Aten - here I come!

Aten - here I come!

Ok - i morgon bitti kommer jag att gå upp klockan 04.10. Måste vara på Arlanda vid 06.15 för att hinna med mitt flyg till Aten! Kan som vanligt inte fatta att jag ska få åka iväg på något så roligt. Det enda som är jobbigt är att åka från familjen. Får alltid en klump i magen dagarna innan. Men när jag väl är iväg så brukar det gå över. Jag kan tänka mig att klumpen kommer tillbaka då och då när jag är i Aten, för jag ska vara helt själv där, och då får man tid att tänka. Men det finns ju telefoner. Jag får helt enkelt kosta på mig att ringa om saknaden blir för stor. Att höra barnens röster brukar lugna ner mig.

Det är 31 grader varmt i Aten just nu, så det kommer gå åt mycket vatten på min sightseeing-tour på onsdag.  Jag måste verkligen hinna se så mycket som möjligt på en dag. Och icke att förglömma - jag måste äta grekisk sallad minst 2 ggr om dagen.

Jag har köpt ett nytt minneskort till min stora fina digitalkamera. Jag kan ta 520 foton med det :-). Det bör nog räcka... Och så har jag ju min lilla kamera också, som jag kan ta 400 foton med *skratt*.

Efter Aten bär det iväg till en stad som heter Corinth där European Group for the Study of Deviance and Social Control http://www.europeangroup.org/ har sin årliga konferens. Hotellet vi ska bo på ligger precis på stranden i Loutraki. Det blir helt klart morgondopp, lunchdopp och kvällsdopp :-)

Nej nu måste jag verkligen återgå till jobbet igen.


allforforaldrar.se

skulle det stå i det förra inlägget, och inte med ö och ä... Det går lite för fort för mig nu på kvällskvisten när jag vill hinna skriva så många inlägg som möjligt. Aff är för övrigt den sajten jag är beroende av... Konstigt att det kan bli så, men så är det. Speciellt mode och stil-sidan och musik-sidan. Men sen läser jag ju en hel del andra snack och skriver ibland på vissa.

Nu ska jag snart titta på tv tror jag. LA Konfidentiellt går ikväll. En av de bästa deckare/thrillers jag sett. Tål att ses om många gånger!

Igår kväll...

...var jag på AG (Allmänna Galleriet 925) på Kungsholmen tillsammans med en aff-vän (alltförföräldrar.se) och en "vanlig" vän (så vanlig är han inte - han är faktiskt ganska galen men det är ju i och för sig ett av kraven jag ställer på vänner  - att de ska vara lite galna på något sätt...). Vi drack öl och juice och vodka lime och åt varsin jättegod hamburgare med pommes. Supercoolt ställe - AG. Nästan fööör trendigt folk emellanåt, men det är ju alltid kul att titta på folk som är hippa. Gillar verkligen lokalen som är stor och där rören syns i taket. Och konst finns det på väggarna. Och schyssta gamla skinnsoffor att sitta i.

Jag passar även på att rekommendera min aff-väns blogg dit adressen är:  http://beastankar.blogspot.com/ . Tänk om man kunde ligga i hälften så hårt som Bea....Men jag får skylla på att jag inte är i IT-branschen eller nåt :-)

Här finns lit mer info om AG som ligger på Kronobergsgatan 37, nära Fridhemsplan. Svårt att hotta dit faktiskt. Bea kom 45 minuter försent för att en tant pekat åt helt fel håll :-). Det ligger en porrbutik i dörren bredvid. En vanlig port går man in igenom - syns inte att det ska vara en stor bar och restaurang två trappor upp.

http://www.alltomstockholm.se/profil.aspx?EntityID=992065

Jag firade för övrigt min födelsedag i april på AG, och då sa en kompis till mig att det är "New York känsla" över AG. Har aldrig varit i NY, men vill hemskt gärna dit snaaaaaart! Jag får nöja mig med Aten tills vidare (inte fy skam - jag vet att jag är priviligierad...).

Hejdå!

Min duffel

Min duffel

Den här duffeln har jag beställt från H&M. Jag fick 25 procents rabatt, så jag kommer batala ca 410 kronor. Som hittat! Den är skotskrutig (mörkblå botten med gröna rutor). Tänkte ha den till mina mörkblå stuprör och mina Dr Martens-kängor. Hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bilden.

Oj - tre inlägg på en kort stund! Jag tar igen för förlorade veckor eller nåt :-).

Where the action is!

Where the action is!

Onsdagen den 9:e augusti hade vi barnvakt och drog till minifestival på Skansen. Det var Backyard Babies, Hellacopters och the Hives som spelade (m.fl. men vi såg bara dessa tre band). Vädret kunde inte ha varit bättre och Stockholm och dess innevånare visade sig från sin bästa sida. Fotot är tagen med min nya lilla kamera som jag bara älskar.

Backyard Babies spelningen var faktiskt ganska avslagen... Hellacopters rockade på i ett vansinnigt tempo, men det var inte så mycket känsla i den konserten - mer än att de var ascoola.

Och så gick The Hives på!!! Jag hade noll förväntningar innan. Har lyssnat lite på dem, men inte blivit helt frälst. Men nu är jag MER än frälst! En konsert med The Hives kan faktiskt mäta sig med en konsert med Bob Hund (nåja - kanske en liten överdrift där - men det ligger något i det). Sångaren Pelle Almqwist är min nye favorit. Han har sån humor och han mellansnack (lååånga mellansnack) lyfte konserten till oanande höjder. Vad sägs om en kommentar som "Vi är the Hives - ni är Skansen" eller typ "Tråkighet borde förbjudas" eller "De fina folket på Djugården har bestämt att The Hives inte får spela för sent å kvällen, för då stör vi dem när de ska dricka sitt dyra importerade te - tystnad - Nu säger brorsan att det är samma te som vi dricker..." (inte helt korrekt formulerat - Pelle var fyndigare...) Ja, man kanske måste ha låg humor för att uppskatta honom, men jag tror inte det, för överallt omkring mig fanns det leende, skrattande och dansande männniskor. Med betoning på MÄN då. Säkert 75% män i publiken. Jag tror min sambo var den enda som inte var tatuerad också för övrigt. Vilka coola snubbar. Var håller dessa hus vanligtvis? Går de under jorden mellan sådana här tillställningar *s*? Så kul att titta på.

Nej, ni som inte var där har missat något historiskt. Varm sommarkväll med utsikt över hela Stockholm, bra musik, kall öl, trevligt sällskap m.m.

Och förresten - jag köpte en t-shirt som jag nästan trodde var upptryckt bara för mig. Det står "The Hives are law. You are crime." på den.

Så kan det gå när man inte har några förväntningar utom en trevlig kväll med rätt schysst musik.

Vi hörs och ses!


Mikael Nyqvist...

Mikael Nyqvist...

OK - håll i er nu så ska ni få höra en historia :-).

Det var en augustikväll 2006. Jag och min underbara secondhand-freak till kompis - vi kallar henne L - skulle in till Vita Bergsparken och se på Parkteaterns sommarföreställning "En sån jävla sommar" (eller något liknande). Hur mysigt som helst. Vi hade med oss vin och popcorn och fick jättebra platser. Teatern var helt OK och vi fick oss några igenkännande skratt. När teatern var slut, så kunde vi inte låta bli att dra oss ner till Skånegatan för ytterligare ett glas vin. Vi hamnade på ett ställe som heter något på S *s*... Inte mycket folk, och vi får plats på uteserveringen. Det är en helt ljummen kväll ute. Perfekt.

Vi babblar på som vanligt i ett extremt tempooch mitt i alltihopa så ser vi att Mikael Nyqvist kommer gående och går in på "vår" bar. Han ställer sig i baren och pratar med bartendern. Då säger jag till Lotta - "Tänk om man skulle gå in och be om en autograf på överarmen". "Om du vågar det så blir jag enormt imponerad" säger L. Men man ser att hon inte riktigt tror att jag ska våga. Och det är det som gör att jag gör det. Jag ska minsann visa att jag vågar...

Så jag går fram till Mikael och knackar honom på axeln - "Ursäkta att jag stör, men är det möjligt att jag kan få din autograf på min överarm?". Han ser smått chockad ut till en början, men hämtar sig snabbt. "Det är klart" säger han "Spänn musklerna nu". Jag säger att jag inte har några armmuskler, men det tycker han att jag har. Och så får jag värsta stora feta autografen! Och bartendern säger "Sånt här får man stå ut med om man är tjejidol" .  Han ler. Jag säger något om att min kompis därute inte trodde att jag skulle våga...

Sen går jag ut igen och sätter mig och allt är "som vanligt" igen...eller nästan... När jag kommer hem så tar jag minst 10 foton på min överarm, varav en visas här ovan :-). Och dagen efter möter jag L i lekplatsen (tillsammans med våra söner) och hon får fylla i autografen med bläckpenna :-).

Tyvärr har autografen blivit bortduschad för länge sedan, men jag har ju alltid bildbevisen.

Suck - tänk om det hade varit Bono - då hade jag ta me f-n gått och tatuerat mig dagen efter :-).

Oj vad länge sedan det var jag skrev ett inlägg här..... Jag hinner inte!!! På tisdag drar jag till Aten och Corinth i Grekland. Konferens och nöje kombinerat! Ska bli så kul!

Kram!

RSS 2.0