Leve ungdomen!

Igår var jag och Mange på konsert med Arctic Monkeys i Annexet, Globen. Det var en sann upplevelse av energi, glädje, svett och ungdom/ungdomsminnen.

Helt uuuuuuuuunnderbart med andra ord!

Jag som hade börjat tro att det var en ny trend att inte hoppa och skutta och skrika och klappa händerna på konserter. På Depeche Mode på Stadion förra sommaren så var det bara Helen, Bea och jag och några längst framme vid scenen som hoppade och skrek (eller i varje fall kändes det så emellanåt). 1984 i Eriksdalshallen med samma band så var det inte en jävel som stod still (eller i varje fall kändes det inte så). Men nu tror jag att jag har kommit på det! Det handlar om publikens medelålder :). Borde väl ha listat ut det tidigare, men jag vill liksom inte förlika mig med dem (eller den åldersgruppen) som står tyst och bistert och iakttar det band de älskar som just står på scenen och spelar. Jag vill delta i konserten med hull och hår och svettas och skrika och jubla. Och det gjorde jag igår - tillsammans med ca 3000 18-23-åringar (det fanns 40-åringar och rent av 50-60-åringar i publiken också, men de var lätträknade). Jag klappade händerna så att jag idag har en svullnad/blåmärke nedanför ena tummen (ja det är faktiskt sant). Och jag badade i svett.

Det roliga är att den energirika musiken till trots (skriver man så?) så var bandet oerhört stillastående på scenen. Kontrasten var nästan övertydlig. Fullt ös (inte en enda riktigt lugn låt) hela tiden, men rätt så minimalistiska rörelser på scenen om ni förstår vad jag menar. En himla häftig kontrast. Speciellt sångaren Alex Turner var stillsam. Han log nog inte mer än en gång heller, men såg inte arg eller sur ut, bara neutral liksom. Trummisen Matt Helders var den som hade mest energi, och jag tycker nog han var coolast av dem alla.

Okej, för er som tycker att jag är för positiv i min lilla recension, så kan jag meddela att Magnus också tyckte det var jättebra, men han tillhör mer den grupp (eller ålderskategori) som står stilla *ha ha* (han såg dock inte bister eller knepig ut på något sätt).

Vi tillbringade mer än hälften av konserten nere på parkett i det hoppande folkhavet, men sen gick vi upp på balkongen och det skulle vi nog ha gjort lite tidigare, för det var väldigt bra sikt därifrån.

Jag kanske uppdaterar detta inlägg imorgon om jag får tid. Det är mycket nu!

Nedan: Matt Helders in action

image139


Ett test!

Och vet ni - precis som jag önskade blev jag Master and Servant med Depeche Mode :). Hittade testet hos Bea som hittade det hos Felicitas.

MEN jag är principellt emot strippande, så jag fattar egentligen inte varför jag postar detta inlägg. Det måste vara för att det var så kul att bli en "Master and Servant-strippare" att mina anti-strippar-åsikter bleknade i jämförelse. Likt en anusblekning kanske, eller hur Hanif?Your Stripper Song Is
Master and Servant by Depeche Mode

"There�s a new game
We like to play you see
A game with added reality
You treat me like a dog
Get me down on my knees"

Yawn, dancing is so boring without a little spice.
What Song Should You Strip To?

Ha ha!

Det här tycker jag var kul! Undrans om mitt något överdrivna shoppande kan klassas som arbetshandikapp? Cool kille tycker jag, och jag kan faktiskt inte bli så upprörd som en del bloggare verkar ha blivit (se under artikeln).

Trevlig midsommar om jag inte hinner blogga mer idag!

Uppdatering

1) En vecka kvar till Arctic Monkeys spelning på Annexet i Stockholm 26/6.

Jippieeeee!!! Nog vet Magnus att han har en ganska galen sambo, men "he hasn't seen ANYTHING yet....". Jag kommer troligtvis få "energi-overload" på den konserten. Små pojkar som rockar fett och som får mig att skratta ända in i själen. Ska bli jättekul att se dem.

2) Köpenhamn om ca. en månad! Jag och Helen *pekar neråt på förra inlägget* ska åka till Köpenhamn den 23 juli och stanna över en natt hos en bekant till mig som bor centralt (precis bredvid den rivna ungdomsgården som det var kravaller om för ett tag sedan...). Tänk att drömmen om en och en halv dag i Köpenhamn kan få en att må så GÖTT!

3) Jag måste hinna köpa en laptop innan den 13 juli! Måste ha med en på semestern. Jag har satt flera personer i jobb för detta uppdrag (främst mig själv och en till) :). Själv sökte jag hysteriskt på nätet igår och blir bara mer och mer förvirrad - det finns inte en dator som har alla de saker jag vill ha (om man inte betalar 25 000 vill säga). Men å andra sidan så är det ju "D boss" som satt upp kraven, och då är de ju höga :). Så om någon av er som läser detta har ett tips så SKRIK ut detta så snart ni kan. Inte över 9000:-.

4) Kan någon skicka hit lite fokus och koncentration , bitte!

Vi ses!

Bara för dig Helen ;)!

Eller kanske för några till som tittar in här förresten.

Ooooops, det slank med en som inte skulle dit från början också!Och en till!

Nä nu ska jag ge mig *ha ha*

God natt! Ha en trevlig helg!

Jag vann!!!!

Jag fick alldeles nyss reda på att jag har vunnit en Hammarby IF-matchtröja (fotboll) med autograferna från spelarna på!!! Jag som aldrig vinner något, och så blir det en Bajen-tröja :)! Är väldigt glad för den - gladare än jag trodde jag skulle bli faktiskt. Konstigt, men jag kände på mig det när jag köpte lotterna (eller kan det vara en efterkonstruktion???).

Nåväl - jag kan inte vänta med att sätta den på mig! De spelar mot Norrköping i Svenska Cupen i kväll, men jag får nog vänta med att se dem live tills en annan dag...

Så - då blev jag en promille piggare. Har varit i dvala hela dagen - riktigt obehagligt trött  - men man kämpar på. Bara tre veckor till den riktiga semestern.image131

En nygammal upptäckt!

Före ordning kommer kaos och förvirring - eller nåt sånt... Just nu är det både kaos och förvirring på jobbet (omformulering av gamla uppdrag, nya på ingående och nytt rum med nya rumsgrannar) och kaos i hemmet (väldigt mycket prylar överallt).

Jag hinner helt enkelt inte riktigt med att blogga *snyft*.

Och så känner jag mig sliten mitt i alltihopa. Men det är ju inte så konstigt med tanke på hur maj-juni har sett ut för mig! Någon gång måste väl även min energi ta slut, eller? Det jobbiga är att jag har väldigt svårt att acceptera energilöshet.

Får se om jag hinner med att skriva något ikväll.

Skolavslutningen för ettagluttaren idag var helmysig förresten.

An Englishman in Tallkrogen

Som sagt - denna vecka har vi besök av en riktigt tvättäkta Londonbo. Jättekul! Just nu är han dock på Stadshuset och träffar drottning Silvia :). I morse blev det så att jag plötsligt pratade engelska till barnen och svenska till honom! Barnen är lite förvirrade och min stora förhoppning är att de ska bli så förvirrade att de pratar flytande brittisk engelska innan veckan är över! Det finns inget gulligare än barn som pratar med denna fantastiska accent. Skulle möjligtvis vara barn som pratar med irländsk/skotsk accent då, eller någon hundvalp, eller Bono. Men Bono är väl inte gullig förresten?

Ciao!


Mallorcabilder

I all hast slänger jag in lite foton från Mallorca. Tog inte så många bra foton denna gång - var lite okoncentrerad och disträ tror jag.Utsikt från vår balkong, Alcudia, MallorcaUtsikt åt ett annat håll från vår balkongEmil med solbrillor och Motörhead-t-shirtBlommor i bergsbyn Valldemossa, Mallorca (fantastiskt vacker och pittoresk by som bland annat skådespelaren Michael Douglas har stor koppling till).Rosor i Valldemossa och några spanjorer (?) i bakgrundenBlommor i ValldemossaEmil visar hur man gör om man inte vill få någon solbränna alls.Måns visar hur man gör om man bara vill få lite solbränna i ansiktet.
Skylt i gamla Alcudia

I am back!

Har haft det bra men är trött efter endast 3 timmars sömn i natt. Vi var hemma vid 3-tiden på morgonen då fåglarna kvittrade. Lite färg har jag fått på kroppen också. Stranden i Alcudia var verkligen breeed och jättelång. Och vi hade faktiskt havsutsikt från balkongen på riktigt. Bildbevis kommer förhoppningsvis senare!

Nu ska jag köpa sushi till lunch :). Vi hörs!

RSS 2.0