På lördag

åker Magnus till Filippinerna i 10 dagar. Jag känner mig orolig och konstig. Det är jättekul för honom, men jag blir orolig för att något ska hända honom. Ingen av oss har varit så långt borta hemifrån förut och det är ett speciellt land han ska åka till (på konferens). Tänk om min hjärna bara kunde ta och koppla av ibland. Önskar jag kunde prata med min mamma så att hon kunde tanka över lite trygghet till mig.

Det är också första gången jag är ensam med barnen så länge - däremot har jag varit ifrån dem i tio dagar. Jag ska försöka dra ner på tempot nästa vecka och bara göra det nödvändigaste hemma osv. En sak jag kommer vara döless på när Magnus kommer hem är att laga mat. Jag lagar bara mat en till två gånger i veckan, resten sköter han. Jag är bortskämd med det.

Jag kommer sakna honom jättemycket.


Jag har begått en moraliskt tvivelaktig handling

Jag har köpt biljetter till Metallica i Globen söndagen den 8 mars 2009 på Tradera. Fick betala det dubbla mot vad de kostade från ticnet. Men som jag sagt i andra sammanhang - jag hade aldrig kunna befinna mig i Stockholm den helgen utan att kunna se dem, och tåg/flygbiljetter långt bort härifrån kostar också pengar. Till och med mer pengar än det jag betalade extra för biljetten. Så nu ser det ut som om vi ska se Metallica två gånger 2009. 8 mars i Stockholm och 27/7 i Köpenhamn. Vi tror inte vi säljer Köpenhamnsbiljetterna. Magnus ska bara gå i Köpenhamn nämligen, så det vore ju orättvist mot honom. Det blir jag och kollega A som går i Stockholm. Tjoho!


Idag hinner jag bara säga

Godnatt!

Hoppas återkomma mer i morgon!

Primeboots

Dessa boots ska jag försöka spara till denna månad. De ska komma in i min storlek om några veckor i en affär på Hornsgatan. Det är inte så lätt att få tag på den äkta varan, men det är den äkta varan som ger den äkta känslan i detta fall. För mig. Jag får nästan en svimattack när jag ser dem :).






Man får inte glömma

Anthony Kiedis. Bara så att ni vet!


Dagens Emil

Emil, Måns och Magnus sitter vid frukostbordet. Av någon anledning börjar de diskutera Motörhead (för den som inte vet det så är det Magnus absoluta favoritband - han samlar på allt från askkoppar till 8 olika pressningar av en skiva osv...). Emil säger att Motörhead suger. Pappa frågar då vilket band som Emil tycker är bäst. Emil säger att Kent är bäst. Det håller inte Måns med om, han tycker Motörhead är bäst. Då håller Emil plötsligt upp ett tomt äggskal och säger: Så här är Motörhead! (Alltså, inte bättre än ett tomt trasigt äggskal.)

Nu ska jag hoppa i säng!

Plötsligt händer det...

Kicki bestämmer sig för att plåta några såna där dagens-klädsel-foton. Hon riggar kameran på stativet och börjar. Sönerna tittar på och jag känner mig knasig, men lite rolig också. Bilderna blir dock inte som jag tänkt mig - ser bättre ut i spegeln än på foto. Det kanske är bra att fota alla sina nya inköp på det här viset, för då kan det hända att en hel del åker tillbaka till affären.

Här kommer min nya favoritklänning från HM, Divided. 134:- på rea. Oavsett hur fotona blev så är jag supernöjd med inköpet.



Grön klänning från HM (Divided)
Svarta Frye boots köpta i Los Angeles (tyvärr kom inte bootsen med i sin helhet...)
Halsband med en massa berlocker från Pilgrim
Svarta läsglasögon från Kappahl (!)
Nyklippt och nyslingat hår av Nina på SOUK Haircare (det blev nästan för mörkt, men jag vänjer mig nog snart)
Ett skelett som är barfota och som heter Emil



Och ett till utan skelett.

Jag hade för övrigt en trevlig förmiddag idag med sling- och klipp och sedan lite spring i affärer. Hittade några jättefina saker som kanske dyker upp här lite då och då. Det var otroligt mycket folk på stan - löningslördag och allt!

Fredag kväll

Ensam hemma i några minuter till. Måns drog till en kompis direkt efter jag hämtat honom och Magnus och Emil kommer närsomhelst. Jag dricker lite rödvin och lyssnar på Re-load med Metallica. Rekommenderar ALLA mina läsare (ja ni är inte tusentals, inte ens hundratals, men ni är min trogna lilla underbara skara :)) att göra detsamma!

Trevlig helg!

Ibland

eller ganska ofta faktiskt, så får jag ett ryck och börjar röja nån garderob. Det fick jag idag. Jag började ta fram höst/vinterstövlar och kängor ur garderoberna och pressa in mer somriga skor i desamma. Det är jobbigt men kul när det är gjort. Samma sak gjorde jag med höst/vinterjackorna/kapporna. Det blev trängre i hallen nu... En del provande hanns också med och det måste erkännas att jag kommer se cool ut i morgon. Vita lack Dr Martenskängor, mörkblåa baggy jeans/chinos från Cheap Monday (som kommer vara upprullade så att kängorna syns nästan helt), benvit tunn topp med ett svart träd på i ena hörnan av tröjan (Granit) och så en gråaktig figursydd kavaj i lite ullaktigt material. Jaha, då var man redo för fredagen - men först Höök på tv.

Hemma idag med

Med båda killarna. Emils dagis har planeringsdag och Måns är lite krasslig fortfarande. Vi åt pizza till lunch. Då säger Emil: Mamma, pizza är högst på min lista! Det var ju synd att jag inte gjort den själv, utan hämtat den på lokala pizzerian...


Det blev vab idag

Måns hade fortfarande 38-graders feber och var allmänt hängig. Så vi har varit hemma och tittat på film och surfat på datorerna och fikat m.m.. Lite rastlöst var det, för Måns, men inte mer än han klarade det. Han försökte lura ut mig på en lunch den lille lurifaxen, men se det gick hans mamma inte på (men var frestad). Det får finnas vissa gränser när man är sjuk... Det ska inte vara fööör trevligt, då kan det ju hända att man vill vara sjuk jämt. Vi har bestämt att han blir hemma i morgon med och då blir även lillebror hemma för hans dagis har planeringsdagar i morgon och på fredag. Hmmm, kommer bli ännu svårare att motstå en lunch i Farsta Centrum då. Vi får se hur dålig Måns är. Jag behöver ändå till Apoteket och rusta upp Alvedonlagret till barnen.

Idag när jag avslöjade för Emil att vi skulle äta fisk hemma, så börjar han gråta och säger att fisk står längst ner på hans lista. Hur kul är det för en moder, som faktiskt också är hängig idag, att ställa sig och göra en fiskgryta och kokt potatis efter den kommentaren? Jag visste att varken Emil eller Måns skulle äta mycket alls, men jag vägrar anpassa mig helt efter deras önskemål om mat - det skulle bli för enormigt. Vi har tillräckligt enformig mat ändå.

Usch vad jag är trött! Ge mig ett varmt Kreta. Nu!

Jippie!

Magnus Uggla är tydligen tillbaka med sin blogg och därmed tillbaka i min länklista!

Snart läggdax

Ska bara se klart House (ytterligare en tv-serie jag fastnat vid - nu är måndag, tisdag och onsdag kl 21.00 varje vecka uppbokade för sjukhusserier :)).

Imorgon blir det troligtvis VAB av Måns. Han hade 38 grader nu på kvällen och är väldigt igentäppt i näsa och hals. Om inget mirakulöst tillfrisknande sker så blir vi hemma.

Jag är fortfarande kopiöst upprörd/arg/rasande över hur försäljningen av Metallicabiljetterna gått till. Här, här och här kan ni läsa mer om hur vidrigt det går till vid biljettsläpp nuförtiden. Undrar hur många riktiga fans Metallica kommer möta den 7-8 mars i Globen?

Vilken skitdag!

Inga biljetter till Metallica i Stockholm 7-8 mars. Fattar inte hur det det gick till. Jag hatar ticnet.

Vi har fått biljetter till en av Köpenhamnskonserterna, extrakonserten 27/7, men än så länge kan jag inte glädjas åt dem. Jag vill gå här i Stockholm i mars. Får se om det går att göra något åt det framöver.

Dagen verkar sluta bra trots allt. Hammarby leder med 3-0 mot Djurgården och matchen är slut närsomhelst.


Skymningen börjar lägga sig över Tallis

och jag längtar tills klockan är 21.30 och jag får hoppa i säng. Måste lägga mig tidigt ikväll för jag är så oerhört trött. Det var en helg med mycket fest och dans och lite sämre sömn. Min arma kropp verkar inte riktigt klara mer än en utgång/middag med vänner per helg. Vi hade supertrevligt hemma hos L med barn. Skrattade så vi skrek åt vissa foton från Kreta. Det finns ett foto på L som är obeskrivligt kul, men jag vågar inte lägga ut det här. Tror inte han skulle bli så glad av det. Desto gladare blev han dock av beskedet att han får köpa den Depeche Modebiljett som jag har över. Han blev strålande glad. Imorgon ska jag köpa flygbiljetter om jag hinner. Hittade superbilliga biljetter förra veckan, men ville inte boka förrän jag hade fått den andra biljetten såld.

Och i morgon släpps Metallicabiljetterna. Det är ketchupeffekten nu. Ska U2 också komma 2009 månne? Skulle inte förvåna mig...

Förresten - ni vet hur mycket folk det är på IKEA på söndagar va? Jag hade glömt bort det och jag som vanligtvis klarar mycket trängsel höll faktiskt på att försmäkta. Men vi fick med oss en jättefin Gustav Klimt duk i tunt material som ska upp på väggen och lite annat smått och gott.



Trött i ögat och lite frusen

Igår firade musikgänget* (den Stockholmsbaserade klanen) en mycket kär väns 40-årsdag. Han fyllde visserligen för nästan en månad sedan, men det är bra jobbat att få ihop fem personer (sex med födelsedagsbarnet) med så pass kort varsel ändå tycker jag. Vi bjöd honom på middag och gav honom en skiva med låtar på olika teman ("grattis-tema" m.m.). Omslaget scrappade Malin ihop, och det är så otroligt fint! Finns här nedan... Vår 40-åring blev mycket glad och rörd. Efter middagen på Underbara bar drog vi vidare på 80-talsfest med tema år 1981. Johan Kinde spelade fantastiska låtar och vi sögs tillbaka i tiden och kände oss unga (yngre menar jag...)! När jag och Anna (som bor för långt bort från Stockholm för att ta sig hem på natten) kom hem var klockan 02.00. Jag sov risigt i natt, men Anna sov som en klubbad. Det är som att vårat lilla lilla arbetsrum som är fullt med prylar har en god effekt på övernattande gästers sömn. Jag har aldrig hört om någon som sovit dåligt där. Bra!

Snart ska vi över till L med familj och ha Kreta-reunion. Synd att vi inte har 30-graders värme bara... Längtar tillbaka!




Hoppas det var Ok att jag la upp omslaget här Malin! Som ni ser är det Bob Hund-hunden, vilken har en klar koppling till 40-åringen (oj nu låter det som att jag jobbar på Expressen och skriver kriminaljournalistik...).


* Musikgänget står här för en grupp människor som träffats på en community för föräldrar, där det finns ett musiksnack. En del av oss har känt varandra i flera år nu och en del är lite nyare i gemenskapen.

Skratt

Den kändes knappt! Sprutan alltså! Lite mer än ett myggstick.

Hua

Jag ska snart iväg och vaccinera mig mot influensan. Det var länge sedan jag tog en sån spruta. Men den korta smärtan kan jag stå ut med, för alternativet är värre, nämligen att influensan eventuellt drar igång ett nytt skov av min hysteriska IBS (Irritable Bowel Syndrome). Det är ingen läkare som har rekommenderat mig att ta sprutan, utan det är jag själv som vill gardera mig eftersom jag har en tendens till att få "klustrad otur" som sitter i i fler år. Så snart sitter jag i väntrummet på vårdcentralen med alla pensionärer.

Ikväll är det utgång som sagt - tänk om Magnus kan hinna ta ett foto på vad jag har på mig för kläder innan jag drar? Det vore ju trevligt!


Nu har jag gråtit

till Greys Anatomy och ska hoppa i säng. Morgondagen hoppas jag bjuder på EFFEKTIVITET. Det vore skönt tycker jag. Och snart är det fredag och då väntar en utgång med musikgänget - tjoho vad kul! Vi ska fira D:s 40-årsdag (i efterskott) med att gå på Underbara bar och äta och sedan gå på 80-talsfest på Riddarkällaren. Fan-tastiskt (som Thomas Öberg i Bob Hund brukar säga)! Ingen mindre än Johan Kinde är DJ på Riddarkällaren och han ska enbart spela låtar från 1981.

Metallica till Globen 7-8 mars 2009

Jag blev helt darrig i knävecken när jag fick reda på det! Hjärtat började skutta av glädje! Ska jag få se James igen - The Man? Ser så ut.. Ska faktiskt gå båda dagarna om jag får biljetter :). Och ja - tonåringen är fortfarande väldigt stark inom mig, och det är jag glad för.

Biljetterna släpps på måndag 20/10! Kommer vara nervös ända tills de är grejade...



James Hetfield!

Min mamma

skulle ha fyllt 69 år idag. Det är ju ingen ålder i dagens Sverige. Men hon dog 61 år gammal, den 4 mars 2001. Jag saknar dig och behöver dig mamma. Du var den bästa!

Jag och barnen

Ensam med mina mindre killar under två dagar. Måns har just kommit hem från fotbollsträningen. Han gick dit själv med två lagkompisar för första gången idag. Jag var lite nervös - det är ju några vägar de ska korsa och de här killarna (inklusive Måns själv) är minst sagt disträ. De snackar och flamsar så att de knappt ser vart de sätter fötterna. Men det verkar ha gått bra, för nu är han alltså hemma igen (de fick skjuts hem). Han sa att det var jättekul att gå dit och att de hade sjungit "hata hata hata Göteborg" hela vägen (!!!!). Det är inte jag som lärt dem denna ramsa och jag ber om ursäkt för läsare från Göteborg. För många allsvenska matcher live, och fotboll på tv så ofta det bara går, sätter sina spår :).

En kjol blev uppsydd och tuffare.
En klänning fick kortare axelband.
Ett par byxor blev lagom långa.

Vilken skön känsla att göra något praktiskt och se resultat.

Snart

efter middagen ska jag sy om lite kläder som har legat och väntat på mig i flera år känns det som. Hela dagen har varit en strävan mot detta mål. Först måste allt det där förbannade Lutheranska göras SEN ska man få ha kul... Gud vad jag hatar att jag ska behöva vara så. Det finns naturligtvis dagar då jag inte är så också, men de är inte så jättemånga. Jag har dock varit ute och fikat med Magnus och Emil i solen, så helt trist har jag inte haft det. Vi träffade L och D på lekplatsen och det var mysigt. Nästa lördag blir det Kreta-reunion med dessa båda samt med R. Tacos tänke vi oss. Mums. Måns har vi inte sett skymten av på hela dagen. Han har varit med en kompis i simhallen m.m., men snart kommer han hem.

Gårdagens middag hos Kakan med familj var en höjdare. Godare mat än någon restaurang kan uppbåda. Vi fick en sån där gryta som har stått och puttrat hela dagen. Med lamm. Mumsfillibabba! Mycket snack och lite VM-kvalsfotboll blev det också.

Tjoho!

Lördag

Ensam hemma. Emil är hos kompisar. Måns och Magnus spelar fotboll. Som vanligt. Det är så skönt att få vara hemma helt själv ibland. Spisa sin musik och plocka upp all skit som ligger överallt och kanske stryka lite tvätt och ta sig en kopp kaffe och ta en paus då och då framför datorn. Snart kommer dock några killar hem med nyinköpta pokemonkort och allt mitt plockande kommer att ha varit förjäves :). Men det gör inget. Ungarna är ju bäst!

Efter en fullständigt galen dag

då jag jagat Depeche Mode-biljetter via konstiga danska sajter och tillslut fått tag på fem stycken, så krävs det något helt annat än synthmusik. Som nyfrälst hårdrockare *skratt* tänker jag här dela med mig av låten Walk med Pantera. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag och Malin var på Pub Anchor sist, och denna låt börjar pumpas ut i högtalarna. Helt plötsligt börjar alla 35-plusare av manligt kön (ja även vissa kvinnor) stå och gunga och sjunga med. En oväderlig syn!

Så varsågoda och njut. Här är den (dock ingen video på denna youtube-länk).

Här är en annan länk - live-video - inte lika bra kvalitet dock, men kul att titta på :).

Energikickar på morgonkvisten

1) Blev så glad av en "pappa på dagis" halsduksval idag! Han hade en rock och virat runt halsen hade han en lång svart sjal med brodyr i lite rosa och benvitt m.m. En ganska "feminin" sjal och den gjorde sig oerhört bra mot rocken och hela hans uppenbarelse! Modigt grabben! Sedan har jag ju en del att tillägga om hans val av "bästa fotbollslag i Stockholm". Han hejar på Kalmar (är född där) men har den hemska smaken att välja Djurgården som bästa Stockholmslag. Detta förtar lite känslan för hans coola halsduk. Men men - man kan inte ha allt!

2) När jag steg av bussen vid jobbet så ser jag en reklamskylt för Vagabond. Jag fick 80-talsflashbacks av killen på bilden. Här finns han, på mittenbilden, första sidan. Rakat på sidorna och så den där luggen. Han påminner om en kille jag var dökär i 1985. Vi kallade honom Adam för att han hade ett markerat adamsäpple. Han var av den ouppnåeliga typen så det var en ren platonisk kärlek. Man kunde inte sluta titta på honom där man stod i sin hörna på synthdicot Rip off i Stockholm (eller stod och stod - det dansades friskt kan jag säga - ingen klubb kommer någonsin leva upp till den standard som Rip off hade - och jag vet - jag är övernostalgisk - men det var så fantstiskt KUL där och ingen alkohol serverades. 16-årsgräns.).

Tjoho, nu ska jag ta tag i dagens lässkörd.


Dagens positiva

Ja det var länge sedan, eller hur? Fick inspiration av Anna, som skrev en lista igår.

- Jag gick en promenad med kollegan D på lunchen. Vackert väder, och vi gick längs vattnet och skvallrade och var djupsinniga omvartannat.
- Jag skrattade åt ett roligt mail som kollegan A skickade till mig.
- Jag köpte en skitcool svart- och vitrandig polo (lite längre tajt modell som man kan ha över röda strumpbyxor eller stuprörsjeans och så har man sina 14-håls Dr Martens till...)
- Jag chattade med R från London och fick skriva på engelska. Längtar så till London!
- När jag kom hem från jobbet satt det fem killar i soffan i åldern 5-9 år.
- Det är Greys Anatomy på tv JUST NU!

För övrigt anser jag att det är skit

att Depeche Mode väljer att komma till Arvikafestivalen istället för Stockholm i sommar! Så kanske blir det en resa till Köpenhamn istället... Hänger ni på? 30 juni tror jag det var.

Prestation

En sak jag funderat på nu på kvällen är det här med prestation. Att det alltid ska presteras hit och dit, och speciellt jag. Och så funderade jag på det här med att det finns så många nischade bloggar, och att det anses (verkar det som) lite finare än de andra bloggarna. Jag gillar flera mer nischade bloggar jättemycket, det är inte det, men det är här det där med prestation kommer in. Om jag känner att jag måste nischa min blogg och skriva inlägg varje dag som helt passar in i den nischen, då kommer nog min glädje med att blogga försvinna. Jag tror jag har den här bloggen för att jag vill ha en liten liten hörna där jag slipper prestera. Där jag får skriva hur jag vill, men halvfärdiga meningar och ibland kanske dåligt ordval, och där jag inte behöver tänka på fakta och referenser.

Förresten - ni missar väl inte bandet Glasvegas och deras debutskiva? Det var Malin som tipsade mig och nu har jag nog lyssnat på den ca 10 gånger. Gillar! Men den kanske inte fullt ut är värd alla femmor den fått i recensionerna, bara nästan. Den växer och växer för varje lyssning. Sångaren har en fantastisk pipa (sångröst) och dialekten (skottska - stavas det så förresten eller skotska...?) är underbar.

Och så gillar jag Tv on the radios nya också!


Vad jag har väntat

Och nu är den här - säsongspremiären av Cityakuten! Reklampaus just nu, men snart är den igång igen. En ny sexmissbrukande läkare har redan introducerats. Kan bli intressant.

Uppdatering: Så jävla bra! Har hört att det är sista säsongen - VILL INTE!


Hemma i rusket

Jag startade vår resa till Visby med att få ryggskott 10 min innan vi skulle dra hemifrån... Så typiskt. Andra gången på ett år. Det är inte lika kraftigt denna gång, men det är inte behagligt kan jag meddela. Som tur är kunde vi ge oss av ändå. Barnen blev oroliga för att vi inte skulle kunna åka. Ibland känns det som om min kropp inte fungerar på en enda punkt! Deppigt. Orkar knappt skriva om det. Skitmage och skitrygg!

Vi har haft en mysig helg trots allt - jag blir glad av att se barnen glada. Vädret höll sig bra hela tiden - tänk om det hade varit som idag hela helgen! Jag har köpt en urgullig stickad basker med en virkad blomma på ena sidan. I ull från gosiga Gotlandsfår. Barnen har köpt Bionicles (deras 100:e i ordningen?). Vi har suttit på uteserveringar i solen, sett en vaktparad, ätit på Munkkällaren två kvällar i rad (fanns nästan inga restauranger öppna så här års), badat i hotellets pool och ätit god hotellfrukost m.m.

Lite smolk i bägaren kom dock i går eftermiddag då jag fick ett SMS från Destination Gotland som förtäljde att vår båt hem var framflyttad från kl. 12.55 till 22.00!!! På grund av de påannonserade ovädret/stormen. Men efter ett telefonsamtal kunde vi bokas om till 8.05-båten i morse. Den stora båten klarar av storm bättre än den lilla, och vi var inbokad på den lilla. Men 8.05-båten innebar ju att vi fick gå upp 5.45 och slänga i oss frukost vid 6.30 och sedan bege oss till båten. Så vi missade en mysig förmiddag. Men hellre hemma nu än kl 2.00 i natt... Då hade hela måndagen och kanske hela tisdagen gått i utmattningens tecken. Det gungade rejält på båten hem och jag gungar faktiskt fortfarande :).

Nu har jag tänt en massa ljus och ska mysa i soffan med kaffe och nåt gott till.

Inte sämre i magen idag,

men inte så mycket bättre hellre. Hoppas på att det bara är ett litet svagt skov som försvinner helt snart.

Har nästan packat klart inför Gotland. Ska bli mysigt att få en lyxig weekend. Barnen kommer få det så kul med sina kompisar! För att inte tala om hur kul jag kommer ha med Lotta (ja ja och med Magnus och Patrik också så klart...).

Ses igen när helgen närmar sig slutet.



Visby

Magen gör sig påmind

Och därmed blir mitt humör lägre. Jag blir livrädd samtidigt som jag försöker hålla mig lugn. Började känna av lite symptom i lördags kväll och sedan har det varit rörigt hela veckan med illamående, mindre aptit m.m. men ingen regelrätt kramp (ni vet när jag ligger på sängen i tre till fem timmar och kvider...), men just nu känner jag av kramp. Inte så kraftig ännu dock. Snälla snälla, låt det inte vara början på ett nytt skov. Jag pallar inte mer. Och vi som ska på mysig långhelg i Visby i helgen.

Jag är ledsen om jag låter gnällig och negativ, men jag försöker verkligen att inte gnälla kring detta i onödan. Håll tummarna för mig är ni snälla.

RSS 2.0