Mina ungar


Vilken hetta!

Hjärnan står still. Men jag fasar ändå för regn och 10-15 grader på söndag. Jag vill bli riktigt riktigt trött på värmen innan kylan får komma. Och det är jag inte alls ännu. Egentligen vill jag ha sommar större delen av året. Som ni gamla läsare vet, så hör jag ju inte till kategorin höstälskare... När folk börjar prata om temuggar och tända ljus och kura i soffan redan i början av augusti så får jag rysningar. Fast jag gillar tända ljus. Oavsett årstid. Det är inte det. Jag behöver mycket solljus och värme för att ladda batterierna och jag hinner inte få det under Sveriges korta somrar.

Imorgon blir det bad någonstans på förmiddagen. Ses!

Stockholm Stockholm

mitt älskade Stockholm!

Vad skönt det är att vara tillbaka! Samtidigt måste man ju vara borta för att få känna den här känslan! Jag längtar ut i Stockholmskvällen, och ut ska jag på fredag. Ska bli kul!

Barnen trivs med att vara hemma, men jag antar att det kommer bli en del tjat om "vad ska vi göra" i morgon. Men det ordnar sig.

Och så kan jag konstarera att vi hade fyra getingar i vår mat ocyh runt våra armhålor när vi åt pizza på balkongen i kväll. Hatar dem! Ska man inte kunna få njuta av sommarkvällarna? Måste ta fram de elektriska tennisracketerna eller vad de nu heter.

I am back

and I have been shopping more than ever :)! Något som absolut inte är politiskt korrekt att säga så här i ekotrends-tider, men jag gör det ändå.... Jag höll på bli kvarlämnad i stugan på grund av att bilen var sprängfylld. Men på något underligt sätt så pressade vi in mig tillsammans med min mördarsnigel till resväska och alla Gekåskassarna och alla Köpenhamnskassarna och alla Malmökassarna i bilen. Och vi glömde inte barnen. De fanns någonstans där bak i bilen.

Äntligen kom då sommaren och vi har nu tillbringat fem hela dagar vid sjön alternativt havet (Falkenberg/Skrea strand). Vi kom till stugan nära Ullared i fredags och har varit där i tills idag (onsdag). Våra kompisar (familjen H) var också med. Vi hade trevligt som vanligt och slogs med mygg och bromsar och hettan och hade trevliga middagar. Angående hettan: Där fick man så man teg. Var småsur från och till under vår Skånevistelse som bjöd på allt annat än sol och bad - men så kom solen! Skönt - kanske slipper jag nu sola solarium innan Kretavistelsen i mitten av augusti *haha*. Hatar att vara helt osolad när jag kommer till Medelhavet. Lite gyllene har jag allt blivit och hoppas att det ska bli lite till innan den 14 augusti (och jag solar med solskydd och är sååå duktig för jag bränner mig inte).

Jag har så mycket att skriva om så tangentbordet brinner - men jag hinner inte skriva om allt nu. Internetabstinensen har naturligtvis varit mycket svår i omgångar - men det har också varit ganska rogivande att inte ha datorn med på semestern.

På sjukdomsfronten så har familjen lyckats igen! Emil fick bältros nere i Skåne!!! Sanslöst! Vi trodde det var ett bett och en allergisk reaktion han fått, men läkaren konstaterade att det var bältros. Han har knappt varit påverkad av det alls - men det har inte alltid sett så roligt ut runt bålen. Nu har han dock bara två små sårskorpor kvar på ryggen och allt har läkt fint. Min teori är att han fick det för att han hade en så mild variant av vattkoppor (bara en koppa) när han var ca tre månader. Han har också lyckats kräkas på ett fint parkettgolv i Köpenhamn hemma hos min kompis K ( i sexrummaren ni vet). Ingen annan verkar emellertid ha blivit smittad.

Sommarens fynd måste jag nog utnämna en förklädesklänning med volangärmar från en loppis på Drottningtorget i Malmö (loppis/marknad varje söndag hela sommaren - ni som bor nära - gå dit!). Tror jag gav 35 kronor. Hoppas jag hinner plåta mig i den någon gång. Ett par klassiska träskor i silver hör också till favoriterna.


(De här fast i silver - hittade bara guld på hemsidan.)

Sommarens godaste öl är utan konkurrens Grön Tuborg på fat (går bra med 33 centilitersburkar också - men de måste vara köpta på danska sidan) från Danmark.

Sommarens roligaste ord är "lukket", vilket betyder stängt på danska. Inte kul om det är en favoritaffär som är stängd, men det är kul att säga ordet "lukket".

Sommarens bästa café/bar/restaurang är helt klart Bang & Jensen på Istedgade 130 i Köpenhamn. Där skulle jag kunna sitta 12 timmar i sträck. Jag och Helen fick nöja oss med en timme för vi skulle ju hinna så mycket på ca 10 timmar.


I en sexrummare

i Køpenhamn kan inte mycket gå fel! Hær bor vi två nætter (oj vilket roligt tangentbord!) hos en kompis till mig. Vi har idag varit på Zoo och det var en riktig hit før barnen. Och jag led inte hela tiden.. Skæmt åsido - det var riktigt kul emellanåt - hæftiga djur! Vi såg elefanter och lejon och flodhæstar och en giftiga grodor och leoparder m.m. Men framførallt isbjørnar som matades! Det var mæktigt att se! Sen blev det lite strøvande længs Strøget och mat i Nyhamn. I morgon Lousiana och en del annat. Vædret ska bli mycket bættre i morgon.



Södra Esplanaden

i Lund har loppis på lördagar. Där har jag varit nu. Urkul! Massa skit och så några små godbitar och ännu fler godbitar om du har mer tid. Med mig hem får jag ett stort genomskinligt glashjärta från Boda Nova att hänga runt halsen. För 45 kronor. Och en skottsrutig trekantig sjal att sätta i håret när det blir höst. Sen hittade jag såna där ramar man kan ha LP-skivor i (omslagen) - vet att Amanda har sagt att de kostar 150:- styck på Urban Outfitters - men jag hittade dem för 30:- styck på en lågprisaffär här i Lund. Kanske inte lika hög kvalitet som Urban Outfitters, men de såg fina ut :). Glad! Nu ska jag och Magnus få välja tre favoritomslag var till vår röda vägg.

I morgon träffar vi Tallkrogskompisar i Malmö och på måndag är det Köpenhamn.

Igår var jag och Magnus ute och svirade lite. Alltid lika kul att träffa C - men även de andre tre (oj de rimmade typ).

Hos kusinerna

till våra barn befinner vi oss nu. Lillkusin M är jättesöt och mycket välmående (hans mamma berättade att han ligger på övre kurvan i vikt). Här hos familjen A-J finns stor förståelse för min internetabstinens, så jag har satt mig i arbetsrummet ett tag. Jag längtar till den dag då man utan sånt där kostsamt mobilt bredband kan koppla upp sig var som helst. Men den dagen dröjer väl.

I morgon ska jag och Magnus få åka till stan själva på kvällen och äta och dricka. Hoppas det ska bli trevligt. Har varit låg idag av olika anledningar som jag inte kan skriva om. Men livet är föränderligt, så det kan ju bli bättre tills i morgon.

Vi ses framöver!

En snabbis från Malmö centralstation

Hej! Här sitter jag vid en sån där Sidewalk Express- dator och bloggar i ett sjuhelvetes tempo! För om bara några minuter ska jag träffa Helen och göra Malmö stad på några timmar. Ska bli riktigt trevligt! Vädret är perfekt för en stadsdag - lite molnigt men inte kallt. Det blir nog lite shopping och så blir det en lunch. Ska vara tillbaka i Lund redan 15.45 för hela familjen ska hem till kompisar till Magnus i eftermiddag/kväll. Men jag och Helen ska ju träffas i Köpenhamn nästa onsdag också, så vi får mer tid senare.

Hittills har vi inte regelrätt legat på stranden och badat (dvs avklädda med endast badbyxor/bikini) men igår åkte vi ner till stranden nära Simrishamn och fikade. Vi hade varit på Kiviks marknad. Hysteriskt! Mycket folk och mest hårdrocks-t-shirts, men jag hittade några guldklimpar. Ett par apsnygga träskor från Torpatoffeln bland annat. Lite högre klack och så öppen tå med spänne (alltså inte regelrätta träskor utan mer sandal...). Svarta. Det roliga är att Memilla (se blogglistan till höger) har köpt likadana och hon var säkert där dagen innan mig :). Synd att vi inte träffades Memilla!!! Köpte en Metallicatröja också.

I morgon ska vi få se barnens nya kusin som är två månader. Kul!

Förresten - ett sent tips - lyssna på Laakso! Skivan heter Mother Am I Good Looking now (eller liknande). Älskar den skivan - man blir både glad och nostalgiskt!

Ha det tills vi ses igen!

Glad sommar

Nu kan det dröja lite tills jag bloggar igen. Men jag tar varje tillfälle som ges - typ på något närliggande bibliotek i de södra delarna av landet eller liknande.

Ha en skön sommar!


En semesterdag i juli

som vi tillbringat hos Anna med familj. Mysigt med en utflykt och se en ny liten ort. Och träffa en varm och glad familj och äta grillad lunch! Vädret var också  varmt - nästan tryckande emellanåt. Men jag tänker inte klaga (även om jag är bra nära ibland och då känner jag för att ge mig själv en fet smäll - jag vill ju ha det varmt...). Kvällen har jag tillbringat ingrottad bland mina kläder. Men nej - jag har inte rensat idag - jag har försökt plocka ut saker jag vill ha med mig på vår resa mot syd. Inte lätt inte lätt. Jag ser redan att jag plockat fram alldeles för mycket. Som vanligt. Det är inte lätt att lära gamla hundar sitta.

Anna - tusen tack för idag - och vi ses snart igen!

Dagens Emil

"Mamma, det finns inga moln framme på himlen idag. Jag tror inte de har vaknat än"

Och det är vi glada för här hemma, för vi gillar solen! Nu bär det snart av till Anna med familj. Tjoho!

Dagens Emil

Jag står och stryker och Emil kommer fram till strykbrädan och tittar på koftan som just blir fin och platt:


"Kläder är inte levande. De kan inte säga någonting. Inte ens AJ!"

Tänk vad mycket

man kan få reda på om sitt inre med hjälp av röntgenkameror. Igår pratade jag med min läkare och nu är det konstaterat att min magsäck får nån typ av spunk ett par timmar efter jag ätit och att den då börjar jobba för långsamt. Och antagligen är det på samma sätt längre ner i tarmen också. Inget att göra åt verkar det som men jag ska få testa en medicin som snabbar på rörelserna i magsäcken ifall jag blir markant sämre igen. Det negativa med den medicinen (Primperan) är att man kan bli trött. Dessutom är det ingen mirakelmedicin, så den kommer kanske bara hjälpa i ytterst begränsad omfattning. Ja ja - mer forskning kring IBS och dyspepsi tack!

Dagens positiva är dock:

Jag har kvalificerat mig för en internetbaserad KBT-behandling mot IBS (Kognitiv Beteende Terapi för Irritable Bowel Syndrome)! Det känns spännande. Det är en så kallad RCT-studie som en doktorand vid Karolinska sjukhuset i Huddinge ska utföra. RCT står för Randomized Control Trial för er som inte visste det ;). Detta betyder att jag kommer slumpas in i en grupp som antingen får stå på väntelista tills den första gruppen gått klart sin behandling eller så får jag starta redan i augusti. Det har visat sig att KBT för såna besvär jag har kan vara jättebra. Det får vi hoppas på!

Idag: Slappa och tvätta och plocka och pyssla.
I morgon: Gröna Lund
Torsdag: Hem till Anna (ska bli super att träffas!)


Snälla

låt värmen komma tillbaka tills i morgon då vi ska på Grönan. Det känns ju för sjutton som november!

Vilken nervpress!

Hammarby vann med 4-3 och jag och Måns höll på att gå upp i limningen de sista 10 minutrarna då det verkade som att Norrköping skulle få in ett mål till så att det hade blivit oavgjort... Usch, det är hemskt vad Bajen-matcherna kan vara nervpressande. Första halvlek var dock helt fantastisk och vi var inte ett dugg nervösa.

Måns födelsedag blev fin med fullt med tårta blandat med fotbollsorgie. Han fick ett par grässkor och ett par grusskor och flera matchtröjor (Beckham - Englandströjan, Lampard - Chelseatröjan, Bajens matchtröja...). Det är så kul att köpa presenter til någon som har ett stort intresse/hobby :).

Här kommer några snodda bilder på matchhjältarna - och framförallt matchhjälten Petter Andersson.






Hemma igen

Vi har varit hos härliga familjen Lotta på deras landställe i går och idag. Jättemysigt! Vädret var inte toppen, men det gick att grilla och så GOTT det blev. Jag kunde äta men var nervös för magens reaktion. Men det gick ok!

Imorgon är en stor dag här hemma, för Måns fyller nio år! Presenterna är inslagna och går i fotbollens tecken om man säger så... Hoppas att de uppskattas. Brorsan kommer hit på tårta vid ettiden och sedan drar vi och äter någonstans och 19.00 värmer vi upp stämbanden med att sjunga "Just i dag är jag stark" på Söderstadion. Hela familjen och min bror ska se Hammarby-Norrköping. Ser verkligen fram emot det!

Eftersom det är sommartider nu så uppdateras inte bloggen lika ofta som vanligt - men det tror jag ni har överseende med :)!

Nu går jag på knäna

Inte för att jag är utarbetat så där på riktigt - har ju avslutat ett stort projekt för ett antal veckor sedan så jag har det rätt lugnt på jobbet - men för att jag veeeet att det är semester i sju veckor som väntar efter i morgon runt 16-tiden. Hela jag, hela min kropp och själ är inställd på det och den orkar inte en timme till efter tidpunkten jag nämnde.

Jag vill sooooova på mornarna! Jag vill dricka kaffe och läsa tidiningen länge till frukosten! Jag vill se mina barns ögon när vi går in på Gröna Lund nästa vecka! Jag längtar sjuk mycket till Köpenhamn! Jag vill få brunare ben (men jag lovar att sola med måtta :))! Jag vill guppa på vågorna utanför Chanias kust på Kreta! Jag vill läsa en riktigt bra bok! Jag vill hyra filmer jag inte hann se på bio på dvd! Osv.

Ja ni förstår poängen... Vet ju att jag inte kommer hinna med precis allt jag vill göra - men en del.

Idag såg jag förresten en jättestor råtta vid Svedmyra t-banestation. Urk!


Dagens positiva

var att it-killen till slut fick bort viruset från min dator (genom att göra en totalominstallering av allting). Det negativa är dock att jag knappt ens vågar öppna ett mail nu...

Tre dagar kvar till sju veckors semester!



RSS 2.0