Nä nu längtar jag hem!

Tidigt i morgon bitti beger vi oss hem från Kalmar efter att ha varit på resande fot i nästan tre veckor. Tänk att man kan längta hem till sin "trångboddhet" så mycket! Känns bra. Men jag kommer väl tröttna på ca fem minuter - på trångboddheten menar jag - inte på mitt älskade Stockholm! Det kändes i hjärtat när jag såg bilderna från Allsång på Skansen nu på kvällskvisten. Mitt hem. Vackrast på jorden (hittills).

Idag har vi varit på Öland och jag har sprungit i keramikaffärer och andra små affärer längs vägarna från Färjestaden till Sandvik i norr (vi hann aldrig till Böda, det hinner vi aldrig, så nästa gång får vi väl boka en campingstuga eller nåt där uppe och stanna över natten...). Kvällen har vi tillbringat med morbror och hans fru samt mina kusiner och deras små ettåringar. Tänk att Måns och Emil har varit så små en gång. Urgulliga är de, mina barns sysslingar.

Och ryggskottet fortsätter att plåga mig, framförallt på nätterna och på förmiddagarna. En läkare tror att det är ischiasnervern som är i kläm (eller finns det flera ischiasnerver?). Vi får se hur det går att jobba heltid. Försöker att inte tänka att semestern blev förstörd, men det är svårt att låta bli, jag är en mästare på negativa tankar.

Nu ska jag packa det sista - vi ses!


Blogg blogg!

Nu har familjen förflyttat sig till Helens hem i sydligaste Skåne. Och här finns det internet! Min nya laptop går varm. Är smått asocial för tillfället. Ryggen är fortfarande paj och gör ont, men kanske är den en millimeter bättre idag, eller jag vet inte. Deppigt att detta skulle ske just på semestern :(!

Imorgon ska jag försöka få tag på Kent-biljetter till mig och två kompisar. Hoppas det lyckas.

Vi hörs igen!


Ryggskott, skyddade nätverk och internetabstinens...

Hej! Just nu sitter jag på ett litet bibliotek utanför Lund och botar en del av min internet-abstinens.. Tror ta me fan att mitt ryggskott blev bättre av detta surfande än av omgången hos naprapaten i Lund för några timmar sedan! Ja, det är sant - jag fick ryggskott i måndags eftermiddags när jag skulle böja mig framåt och plocka upp ett par badbyxor från Skrea strand i Falkenberg! Är det inte typiskt? Kunde det åtminstone inte ha varit när jag sträckte mig efter James Hetfield på Metallicakonserten för en vecka sedan? Då hade det ju nästan varit värt det *haha*. Nej, det hade faktiskt inte varit kul då heller. För fy bövelen vad ont det gjorde - jag höll faktiskt nästan på att svimma. Och nätterna är inte roliga. Hoppas ni tycker riktigt synd om mig ;).

Annars var vistelsen i stugan i Halland trevlig och mysig som vanligt tillsammans med familjen H. Vi grillade och drack vin och shoppade som galningar på Gekås i Ullared (bl.a. hela vintergarderoben för killarna fixad och Magnus är upprustad till tänderna...). Sedan har vi hunnit med High Chaparall (stavningen kanske inte är helt korrekt...). Tyckte dock inte det var mycket att hänga i julgran. Dyrt inträde (160:-/person, även barn) och sedan kostar ändå nästan allting man ska göra därinne extra. Men nu har i gjort det också.

Igår kom vi hit till "svärmor" och jag försökte genast koppla upp mig på nätet, men inte ett j-la nätverk i närheten. Och inne i Lund var det antingen bara skyddade nätverk eller så var det något annat strul som gjorde att jag inte kunde surfa. Dagens i-landsproblem typ.

Men nu har jag fått kolla lite i varje fall, och känner mig bättre till mods.

Ha det så bra tills vi ses igen.

I kväll är det dags

för Metallica, och i morgon drar vi söderut och blir borta i nästan tre veckor! Jag har med mig min laptop (min nya älskling :)) så det kan hända att jag slänger in en liten hälsning då och då, men annars så ses vi typ tredje augusti.

Ha en riktigt skön sommar!

image148

(En ros jag fotade förra sommaren)

För eder information

så spelar Kristofer Åström på Stadsmuséets gård (Slussen) i morgon 11/7 klockan 19.30, och jag och Malin kommer att vara där :). Häng på vettja! Det är gratis!

Okej

ni får tycka att jag är lite fanatisk i mina rockidoler, men det skiter jag i :). Såg Metallica på den där "miljögalan" på tv i går och fick värsta endorfinkicken. James Hetfield är helt underbar! Han har sån utstrålning att man blir som förhäxad. En kompis till mig sms:ade till mig efter inslaget på tv igår och skrev  något i stil med att "jag har kommit fram till att han är gudomlig". Jag skrattade gott och håller med. Längtar mycket till torsdag då vi ska se dem på Stadion i Stockholm.

Jag är så fantastiskt tacksam för att mitt musikintresse kom tillbaka efter att ha legat någorlunda i dvala i flera år då jag inte mådde så bra. Det fanns inte plats för musiken under de år då CANCERN tog över mitt liv - eller mina föräldrars liv rättare sagt. Samtidigt som jag hade småbarn. Jag tror det var någon gång 2005 som jag började ta igen ALLT - blev mer eller mindre fanatisk skulle man kunna säga. Nog hade jag gått på konserter och lyssnat en del på musik under perioden 1997-2005 också, men när jag började må bättre så bara expolderade det plötsligt igen. Underbart! Jag kan inte räkna alla de konserter jag varit på sedan 1984 då jag gick på min första - Depeche Mode i Eriksdalshallen i Stockholm. Det var det jag sparade pengar till, det jag levde för. Eller jag levde ju för mina kompisar och min familj också... Jag tror det finns forskning kring att de som spelade i band och hade stort musikintresse under sin ungdomsperiod under 70-talet har klarat sig bättre än de som inte gjorde/hade detta (jag minns inte han som skrivit/forskat kring det tyvärr, men jag minns att jag läste om det i DN eller så).  Ja i vilket fall som helst så tror jag mitt musikintresse gjorde att jag hade en stark identitet under mina tonår.

Och nu för dig R, som skrev sms:et i går. Här kommer några bilder på Jaaaaames och Co :).

En dag kvar

och sen tar även jag semester. Konstigt det här med veckan innan semester förresten. Helt plötsligt blir man totalt slut och släpar fötterna till jobbet och pratar hela tiden om hur trött man är och att man inte skulle palla en daaaag till (förutom de dagar som är kvar innan semestern då). Men jag är verkligen trött nu :). Det har varit en händelserik vår och försommar och nu behövs ett avbrott tror jag. Ändå bävar jag lite över vår treveckors "road trip" ner genom Sverige. Tänk om det blir gnäll och tjat hela tiden från vår snart 8-årings sida? Och då menar jag inte bara gnäll under bilresorna, utan hela semestern. Då får jag nog ett smärre nervsammanbrott. Semester är inte vilsamt alla gånger.

Appropå snart 8-åring så fyller Måns 8 år på lördag. 7/7-07. Ett bra datum att födas på. Jag minns det både klart och suddigt. En sak är helt klar och det är minnet av att mamma levde då även om hon var sjuk. Älskade älskade mamma. Och så minns jag hettan. Det var en mycket varm sommar 1999. En sån jag gärna skulle vilja ha i år, men det ser det ju inte ut att bli. Fast å andra sidan så har det varit fint här i Stockholm i två dagar nu, trots att väderprognoserna sagt att det skulle regna. Nåväl, 8-åringen kommer få mycket fina och dyra presenter i år, så föräldrarnas semesterkassa har krympt något. En 24-tums mountainbike i silver står nere i källaren och väntar och så blir det en sån där Nintendo DS (Gameboy) och böcker och fotbollsstrumpor och en skjorta m.m. Hoppas det faller herrn i smaken. (Det måste det, för annars blir det tvångströja och mentalhospitalet för mig redan innan semestern).

Nä hörrni, jag ska hoppa i säng för vi var borta i gårkväll och det blev lite sent.

Nyheten sprids via bloggar och e-mail

Mads Mikkelsen bli höstmodell för HM! Oj vad läckert!

image140image142image143


image144


Alla bilder från HM:s hemsida.

Ännu ett "sexigt" test!

Har snott den här från Liv.


 

Kinky Ideal Cutie Keen on Indulgence
Get Your Sexy NameIndulgence betyder en massa saker , till exempel "tillfredsställande, hängivet utövande, njutning, släpphänthet, flathet, mildhet". Hmmm, det där med släpphänthet, flathet och mildhet känns inte som jag eller något jag vill förknippas med :), Keen känns mycket bättre - skarp, vass, livlig, intensiv, häftig, klok, klipsk, ivrig, levande, stark, frisk, passionerad, levande, klok, fin... Men det kan också betyda bitter och hård, vilket inte är lika roliga ord! Fast jag kan gladeligen erkänna att jag är både bitter och hård ibland - oftare bitter än hård. Nästan aldrig hård förresten, tror jag. Kanske jag var lite hård mot en stackars kille som skulle måla parkeringsrutor på en parkeringsplats utanför vår port häromdagen förresten. Han ringde kl 14.10 till mitt jobb och sa att min bil stod felparkerad och att den måste flyttas NU för att han ska måla parkeringsrutor, och så var han ironisk om att det fanns skyltar överallt som sa att man inte fick parkera där den dagen, och jag lackade väl ur lite och slängde på luren aningen hårt, och sedan när jag kom hem så kunde jag inte titta honom i ögonen eller säga hej på ett vänligt sett utan jag ville bara flytta biljäveln fort som FAN och aldrig mer se karln, men han började på att mässa om att han inte ville vara elak utan snäll eftersom jag annars skulle ha fått betala en massa pengar för bärgning och felparkering och jag sa att skyltarna ju satt uppe i skogen och inte alls gick att se (LÖGN!!!). PHU - det är en pärs att vara hård när man egentligen aldrig vill vara dum mot någon :).

OK jag kör en till variant eftersom jag faktiskt kallas både Kicki och Christina. Testar att byta avatar också!

Charming Hottie Readily Imparting Sensual Touches and Intense, Naughty Affection
Get Your Sexy Name


Ja, affection stämmer ju kanske tror jag och intense stämmer nog också skulle jag tro.

Vad blev ni?


RSS 2.0