Barnkalas

Det är kanske inte politiskt korrekt att säga det, men jag gör det ändå. Gillar inte att anordna barnkalas. Men jag gör det för barnens skull och spelar med så gott jag kan. Jag har ju Magnus med mig och han är en klippa i sådana här sammanhang (och i många andra också :)). Vi hyrde hyresgästföreningens lokal och Emil bjöd in sex av sina kompisar och sin bror. Emellanåt var det mycket mycket spring men så fick de lite att äta och dricka och så hade vi lite lekar förberedda. Ett lyckat kalas skulle jag vilja säga. Emil var nöjd, och en kompis till honom sa att "det här var ett bra lekställe" innan han gick hem. Så nu pustar jag ut och försöker ladda inför veckan som kommer. Min förhoppning är att tunnelbanan ska gå och att jag ska få träna i morgon kväll och kanske till och med en kväll till denna vecka. Jag har ju mitt fina fina Friskis och Svettis-kort i plånboken.

Helgens stora inköp är: En tvåveckorsresa till Cypern! Vi åker den 30 juli. Wow! Sommar och sol - garanterat.

Ett Sverige i undantagstillstånd

Det är vad vi befinner oss i. Idag fungerade dock min vanliga t-bana från Tallkrogen igen och jag fick till och med sittplats. Folk måste ha bestämt sg för att åka bil redan igår för det var inte alls speciellt mycket folk som gick på i Tallis. Igår gick jag in till Gullmarsplan och det tog mig nästan en timme trots att det bara är ca 3 km dit. Jag halkade tillbaka lika mycket som jag kom framåt. Jag har faktiskt lite träningsvärk idag.

I morgon kväll ska jag se Kent på Annexet. Turnépremiär. Det ska bli spännande. Och på fredag ska jag träffa tre stycken kompisar från förr. Buzy buzy är bara förnamnet, men jag gillar ju inte att vara lugn alltför lång tid i sträck (kommer ångra att jag skrev detta när jag ska upp fredag morgon, för jag behöver minst 8 timmars sömn per natt nu, och då kommer jag nog bara få sex timmar). På lördag blir det dock soffläge med familjen och på söndag ska vi ha kalas för Emil.

Hörs!


Veckan som gick

Måndag: En ganska vanlig arbetsdag som avslutades "ute på fältet" med trevligt snack med behandlingspersonal. Charlotte Kalla tog guld och jag skrek så att grannarna säkert hoppade högt!

Tisdag: Emils födelsedag. Sju år. Vi sjöng. Paket öppnades. Semla på jobbet. Pannkakor på kvällen. Orkade inte kladdkakan, men det gjorde resten av familjen.

Onsdag: Emil hade leksdagsdag på 6-års. Det var en höjdare tyckte han själv. Hjärtat stannade när Anja Pärson åkte ur störtloppet. Att hon lever är ett mirakel.

Torsdag: Klargörande möte på jobbet. Lite mindre stressad. Måns och hans klass har en föräldrarkväll på skolan. De redovisar vilka landskap de har arbetat med i flera månader. Oehört fint och ambitiöst. Läraren hade Leksands (eller Rättviks) folkdräkt på sig. Hon var så fin! Vi fick smakprov på olika maträtter m.m. som är typiskt för olika landskap. Anja tar OS-brons och jag gråter igen.

Fredag: Bestämmer mig för att kolla Emils hosta som har pågått i nästan två månader. Läkaren konstaterar att det inte är astma. Han får högre dos på Molipect än han hade innan. Emil följer med mig till jobbet och är hur gullig som helst hela dagen. Han svarar tyst och kort på frågor från mina kära kollegor. Tog oss evigheter att ta oss både till och från jobbet. Snökaos kallar SL det. Jag såg knappt något snöfall. Vad har de skaffat för tåg??? Helt värdelösa. När vi äntligen kom hem åt vi pizza med resten av familjen. Mums! Nu sitter jag och försöker hålla mig vaken och tittar på OS. Hoppas orka se Kalla när hon åker skiathlon kl 22.00.

Lördag: I morgon blir det musikfest med musiksnackarna från alltförföräldrarsajten. En liten tapper skara denna gång. Vi ska bland annat fira Anna som fyllt 40 år! Hurra för det!

Orolig

för Anja Pärson. Det var fruktansvärt att se hennes krasch. Hon flög nog 60 meter och jag trodde aldrig hon skulle resa sig igen. Hon låg tvåa när hon kraschade vid det sista stora hoppet. Känner mig skakad - blir väldigt påverkad av sånt här. Och Magnus som hade suttit och lugnat Måns och mig och sagt att Anja alltid är stark och klarar av att stå på benen. Och så händer detta! Som tur är har man nu fått se bilder där hon går för egen maskin. Stackars stackars Anja :(.

Redan söndag

Eftersom jag/vi har en knatte som blir 7 år på tisdag så måste dagen ägnas åt det sista presentinköpet samt åt att svänga ihop en kladdkaka. Vet med mig själv att jag kommer tycka det är jobbigt att ställa mig och baka i morgon kväll, så det är bäst att baka idag och frysa in.

Klocken 14.30 kommer Tina och hennes son hit och då blir det fika och lite planerande inför en fest jag tänkte ha när jag fyller 40 år. Tina har allt i färskt minne från sin och Stefans egen 40-årsfest, så jag tänkte undvika att uppfinna hjulet igen...

Vi ses och hörs!

Installerar Nintendo Wii

Barnen har sparat och sparat och nu har de äntligen fått ihop pengar till ett Wii. Vi beställde från CDON förra  fredagen. De tror att vi ska hämta det i morgon men vi gjorde det redan i förrgår och har gömt det bakom en gardin i vårt sovrum. Vilket trauma det var att få igång det (som vanligt). Tur att inte barnen var med... Men nu verkar det fungera och vi kommer att ha två väldigt glada och lyckliga söner i morgon bitti (de får spela först i morgon kväll dock). Vad de har längtat!

Äntligen fredag i morgon! Och på lördag är det klädbyte hemma hos Amanda!

Foton från London

Här kommer en liten inblick kring hur vi hade det i London, Lotta och jag.Yoghurtglass och kaffeCamden MarketLotta i solskenet. Aningen kallt ( dvs kanske 2 minusgrader...) men solen gjorde allt underbart.Mysig pub i Camden Town som hade öppen spis.Med vin.Camden MarketSista pubbesöket innan hemgång.Mina nya underbara boots!


Försummade

Det är vad min tappra skara av läsare av denna blogg är. Det är nog tyvärr så att facebook har ersatt bloggen för mig, men samtidigt känner jag ju att jag vill kunna skriva längre inlägg och då vill jag använda bloggen. Jag gillar min blogg, den har varit med mig sedan 2006 nu. Fyraårsjubileum i slutet av april i år. Ungefär samtidigt som jag fyller 40 år.

Den här gången har jag emellertid två anledningar till att jag inte har skrivit på länge:
1) Jag har varit i London
2) Jag blev sjuk i tisdags kväll

Jag fick någon form av magvirus i tisdags kväll. Inte den värsta sorten men jag blev helt matt och trött och ont i kroppen. Stannade hemma från jobbet i två dagar men nu är jag tillbaka här, i bunkern på fjärde våningen, hus sju. Känner mig mycket mer isolerad här i mitt nya rum än i det förra. Vi sitter liksom lite "off". Hoppas att jag vänjer mig vid det. Jag ska fråga min chef om jag kan ställa mig på kö till ett rum som vätter mot gatan istället för det skulle passa mitt temperament bättre. Jag behöver lite liv och rörelse. Tror ni det argumentet håller :)?

Jag skönjer dock solen där borta bakom kullen, vilket får mig att känna att det kan faktiskt finnas en vår där längre fram.

Trevlig fredag på er!

Jag är hemma

London var underbart! Återkommer med lite foton m.m. senare. Är för trött för att ta tag i en skrivinsats just nu. Tittar på House i stället :).

RSS 2.0