Nu ska vi se

om 4:ans nya deckare/thriller Durham county är nåt att ha. Börjar 21.00. Just nu är det Ernst som fixar på Österlen. Det är så vackert där! Tänk att ha ett sånt hus som de där människorna har!

Dagens positiva var inte att jag fick virus på jobbdatorn så att det helt plötsligt kom upp en massa porrsajter!!!!! Hela datorn måste ominstalleras... Hoppas att allt är ordnat i morgon och att jag slipper den där skiten.

Dagens positiva är att barnen är bäst i världen!

Förra veckans Emil

En del av er läser nog inte kommentarerna, så jag drar en "Emil" som Stefan skrev om i en kommentar nedan.

Jag, Måns och Emil åker i Saaben för att hämta ett stort paket med skor som har anlänt från USA till mig och Malin. Vi måste åka till den stora postterminalen för att hämta paketet och det är lite krångligt att hitta dit och jag svär en aning för mycket (är inne i en värre period än vanligt vad gäller svordomar tyvärr..). Jag säger till barnen att de måste säga till mig när jag svär, för jag vill inte svära. Någon minut senare är jag dock igång igen för jag kör fel ytterligare en gång... Inget av barnen säger dock till. Då säger jag: Men ni skulle ju säga till när jag svär (obs- inte argt)! Då säger Emil: Men mamma vi hinner ju inte!


Thåström och Kent igår

Det var en fin kväll med mycket bra musik! Thåström imponerade. Hans röst går genom märg och ben. Tänk att han är över 50 bast! Och Kent gav järnet. Jocke var mer avslappnad än jag någonsin sett honom. Ingen arrogans alls där igår.

Kent hade gjort om sin spellista rejält sedan konserten jag såg i november. Flera riktigt gamla låtar till mångas förtjusning. Jag skrålade och hoppade mest till Celsius och Den döda vinkeln. Två av mina absoluta favoritlåtar med Kent. Förfesten körde vi på den irländska puben Southside i korsningen Hornsgatan/Ringvägen. Dan hade grejat så DJ:n spelade Kent och lite Ebba Grön/Imperiet/Thåström under flera timmar innan insläpp. Efter konserten drog en tapper skara på fyra pers (vi var 12 från början) iväg på efterfest på samma ställe som förfesten. Tyvärr spelades inte Kent längre då, och vi fick bland annat genomlida Jump med Van Halen, men några riktiga godningar som Personal Jesus (dM), Love will tear us apart (Joy Division), Satisfaction (Rolling Stones), Jump around (House of Pain - jag dog när han spelade den och dansade själv på pubgolvet som en galning...) och avslutningsvis With or without you med U2 - vilket resulterade i en total allsång från vårt bord (vilket vi delade med fyra roliga prickar - två från Skåne och två andra som jag inte fick grepp om). Jag drog hem runt 1.30 men övriga tre tog ytterligare en lite efterfest hemma hos David. Idag är jag mör, men det är OK.

Uppdatering: Glömde nämna att jag träffade en hel del kompisar från förr igår. Bland annat S och U från min riktiga barndom! S och jag gick i samma klass från 1-9:an (Hej S om du läser här! Kul att träffas men synd att vi inte kunde prata mer - det var lite ont om tid  - Thåström skulle ju just gå på...) U är S:s syster. Och så träffade jag långe H från universitetstiden. Och så pratade jag med en kille som vi kallade Simple Minds-Joppe från min synthtid på 1980-talet - han kände inte igen mig - men blev nog lite impad av att jag kände igen honom :).
Foto lånat från Rockfoto. Taget av Annika Berglund i går 080628 på Zinkensdamms ip.Röntgen...

Jag röntgade mig ju igår. Fick ligga på en brits helt stilla i två timmar och så fotades min magsäck för att se om den tömmer sig för fort, lagom eller för långsamt. Det var bitvis skitjobbigt - men det gjorde ju inte ont på nåt sätt. Jag fick äta en äggröra med radioaktivt ämne i först. Sedan kunde man se maten på bildskärmen. Den blev vit. Klart skumt... En första indikation är att min magsäck nog tömmer sig lite för långsamt, men jag får inte något fullständigt svar förrän om ca en vecka. Luften gick ur mig efter röntgen var klar. Jag ringde Tina och grät. Var helt utmattad för jag hade inte fått äta och dricka på länge, men sen var det alla minnen från när jag låg inne på SÖS i januari som dök upp igen. Vilket otroligt konstigt och jobbigt halvår jag upplevt! Nu får vi som sagt se vad läkaren säger om resultaten och vad man eventuellt kan göra åt det. Antagligen kan man inte göra ett skit. Och det är skit! Sen har jag svårt att tro att fördröjd magsäcktömning kan ge sån enorm smärta. När jag googlar på "för långsam magsäcktämning" så kommer bara artiklar om diabetiker fram. Det är tydligen vanligt att ha långsam magsäckstömning om man har diabetes. Nåväl - det är läkaren som ska få spekulera. Jag själv ska försöka ta en dag i taget och uppskatta de dagar jag inte har ont.

Oj vad jag skriver ikväll!

Stefan Sundström

och Family Values såg Tina och jag igår på Kulturhustaket. Det var så mysigt! Om ni inte varit på detta tak någon gång, så gör er själva en tjänst och besök det! Många små bord och stolar och skrymslen och vrån att sitta i och några få enkla maträtter att välja mellan med drägligt pris.

Förband till Stefan och Co var Small Marbles. Två unga tonårstjejer med varsin akustisk gitarr som fick mungiporna att gå ända upp till öronen. Väldigt roliga texter och ibland bara fnittrade de sig igenom låtarna. Så härliga och avspända. Och döschyssta kläder. Jag måste säga, att jag tyckte nästa tjejerna var större behållning än Stefan själv denna gång. Antingen var han inte på humör denna kväll, eller så hade han bestämt sig för att bandet Family Values och diverse gästartister skulle få lika mycket eller mer plats än han själv. Och jag störde mig på några av bandmedlemmarna... Men inte på den kvinnliga trummisen - hon var cool. Och flera andra också. Allt som allt var dock spelningen bra. Det var rejält drag på slutet - speciellt när Stefan sjöng Latlåt från Farsta. Här kommer texten och ackorden till den. Jag blir så glad!

E                             A               E
Inte var min barndom alls så jävla dum som man kan tro
        E                            B7
När man ser mig stå här hängande med läppen
    E                                   A            E
Små snälla tanter och grå gubbar hängde upp små tomtebon
      E                 B7           E
I små lådor som slängts ut allt över slätten

    G#m         A           E              B7
Men sjöarna och skogarna de låg där tätt intill
       G#m              A             B7
På ett annars kargt och klippigt Södertörn
    G#m            A             E               A
Ett elljusspår för joggare ledde bort från all betong
     F#m          B7            E
Till majdagens konsert med fågelkör

    A
Och mamma sa
   E
Ta ledigt i dag
          B7    A  B7      E
Åk ut och fiska så blir du glad


I skolan stod ett kronvrak, en jumpalärare
Han hävde sig på tå och kommendera
Min sista ambition att bli en fotbollslirare
Tog han ur mig och den kom ej tillbaks nåt mera

Och jag skaffade migrän för att komma därifrån
Jag spydde och jag snorade och hulka
I skogen gick jag för mig själv det är nog därifrån
Jag fått min lust och längtan till att skolka

Och mamma sa...

Syrrans kille han var ball han
Där fick man göra som man vill
I hans kvart högt upp på berget norr om Farsta
På väggen hängde Che och han drack öl och jag drack te
Och jag tjatade på honom om att jag måste få smaka

Jag minns smaken utav frihet när vi fiskade en natt
Tusen TV-apparater stod och lös
Från husen bortom träden där vid stranden där vi satt
Ja, jag vill vara där i skogen fri och lös

Och mamma sa...

Plötsligt händer det

Härom dagen - samma dag som jag köpte Odd Molly-tunikan för övrigt - så går jag Götgatan fram. Då möter jag en man som helt plötsligt ropar SNYGGING efter mig! Ha ha! Helt otippat och har aldrig hänt förut (i varje fall inte på detta sätt). Han själv var dock inte min typ om jag får uttrycka mig milt, och försvann fort nedför en trappa. Lik förbannat blev jag jätteglad och skrattade rakt ut. Vilken kul prick!

Fram för människor som ger andra människor skratt och energi!

Odd Molly nummer 2

Nu äger jag två Odd Molly-plagg. Jag trillade över denna tunikaklänning på Cayenne på Götgatan för några dagar sedan. Halva priset men ändå dyrt. 850 :-. Jag tror aldrig jag kommer köpa Odd Molly till fullpris. Det skulle vara om jag blir så kär i något plagg att jag svävar på små moln och  bara lägger fram kortet. Men jag gillar den här tunikan - annars skulle jag inte ha lagt så mycket pengar på den. Den har så fin brodyr och den är så tunn och mjuk och piggar upp en grå dag.
Förkyld

vilket är BLÄ! Men det som inte är BLÄ är att jag och Tina ska se Stefan Sundström på Kulturhustaket i morgon kväll. Han ska spela med sitt nya band Family Values. Jag behöver Stefan Sundström just nu - han ger så mycket energi.

I morgon -  isotopröntgen av magsäcken. Jag får nu varken äta eller dricka förrän ca 11.30 i morgon.

Dagens positiva:

Jag och Malin slapp tull och moms på våra underbara TUK-skor som vi beställde från USA! Skorna är så snygga även irl. Malin var just och hämtade sina två par.

God natt!

Dagens Emil

"Jag har fyra hälar. Två fothälar och två handhälar."

Att städa

kan vara kul. I varje fall om man ser ett tydligt resultat. Och det tycker jag att jag har gjort idag. Ibland får jag för mig att vi bor i världens sunkigaste hem. Och då kommer svabbhinken fram. Ändå kommer jag aldrig någonsin kunna lägga mig på min mammas nivå. Jag kan knappt minnas att handfaten någonsin var smutsiga i mitt barndomshem. Men det var det såklart. Några gånger. Och när jag var liten var de säkert oftare smutsiga, och det kommer jag inte ihåg. Ärligt talat vet jag inte heller om jag vill vara på den nivå min mamma hade, för då blir det ännu mer plikt och stress i livet. Jag har fått tillräckligt mycket med mig av Luther ändå. Det är inte heller så att jag städar själv. Vi är två vuxna som försöker hålla lägenheten beboelig och två minimänniskor som gör allt för att stöka till :).

Ja ja, i morgon lär det inte synas ett skit av vad jag åstadkom idag. Men några minuter fick jag njuta i varje fall.

Nu har jag rensat kläder

Igen... Och ännu är det inte klart. Men jag måste ju få in mina nya Londonkläder! Jag läste J:s blogg idag - hon har ett källarförråd på 70 kvadratmeter! TÄNK! Alla mina problem vore lösta! Visst har jag extremt mycket kläder, men jag vet att det finns folk med lika mycket, och de har säkert ett förrråd eller liknande där de kan ha vinterkläderna när det är sommar och vice versa. Jag får istället pressa in de kläder som inte tillhör nuvarande säsong i diverse överskåp. Oj oj oj. Det är ett hästjobb att byta garderob inför sommaren. Jag kan visst bo i lägenhet hela livet om det bara skulle finnas mer förvaring...

Kläder, skor och smycken men framför allt STIL må vara ett ytligt intresse - men det skiter jag i. Det är så kul! (Har andra intressen också om det är någon som skulle undra...)

Bröderna Lejonhjärta på tv. Jag sugs in. Som alltid. Astrid Lindgren - vilken kvinna! Min favoritbok alla kategorier.

Nicola Quilter

Kolla in denna fantastiska tjejs hemsida. Det är Nicola jag köper mina kjolar ifrån i Camden Market. Här kommer de tre jag köpte denna gång...Ja jag vet att jag är lite galen - men det går liksom inte att välja bara en...

Det bästa med London är

- Språket - jag döööör!
- Ölen - jag dör igen!
- Pubarna.
- Kläderna och skorna!
- Vimlet på helgerna - speciellt runt Brick Lane där jag var i söndags.
- Min favorit-kjol-makare på Camden Market som jag köpt kjolar ifrån i många år. Hon känner igen mig och är supergullig. Hur många kjolar köpte jag av henne denna gång? Jo, tre stycken. Ska lägga in en länk till henne senare.
- Matoset (men tyvärr mådde jag illa denna gång istället - pga min mage - men vanligtvis älskar jag den där "doften" av olika kryddor och frityr :)).
- Att man blir tilltalad med "darling" ofta.
- Pundet - speciellt enpundsmyntet - men även sedlarna och 20-pencarna. Men jag gillar inte kopparmynten...
- De höga smala radhusen med smala dörrar i olika färger.
- Lite kul att bli tilltalad "Madame" också...
- Musiken som strömmar ut överallt. Reggie, punk, soul, rock - allt!!!

Och mycket mer - jag får kanske komplettera senare.

Skor!

Jag får inte nog av coola skor... Och speciellt inte av TUK-skor eller Dr Martens. Nedanstående TUK/Anarchic-skor köpte jag i en butik vid Camden Market i lördags. I läder, för 40£ (ca 500 SEK). Jag blir så glad av dem!


Jag går och lägger mig

2-0 till Ryssland och inga tecken på att detta kommer förändras... Men inte mig emot om jag vaknar i morgon till budskapet att de vände matchen de sista två minutrarna...

London var bra förresten. Återkommer om detta!

Jag har kommit hem

men jag är upptagen med att vara förbannad på att Ryssland leder mot Sverige med 1-0. F-A-N!!!! Återkommer när jag har mer tid.

Packat och klart

Imorgon bär det av till London för konferens och sedan lite öl och ganska mycket shopping. Ska bo hos en kompis några dagar efter konferensen och kommer tillbaka sent tisdag kväll. Nu håller jag tummarna för att jag ska få det drägligt med min mage. Oroar mig så klart. Men det gäller att utmana sig själv. Min kärlek till London borde göra så att magen håller sig i schakt.

Vi ses om ca sex dagar!


Ha ha ha!

Gissa vad dagens positiva är?

SVERIGE VANN MOT GREKLAND MED 2-0!!!!

Vet inte hur jag ska kunna sova nu! Älskar Zlatan!

Nu blir det hopp i säng

för jag ska upp tidigt tidigt i morgon bitti. Min dag att hämta barn i morgon nämligen.

Dagens positiva:

- Fixade med mina skor och rensade ut ett gäng.
- La fram fram kläder till London och strök en del.
- Var och handlade.
- Malin kom hit och vi beställde ascoola skor från TUK i USA (den brittiska sajten skeppar inte till Sverige). Hoppas tullen och frakten inte blir alltför hög - men vi har räknat på det och tror vi kommer göra en bra affär trots frakt och tull (för bilder på två par skor som jag köpte - se nedan).
- Jag rensade "medicinskåpet"... Vilken röra det är där!

Hörs kanske i morgon då!

Snygga va?

Dagens Emil

förtjänar ett eget inlägg.

Idag skulle Emil och Magnus hänga på Måns och hejja på honom när han spelade fotbollsmatch. Emil var dock motsträvig till att åka. Hans kommentar blir:

- Det finns inget att leka med där, det finns bara luft!!!

Gårdagens Emil var också rätt bra.

Jag säger till Emil att vi ska packa ner hans badbyxor för vi ska åka till stranden. Då säger han:

- Varför heter det badbyxor? Då tror man ju att man ska bada med byxor.

Jag har så smått börjat

packa inför London. Börjar fatta det nu. Att jag ska åka. Och jag börjar få fokus. Jag ska klara det här - hur mycket magvärk jag än får. Säger/tänker jag nu i varje fall... Måste tänka positivt.

Ni som känner mig personligen vet hur jobbigt jag har det med att packa. Har man x antal smäckfulla garderober och vill ha med sig det allra coolaste mest London-aktiga kläderna, då tar det tid. Jag försöker dock att hålla det på nivån "good enough" - men det är så svårt. Som vanligt.

Jag tar den stora väskan eftersom jag ska ha med mig minst 30 näringsdrycker för dessa 5 1/2 dagar. De tar en del plats, och väger en hel del också. Men jag måste ha med mig dem för att hålla näringstillförseln någorlunda god. Man kan inte leva på enbart eufori över att få vara i sin favoritstad. Har jag hört.

Portugal möter Polen i EM just nu. Inga mål ännu, men flera chanser har avverkats.

OK.

Dagens positiva:

- Fyra timmar på jobbet resulterade i en hel del bra slutsatser.
- Var på Streetmarkanden vid Hornstull och tittade på märkesoutlet. Två små plagg kom med hem. En svart topp och en väldigt söt grå förklädesklänning med märklig knäppning.
- Sitter och sippar på en god Moscow Mule - en vodkadrink med mycket lime i.
- Måns gjorde ett mål idag i en fotbollsmatch mot Saltsjöbaden. Måns lag vann med 4-1.
- Magnus min när han slumrade framför matchen mellan Schweiz och Tjeckien. Helt avslappnad.
- Jag lyssnade på Coldplay när jag åkte till jobbet och blev också helt avslappnad. Ser fram emot 17 september.

Och EM i fotboll är igång!

Jippie! Kul! På tisdag kommer jag vara på helspänn och hela Tallkrogen kommer få veta var Kicki bor. Fast det vet de nog redan...

Nationaldag

Och vad har vi gjort då undrar ni säkert?

Jo, vi drog till Farsta strandbad och var där vid 10.45. Inte så mycket folk alls till en början - skönt. Vattnet var säkert 19-20 grader. Vid 13.30 drog vi oss upp mot Farsta Gård där det firades nationaldag. Men vi var där främst för Stefan Sundströms skull. Han spelade kl 14.00 och ca en halvtimme framåt. Fantastisk som vanligt! Och mellansnacket är i klass med Thomas Öbergs i Bod Hund eller Uje Brandelius i Doktor Kosmos :). Idag var Stefan upprörd över att man lägger ner ett hunddagis i Farsta som varit mycket uppskattat och som gett arbetstillfällen för ett antal personer. Allt beror på vad man prioriterar menar Stefan, och det är ju så. Trist!

Vi fick också reda på att Stefan spelar på Konserthusets tak den 25 juni. Det kan jag inte missa. Och inte Malin heller som det ser ut idag.

För övrigt så har det luktat stark brandrök i Tallkrogen hela eftermiddagen och kvällen. Det brinner tydligen i Nackareservatet och i Huddinge. Vi såg en massa rök från Huddingehållet tidigare. Hoppas att branden är under kontroll nu.

Dagens positiva är:

- Att vi tog oss i väg till stranden.
- Att vi träffade Lasse och Dennis vid Farsta gård av en slump.
- Stefan Sundströms spelning.
- Grillningen hemma hos Lasse i kväll (även om jag tyvärr inte kunde äta mycket av allt det goda).
- Att jag så gott jag kunde accepterade att jag hade jobbig mage.
- Fågelkvittret nu på kvällen.

I morgon måste jag tyvärr jobba... Sista rycket innan inlämning.


Helt plötsligt

blev jag nostalgisk och började tänka på när jag tog studenten...för 19 år sedan...Tänk - man hade hela framtiden framför sig och jag kände mig så fri den dagen. Efter många år av plugg plugg och plugg, så fanns det tid för paus. Och mina älskade föräldrar, bror, vänner och släktingar kom och firade mig på skolgården och hemma i vår villa. Lika fint väder som idag hade vi - eller jag kommer inte ihåg förresten. Det var nog inte fullt så fint. Mina föräldrar var så stolta över mig och det mousserande vinet flödade.

Just nu har jag glada röster från en balkong här bredvid. Det är någon som tagit studenten där. Njut du, vem du nu är!

Och så tänker jag andra tankar - vilken tur att jag inte då visste vad som komma skulle. I varje fall vad det gäller allt det negativa. Tur att livet är upplagt så att vi inte vet så mycket om vad som komma skall.

Jag tittar på min lille son bredvid mig som leker med sina leksaksdjur. Och håller fast vid den underbara känsla som fyller mitt hjärta när jag ser honom.

Ha ha

det gick på 30 sekunder att flytta bloggen - so I am back :)!

Det kan hända

att jag försvinner några dagar nu, för blogg.se ska få ett nytt bloggverktyg, och det kan ta upp till två dygn tills jag kan blogga på det nya. Bara så ni vet ;). Vi ses!

Snopet!

Går upp halv sex på morgonen för att åka till Norrköping för jobbets räkning, men så väl på väg till t-banan i tidiga morgonstunden så rings det och avbokas... Trist! Men sånt är livet. Så nu har jag varit här på jobbet sedan 7 i morse. Ensam här kan jag säga. Det kan vara många som har tagit ledigt idag!

Nu ska jag lusläsa en rapport som vi snart är färdiga med - eller som vi MÅSTE vara färdiga med på onsdag.

Och HURRA för Malin idag, för det är hennes födelsedag :)!

Väldigt trött

efter en "låg" dag. Ska hoppa i säng om tre röda.

Dagens positiva äro:

- Apakramen av Emil i morse.
- Att jag hann få klart referenslistan från helvetet.
- Att jag satt en stund på balkongen när jag kom hem.
- Greys Anatomy är bra!
- Att det finns en säng som väntar på mig.

Odlarängens familjefest

är avverkad. Mysig tillställning med massor av barnfamiljer från Tallkrogen på plats. Godisregn, fiskdamm och ponnyridning m.m. stod på programmet. Övriga familjen köpte grillkorv och grillkött på plats. Själv körde jag hemmagjorda mackor med ost och fick ändå ont. Men inte ont ändå - överkomligt.

Dagens positiva:

- Odlarängens familjefest.
- Min vita underkjol med spetskant och volang.
- Snackade med en underbart rolig pappa på familjefesten. Vi har känt honom (och mamman som också är rolig) sedan 2000. Måns första dagiskompis föräldrar. Båda två får mig ofta att skratta.
- Förbereder mig så smått för Londonresan nästa torsdag.

Timmarna rullar på för fort

på kvällarna tycker jag. Så mycket att pyssla med och så vill man hinna slappa i soffan också. Men det blir inte många minuter man får över till det. Tur att det bara är fyra arbetsdagar denna vecka. Fast tyvärr måste jag jobba på lördag...

Dagens positiva:

- Jag fick till slut två biljetter till Coldplays ena konsert i Stockholm (Globen). Först skulle de bara spela torsdagen den 18 september men de biljetterna tog slut på 15 minuter och då släpptes biljetter till den 17 september också. Jag fick sittplatsbiljetter - inga superplatser - men ok. Är det någon som vill köpa den andra biljetten :)? Jag köpte två utan att vara säker på att få med mig någon kompis. Får väl annonsera på blocket annars.

- Det ringde på dörren och grannpojkarna (Lotta och Patriks söner) stod utanför. Bara jag och Emil hemma. Emil hängde på dem ut och lekte. Kändes konstigt när inte Måns var med honom för att ha koll, men jag är glad att jag vågade släppa iväg honom, och jag litar så på dessa grannpojkar. Allt gick bra och han ville knappt komma med hem när jag hämtade honom.

- Mina goa arbetskompisar. Omtänksamma och sprider snälla kommentarer kring sig.

- Jag har fått tid till röntgen! Tyvärr måste jag dock ändra dag, men i varje fall. Det gick fort!

Nu - slappa i soffan i 10 minuter - sedan sova sju kvart i timmen (som min älskade mamma alltid sa).Påminnelse till mig själv

Beställ nya näringsdrycker!

Ibland får man ta till alla medel för att komma ihåg saker....

Jag tror jag drar till

söder i röd- och vit pepita-rutig klänning med markerad midja och utsvängd kjol :). Lite sådär 50-tal tror jag. Ska antagligen träffa Malin och Madelene - har velat hela dagen fram och tillbaka om jag ska åka - men nu lutar det åt det. M och M ska se en spelning på Debaser Slussen, men det ska inte jag utan jag ville bara känna sommaren på söder en liten stund.

Dagens positiva:

- Städade barnens rum - det var ett bombnedslag. Snart blir det avdrag på veckopengen om de inte städar själva...
- Vi satt ute på vår lummiga gård och fikade.
- Jag lyckades "laga" digitalboxen som fullständigt hade fått spunk. Jag drog ut strömkabeln och satt i den igen ;).


Vill inte ha måndag.

RSS 2.0