Mission impossible

Så har min kära vän Tina benämnt mitt och Magnus projekt att tömma arbetsrummet för att göra plats för Emils saker. Emil måste få ett eget rum nu. Det bara måste ske. Känner mig faktiskt lite sporrad av Tinas "mission impossible"-uttalande :). Jag kommer säkert att få en medalj av henne om jag klara det!? Just nu tömmer jag lådorna i vårt gigantiska skrivbord. Oj vad minnen det döljer sig där! Hittade just 10 stycken installationsdisketter för Windows 3.1. Måste ha använt dessa i början av 90-talet. Det är pappas handstil på disketterna. Han hade den bästa handstilen - tydlig som få och omisskänlig (heter det så?).

Jag har även hittat en dagbok från min mammas sista år i livet. Jobbig läsning, och jag orkade bara några sidor idag.

Tillbaka till arbetet - Måns övervakar mig och ser till att projektet går framåt.

God Jul på er!

Hoppas ni får en lugn och skön julafton utan en massa prestationsångest! Jag ska försöka. Nu är det inte mycket kvar att göra känns det som.

KRAM!


Tjoho!

Min första lediga (var)dag är snart förbi. Men innan den är helt slut ska jag hinna med en middag på Peppar vid Sankt Eriksplan med Tina. Ska bli jättekul att se deras julpynt för första gången på evigheter. Jag och Tina hängde en del på Peppar på den gamla goda tiden.

Idag har jag typ gjort en sak - rensat papper och satt in i pärmar. Hur kul är det på en skala? Men det känns ju skönt efteråt! Trots rensandet och sorterandet så blir det alltid en hög kvar som jag inte vet vad jag ska göra med. Alltid! Jag är högarnas mästare! Är det inte klädhögar så är det pappershögar.

Nej, mer hinner jag inte just nu för nu ska jag piffa lite inför stadsbesöket.

Ha det!

Japp, jag är här någonstans

Men det är full rulle som för de flesta just nu.

Jag har haft två intensiva dagar då jag gått en presentationsteknikskurs med jobbet. Mycket lärorikt, spännande och nervöst. Vi blev filmade två gånger och fick sedan se oss själva. Shit! Men det var inte sååå läskigt att se sig själv som jag trodde. Blev jätteglad av den respons jag fick! Vi fick alla både beröm och förbättringsförslag. Något jag ska förbättra är att röra armar och händer lite mer (inte hela tiden men för att markera saker som är viktigt osv).

Lämnar er med ett foto av en kjol jag sydde i helgen. Åh vad det är kul att SKAPA saker!


Dagen idag

Var tidigt på jobbet (7.20)
Drack mycket kaffe
Åt många falurågrutmackor med lagrad greveost
Skrev på en rapport
Blev knådad och knäckt av en naprapat (men inte känner jag mig bättre för det tyvärr - inte ännu i varje fall)
Haft besök av Malin som levererat en spikmatta jag har köpt via henne. Magnus testar nu och han skriker...

Nu är jag så trött och lite hungrig.

Två veckor kvar

Bara att kämpa på! För om två arbetsveckor börjar min 17-dagars långa ledighet. Jag längtar väldigt mycket. Min förhoppning är att det ska bli en ledighet fylld av obscent mycket rensning. Visst, mys också, men det måste bli många turer till tippen och Stadsmissionen m.m. Barnen tjatar och tjatar om att de vill ha varsitt rum, och det rum som ska bli Emils är belamrat med massor av saker. Och de flesta saker är sånt vi måste behålla. Jag önskar mig förvaring i julklapp! Vårt pytteförråd i källaren räcker inte, och jag vågar inte lägga ner mycket betydelsefulla saker där nere i fall någon bryter sig in. Vi får slå våra kloka huvuden ihop jag och Magnus och tänka ut en plan.

Helgen har innehållit en hel del. Jag och Magnus hade väldigt trevligt i fredags när vi handlade julklappar och åt och drack. I går var jag och Emil på IKEA en sväng och sedan hann jag även med en julmarknad här i Enskede. Idag har jag nästan sytt klart en ny kjol! Den blir så fin. Jag ska fota den när den är helt klar och lägga upp den här.

Och så är nyårsklänningen fixad. En svart sak med härliga volanger från Bik Bok (!). Handlar vanligtvis nästan aldrig där, men den här klänningen var helt i min smak.

Tooodellooo så länge!


Bekräftelsejunkien fick så hon teg

Igår fick jag en så rolig komplimang. En kollega började prata om hur otroligt mycket energi jag har och att det är inte är många som kommer i närheten av den. Jag tackade naturligtvis men sa att det nog är fler, t ex på vår arbetsplats som har mycket energi. Då sa han att, visst, det finns andra med energi, men ville illustrera vad han menade med en jämförelse. Han påpekade att det finns många olika typer av sportbilar. Det finns t ex SAAB, Toyota, Porche osv. Och så finns det Ferrari. Jag är tydligen en Ferrari :)! Jag blev superglad av denna beskrivning, och har skrattat gott åt den hela gårdagen och känt mig glad. Även idag faktiskt. Jag är en Ferrari - WOW!

Idag är Magnus och jag lediga och ska in till stan och handla julklappar och äta och dricka något gott. Min bror hämtar barnen och är med dem i några timmar på eftermiddagen/kvällen. Men vi måste nog vara hemma till 20.00 då På Spåret börjar. Älskar kombinationen Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Status

Jag tror det är lika bra att kasta mig på sopptippen faktiskt. Har varit hos sjukgymnasten och hon säger att min rygg är betydligt sämre nu. I våras tyckte hon att det såg bättre ut, men nu efter denna stressiga höst med mindre träning och ryggskottet som kom som ett brev på posten, så är det sämre igen. Jag började faktiskt gråta där hos sjukgymnasten. Livet är fan inte rättvist! Det stämmer inte alls att alla får sin beskärda del. Vissa får tuffare liv, så är det bara! Och jag tycker jag hamnar i den kategorin. Nu är det ju inte så att allt är skit, det vet ni ju, ni som känner mig. Det är mycket som är toppen! Men ibland får jag en rejäl dipp och den inträffade idag. Hur ska jag få tiden att räcka till till träning, familjen, hemmet, jobbet m.m.? Jag får väl börja gå upp klockan 5.15 på morgonen och göra träningsprogrammet då. Jag ska utforma någon typ av plan. Jag måste prioritera det här med min rygg och mina leder nu, så att jag någon gång får träna på riktigt igen. Jag är så kopiöst avundsjuk på alla som kan träna. Kan knappt höra om hur folk ger sig ut och joggar osv, för jag vill ju också! Jag var i så god form 2005 och sen brakade allt åt helvete.

Jag hoppas det blir min tur snart!

RSS 2.0