Fest i Blå hallen

Japp, det var jag på i torsdags kväll. Stadshusets i Stockholms blåa hall alltså. Före middagen var det fördrink i Gyllene salen. Det är en mycket vacker sal. Tror faktiskt inte jag varit i någon vackrare. Allt skiner av  guld. Över 700 pers från mitt jobb var där, men  vi var säkert bara runt 100-200 kvar när dansen drog igång. Dansade gjorde vi till ett band som spelade någon ska/reggaeliknande musik. Ganska bra, men lite långsamt tempo ibland. När bandet tog paus så kom det vedervärdig musik ur ljudanläggningen, som de i bandet själva hade valt ut! Räknade till ca 1 1/2 bra låt. Vi försökte önska en låt, men det gick inte.

Underhållningen under middagen var väldigt rolig. Robert Fux med sällskap fick oss att skratta rakt ut. En modern After Dark kanske man skulle kunna säga. Här kommer en bild på Robert i en av sina utstyrslar.

Ikväll blir Metallica-kväll med Annika. Hon kommer hit och äter middag och sen ska vi få upp stämningen inför vår Osloresa om några veckor. 13 april ska vi nämligen se Metallica i Oslo.


Tillbaka i huvudstaden

Vi har haft det bra! Solsken hela lördagen och ca 7-10 plusgrader. Det är något magiskt med blå himmel och sol i fjällen. Snön reflekterar och man får ljusterapi i kubik. Trots att jag sov lite mindre än vanligt i natt så har jag inte varit lika trött som en vanlig måndag. Det ger energi att få vara ute mer på dagarna och få dagsljuset. Barnen har lärt sig grunderna i slalom. Måns tyckte det var hur kul som helst och lärde sig snabbt grundtekniken. Emil tog det lite lugnare, men övervann sig själv gång på gång. Han kan nu ploga och det var inte långt till att svängandet kom igång. De var superduktiga, mina underbara ungar! Jätteduktiga skidlärare också! Tyckte speciellt bra om Emils, hon såg direkt vad Emil behövde.

Vem vet - kanske blir det Flottsbrobacken i Huddinge under påskledigheten? Är det schysst väder kan jag tänka mig det. Måns längtar redan till fjällen igen.

Vi vuxna fick oss också vår beskärda del av åkande. Jag känner lite som att detta var en mini-seger för mig. Jag fick inte superont i varken rygg eller knän. Visst kändes det, men så fort jag fick varningssignaler så vilade jag lite extra länge. Om jag får träna upp mina lår, knän och vader ordentligt till nästa år så ska jag försöka mig på en förbättring av min slalomteknik. Känner att jag behöver det nu efter det långa uppehållet (ca 8 år sedan jag åkte sist). På onsdag ska jag till min sjukgymnast och berätta för henne att jag grejade det! Hon såg nämligen inte överlycklig ut när jag berättade att jag skulle till fjällen. Hon förbjöd mig inte att åka eller så (precis som om hon skulle ha befogenhet till det...) men hon sa att mina överröliga leder inte riktigt är lämpade för det.

Stugan var fin och stor och Järvsöbackens anställda supertrevliga. Rekommenderas.

Nä - nu måste jag fortsätta att packa upp!

Ps. Hemresan var hemsk igår. Snöovädret gjorde att vägarna var hala och fulla av snö! Vi var nervösa alla fyra. Så skönt att vara hemma välbehållna.Vi drar till fjällen!

Barnen ska få stå på ett par slalomskidor för första gången! Skidskola en timme per dag och sedan ska deras ömma föräldrar försöka guida dem nerför backar... Jag är inte så optimistisk angående detta projekt, i varje fall inte när det gäller vår minsta, men på något sätt tror jag ändå han kommer överraska oss!  Måns är väldigt taggad!

Vi åker tillsammans med Lotta och Co och bor i en stor stuga i Järvsöbacken. Sittlift direkt från stugan. Hoppas att denna resa ska ge mig lite energi tillbaka för nu har jag varit supertrött under en period.

En sak är säker - det ska bastas och eldas i öppen spis!

See you!Vår stuga


Jag har så svårt för Luther

Ändå låter jag honom flåsa mig i nacken hela tiden. Plikterna först och sedan det roliga, men många gånger hinns inte det roliga med, eller så blir det roliga också en Luther om ni förstår vad jag menar. Idag har jag förberett vår fjällensemester genom att lägga fram kläder till packningen. Att-göra-listorna växer och växer (inte bara vad gäller fjällen).

Känner att jag behöver en positiv lista:

Vädret har varit fantastiskt i helgen
Vi hade en mysig melodifestivalkväll med hela familjen i går
Jag har sytt in två klänningar och lagt upp ett par jeans till Magnus
Jag satt på balkongen i en timme och läste idag
Jag lyssnade på Shout out louds nya skiva som verkar mycket bra
Jag har bokat biljetter till Black Rebel Motorcycle clubs spelning på Nalen 28:e maj. Jag och Malin ska gå.


Nu ska jag se den där sjuka danska serien om en gata som heter Lärkvejen eller nåt sånt :)Ooops

Jag kanske var en dålig mor där för ett antal minuter sedan. Jag är så trött och så ringde grannbarnen och ville komma över och vi har redan en kompis till Emil här, så jag sa att vi kanske kunde ta det en annan dag... Är rädd att han kanske blev ledsen. Eller snarare besviken. Å andra sidan var de här i går med och då hade vi också ytterligare ett barn här. Det är då man önskar att man hade två våningar att rumstera i. Fem barn här = rätt överbefolkat. Men det är väl jag som har ett behov av att kunna vara lite för mig själv på kvällarna. Duscha och sedan sätta på mig en stor t-shirt och slappa lite. Göra min sjukgymnastik (den kan jag absolut inte göra inför barnens kompisar, det skulle bli för många frågor osv), titta på Rapport m.m.

Jag är helt enkelt inte i form idag. I morgon ska jag be Måns ringa till dem och be dem komma över. Barn är bäst.

Stoppa tiden

I varje fall fredag till söndag! Jag hinner ju inte komma hem på fredagskvällen innan det är söndagskväll. Så mycket man vill hinna med och så rusar tiden iväg. Men jag har i varje fall hunnit träna idag och så har vi varit och fikat hos en av Emils kompisar med familj. Solen har visat sig och det var underbart! Hoppas veckan fortsätter så här och att lite snö kan smälta bort.

Gårdagskvällens höjdpunkt var ett halvtimmesprogram om Metallicas låt Enter Sandman. Nya intervjuer med James och Lars och med ens kände jag tydligt att det bara är ca en månad kvar tills jag och Annika åker till Oslo och ser dem. Jippie!


En trött dag

Var tidigt på jobbet. Först i hela korridoren. Var dock nära att hamna någon annanstans för jag somnade så hårt på t-banan. Precis i rätt sekund ser jag att dörrarna öppnas och känner igen den bekanta Fridhemsplansplattformen och rusar sömndrucket av. Pew. Jag hade i och för sig kunnat gå av vid Thorildsplan också och gått därifrån, men vem vet om jag hade vaknat där? T-banans skumpande är väldigt sövande.

Det har varit en ganska trött dag hela dagen faktiskt, fast jag var tvungen att gaska upp mig och springa i några affärer på lunchen för att leta efter en ny vinterjacka till Måns. Hans dragkedja hade gått sönder på den han har. Så typiskt att detta ska ske när vintersäsongen snart (???) ska vara över. Det fanns i stort sett inga vinterjackor i affärerna och paniken började sprida sig. Vi ska ju till fjällen om drygt två veckor också! På vägen hem innan hämtning av barnen så rusade jag dock in på Intersport och där hängde den! Världens bästa jacka och den var nedsatt med halva priset till 300:-. Det fanns två stycken och den ena var i rätt storlek. Gud hör bön! Måns blev överlycklig för denna jacka som tydligen var helt i hans smak både vad gäller färger (svart och brunrutig - men inte så tydliga rutor...lite vaga :)) och så har den snöstopp i ärmarna och nere vid rumpan (vet inte om det heter snöstopp men jag kallar det så). Det känns så skönt att jag slapp tänka på detta mer än en dag. Måns gick i en för liten jacka till skolan idag. Sånt gillar inte hans mor! Men vad ska man göra?

Ikväll är det Mästarnas mästare och då sitter hela familjen klistrad!

Ja, jag vet.

Jag har många träskor. Men dessa har jag varit sugen på länge och nu var det kampanjpris så jag kunde inte motstå dem.


RSS 2.0