Alla dessa picknickar

Jag älskar våren. Men varför ska allt pressas in under några dagar i maj-juni? Picknickarna duggar tätt, och från skolornas sida vill man att föräldrarna ska gå från sina arbeten vid 15-tiden... Alltså det är svårt att få till det med heltidsjobb! Vi gör vårt yttersta för att hinna med. I morgon vägrar jag dock att sitta utomhus och frysa i ca 10 grader. Om det inte är en behaglig värme så blir det pizza inomhus istället för på en fuktig äng i råkyla. Vårshowen på fritids är i varje fall inomhus :). Tack för det!

Vi kom iväg till matchen

Måns återhämtade sig snabbare än väntat i måndags och kunde följa med på Bajenmatchen. Resultatet blev 2-2 till vår besvikelse. Det stod 2-1 till Bajen ända tills det var ca 9 minuter kvar.

Migrän är skit. Har aldrig haft det själv och hoppas det så förblir. Vi ska kolla upp Måns medicinering med en läkare om några veckor. Kanske finns det något bättre än det han tar idag?


Min älskade Måns

Jag tycker så synd om dig just nu. Migrän samma dag som en Bajenmatch du längtat efter. Så typiskt. Jag vet att det beror på väderomslag. Klockrent denna gång. Från 28 grader till typ 13 grader på några timmar. Vi borde lära oss att kolla upp sådant i förtid, samtidigt så är det inte alla väderomslag han får migrän.

Usch, jag lider så med dig min älskade unge :(.

Våren rusar iväg

Och det är ju precis som vanligt! Kan inte fatta att det bara är 10 dagar kvar av maj.

En till långhelg har passerat och det har varit väldigt skönt att vara ledig. Har både hunnit med nytta och nöje.

Torsdag: Såg Hungerspelen med Måns! Väldigt spännande och bra film. Vi shoppade även lite vår och sommarkläder till honom och det uppskattades. Bäst gillade han nog sina klargröna chinosshorts. Planterade pelargonerna på balkongen. Röda och fina.

Fredag: Tränade på morgonen, sen snabbt hem och slänga i mig lite lunch och så iväg och träffa Malin på stora HM på Hamngatan. Där blev det svarta klänningar till henne och en benvit till mig. Sedan strosade vi upp till Gamal stan och tittade på turister och vidare till Medborgarplatsen där vi satt oss på en uteservering och drack och åt. Solen sken och det var toppen!

Lördag: Fixardagen. Städade lite, plockade mycket. Jobbade i två timmar. Satt på balkongen en stund. Emil hade en kompis på besök. Vi grillade men satt inne och åt för det blåste en del. Såg TRE Mad men-avsnitt på raken. Jag är helt fast nu. Har påbörjat säsong 4 (det är säsong 5 som går på tv nu, så jag hoppas den boxen kommer snaaaaart).

Söndag: Såg Måns förlora med 15-1 i fotboll. Stackarna!! Det var ett toppenbra lag de mötte samt att Måns lag hade två viktiga personer skadade. Såg Mästarnas mästare och började packa Metallicaväskan. På onsdag drar jag och Magnus till Oslo för en dag och natt!

Nu: Måndag... (men med sommarvibbar)

Det blev en bra helg

I fredags klippte jag mig och slingade mig och jag blev supernöjd! Äntligen kanske jag har hittat en ny riktigt bra frisör!!

I lördags putsade jag mitt silver. Emil hjälpte mig. Med mitt silver menar jag mina silversmycken. Och inte alla - det hade tagit för lång tid - men de som hade störst behov av att bli putsade. Jättefina blev det, och jag återupptäckte en massa smycken jag inte använt på länge.

Jag såg ett Mad Men-avsnitt på eftermiddagen med en god kopp kaffe till.

Magnus och Måns var iväg på fotboll och när de kom hem så åkte Magnus iväg och köpte fantastiskt god indisk mat. Vi (Magnus och jag) firade att vi varit tillsammans i 18 år (12 maj är vårt årsdatum).

För att minnas 1994 och tiden då vi träffades såg vi Pulp Fiction på kvällen. Måns och Emil fick vara med på villkoret att de höll kuddar för ögonen när jag sa till. Jag ställde mig för tv:n med en filt under våldtäktsscenen. Kanske är jag pjoskig, men jag tycker den är för vidrig och ganska svår att förklara för barnen. Den är ju helt absurd samtidigt som den är övervidrig.

Igår (söndag) tog vi med oss en filt och kaffe och träffade Lotta och gänget på Odlarängen i Tallkrogen. De hade cyklat dit som liten utflykt. Trevligt. Innan fikaträffen hann jag träna på Friskis - fick värsta kicken av det!

Den kommande tredagarsveckan är jag ensam med barnen och jhar mycket på jobbet så det är bara att köra hårt!!

See ya!


Lagom till man börjar längta till semestern

så börjar arbetsbelastningen på jobbet... Jag har haft en ganska lugn vår, vilket har varit skönt som omväxling. Men nu drar allt igång med nya uppdrag och möten, möten och mera möten. Men det är bara att bita ihop och försöka ta en sak i taget. Det ska bli kul att få sätta igång med ett större projekt igen faktiskt. Ett viktigt projekt som riktar sig till våldsutsatta kvinnor.

Om cirka två veckor befinner jag och Magnus oss i Oslo för att se Metallica.

Om mindre än en månad befinner jag och Malin oss i London och shoppar, dricker öl, andas underbara avgaser blandat med matos och äter fantastisk thai m.m.

Om cirka tre månader befinner sig hela familjen på Korfu och badar i havet och simmar i poolen och äter god souvlaki.

Mycket att se fram emot med andra ord!


Långhelg följt av huvudvärksdag

Har haft en toppenlånghelg men lagom mycket fix och mer sol. Fyra hela dagars ledighet - det är ren lyx! Jag har hunnit med att byta ut vinterytterkläder mot mer våriga jackor och bytt ut vinterstövlar och boots mot Converse och träskor m.m. Känns alltid lika konstigt och härligt! Är det dax för sommar nu igen? Ja av vädret i helgen att döma så är sommaren på gång. Såg dock just på Rapport och drabbades av medelsvår depression. Snö på fredag och lördag... Men men, jag vet ju att det bara blir tillfälligt! Håll emellertid gärna tummarna för att det är uppehåll på söndag, för då ska jag ha bakluckeloppis på Sturebyskolans fotbollsplan (11-15)! Måste casha in lite mer pengar till Londonresan.
I morse vaknade jag med världens huvudvärk klockan 5.00. Var tvungen att hasa mig upp och ta en ipren. Sedan har hela dagen präglats av denna huvudvärk. Ena stunden är det väldigt jobbig och andra mer uthärdlig. Tror det är pollenallergi för ögonen och näsan känns knepig också.RSS 2.0