Klockan 10.30 i morgon lyfter jag

Först till Aten och sedan till Lesbos, en av Greklands största öar, men inte så "känd" i Sverige så vitt jag förstår. Det ska vara en fantastiskt vacker ö. Ser fram emot det, men blir alltid darrig i knäna när jag ska lämna min familj. När jag väl är iväg brukar allt kännas bättre. Jag har förberett min presentation vid konferensen, men inte så mycket som jag brukar. Jag kanske gör bort mig, men får väl leva med det.

Jag har beställt två nya böcker som jag hoppas ska hjälpa mig med min ständiga prestationsångest. Den ena heter "Lev livet fullt ut" och den andra är hur man utför detta praktiskt så att säga. Kanske är de lite för "andliga" för mig eller kanske är det just det jag behöver - andlighet... Eckhart Tolle är författaren. Tro det eller ej, men det är min öronläkare som rekommendera dessa böcker. Jag tror han är på rätt spår, men samtidigt känns mina problem med yrsel, tinnitus och lock för örat så fysiskt och det är lätt att tycka att det ska kunna botas på något lättare sätt, som med en medicin eller nåt. Det ska alltid vara så krångligt och jobbigt. Jag vill bara skaka av mig allt baggage och må bra, hur bra eller dåligt jag än presterar osv. Tycker inte det är rättvist att det ena ska avlösa det andra.

Men jag har huvudet över vattenytan än så länge, och har förmånen att få träffa några riktigt goda vänner på konferensen. Ser fram emot det.Mytilene, Lesbos. Ska bo nära denna hamn.Mytilene, Lesbos

Packar

Igen. Ibland tycker jag att det är det enda jag gör. Men så är jag omständig när jag packar också. Jag måste hitta de ultimata kombinationerna!

Tänk att jag ska få känna värmen igen. Jag saknar den redan trots att det var endast två veckor sedan jag kom därifrån. Det har verkligen varit en vidrig väderdag idag. Iskallt på jobbet och urjobbigt regn när man tog sig ut därifrån. I morgon blir det mer höstiga kläder - men jag VILL inte. Jag vill verkligen inte ha höst och vinter. Det känns som om jag nyss pulsade omkring i vinterdrivorna.

Nåväl - jag kan inte styra årstiderna. Men på lördag klocken 18.20 kommer jag känna den underbara värmen strömma mot mig när jag kliver av planet på Lesvos/Lesbos.

Jag är så trött!

Jag kommer aldrig orka denna höst! Jag kommer inte orka mörker och tidiga mornar. Jag kommer inte orka snö och blask. Så känns det nu i varje fall. Jag som just haft en lugn helg med enbart Emil (Måns och Magnus har varit på fotbollsläger) och sovit mycket och tagit det lugnt. Och så idag - jag bokstavligen vinglade iväg mot jobbet, så trött var jag. Eller ska sanningen fram så gick jag till farbror doktorn först. Jag har blivit yr igen och så har jag ett väldigt lock för höger öra. Skitpissjobbigt! Men det är i varje fall inte magont jag har. Allt kan jämföras med något värre, och jag har varit med om värre - tro mig. Men likförbannat är det jobbigt och jag är så trött på mig själv och min kropp och själ. Varför kan det inte bara vara smidigt? Varför kan jag inte koppla av prestation och oro?

Det roliga är ju att jag åker till Grekland på lördag. Lite tätt inpå Cypernresan, men det känns skönt att jag ska få känna värmen igen.

Sov gott alla där ute, för nu springer jag mot sängen.

Skoveckan

Har hittat alldeles för många snygga skor denna vecka. Dessa har jag inte köpt ännu, men gillar väldigt mycket. Dr Martens så klart!


Dagens Emil

"När man är snurrig, ser man att jorden snurrar då?"

Tröstshopping


Tankar

Tänker på min mamma och pappa.

Måns ville se foton från när jag var liten. Jag visste att jag skulle få en svacka av det, och det fick jag också. Den kom nu i morse. Vilka minnen som svischade förbi. Mamma i upptupperat hår och coola 70-talsbrallor. Mina vänner på maskeradkalas. Jag som Lucia - ett huvud högre än alla mina kompisar.

Jag ska ta med mig ett favoritkort och gå till någon fin fotobutik och be dem förstora upp det och fixa till det. Jag ser en sån likhet med min mamma på vissa kort. Barnen såg den också. Likheten.

Lemmycitat

"We want to be the band that if we moved in next door to you, your lawn would die."

Har hittat en rolig grej på Facebook där man får en massa roliga Lemmycitat. Klickar hela tiden för att få nya :).


Kom igen!

Jag skulle behöva en Bajenklack som stod bredvid mig och hejjade på mig. "Kom igen, kom igen, kom vår jobbar-Kicki. Du måste kämpa för att få något gjort". Vansinnigt dålig ramsa, men ändå, ni förstår!? Jag kommer inte igång med det jag ska göra på ett så effektivt sätt som jag vill. Det är något sorts semestermotstånd i mig som stretar emot, som fortfarande vill ligga med en deckare på stranden och som vill ta en kall lunchöl.

Jag hoppas verkligen det blir bättre till nästa vecka.


Ewa i Walla

Jag tjatar om denna butiks"kedja", men det är bara för att den är så fantastisk! Finns bara ett fåtal butiker i Sverige och en av dessa ligger på Hornsgatan. Hon som arbetar i butiken känner igen mig vid det här laget, vilket inte betyder att jag handlar varje gång jag är där. Det är det alldeles för dyrt att göra. Men idag startade deras rea med 50% på allt i butiken! Jag har inhandlat tre stycken mirakulöst underbara klänningar. Fick presentkort när jag fyllde 40 år + att jag har sparat födelsedagspengar. Gick därfrån med ett leende på läpparna. Tänk att riktigt god shopping kan få en så glad.

Nu bara måste jag ha en bakluckeloppis snart, för jag får inte plats i garderoberna!

Är fortfarande helt slut på grund av att vardagen har startat igen. Vill inte in i ekorrhjulet...

Jag är tillbaka

Och har arbetat min första dag efter semestern. Det kändes mindre kul. Men jag vet att man måste ha vardag för att uppskatta ledighet, så det är bara att hugga i.

Här kommer ett foto från igår. Jag och Måns var på Bajen-Assyriska och vårt älskade Bajen vann med 3-2. Det var en fantistiskt underhållande match!

Nu är det bara 12 dagar tills jag åker till Lesbos, Grekland på konferens. Ska bara skriva klart mitt paper först...


RSS 2.0