Ny vecka

om bara några timmar och jag är helt tom i huvudet på intressanta saker att skriva här på bloggen. Det enda jag kan rabbla är allt jag har att göra, och det är inte kul för er att höra (oj det rimmade).

Jag har skavsårsblåsor från helvetet på fötterna efter att ha gått lite för långt i ett par träskor som jag inte använt så mycket ännu. Undrans om jag kan gå i morgon?

Ok - hopp i säng!

Dagens Emil

Mamma, hur många känslor finns det?

Ja du min son - nu ska vi tänka till:

Ilska
Glädje
Sorg
Rädsla
Äckel
Hat
Avund
Förälskelse
Nervositet
Blyghet
Oro
Skam
Skuld
Kärlek
Förvåning

Det är i varje fall några jag kommer på nu - men alla känns inte som klockrena känslor.

15 stycken fick jag ihop.

Vårfest på dagis

Emils sista! Till hösten börjar han 6-års på skolan.

Över åtta år på detta dagis blir det. Måns började i januari 2001 och Emil i augusti 2004. Jag har så mycket minnen förknippade till detta ställe. Det är som en trygghet för mig! Jag höll innen gråten idag. Släppte inte spärrarna alls. Men jag måste ju göra det - innan midsommar - för då går några av mina favoritfröknar på semester. Men jag måste hinna köpa några extra presenter först. Och sätta på vattenfast mascara.

Magnus har det bra i Paris och här sitter jag med ett glas vitt. Unnar mig lite vardagslyx efter en ganska späckad dag.

Hörs!

Tar ett djupt andetag

och hoppas jag överlever de närmaste dagarna. Schemat är späckat och Magnus är på väg till Paris i detta nu och kommer hem sent fredag kväll. Men allt går med lite vilja, våld och vaselin som jag och mina kompisar sa under gymnasietiden.

En långhelg är slut

och jag vill ha en till på en gång. Det är så skönt att vara ledig! I morgon är det rivstart på direkten med en kurs jag går på jobbet. Två timmars föreläsning med start redan 8.30. Den tiden var inte särskilt barnfamiljsanpassad tycker jag. Jag brukar visserligen vara på jobbet runt 8.15 när det är jag som lämnar barnen, men om inte SL och en rad andra omständigheter klaffar så kan jag bli senare. Så i morgon hoppas vi att jag har minutrarna på min sida.

Förresten - en fråga till er. Borde jag ha skrivit "minuterna på min sida" i ovanstående mening, eller är det ok att skriva minutrarna? Jag och Magnus hade en diskussion om detta alldeles nyss. Jag skrev in minutrarna i Word och fick ingen felstavningsvarning där i varje fall, men Magnus tycker ändå att det skulle ha stått minuterna. Jag själv är dock av uppfattningen att meningen får en lite annorlunda betydelse då. Tänk vilka nonsensdiskussioner man kan ha så här på söndagskvällen! Det börjar nästan likna Seinfeld.

Idag har jag varit ganska duktig och rensat i källaren. Det blev minst fem svarta sopsäckar trots att jag bara rensade i två ganska små extraförråd vi har. Det stora källarförrådet ska jag börja ta mig an nästa helg. Ve och fasa! Men det är ett måste om Emil någon gång ska kunna få ett eget rum. För att få ner mer i förrådet så måste en massa ut först.

Rensa är mitt mellannamn.

Ps. På onsdag åker Magnus till Paris med jobbet i tre dagar. Jag är inte alls avundsjuk. Han lyckas pricka in den mest späckade veckan på hela våren - uppträdande och picnic på dagis, planeringsdag på dagis, föräldramöte på skolan m.m. Men det är bara att bita ihop och klara av allt. Jag unnar honom så väl detta och hoppas han kommer hem med en parfym som jag hemskt gärna vill ha :). Chanels "Chance". Den finns på Arlandas taxfree. Doftar fantastiskt!

En dag utan röst är också en dag

Jag är så hes att varje ord jag ska få ur mig är en ansträngning. I morse var jag helt utan röst. Trots detta handikapp/funktionshinder har jag haft en toppendag. Vi har varit i Farsta Centrum och shoppat och ätit sushi/chicky bits samt fått Måns och Emil klippta. De blev jättefina och jag fick en komplimang för mitt hår av en bekant till oss som vi träffade. Kul med tanke på att jag ska klippa mig i morgon och är i stadiet "jag står inte ut längre". Men det konstiga är ju, att dagen innan jag ska klippa mig så brukar håret av någon anledning helt plötsligt vilja gå min väg. Tycker inte det ser helt pjåkigt ut, men ska klippa in frisyren och få lite slingor också. Är det någon gång jag känner att jag verkligen har egentid så är det när jag åker till min frisör i SOUK-gallerian på Drottninggatan och bli ompysslad.

Efter klippningen så blir det nog Skansen för oss. Det är Svenska Bostäder, som är vår fastighetsägare, som bjuder. Lär ju bli vansinnigt med folk, men jag får stå ut för barnen skull.

Some great reward

Så har jag varit på ytterligare ett jubileum av Depeche Modes skivor. Igår var det min favoritskiva Some great reward som firade 25 år (begrunda detta - 25 ÅR!). Thorells Syndrome hade dragit ihop en stor fest på Kolingsborg vid Slussen. Oj vilka flashbacks som slog emot en när man beträdde denna mark igen. Det måste varit över 15 år sedan jag var där sist, eller kanske var det bara tio? Jag minns inte riktigt. Det var i vilket fall som helst i slutet av 80-talet och början av 90-talet som jag och Tina var frekventa och regelbundna besökare på klubben Machine på Kolingsborg. Alla andra besök därefter har varit engångsgrejor. Både positiva och negativa känslor slog emot mig. De positiva var bland annat det där pirret och förvantansfullheten om vilka som skulle komma just den kvällen. De negativa var den där osäkerheten över ens egna värde och rangordningarna som hägrade i gängen m.m.

Igår var vi (jag, Tina, Tinas bror med kompis och Dan m fl) veteranerna även om det fanns en hel del i vår ålder där också. Vi dansade och sjöng och hade allmänt trevligt. Bandet spelade hela Some great reward-skivan och kanske jag hade för höga förväntningar, men jag tyckte inte de var lika bra som de brukar. Jag tror kanske att det mindre formatet - läs mindre scen och intimare lokal - passar Jonas Thorell och hans bandmedlemmar bättre. När man är i en sån stor lokal så förväntar jag mig nog bättre tryck och ljud än det som kunde levereras igår. Men det var bra, och det engegemang denne Jonas har är ju så jävla imponerande rent ut sagt! Han arrangerar fester i samma takt som jag lägger i tvätt i tvättmaskinen! Fast han försörjer sig ju på det där.

Idag ska vi fortsätta att ha kul! Vi ska nämligen hem till Tina och Co och spela Guitar Hero, gunga i hammock, dricka kaffe, snacka musik, spela musik, grilla och njuta av ledigheten.

xxx

Min kropp vill inte just nu

Hatar när jag kommer in i ett sånt här skov. Ont lite överallt och missflyt på jobbet.

Hoppas jag kan vila upp mig och bli bättre med fyra dagars ledighet som kommer snart.

Förlåt mig för tråkinlägg.


Inget vidare här

Barnen gnäller som bara f-n. De driver mig till vansinne.

Har skitjobbig huvudvärk orsakat av mina bihålor. Antibiotikakuren hjälpte inte och nu blir det nytt läkarbesök.

Känner mig stressad över jobbet.

Sov risigt i natt.

Det är stökigt överallt.

Nä nu minsann tror jag det behövs en positiv lista:

- Jag har tvättat lakan och vikt tvätt.
- Jag har gjort "djupavslappning".
- Jag har rensat ur några byxor ur en garderob.
-Jag har fikat ute på gården.
- Emil och jag har myst och haft trevliga pratstunder.

Grus i ögonen

och ingen fantasi. Så jag får återkomma :). Godnatt!

Jag har drabbats av

ett extremt sug efter Storbritannien! Hinner i stort sett inte vakna förrän tankarna om landet där i väster  börjar fara genom hjärnan. Jag vet ju att jag med stor sannolikhet kommer dit i slutet av augusti, men jag vill nu. Och det krävs ju en insats (skriva paper) innan jag kan åka om jag vill ha lite finansiering av resan. Har inte tid att skriva paper! Allt det här vet ni ju redan, men jag är så fixerad av allt som måste göras just nu att jag inte hinner komma på något annat att skriva om.

Så.

Det var ett litet livstecken från mig så här på morgonkvisten.

Förresten - vet ni - det helt osannolika har skett. Dave Gahan blev illamående innan Depeche Modes konsert i Aten i går och de fick ställa in konserten. Nu lutar det åt att de ställer in dagens konsert i Istanbul också. Tänk om han är jättesjuk och behöver ställa in 30 juni i Köpenhamn, då jag och mina kompisar ska gå? Det vore olidligt! Jag kan ju inte drabbas av två såna incidenter på ett år? Jag har gått på 100-tals konserter i mitt liv, men Metallica 8 mars var första gången jag fick uppleva att en konsert ställs in. Håll tummarna för att Dave bara är kortvarigt sjuk!

Lite av min att-göra-lista

- Fixa till en hästdräkt till Emil som han ska ha i en liten pjäs på dagis (svänger man ju lätt ihop på några minuter - NOT)
- Tårtor till över 50 pers på skolavslutning (ska dock inte baka alla själv)
- Presenter till fem lärare och förskolelärare
- Boka hotellnatt i Köpenhamn (billigt och centralt)
- Boka resa och hotell till Manchester och Preston (konferens)
- Skriva abstrakt och presentation till konferensen i Preston
- Fixa finansiering till ovanstående konferens (Jag bara måste få åka, men jag tror inte min arbetsgivare betalar. Har deltagit i denna grupp som anordnar konferensen sedan 1992).
- Bli klar med en arbetsuppgift som krånglar
- Sjukgymnastisera
- Öva avslappning

m.m m.m

Det är nog det sistnämnda - öva avslappning - jag borde prioritera men det gör jag tyvärr inte.

Egentligen är det mesta jag har på mina listor rätt så roliga saker att fixa, men jag äger inte tiden! Ge mig mer tid!

Dagens Emil

Hur kan ett spöke bli rädd för en människa?

Ja, vad svarar man på det?


Kopierar

från Facebook från igår. För att jag är lat kanske, eller för att alla som läser här inte läser där.

Emils kompis var här igår eftermiddag, och då sa han helt plötsigt till mig att jag var konstig. Och det är jag ju. Men sen sa han att jag har skägg. Och det tycker jag inte att jag har. Än. I varje fall inte heltäckande.

Sen kom jag på att det måste vara mitt plåster på hakan han tyckte såg ut som ett skägg. Och det var det. Jag överbevisade honom genom att ta bort plåstret för han envisades med att säga att det visst var ett skägg. Då verkade det som att han godtog min argumentation.

Väldigt go unge :)!

Och jag ger er

en bild av vårt badrum. Ha ha!


Hetfield's Oyster House

Nu har jag laddat ner Metallicakonserten från i måndags! Alla som gick på måndagens konsert fick en kod för att ladda ner den, och när man väl har alla låtar i sin dator så ser man vad det står på omslaget, nämligen Hetfield's Oyster House. Så nu har jag något att lyssna på när jag åker till jobbet i morgon bitti.

Och här kommer ett foto från vårt vardagsrum. Jag vet att åtminstone en läsare ville se det :). Skivomslagen på väggen är uppifrån från vänster: Motörhead (Motörhead), Depeche Mode (A broken frame), The Clash (London Calling). Andra raden från vänster: U2 (Boy), The Jam (Soundaffects) och ABBA (Arrival). Dessa kommer bytas med jämna mellanrum.

Det är alltså här jag sitter och bloggar och surfar på kvällarna. Ingen bra arbetsställning att sitta i en soffa, men jag vill ha tv:n på och glutta på lite då och då också. Toan får ni en annan dag :).


Metallicafoton

Lade upp dessa på Facebook igår kväll, men för er som inte sett dessa ger jag er:

Klicka på bilderna så blir de större!
UPPDATERING: Säg gärna till om det inte går att klicka upp bilderna för er - för jag har problem med det! I så fall lägger jag upp dem som stora bilder istället, för dessa bilder måste ses i sin fulla prakt!Det leendet kan välta omkull berg! (James och ryggen på Robert).JamesJames med nya tatueringen på halsen.Robert och hans hår.James med svettbanden.Jag själv och lite av publiken bakom mig. Jag stod jättebra!

Ja

Det var bra.

Väldigt bra!

Men inte bättre än Stadion 2007. Fast den konserten är det nog bara U2 1987 och Depeche 1984 som slår, eller kanske alla dessa tre hamnar på samma placering :). Svårt med rangordningar. Det var total-ös från första sekunden och bitvis kunde jag nästan ta på James. Det var en oval scen, så de hade säkert 6-8 olika mikrofoner utplacerade på olika ställen på scenen. Var det inte James som var nära så var det Kirk eller Robert, förutom Lars då som var bunden till sitt trumset, men honom vände de på (eller snarare vändes trumsetet) åt olika håll, så att alla skulle få en skymt av honom också.

Jag och A hade en fantastisk eftermiddag och kväll! Jag kommer lägga upp några foton senare eller i morgon! Vi fick med oss varsin t-shirt hem (alla 16 000 i Globen fick denna t-shirt) samt ett kort med en kod så att vi kan ladda hem gårdagens konsertinspelning.

Trycket på baksidan av t-shirten har följande text:

"Stockholm - on our way.

Oysters - he will pay.

Dying, one thousand deaths.

Stockholm - spoilt your day.

Puking - he did pay!

Dying, one thousand deaths.

Wretching... sick and destroy!"


Illuistrationen på baksidan är en till synes spyende James (man ser ingen spya dock) och en toalett. De övriga bandmedlemmarna står bredvid och ser äcklade ut.

Här får ni en bild från Aftonbladet så länge:James is THE man!

Några bilder minsann

Ingen god kvalitet tyvärr, men jag vill visa er min klänning!

Bild 1: Jag utan huvud med min nya second hand-klänning som jag just sytt om/in. Fantastiskt mönster!Bild 2: Mönstret på nära hållSkulle lägga upp två bilder till, en från vår nya toa :) och en från vardagsrummet, men datorn är så seg att jag inte orkar just nu. Kanske på tisdag kväll?

För i morgon är det: METALLICA!

Några timmar

har idag spenderats på Malins uteplats. Underbara väder! Vi fick våfflor, nybakat grovt bröd, saft och kaffe. En del ytterst viktiga ämnen så som "hur ska vi få benen brunare" avhandlades och jag kan nu konstatera att jag har en antydan till bonnbränna där klänningsärmen slutade.
 
Vad kan man mer begära av en lördag?

Nu scannar jag för fullt

Min dator har blivit så förbannat trög senaste månaden. Väldigt frustrerande, speciellt som jag inte riktigt  vet vad jag ska göra åt det. Idag rensade jag dock hårddisken på 10 gb som jag la över på min externa hårdisk (måste köpa ny sådan förresten). Surfandet och manövrerandet kändes lite bättre ett tag, men en viss irriterande tröghet finns kvar. Har nu gjort en scanning av spyware, men det var bara lite cookies programmet hittade.

Alla tips om hur jag får en snabbare dator igen mottages tacksamt. Vet att man kunde göra någon typ av komprimering av hårddisken på den förra datorn, men minns inte alls hur man gjorde.


Jag försummar er

Våren är så hektisk jämt. Jag både gillar det och inte. Redan första maj. Idag blir det inga plakat eller demonstrationståg för oss, utan det blir ett besök till en annan försummad plats, nämligen mina föräldrars grav. Det var alldeles för länge sedan jag var där och pysslade. Barnen följer motvilligt med men Magnus tycker det är helt ok. Jag kan visserligen åka själv, men det är lite mysigt och ombonat att ha med sig sin familj dit.

Igår såg vi Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen-film) och nu har jag ett ännu större sug att åka till Barcelona. I år efter år har jag försökt få till en resa dit för mig och Magnus, men det vill sig inte riktigt. Tålamod, tålamod!

Det jag hunnit med nyligen är:

Ny mobiltelefon (den andra - trasig)
Ny liten digitalkamera (den andra - gick sönder när jag trillade på hakan ni vet)
Nya second-hand-fynd (igår var det en bra dag på Stadsmissionen vid Nytorget)

Sammanfattningsvis: Konsumtionen ligger på topp!

RSS 2.0