Lägesrapport

Tack snälla ni för kommentarerna nedan! Jag mår inge vidare idag heller. Är ledig idag och hemma. Åt fil och en halv rostad macka i morse och hade ont i flera timmar igen - men inte så ont som i måndags kväll (fast då hade jag ätit lite middag...). Inget hjälper, varken värktabletter eller kramplösande medicin. Jag kan märka att jag nästan glorifierar hur jag mådde för ca 10 dagar sedan - och då var jag ändå inte bra (dvs åt enahanda och lite). Jag förstår mig inte på det här alls.

Ikväll ska Lotta och hennes killar komma hit och jag får sitta och titta på när de andra äter och själv dricka näringsdryck. Inte vågar jag väl mig på vin heller. Vi får se - jag skulle behöva ett glas vin. Vart är min livskvalitet? Ska livet vara så här nu? Det är inte lätt att hålla modet uppe. Och när ska jag våga steget att ta något att äta igen?

I morgon drar vi till Halland. Till Magnus stuga (som han delar med Maria). Jag såg lite fram emot det förut, men nu känns det mest som en plåga. Kommer hem på söndag.

Hoppas ni andra får en bra ledighet.


Bakslag

eller återfall. Igår hade jag så ont i magen att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Låg bara på sängen och grät. Kändes som januari igen. Och idag har jag haft ont i fyra timmar på förmiddagen. Är jättedeppig och har bara fått i mig näringsdrycker och lite soppa. Läkaren tror att det kommer vara ett "kort" återfall. Men jag vettesjutton. Klart jag hoppas på det.

Livet är så jävla orättvist!

Lite 90-talsmusikfestfoton

      
Från vänster: Bea, jag, Helen, Dan   


Jag (hmmm - varför blir detta foto så litet???)


Jag och Helen och skratt (samma med detta - litet???)


Dan och David


Bea, Malin, jag, Helen


Malin och Anna


Helen, jag och Dan


Bea, jag och Helen


Helen och så jag i bakgrunden


David och Anna och 90-talsbok


Luftgitarr eller nåt


Helen och jag och 90-talsbok


Dan, Bea och jag uppifrån


Camilla

Doktor Kosmos-foton från Nalen 23/4-08

     

Anders i förgrunden och Uje, Henrik och Lina lite mer i bakgrunden (vet inte om Martin syns).

  

Malins foton på Doktor Kosmos - här ser man mer av hela bandet.

I går kväll spelade de i Umeå. Hoppas du hade det bra marty!

Hurra för mig idag

för idag är det min födelsedag :)!

Doktor Kosmos var bäst

Som vanligt! Man blir glad ända djupt innifrån! Det var en behövligt avbrott i min stress att få gå och se dem. Som vanligt mäkta stolt över brorsan. Jag tog lite mörka suddiga foton med min lilla kamera, men jag hinner inte lägga upp några just nu. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :).

Så alla som missade gårdagens konsert på Nalen - lova mig att ta nästa chans att se dem när de passerar din hemstad!

Trött är en underdrift

Jag har jobbat väldigt mycket och intensivt idag och kom hem först 20.45. Varför ligger alltid viktiga deadlines på våren? Eller gör de inte det? Jag kanske inbillar mig. Men jag får medhåll av en kollega jag arbetar nära just  nu. Det känns inte bra att ha sån här press när jag nästan nyligen gått upp mer i tid. Min mage är inte bra ännu och jag har väldigt ofta kramper i mina gallgångar vilket ger långvariga smärtor i högra delen av ryggen. Usch! Jag var bara tvungen att beklaga mig lite för jag känner mig som en urvriden disktrasa ungefär.

Men i morgon, efter  vi lämnat in vårt arbetsmanus, så ska jag gå och ta en öl på Medis. Sen är nästa deadline för det här projektet 11 juni. Ingen rast ingen ro.

Doktor Kosmos i morgon!

Runt kl 21.00 börjar de spela på Nalen, Stockholm. Missa inte! Jag är där från ca 19.45 ;).

Annars: Stressigt på jobbet - men vi närmar oss nog en lösning.

Ett foto från 90-talsmusikfesten

kommer här:

image280

Dan, jag och Anna

Det är taget med Dans kamera. Jag får se när jag själv har tid att lägga upp foton.

Jag är trött

och stressad, därav inte så många blogginlägg denna helg. Var på fest igår kväll och kom hem kl 3.00 på morgonen och sedan har jag jobbat 6 timmar idag (deadline för ett projekt snart) - så nu ska jag snart hoppa i säng.

Återkommer med lite roliga foton från festen - vilken var en 90-talsmusikfest - så snart jag kan. Denna vecka måste dock jobbet gå först, så vi får se hur mycket tid det finns över. Eller familjen går ju alltid först, men ni förstår vad jag menar :).

Att vara förälder - ett slavgöra?

Fredagsmiddagen är då jag och Magnus snackar om vad som hänt under veckan och sitter lite längre vid matbordet. Barnen, och då speciellt Emil, måste under alla omständigheter se Bolibompa. Detta gör att de springer ifrån matbordet tidigt. Som tradition får de alltid popcorn på fredagskvällar, och dessa ska enligt barnen helst vara klara en minut in i Bolibompa, men det vägrar vi. Vi vill ta det lite lugnt som sagt. Idag hade vi mycket att prata om och åt långsamt (det måste jag alltid göra på grund av min jobbiga mage). Då helt plötsligt hör vi Emil skrika: PRATA INTE - ÄT!

Han tyckte inte  popcornen kom tillräckligt fort.


Men jag lovar - vi "curlade" inte denna gång. Han fick vänta ett tag...

Måns kommentar

Igår på Bajen-matchen, när det var som värst och Helsingborg låg på som bara den, så var Måns väldigt upprörd och förtvivlad och kunde inte sitta still. Då sa jag att om du inte lugnar dig nu så går vi hem (hemsk morsa va?). Då får jag till svar: Men det är ju det jag vill!

Och så känns det ju. Leder favoritlaget och motståndarlaget plötsligt har övertaget, då vill man bara att tiden ska gå superfort så att det hela är över och man får gå hem lycklig :).

Just hemkommen

från Bajen-Helsingborg-match på Söderstadion. Vilken pärs! Men Bajen vann med 2-1. Björklund räddade en straff som Henke Larsson sköt. Då jublade jag och Måns. Måns grät dock av frustration emellanåt också. Det var nervpress på hög nivå! Väldigt lyckad kväll med min fina 8-åring.

Lila, rosa och vinröd dag med gula och gröna inslag

Magnus plåtade min outfit idag - här kommer den!

image277          image279

Kängor: Vinröda Dr Martens
Strumpbyxor: HM?
Rosa manchesterkjol: Stadium? Omsydd (avkortad)
Gult flätat skärp: Lindex
Lila finstickad tröja: HM
Grön sjal: HM

Skit!

Blev så förbannad på de där ligisterna som kastade saker på Louay Chanko i Bajen (AIK-Hammarby-matchen igår) att jag inte kunde somna. Jag lovar resultatet 1-0 till Bajen hade stått sig om detta inte hänt! Nu blev det 1-1. Ja ja, dagens i-landsproblem kanske ni tycker - men brinner man så brinner man. På torsdag ska jag och Måns se Bajen möta Helsingborg på Söderstadion. Vi är båda uppspelta och nervösa :).

image276

Louay Chanko - korrekt foto denna gång :).

Nä usch

Det går inte att hålla ifrån sig. Mordet på Engla. Känner mig helt bedrövad. Mina tankar går till Englas mamma och resten av de nära anhöriga.


Utmanad igen

Denna gång av Anna!


TRE namn jag går under:
Christina
Kicki
Mamma

TRE saker som skrämmer mig:
Samma svar som Anna: Att barnen ska råka ut får något (Engla....)
Samma svar som Anna: Cancer
George Bush


TRE
saker jag har på mig:
Leggings med döskallar
Efva Attling ring med texten "Tiden kommer"
Svart tröja


TRE
sanningar:
Jag har alltid för höga mål för vad jag ska hinna med under en helg
Jag är förkyld
Barnen sover


TRE s
aker jag verkligen vill ha:
Mindre ont
Mer förvaringsutrymme
Ett par vita Dr Martenskängor


TRE
personer jag utmanar:
Yllis
Liv
Annika

... och alla andra som vill

Kvarnen igår

Jag och kollegor var på Kvarnen igår. Och innan dess var vi i Reisens hotellbar. Och innan dess var vi på en engelsk pub vid Fridhemsplan. Låter som en helkväll, men jag tog det lugnt. Är trots detta trött idag - men det kan ju  bero på att jag kom hem runt halv ett och inte sov sådär jättebra i natt. Plus att jag är förkyld.

Så här ser det ut på Kvarnen när det inte är något folk där.

image274

Giv mig styrka

att gå ner i vårt överbelamrade källarförråd och rensa i detta! Det är ett måste att det blir gjort. Och alltså helst idag. Mina små renoveringsplaner för vardagsrummet kräver att jag får bort en hel del ur förrådet. Så att jag kan få ner en hel del annat. Känns som ett nästan omöjligt projekt - men jag ska testa.


Marimekko på HM

i morgon. Hittade inte bilden på den klänning jag vill ha - men den är lång (ner till fötterna). Får se om jag hinner dit i morgon eller om det får bli på fredag.

image273

Det där med avslappning

Det är meningen att jag från och med idag och framåt ska köra "snabbavslappning" minst två gånger om dagen. Snabbavslappning kan gå till så att man drar in mycket lyft genom näsan så att magen fylls och sedan andas man ut och säger/tänker "avslappning" på utandningen. Tre gånger på raken ska jag andas in och ut på detta sätt (per gång jag gör det). Tar ju inte alls lång tid, även om jag måste göra det när jag är stilla och inte när jag är på språng så att säga. Svårigheten är att komma ihåg det. Att få det till en rutin.

Varför ska jag göra detta - jo delvis för att det är bra för hela mig men mer specifikt är det ju för att avslappning är bra för min mage. Tror jag. Hoppas jag.

Förra veckans Emil

Det var länge sedan jag körde en dagens Emil. Och det är inte för att han slutat säga finurligheter, utan för att jag glömmer bort att skriva ner dem. Den här kommer över 5-åringens läppar för någon vecka sedan.

"När man springer i cirkel turas man om att vara först"

En lista

Jag är: nyduschad, trött och hungrig
Jag är inte: i form för att springa Maraton
Jag tycker om: folk som får mig att skratta
Jag tycker inte om: IBS (magproblem), höftproblem, att hänga tvätt
Jag vill ha: en biljett till London och en till New York (och retur också ;))
Jag vill inte ha: snö den 8 april (ja det snöar utanför)
Jag har: haft möte större delen av dagen
Jag har inte: gjort min sjukgymnastik ännu
Jag vet: att det är onsdag i morgon
Jag vet inte: hur jag skulle reagera om Bono ringde på dörren

Tre goda ting

1) Bajen vann mot Sundsvall med 5-3 i allsvenskan

2) Jag kanske kanske åker till London i juni

3) Beckers väggfärg är inte så himla dyr

Annars har det inte varit min dag riktigt - har väldigt ont i höften/ryggen (min gamla skada som slagit till igen - antagligen för att jag gör sjukgymnastik och cyklar). Gör ont hela tiden, även när jag bara sitter eller ligger:(. Och PMS har jag. Och en massa annat gnäll har jag också - men hoppar det.

Flightplan

Varför, varför måste det vara reklam mitt i filmer? Jag kan ju aldrig se klart en film på TV4 som börjar 21.00 på söndagar och vardagar, för jag behöver verkligen gå och lägga mig runt 22 (typ NU) om jag ska orka (går upp 05.45).

Nu är jag ju jättenyfiken på hur Flightplan ska sluta! Lova mig, att om någon av er ser hela denna film ikväll, så berätta kort var flickan befann sig i planet samt hur det hela slutade. Magnus säger visserligen att han ska sitta uppe och se, men jag tror inte han kommer palla ända till slutet.

God natt!

668 kronor

fick jag in på min försäljning av barnkläder på klädbytet i Tallis. Men jag handlade för 210 kronor, så vinsten blev ju 458:-. Men det är inte illa pinkat det heller. Det blir flera second hand-klänningar på Myrorna (som om jag inte skulle ha nog...igår kom det hem en till från Stadsmissionen). Jag satt som vanligt i kassan mellan 10-11.30. Det är superkul, för hela Tallkrogen passerar förbi en där.

Vädret har ju varit toppen, men tyvärr har jag inte utnyttjat det så mycket. Förhoppningsvis kommer det fler soldagar.

God kväll!

Men

en rolig serie betade vi av nyss - den där som heter "Vad fan är mitt band" eller nåt liknande - med Magnus Uggla. Rätt avslappnat och kul. Uggla är kul. Och vad han än säger själv så har han en massa fobier, tvångstankar, hypokondri m.m. En lyckodröm för en KBT-psykolog! Och det vet han nog själv också. Oj vad jag saknar hans blogg. Det var lite av en chock när han slutade blogga helt plötsligt. Och efter det har Henrik Schyffert och Martina Haag slutat också! Är det en trend? Nej - jag planerar inte att sluta - så håll er lugna! Men jag har å andra sidan inte en miljard läsare. Fast kanske är det någon som skulle sakna mig ändå. Man får leva på hoppet ;).

Oj vilken värdelös film

Det vill säga Storm som går på Kanal 1 just nu. Och en massa bra skådisar är det med - men ändå blir det dåligt. Synd!


Doktor Kosmos på TV4 Nyheterna

igår :)!

Här är länken! Kolla nu - vet inte hur länge den kommer finnas kvar.

Jättebra reportage tycker jag. Min bror är han med den lilla svarta mössan!

Jag blir alldeles tårögd

Av stolthet! Doktor Kosmos nya skiva Hallå? släpps idag, och nu har jag läst en fyra-fem recensioner. Och de är bra! Fast fattas annat! Måste ringa brorsan så fort han har vaknat...

Här är några:


http://sydsvenskan.se/nojen/skivrecensioner/article312784.ece


http://www.nt.se/noje/artikel.aspx?articleid=3439500


http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/recensioner/article2169353.ab


http://www.expressen.se/noje/recensioner/skivor/1.1106550/doktor-kosmos-halla


UPPDATERING: Här kommer SvD:s recension - bäst hittills?

Tyvärr hittade jag inte DN:s recension på nätet, men ska söka efter dem senare. DN gav dem en fyra vet jag, för den recensionen läste jag vid frukosten.

Och 23 april spelar de på Nalen i Stockholm. (Såg nu att de skrivit 23 mars på hemsidan - vilken blunder!) Övriga orter de spelar på kan du hitta på Doktor Kosmos hemsida.

Vilken bra början på dagen! Här kan du köpa skivan förresten!

image272

Hallå?

PS. Det verkar som om Doktor Kosmos hemsida ligger nere för tillfället. Pratade med brorsan och han sa att de ska fixa om den. Den kommer nog snart tillbaka.

Imorgon klipptid

Står inte ut längre! Ska bli så skönt att bli lite ompysslad. Nu ska jag krypa till kojs för jag är obeskrivligt trött.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Jippie!

Nu kunde jag logga in här igen! Blogg.se byter plattform, så jag har inte kunnat blogga. Och nu har jag inte tid - men ville bara visa att jag lever :).

RSS 2.0