måste i säng!

Ses!

Nä den här kvällen

blev ingenting som jag tänkt mig, så nu skiter vi i den och hoppar i säng tycker jag.

- Måns har blindtarmskänning igen (jag är orolig).
- Emil hostar upp sina lungor (lätt överdrift).
- Jag sitter fast i soffan och gör inte det jag ska göra.

I morgon bitti tar jag med mig båda killarna till vårdcentralen.

Å andra sidan:

- Jag garvade rejält med Malin i telefonen.
- En medarbetare (manlig) på jobbet har den godaste mansparfymen någonsin på sig så jag har gått förbi hans rum då och då idag och insupit denna ljuvliga doft. Passade på att fråga honom vad det var för parfym och han sa Guerlains nya. Måste få exakt information om vad det var för doft snarast.
- Det gick helt ok på medarbetarsamtalet.

Äpplen

Jag är så trött på äpplen nu... I den behandling jag går för mina magproblem så ska jag exponera mig för bland annat sådan mat som framkallar symtom. Äpplen har alltid varit svårsmält för mig och därav har jag valt att äta dessa gröna/röda/gula frukter extra mycket sedan början av december. Nu kan jag knappt se åt ett äpple längre.


Nu är det banne mig söndagskväll igen

Har inte så mycket att berätta, mer än att jag fått åka Lottas fina Volvo V70 idag (det är egentligen hennes mans leasingbil...). Det känns som att få åka taxi. Och Lotta kör som en riktig taxichaffis eller yrkeschaufför. Volvon förde oss till Nacka centrum/forum, ett stort centrum som är helt vitkaklat och lyxigt. Märks att det bor många täta familjer i närheten. Med mig hem fick jag ett par rutiga byxor med extremt häng både fram och bak och som är smala vid vaderna. Från Zara. Ett par anti-fitbrallor. Många skulle inte ens fundera på ett köp, men jag är inte många.

Ha en bra start på veckan!


En tänkvärd film

Benjamin Buttons otroliga liv. 2.46 lång tror jag den  var, men den känns inte så lång. Den började på ett sätt som gjorde att jag fick en klump i magen direkt och tårar bakom ögonlocken. En dotter sitter vid sin mammas dödsbädd. Dottern är dryga 40 år och mamman är över 80. Så satt jag vid min mammas dödsbädd när jag var 30 år gammal och min mamma var 61. Skillnaden är alltså åldern och att min mamma fick dö i sitt eget hem samt att mamma  var mer eller mindre i koma de sista dygnen av sitt liv. Hon hade stunder av vakenhet då jag minns att jag ständigt var orolig för om hon hade ont.  Precis som dottern i filmen frågade jag om hon ville ha mer smärtstillande med jämna mellanrum. Då, i början av filmen, kände jag att jag kanske inte skulle orka. Men det gjorde jag, för filmen innehåller så mycket mer än dödsbädden, även om jag tycker att ett av budskapen i den är att döden är en del av livet. Att vi måste acceptera detta. Och att vi inte behöver frukta den (vilket jag ständigt fajtas med - jag har stunder då jag är vansinnigt rädd och ångestfylld över döden och stunder då jag inte alls är det). Samt att vi måste göra det vi kan för att livet ska bli meningsfullt för oss nu när vi är här. Filmen är både absurd och verklighetstrogen. Man fascineras av hur data/filmtekniken kan göra så att människor ser riktigt gamla ut fast de är runt 40 år och att de kan se ut som 20 fast de är 40. Väldigt bra skådelspelarprestationer, både av Brad Pitt och Kate Blanchet. Blanchet är så vacker att man knappt tror det är sant. Jag gillar också Benjamins "adoptivmamma" väldigt mycket.

Jag vill inte avslöja så mycket mer än att filmen handlar om Benjamins liv när han föds som en mycket gammal man och sedan föryngras. Jag rekommenderar den varmt!

Efter filmen blev det skotsk pub för mig och Lotta. Efter en halvtimme kommer ca 15 engelsmän in genom dörren - alla med mustascher! Jag reagerar över detta, men tänker inte riktigt närmare på det ändå. Det jag tänker på är deras fantastiska engelska. Det är som att komma till himlen! Jag får ett sting av oerhörd Londonlängtan. En av mustaschmännen börjar prata med oss och berättar att de är i Stockholm för att fira en av kompisarnas födelsedag. Han frågar om vi kan översätta vad som står på deras t-shirtars ryggar. Galningarna har låtit någon översätta engelska meningar till svenska. Jag kan meddela att det inte kan vara en svensk/svenska som gjort översättningarna. Svenskar särskriver inte, det gör engelsmän. Resultatat blir bland annat att jag översätter "Matt älskare" till "weak lover", vilket naturligtvis orsakade orkaner av skratt. Egentligen skulle det stå "mattälskare". Jag undrade många gånger om inte den där översättaren bara använt sig av "google translate". Vi kunde dock konstatera att det var ett mycket ambitiöst gäng som var ute och gjorde Stockholm och jag är väldigt glad att vi fick dela en halvtimme eller två med dessa mustascher (Det var naturligtvis en grej de bestämt - att alla skulle ha mustasch när de åkte till Stockholm. En del passade mer i det än andra kan också förtäljas.)

Kvällen rann iväg med mycket snack och skratt. Vi hann besöka flera pubar, men borde kanske stannat på den första för den andra och den tredje blev kortvariga besök på grund av klientelet.

En lyckad kväll!

God förmiddag

Vi ska åka till Ikea och köpa en liten garderob med hyllor och en till cd-hylla. Vi kommer nog inte vara ensamma där. Men när man bara ska köpa några få grejor och sedan åka hem så brukar det gå bra.

Igår var jag dels i Norrköping över dagen (jobbets räkning) och sedan var det som sagt dags för bio med Lotta. Jag skriver mer om Benjamin Button och våra pubbesök senare.

Vilket pissväder vi har idag. Hua!

Insomnia med Faithless

Hade glömt bort hur fruktansvärt bra den låten är! Spelades på P3 Musik (för övrigt ett av få P3-program jag tycker om fortfarande) alldeles nyss och här kan du lyssna på den. Hela min houseperiod kommer tillbaka framför mina ögon! Den var ganska kort men mycket intensiv med den ultimata toppen 1988 i London. Den här låten är ju inte så gammal som 20 år, men den påminner mig om det hur underbart det är att dansa till house och viss typ av techno. Euforisk blir jag! Vilken tur att jag kanske ska få dansa lite i morgon då jag och Lotta först ska se Benjamin Buttons otroliga liv  och sedan ut och svira lite. Yes!

Skruva upp volymen rejält innan ni lyssnar förresten!

Jag och små medicinflaskor av glas

går inte ihop. Idag har jag slagit sönder min femte tror jag. Det värsta är när det är receptbelagd medicin som slås sönder. Då måste man ringa doktorn igen och förklara hur klumpig man varit. Det har hänt två gånger för vår familj. En gång var det Magnus och en annan gång var det jag. Idag var det den hostdämpande medicinen Noskapin som kraschade. Jag hade köpt en flaska till Emil på lunchen och lagt den i en Apoteketpåse. Denna påse hamnade i sin tur i en påse med "halva-rea-priset-på-Lindex-kläder". När jag kom tillbaka till mitt arbetsrum så ställde jag ifrån mig påsen lite snabbt och hårt och jag anande oråd bara jag hörde den lätta dunsen. Mycket riktigt, flaskan var helt trasig och allt innanmäte höll på att rinna ut i påsen. Den enda turen i oturen var att jag hade en extra påse runt den, vilket gjorde att jag inte förstörde de nyinköpta tröjorna till Emil i varje fall. Och sen doftade det artificiell lakrits i mitt rum resten av dagen. Så jävla osmart helt enkelt. Köpte en ny flaska på vägen hem från jobbet och placerade den inne i en tjock vante för att skydda den och än så länge är den intakt och står på diskbänken. Nu hör jag emellertid att Magnus är där ute i köket och diskar och då kan vad som helst hända. Fortsättning följer...nog inte.

Dagens fråga lyder med andra ord: Varför är dessa medicinflaskor gjorda av glas?

U2:s nya singel

Vet inte vad jag ska säga riktigt. Men så här mycket kan jag väl säga, att jag gillar boots (speciellt Primeboots) och jag gillar U2. Jag försvarar dem tills dess döden skiljer oss åt ;). Här kan ni lyssna. Låten heter Get on your boots och nya albumet kommer 2:a mars och heter No Line on the Horizon.

Fick länken till låten av Bea. Tack!

Min IBS-behandling

Jag fick en kommentar här på bloggen igår, där JB frågade vad det är för behandling för IBS jag går. Egentligen hade jag bestämt mig för att hålla denna behandling utanför bloggen, men samtidigt så vill jag ju hjälpa dig JB och andra som lider av denna jobbiga åkomma. Om du vill får du gärna lämna en hotmailadress eller liknande i en kommentar till detta inlägg, så kan jag svara lite utförligare i ett mail. Det jag kan nämna är att det är en internetbaserad KBT-behandling (kognitiv beteendeterapi), och att jag ingår i en pionjärstudie (den första i världen) kring denna. All behandling sker via nätet. Jag tror att den kan ha väldig effekt för vissa typer av IBS (det finns ju många olika). Om du vill läsa mer om mitt hemska insjuknande i IBS så kan du läsa från slutet av december 2007 till runt mars 2008 :). Men det förstår jag om du inte vill, för det är ingen rolig läsning... Min problematik  var främst vansinnig smärta, som jag nu är bättre ifrån men som ingen vet om eller när jag kan få återfall i. Jag upplevde verkligen helvetet på jorden första halvåret av 2008 (jag har upplevt andra helveten också - men något värre fysiskt helvete har jag inte varit med om). Nu vet jag ju inget om din form av IBS, men jag tror att väldigt många med IBS kan få stor hjälp av en sån här KBT-behandling.

Hoppas att detta ändå svarar lite på din fråga och jag önskar dig stort lycka till i att bli bättre!


Idrottsgalan

Nääää, nu börjar jag bli riktigt trött på galorna. Och den här känns ju som en repris från förra året. Peter Settman igen och Robert Gustafsson igen. Så jag hoppar i säng och hoppas att Kalla vinner Jerringpriset för hon verkar så härlig.

God natt!

Söndagstankar

Då var det dax att ladda för en ny vecka. Är det någonting det alltid är, så är det väl söndagskväll och måndagsmorgon? Man hinner knappt blinka ju. Det mest positiva med söndagskvällar tycker jag är 1) Att vi har det någorlunda städat i lägenheten. Vi städar alltid på söndagar. Ingen storstädning och så men dammsugning och städning av toaletten och diskbänken och undanplockning av kläder som befinner sig i högar överallt.  På måndag kväll klockan 19 brukar det se likadant ut igen... Så blir det när man bor i en lägenhet som inte är alltför stor och som har NADA förvaringsutrymmen och där det bland annat bor en mycket kläd- och skointresserad dam och en totalfixerad Motörheadsamlare. 2) Det är på söndagskvällar jag kan ta mig lite mer tid att dyka in i garderoberna och planera någon eller några roliga klädkombinationer att använda den kommande veckan. I morgon kommer jag ha många olika lila och vinröda nyanser på mig. 3) På söndagar (inte varje) finns det en chans att man får krypa ner i en säng med rena fräscha påslakan. I kväll är en sån kväll. 4) Jag brukar duscha rätt tidigt på söndagskvällen och sätta på mig mysiga mjuka kläder som jag går omkring och känner mig allmänt bohemisk i. Det bohemiska består nog mest av mina randiga sockor som jag har på fötterna. 5) Jag tvingar barnen att duscha vilket leder till att det springer omkring två väldoftande gulliga ungar i pyjamas fram på kvällskvisten. Det är finnemang. 6) Det är Sportspegeln. Inte för att jag tittar på den slaviskt - men ända sedan jag var liten så har Sportspegeln gett mig en positiv vibb. Och det är få gånger vi inte har Sportspegeln på här hemma.

Ha en bra vecka! Min kommer bli ganska så intensiv och avslutas med en underbar fredagskväll då jag ska träffa Lotta och kanske gå på bio och sedan dricka vin.


Ben 10

Alla dessa gubbar som ungarna blir fixerade vid. Nu är det Ben 10 som gäller. En tecknad serie som går på Cartoon Network om en kille som kan förvandla sig till 10 olika "aliens" för att försvara sig mot otäcka varelser/personer (är inte helt säker på vad serien går ut på och mina killar kan inte förklara helt klockrent heller). Nu har de i varje fall köpt varsin Ben 10-grej idag för sina ihopsparade veckopengar (10 veckors sparande ungefär). De är överlyckliga över sina saker och det är ju bra. Efter inköpen var vi och fikade hemma hos fina vänner och deras son. Sonen är ett riktigt charmtroll på snart två år och han verkar - hör och häpna - gilla mig rätt mycket. Han ville i varje fall ha min uppmärksamhet hela tiden och så gav han mig hur mycket av sina leksaker och gossedjur som helst (som jag fick låna givetvis). Då blir man ju helt varm i hjärtat. Hade bra gärna fått med honom hem ett tag och sen kan mamma och pappa ta honom när det blir dax för nattning och nattvak ;).

Snart hoppas jag att jag och Mange ska se nån bra film, men barnen verkar inte vara trötta alls trots en mycket aktiv dag.Ben 10

Göran Persson

Tittar på den där norrmannens "talk show" just nu. När jag ser och hör Göran Persson så tror jag på nåt sätt att det inte är en riktig person längre utan att det är nån bandspelare eller robot som låtsas vara Göran Persson. Han är som en karikatyr av sig själv på något sätt. Men det känns tryggt också. Jag har aldrig varit någon Göran Persson-hatare, även om jag inte är helt okritisk inställd till honom heller.

Metallicadokumentär

Om du känner dig lite låg, eller om energin har trytit, ja då rekommenderar jag att du sätter på en Metallicadokumentär. Det går inte att förbli neutral. Till slut ler du. Det känns nästan som att få nån typ av vitamininjektion.

Och för er som inte gillar Metallica så är det bara att beklaga. Ni kan ju försöka med selleri istället.

Dagens positiva:

-Jag fick nog ca två komplimanger av gulliga kollegor.
- Jag transkriberade äntligen klart min första djupintervju av minst fem.
- Jag åt sushi till lunch.
- Jag har nyss ätit en räkmacka med öl till.
- Jag har sett en Metallicadokumentär.

Idag - lite låg

Ibland blir man besviken, och idag blev jag det och så blir jag besviken på att jag blev besviken. Låter det vettigt. Nä. Och så blev jag lite ledsen och modfälld och fundersam. Lite tomhet också och en känsla av att man är mindre värd. Allt lite för tillskruvat. Men det ska nog greja sig det här med. Vill inte gå in på anledningen till modfälldheten här.

Istället kör vi lite dagens positiva:

- Det var klarblå himmel och solen sken.
- Jag surfade runt och kollade lite resor till Grekland. Vi ska nog snart boka en tvåveckors till augusti.
- Jag var ganska snygg i håret.
- Jag gjorde min sjukgymnastik och fick massage av min sjukgymnast.
- Jag hämtade Emil hos en kompis och vi hade en mysig promenad hem och sen fick jag gosa med honom hur mycket som helst när vi kom hem. Och jag fick pussa honom på kinden också utan att han torkade bort pussarna. En rejäl apakram blev pricken över i:et.
- Måns kom hem från sin fotbollsträning med rosiga kinder.
- Det är en Lars Winnerbäckdokumentär på tv just nu.

Transkribera intervjuer

Det håller jag på med på jobbet just nu. Det går oerhört sakta. Jag är för noggrann som vanligt och skriver ner för mycket av det mannen pratar om. Jag har en sån där fottramp - ungefär en sån man har på en symaskin - som jag håller nedtryckt med hjälp av min högerfot när jag vill lyssna och som jag sedan släpper när jag vill pausa. Det fiffiga är alltså att jag kan sitta beredd med fingrarna vid tangentbordet hela tiden, istället för att behöva använda fingrarna för att trycka på paus. Ni hajjar tror jag? I morgon måste jag arbeta snabbare med denna intervju, för snart är det dax för den andra och sedan kommer den tredje en kort tid efter osv. Jag ska göra minst fem djupintervjuer á två timmar styck.

Denne intervjupersons favorituttryck är:
- Det är svårt att säga och
- Det ska vara stabilt över tid.

Mina favorituttryck är att låta lite fånig och medhållande och hmmm:a och skratta och säga "precis" i tid och otid. Fy sjutton vilken tur att man inte hör sig själv i huvudet så som det låter på ett band. Jag kan också konstatera att jag har en ganska djup och mörk röst för att vara kvinna (men det visst jag ju redan innan), samt att man kan ställa en bandspelare väldigt långt ifrån mig och jag kommer ändå höras klockrent på bandet.


Jag tänkte tävla om ett fårskinn

Så därför länkar jag till en blogg som heter Simplicity. Inte för att jag någonsin vinner något, men hoppas kan jag ju göra.


Vilken dag

Först Glasvegasbiljetter.

Och nu ska jag gå och lägga mig med mina nya Primeboots som kom till min dörr för ca två timmar sedan.

Jag hade millimeterturen på min sida idag

Jag grejjade fyra biljetter till Glasvegas! De tog slut på cirka två minuter. Jag och Malin satt med öronsnäckor till våra telefoner på våra respektive arbetsplatser och när jag plötsligt kommer in och kan beställa så får hon ett meddelande om att det är UTSÅLT. Det rörde sig alltså om hundradelssekunder här... Oj oj, snacka om att adrenalinet började pumpa runt.

Ska bli jättekul att se dem i en sån intim konsertlokal som Debaser Medis. Men det är nog många där ute som gråter blod just nu. Den här gången var det i varje fall inte min tur att vara deppig (och jag hade bestämt mig för att vara "vuxen" och "mogen" denna gång och inte bli för deppig utan istället se dem nästa gång de kommer hit om jag inte hade fått biljetter).


Dagens meningsutbyte

Måns: ...och mellan Arsenal och Bolton blev det 1-0, och Bolton var borta.

Emil: Borta? Spela fotboll och vara borta? Man kan inte spela fotboll om man är borta.

Nyklippt och nyslingad

och ont i tandköttet. Har fått nåt skit mellan två tänder som jag försöker få bort med tandtråd. Vi tittar på gamla Hipp Hipp-avsnitt och jag skrattar så jag får lite astma.

Vi har varit och ätit på vår lilla lokala italienska restaurang med Lotta och Co. Väldigt trevligt. Och så har jag sett Stjärnor på slottet med Jonas Gardell.

Så, där fick ni lite episoder ur min/vår lördag.

Längtar till våren som bara den. Och Grekland.

I morse bråkade jag och Emil

Jag fick höra ett och annat.

"Du är inte min goshi* längre. Du är en dumskalle. Du är elak plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt plus oändligt..."

Ja, det där plus oändligt höll på i flera minuter.

Anledning till bråket: Jag har den alldeles vidriga åsikten att mina barn ska äta färdigt sin frukost innan de får titta lite på tv före avgång mot skola och dagis.

Vi blev vänner innan vi gick hemifrån. Det är A och O.

*Goshi är ett ord som jag och Emil använder sinsemellan och det betyder ungefär att man är väldigt gosig.

Ett ord

Glasvegasspelning.

Den 6/3 på Debaser Medis. Biljetterna släpps på måndag den 12/1 kl 10.00. Vilken panik! De kommer sälja som smör i solsken och jag bara måste få gå! Håll tummarna att jag har turen på min sida den här gången för både Depeche-biljettsläppet och Metallica-dito var ett helvete (de var de senaste släppen jag var med om och där jag höll på att kasta datorn i golvet av ilska).

Och vet ni hur liten lokal Debaser Medis är? Det är ju ett skämt att de valt att spela där när de säkert kan fylla Annexet (ligger under Globen kan man säga).

I morgon - ännu en exotisk resa till Norrköping.

Håkan Hellström

Detta unikum i klädstil! Jag fullkomligt avgudar hans val av kläder! Ikväll på Grammisgalan så har han på sig en ljusgrå kostym i tajt snitt med för korta kostymbyxor. Till dessa för korta byxor (som sitter snävt hela vägen) så har han ett par 10-håls Dr Martenskängor i vinrött. T-shirt under kavajen. Och håret klippt i den där rufsiga härliga frisyren. På detta läggs hans till synes fantastiska personlighet. Jag blir alldeles glad varje gång jag hör honom prata. Och musiken är ju också bra, så klart ;).

Pew - nu är jag tömd på superlativ!

Imorgon - första arbetsdagen på 17 dagar!Planeringsdag på skolan

och jag är hemma med mina söner. På förmiddagen var vi ute och åkte snowracer. Eller "vi" är kanske en överdrift. Måns och Emil åkte och jag stod och tittade på och var behjälplig emellanåt. Och frös om tårna. Jag hade klätt på mig som bara den, men det tycks alltid vara extra svårt att hålla fötterna varma trots att jag hade curlingkängor som brukar hålla värmen ganska bra. Kanske skulle jag investera i ett par garanterat varma skor, men sannolikheten att jag får användning av dessa mer än en till två veckor om året är liten.

Nu har jag mot mina principer godkänt filmtittning på eftermiddagen. Vi börjar nog bli lite rastlösa av att vara lediga alla tre och imorgon får vi återgå till våra  vanliga rutiner. Magnus kör sin första arbetsdag idag.

Och så kom julafton

cirka två veckor för sent. Det snöar som bara den här i Tallkrogen och det är redan helt vitt på marken.

Jag gjorde det

På årets femte dag (igår alltså) så klickade jag hem ett par Prime boots. Ett par MC-boots som jag suktat efter länge länge. En affär på Hornsgatan hade lovat att beställa in min storlek, men så helt plötsligt går affären i konkurs. Jag hittade dock en sajt på nätet som säljer mina boots. Handelsboden. Så nu är de på väg hem till mig. Gissa om jag ska ha dem på mig på Metallicakonserten den 8 mars? (Jag har förresten evidens på att James Hetfield äger flera par. Har sett det på en konsert-dvd.)

En annan rolig grej var att jag faktiskt drömde om James H och Lars U i Metallica i natt. De var på fest i mitt barndomshem, en fest som jag höll i. Oj vad jag var nervös. Kunde inte riktigt vara mig själv till en början, men så tog vi fram vinylskivor och diskuterade musik och då gick det bättre.
Årets första semla

har jag ätit idag. Hela familjen var inne och fikade på Gunnarssons på Götgatan. Där är det inte billigt. Två semlor, en princessbakelse, en MER och två latte gick på 221:-. Men vi fikar så sällan ute på café att det är värt det! Semlan var hur god som helst. Den smalt i munnen. Mums!

För bara några minuter sedan såg jag och Magnus klart filmen Morgan Pålsson - världsreporter. Det blev några goda skratt även om jag tycker Hipp Hipp är ett bättre koncept för dessa båda (Johan Wester och Anders Jansson).

Nu har jag bara två dagar kvar av min 17-dagarsledighet. Känns konstigt, men det är nog bra att komma in i rutinerna igen. Jag kommer emellertid sakna sovmornarna. Så skönt!


Skridskoåkning i tio minusgrader

Det kan gå bra, men det kan också gå dåligt. Idag gick det sisådär. Emil ville absolut inte. Den enda skridskoåkningen för honom blev att han tassade ut ca tio centimeter på isen för att sedan bara vilja tillbaka till bänken. Han grät och grät och gnällde och gnällde trots att han hade fler favoritkompisar med sig. Och frös om tårna. Dessutom hade vi glömt Måns skridskor hemma (men tagit med tre par för många som vi inte använder). Jag ska inte skylla ifrån mig, men det var Magnus fel. Eller inte helt kanske. Nåväl, Magnus åker hem och hämtar rätt par skridskor och jag får ta hand om en gråtande frysande Emil och en deppig Måns medan våra vänner åker skridskor för glatta livet. Isen var dock väldigt gropig och guppig så jag missade inte alltför mycket. När Magnus kom tillbaka åkte jag lite med Måns - han har blivit riktigt duktig. Efter det fick även Magnus testa isen.

Vi klarade ca en timme och tjugo minuter ute i kylan, sedan bar det hemåt. Rosiga om kinderna, och med några poäng rikare i "goda-föräldrar-ligan". (Ja inte enligt Emil då...)


Ps. Jag vet att det är betydligt kallare längre norrut, men med Stockholmsmått mätt så har vi det ganska kallt. Och kallare ska det tydligen bli.

Om en kattunge stryker sig längs väggarna

och ständigt är i "smygposition", är det då ett tecken på att det kan vara något fel på dess ben? Detta är ett av många samtalsämnen jag och Magnus har avhandlat med goda vänner nu i kväll. Ett annat samtalsämne var om man är livegen sitt favoritfotbollslag eller om man kan byta lag under en livstid.

Svaret på fråga ett blir enligt mig: Nej, jag tror inte det.
Svaret på fråga två blir: Ja, man är så gott som livegen. Det ska mycket till om man ska byta. Bajen it is. For life.

Inte alla

har de garderobsproblem som jag har.

- Sovrumsgarderoben från IKEA inköpt 2000 går sönder med kortare och kortare mellanrum. Dålig kvalitet och extremt överlastad. Snart kommer den falla sönder i små små bitar och jag kommer befinna mig nära nervsammanbrottet.
- Kjolar hänger på stången men ligger också i högar i botten av garderoben, tillsammans med otaliga väskor.
- Nästan varje gång jag öppnar garderoben så trillar det ut några kjolar.

Nödlösning: Utrensning med jämna mellanrum.
Resultat: Inte alls så många kjolar som jag vill ska rensas ut blir utrensade. Speciellt inte om jag har bra musik på i bakgrunden, dricker ett glas vin och ser förhållandevis ok ut i hår och ansikte.

I morgon eftermiddag ska jag nog minsann lägga upp mina första försäljningar på Tradera. Lite pirrigt men någon gång måste vara den första, och de pengar jag eventuellt får in ska läggas på ett London- eller New Yorkkonto. Och kanske blir några nya kjolar inköpta. Cirkeln är sluten. För att dra ner på konsumtionen är ju inte ett alternativ, eller... Jag är allt bra anti-tidsandan jag.

Suddiga Kicki och EmilVi övar på vår web cam :).

Viktigt att tänka på 2009

- Använd mindre undvikandebeteenden (som att surfa för att slippa ta tag i städning eller någon annan viktig uppgift).
- Se det du gjort istället för det du inte gjort.
- Kämpa på med sjukgymnastiken så att jag i slutet av 2009 kan börja på ett hoppfritt gympa/work out-pass.
- Beskriv dina negativa tankar istället för att jaga upp dig när nåt mindre bra händer.


Det får räcka för nu.

En snodd lista

Hoppas det är OK Annika?!

1.Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var i Padova, Italien. Jag låg inlagd på både Kirurgen och Medicinmottagningen på SÖS.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga tror jag.


3.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja. Min "svägerska" med sambo fick en tredje son. Annika fick sitt fjärde barn - en dotter.


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.


5.Vilka länder besökte du?
England, Italien, Grekland, Danmark.


6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Bättre maghälsa. Mer koncentration. Att få börja motionera så smått igen (måste genomlida långrandig sjukgymnastik innan...)


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
3 januari då jag lades in på SÖS för starka magsmärtor. Någon eftermiddag i november då jag fick reda på att jag fått en tillsvidareanställning. 11 november då Magnus åkte till Filippinerna i 10 dagar.


8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag kämpade på trots magsmärtorna och nästan noll näringsintag. Min vilja är av sten. Att jag rodde hem en tillsvidareanställning.

9. Största misstaget?
Att jag inte blev medlem i Metallicas fanclub innan biljetterna till Globen släpptes. Nu fick jag köpa på svarta marknaden för dubbla priset. Hade jag gått med i fanclubben så hade jag fått se båda konserterna i Globen i mars i år. Att jag tillät mig förlora tilliten och tilförsikten under de värsta perioderna med min mage (oj det blir väldigt mycket magsnack här känner jag...).

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Det kan ni ge er på... I minst ett halvår. Svår IBS (Irritable Bowel Syndrom). Var sjukskriven och led. Och jag får varningssignaler med jämna mellanrum om att det kan vara på gång igen, men jag går i behandling nu som gör att jag förhoppningsvis kommer kunna förhindra nya starka IBS-skov i framtiden.

11. Bästa köpet?
I sista skälvande minuten av 2008 köpte jag en inspelningsbar digitalbox som gör att vi kan spela in en kanal och se en annan samtidigt på en tv (precis så som man a l l t i d kunde göra innan digitaltv:n kom...). Mina tre par nya Dr Martenskängor av varierande sort. Mina TUK-skor. Ja  helt enkelt ganska mycket fina kläder och skor och ett och annat underbart smycke. Alla konsertbiljetter. Men Kretaresan var ändå det allra bästa köpet.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder. Resor.

13.Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj gör mig glad varje dag. Mina barn har ständigt något roligt i bakfickan. Min julklapp av brorsan - att få se Klungans föreställning så här i slutet av året gjorde mig väldigt glad. Bob Hund-spelningen på Popaganda i augusti gjorde mig så glad att jag började gråta och skratta samtidigt. Min tillsvidareanställning (igen...). Min gulliga magläkare!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Alla Glasvegaslåtar - både från fullängdaren och julskivan. Oförglömliga låtar. Att dö för. Om jag måste välja en så väljer jag låten "My own cheating heart".


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare första halvåret. Betydligt ledsnare än 2007. Men a v s e v ä r t gladare än 2001 då min mamma dog och jag plötsligt var föräldrarlös. Allt är relativt.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar vi hade haft mer semester så att vi kunde ha rest ännu mer med barnen. Motionerat mer. Sytt mer.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lite mindre konsumtion hade aldrig skadat.


18. Hur tillbringade/tillbringar du julen 2008?
Med Magnus och barnen, min bror, svärmor/farmor till barnen och Magnus faster.


19. Blev du kär i år?
Ja, jag blev störtkär i James Hetfield, igen.


20. Favoritprogram på TV?
Cityakuten, Greys Anatomy, Dr House.

21. Bästa boken du läst i år?
Usch vad jag läst få romaner... Men Låt den rätta komma in var ju väldigt bra!


22. Största musikaliska upptäckten?
Glasvegas. Utan tvekan.


23. Något du önskade dig och fick?
Ja, jag fick en Led Zeppelinskiva och en Black Sabbathskiva och silversmycken. Och så fick barnen vara ganska så friska under 2008.


24. Något du önskade dig men inte fick?
En stor plattv - men den har jag inte önskat mig på det sättet - men jag och Magnus skulle ha köpt en redan i oktober men den är fortfarande inte köpt. Tror dock det kan ske nästa vecka...


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Usch - vill inte minnas min födelsedag 2008. Kände mig ensammast på jorden. Grät. Hade ont och gick inte ut på en pub som jag brukar göra. BLÄ! I år ska jag följa traditionen och gå ut och äta med vänner igen.


26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Finanskrisens icke-existerande. Att få haft hälsan.


27.Vad fick dig att må bra?
Barnen och mannen och fina vänner som alltid finns där.


28. Vilken kändis var du mest sugen på?
James Hetfield


29. Vem saknade du?
Mamma och pappa. Alltid. Och vänner som bor utomlands.


30. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har hittat flera nya bloggare som jag verkligen gillar. Har ju aldrig träffat personerna som skriver, men att läsa det de skriver andas värme och humor. Sånt gillar vi. En av dessa bloggar är Kind of blue och en annan är Nederbird. I arbetslivet har jag träffat flera personer som bedriver oerhört viktigt arbete och som har hjärtat på rätta stället. Och så min fina magläkare. Och två tjejer från konferensen i Padova 2008. Alex och Joanna. Hoppas träffa dem igen i augusti i år.


Hur börja 2009?

Jo, med myskläder. Ska nog inte gå utanför dörren idag, eller det kanske jag ska förresten, det är fint väder. Ett löfte är dock att inte ha krav på mig att göra en massa nyttigt.

Roligt nyårsfirande igår hemma hos goda vänner. God mat och bra musik (min musik...). Stjärnklar natt med fina fyverkerier över hela Enskede.

Snart ska jag köra lite skype med min nya webcam. Det blir premiärgången. Jag ska prata med Richard i London och ska klämma in hela familjen framför kameran tänkte jag. Tror barnen kommer tycka det är kul. Jag bestämmer redan nu att detta år ska bli ännu mer brittiskt än det förra.

RSS 2.0