Metallica

Ja, ni förväntar väl er inte att jag ska skriva att det var dåligt va ;)?

För det var helt jävla fantastiskt bra!!!

Igår var jag gråtmild och vemodig för att det är över. Nu har jag ingen ny Metallicakonsert att se fram emot. En stor förhoppning är dock att de ska dyka upp på någon festival nästa sommar så att jag får chansen att få mig mer energi till livs. För det finns inte mycket som kan ge mig sån enorm energi som en Metallicaspelning.

Tur att jag har U2 på fredag (ha ha - denna sommar är helt galen med alla spelningar :)).

Några favoritfoton från Metallicas spelning på Forum i Köpenhamn 2009-07-27 kommer här:James Hetfield!

Kirk HammettCool banderoll!Min Magnus!Jag!

Arenarockens drottning

Ja denna vår och sommar kan jag titulera mig så tror jag! Depeche Mode, Metallica och U2 kommer betas av i ett snabbt tempo. Depeche Mode såg jag 30:e juni, i  morgon är det dax för Metallica i Köpenhamn och sedan U2 på Ullevi i Göteborg 31 juli. Nästan för intensivt, men vad kan jag göra åt det? Jag bara måste gå och se dem, det är nästan som en tvångstanke.

På tisdag kväll är vi hemma i Stockholm igen för en kort visit. Jag längtar så efter värmen på Kreta och efter att använda mina sommarklänningar :).

Ses!

Legoland ligger nu bakom oss

och det var oerhört lyckat. Eller om vi säger så här - barnen upplevde två av sina bästa dagar i livet :). Själv tyckte jag nog det var lite för mycket köande (otroligt mycket folk), men jag njöt av att se barnen så glada och förväntansfulla. Vädret kunde ha varit bättre men det var aldrig ihållande regn.

Jag åkte en superhärlig berg- och dalbana som hette Draken. Om det inte hade varit så lång kö till den så hade jag åkt 10 gånger. Nu blev det två.

Vi hade matsäck med oss första dagen och det var bra, för det är kö till matställena också och maten är dyr men inte exklusiv.. En öl kostar 75 svenska kronor! Igår när vi kom hem kände vi oss utblottade! Bara broavgifterna (två stora broar på vägen från Lund till Billund) gick på 1400 svenska kronor. Men vi har planerat att åka till Legoland i flera år nu, och i år  var det verkligen perfekt för våra barn åldersmässigt.

Idag blir det loppis på Södra Esplanaden i Lund och i morgon loppis i Malmö där vi också ska träffa kompisar.

Blixt och dunder över Lund/S. Sandby

Oj oj här har det varit oväder, och det ösregnar fortfarande. Vilket typiskt svenskt sommarväder vi har just nu! Idag har det bitvis varit riktigt varmt under dagen, och emellanåt har de mörka molnen tornat upp sig. Nu är det mörkt ute och känns ruggigt. Regnet smattrar mot fönstren.

Nåväl, jag vet ju att vi får två veckor på Kreta från och med andra augusti! Tur det, annars hade jag nog misströstat lite. Hittills har jag bara spenderat tre timmar på stranden under semestern, men jag har å andra sidan njutit av en hel del fantastiska sommarkvällar.
 
I morgon ska vi träffa en av Magnus bästa kompisar samt avnjuta en middag med Magnus syster och familj. Det är alltså lika bra att jag packar ned vad vi ska ha med oss till Legoland redan nu!

En vecka kvar till Metallica i Köpenhamn!

Södra Sandby

Nu har vi lämnat stugan i Sandsered och befinner oss hos barnens farmor i Södra Sandby (ca en mil från Lund). Vi kom hit i går eftermiddag. Vädret är det lite si och så med så vi åkte till ett shoppingcenter på förmiddagen och gjorde av med lite mer pengar. Måns hade blivit lovad ett Playstation 2-spel av farmor som födelsedagspresent i efterskott. Som tur var hittade vi spelet i en specialbutik. Barnen spelar nu för fullt medan farmor och Magnus tittar på finalen i Båstadtennisen. Själv är jag ganska rastlös. Dricker kaffe och surfar lite. Tror bestämt jag ska besöka ICA-affären i det lilla centrumet och införskaffa en schysst tidning samt lite Blåbär-hallonfil och Jordgubbs-fil (barnen - främst Emil - är lite kinkiga med vilken sorts fil och yoghurt de vill ha på morgonen).

I morgon ska i varje fall jag in till Lund stad och strosa omkring lite och växla pengar till vår Danmarks/Legolandsresa. På eftermiddagen ska vi besöka vänner till Magnus.

Jag sover otroligt mycket nu på semestern. I natt nästan 10 timmar. Jag tror jag sover in all brist på sömn jag hade innan semestern.

Vi hörs vidare!

Sandsered

Nu har vi och våra vänner varit i det lilla samhället Sandsered i Halland i drygt två dagar, och jag känner att jag sakta börjar varva ner. Det är så fridfullt här. Lika fridfullt var det ju inte på Gekås i Ullared igår, men det utgör en annan typ av avkoppling för mig. Shop til you drop typ! Stressen kommer när man ska packa ner alla varor efter betalning i kassan... Hysteriskt! Nu har jag emellertid alla vinterkläder och regnkläder och kalsonger och strumpor m.m. grejat för ett helt år framöver.

Idag drog vi till en liten badsjö, men vi hann inte vara där i mer än en timme förrän regnet kom. Då åkte vi istället till Smålandstenar och fikade på ett stort konditori. Vi har alltid tänkt att vi någon gång borde stanna till där, och nu blev alltså av.

I morgon fyller våra vänners dotter 7 år och det ska firas.

Hörs vidare! Peace!

Nu startar semesterresorna

I morgon drar vi neråt i landet, närmare bestämt till en liten by (?) som heter Sandsered och som ligger i Halland. Där finns det en stuga som två familjer ska klämma in sig i. Det brukar gå bra. En av dagarna blir det besök till Gekås för att göra vintern mindre stressig - här införskaffas nämligen barnens samtliga vinterkläder. Vi hoppas på sol och bad också, men det brukar vi sällan få. Av någon anledning så är det alltid sämst väder på västkusten när vi är där. Tittar man på en väderprognos så kan man ge sig sjutton på att det är strålande sol på östkusten när vi befinner oss på andra sidan av Sverige. Jag blir hemskt gärna överraskad i år! Hör du det Gud?

Efter Sandsered blir det Lund, Legoland och Lund igen. Vi klämmer in en Metallicakonsert precis innan hemfärd också (i Köpenhamn).

Jag kommer för första gången ha med mig ett mobilt bredband på semestern i år. Det är Comviqs kontantkortsbredband som ska testas. Spännande! Hur mycket surfande det blir kan jag dock inte svara på. Förhoppningsvis ska jag kunna ta lite semester även från internet :).

Ha det!Packa packa paaaaacka

Vilket trauma! Den här packningsomgången slår alla de tidigare. Jag är så fokuserad på att jag ska ha mindre packning med mig denna gång än förra och förrförra och förrförrförra och förrförrförrförra gången, att det hela liknar en dragkamp mellan det minimalistiska och det maximalistiska. Kläderna ropar på mig - snälla snälla Kicki kan jag inte få följa med? De ligger där på golvet eller sängen eller i soffan och tillbedjer mig. Skorna är nästan ännu värre.

Inte nog med att jag packar för över två veckor i Halland och Skåne, jag ska nu börja packa till Kreta också eftersom vi har så kort om tid hemma innan vi drar igen. Så nu får jag nog masa mig upp ur soffan och börja titta på kläderna för att bedöma vilka som ska få den stora lyckan att få följa med till Kreta.

Ps. Att packa barnens kläder är inga problem, det är min egen packning som ställer till det.

Semester!

Ja det är faktiskt sant, även jag kan tydligen uppnå denna status! Tyvärr kommer det nog att dröja innan min kropp och själ riktigt förstår detta. Jag hann klart med mycket på jobbet, men inte allt som jag förutsatt mig. Är emellertid ganska säker på att jag hade för högt uppsatta mål. Det brukar vara så. En sak är dock klar och det är att jag gjorde mitt allra bästa, vilket är en mycket skön känsla. Det finns tydligen fokus, koncentration och speed kvar i denna kropp :).

Nu sitter tre av fyra familjemedlemmar i soffan. En spelar Playstation 2, en skriver blogginlägg och lyssnar på The Hives på Spotify och en läser boken Erland Nordenskiöld - ett indianliv. Gissa vem som gör vad? Ledtråd: Måns sover över hos en kompis :).

Bjussar på ett foto av mig och Darth Vader i Köpenhamn. Jag ser av någon anledning nästan lika glad ut som när jag träffade Rab i Glasvegas.


Vad säger man

Min kropp är ack så gammal. Den förtvinar, den tyar inte mer. Nu är det mitt högra öga som är hur galet som helst igen. Jag ser en liten svart fluga fast en sådan inte existerar, och jag ont i det och tycker rörelsemönstret är trögare på något underligt sätt. Det känns obehagligt.

Jag tror min kropp och min själ behöver en lååååång semester. Två dagar kvar. I morgon - Måns 10-årsdag!

Gammal trofast kärlek!

Hemma igen ifrån Köpenhamn. Kom hem i går vid 21-snåret. Vi har haft det jättebra även om jag själv inte var lika lyrisk över konserten som mina medresenärer. Det var en bra konsert, men jag har dels för mycket att jämföra med och dels vill jag få samma kick som jag fick av dM :s konserter på 80-talet och början av 90-talet, och det får jag inte. Undantaget var 2006 då de spelade på Globen. Det var en helt fantastisk konsert! Jag tycker inte Depeche gör sig så bra utomhus faktiskt. Jag vill ha mörker och trängre lokaler!

Men jag fick höra en del favoriter ändå. Bland annat Master and Servant och Stripped. För att inte tala om Fly on the windscreen. Och Black Celebration, jag menar Question of time. Dave såg ut att vara i utmärkt form trots att det bara var någon månad sedan han opererades för cancer.

Jag kommer alltid ha en plats i hjärtat reserverad för Depeche Mode!

Här kommer ett eget foto på Dave. Fler kommer kanske i morgon.


RSS 2.0