Det blev Ljungberg...

74662-12

... och inte Henke och Zlatan som fick avgöra mot Paraguay. 1-0 i 89:e minuten! Vilken lycka. Jag hade helt gett upp och gick omkring och svor i lägenheten. Sedan skrek jag så att jag väckte hela söderförort! Vi hade grannarna hos oss - och jag drog med mig M på ett segerlopp i Sverigetröjor upp till några andra grannar. Lyckan och lättnaden var total :-). Ljungberg är inte min favorit, men det här gjorde han defintivt väldigt bra!!! Men nu börjar man bli nervös för matchen mot England i morgon.

En typisk Zlatan-kommentar

Läste följande i Stockholms gratistidning City i dag på tunnelbanan till jobbet, och blev lite full i garv. Diskussionen som återges är den som ägde rum mellan Mellberg och Ljungberg i omklädningsrummet efter Trinidad Togago-matchen in lördags.

Det var Zlatans kommentar på slutet som fick mig att skratta, för det är hur lätt som helst att se honom framför sig och höra hans häftiga skånska när han säger den. Det börjar hetta till i laget! (Källa: City 060613 och baraben.com)


"- Det är inte spelsystemet det är bristen på kreativitet som gör att vi inte får in målet, säger Mellberg precis när han tittar på Ljungberg och ska gå förbi honom till höger i omklädningsrummet (sett med dörrarna in i ryggen).
Då "flyger" Ljungberg upp och fräser:
- Ja va fan försöker du säga med det då? Du kanske borde tänka på ditt eget spel och hålla bollen enkelt via kanterna istället för dina ballonger!
Vid det här laget har Zlatan Ibrahimovic som står vid ett bord framför de två diskuterande parterna och ställer sig nu strategiskt snett emellan dem och säger något i stil med att "det här är ett lag som vi ska slå" samtidigt som Mellberg och Ljungberg i sin ordväxling hamnat nära varann men ändå inte så tätt ihop att de ska ryka ihop rent fysiskt.
- Man behöver inte försvara det som faktiskt var skit, skriker Ljungberg och Mellberg böjer sig framåt mot Ljungbergs ansikte och svarar:
- Man måste sätta de lägen man får och dessutom ska du veta din plats i det här laget.
Hela den här dispyten utspelar sig under en 6-7 sekunders period innan Tobias Linderoth och Marcus Allbäck (de två spelarna som nu närmat sig situationen mest) tar några steg in mot situationen varpå Zlatan Ibrahimovic pekar på Linderoth och säger:
- Du ska inte ens börja.
Samtidigt tar Allbäck lugnt tag i Ljungberg och drar honom en halvmeter bakåt mot vägg och bänkar. Mellberg kollar på Zlatan som långsamt går till andra sidan av omklädningsrummet medan han stirrar på Linderoth och skakar på huvudet.


Zlaaaaaatan!

Zlaaaaaatan!

Så här vill jag att det ska se ut på torsdag kväll, den 15/6, då Sverige spelar mot Paraguay i fotbolls-VM. Hoppas det går bättre än i lördags, för då var jag grymt besviken och arg...

Håller tummarna!

En bild till!

En bild till!

Sambo i Medelhavet - Ixiabukten. Ser ganska mysigt ut va?

Rhodos...

Rhodos...

Natten till idag - måndagen den 12/6-06 - kom vi hem från Ixia på Rhodos! På fotot ser ni mig och lille Emil när vi är nere på stranden i Ixia. Emil tyckte det var jättekul att kasta stenar där. Vi har haft en skön och avkopplande resa. Hotellet var helt suveränt, och det "ingick" ett enormt stort (och mysigt) poolområde där man kunde simma under broar och plaska och ha kul. En och annan souvlaki och grekisk sallad har också slunkit ner under veckan :-). Vilka fantastiska tomater de kan odla i Grekland - de smakar verkligen mycket.

Ber om ursäkt för att jag inte underhållit bloggen på ett tag - hopppas på bättring, men kan inte lova något. Finns ju mycket att stå i så här i juni när sommaren äntligen har kommit till Sverige!

Ha det!

RSS 2.0