Marknadsundersökningar kan vara kul

Inlägg skrivet av mig själv - kopierat från aff:s musiksnack:

Nyss svarade jag i telefonen och då var det ett marknadsundersökningsföretag som ville ha med mig i en gruppdiskussion om musik! Gissa om jag blev intresserad??? Göra lite extra stålar på att tycka saker om musik är ju inte fel. Meeeeen, sedan skulle jag "kvala in" till gruppen genom att lyssna på 9 stycken olika musikstilar. De spelades upp 3 små snuttar av olika låtar per stil så att säga. Och då började jag ju förstå vad de var ute efter. Vilken plåga!!!! Det var bara såna där hemska låtar från reklamkanalerna - den ena sämre än den andra. Plötligt dök dock en Chili Peppers låt upp och då fick jag äntligen skriva ett "ja" på min lapp.

Resultat: Jag kvalade inte in i gruppen :-). Hoppas verkligen att det är en komplimang... Jag kan gå rätt så långt när det vankas extra pengar, men att sänka mig så lågt som att ljuga om vilken musik jag gillar, det vägrar jag! Inte ens tortyr skulle hjälpa.  Men roligt var det, och killen som ringde var väldigt besviken att jag inte kvalade in.



Ok, det här med smink...

För kanske 4 år sedan sminkade jag mig aldrig till vardags - förutom läppstift då. Anledningen till att jag inte använde mascara förr var delvis att jag inte tyckte jag behövde det och att jag tyckte det var jobbigt att ta bort på kvällen, men främst för att den mascara som fanns för läääänge sedan gav mig någon typ av allergi... Sen helt plötsligt för ungefär 3 år sedan började jag med mascara också till vardags. Den direkta anledningen kan jag inte minnas, men jag tror att jag ville se lite piggare ut, och det tycker jag att jag gör med mascara. Och så kan det vara så att jag blev inspirerad och påverkad av Mode och Stil-snacket på aff :-). För helt plötsligt var det både mascara, läppstift och lite rouge som åkte på på morgonen. Och ve och fasa - jag blev till och med ägare till en foundation *skratt*. (Amanda - du vet vem jag förknippar foundation med - och det ger inte någon positiv vibb...) Och idag har jag faktiskt gått och köpt mig en extra fin foundation från i.d.. Jag fick sitta i en sån där sminkstol när hon prövade ut rätt nyans till mig - medium beige. Det blev så fint! Sammetslent och perfekt. Nu kommer jag nog inte hinna få på detta varje morgon (man har en speciell borste för att lägga på denna foundation - och det tar nog sin tid att lära sig tekniken), men på fredagar ska jag ta med tusan försöka hinna. Vad har hänt med mig? Bör jag straffas för att jag förförts lite av sminkets värld? Jag som är feminist och allt ;-)! 

Nej hörrni, det här var ju ett ganska ostrukturerat och konstigt inlägg. Jag tror jag tar och gör mig lite fruktsallad och förbereder mig för Cityakuten!!! Jippie, min favorit-tv-dag.

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

är ju bara för ball! Hon får vara med i min klubb (om hon vill, men det hoppas jag) :-). Vilka sköna kläder, vilken stil och vilket inspirerande liv hon verkar ha. Läste en artikel i DN om henne idag, och ville dela med mig av detta. Kolla in stövlarna på bilden! Blir nyfiken på hennes Janis Joplin-skiva. Den måste nog inhandlas.

Annars är det superförkylt här kan jag säga. Blä!

Fotot är kopierat från artikeln jag länkat till ovan.

Ungefär så här trött

Ungefär så här trött

känner jag mig idag... Vi kom visserligen hem vid 24-snåret i går kväll, men somnade nog inte förrän 00.40, och ganska snart efter det kom lilleman insmygandes och tog plats i sängen (=mindre god sömn för mamma...). Och så går klockradion på strax före sex... Upp och hoppa och köra på med rutinerna så att barnen kommer i väg till skola och dagis i tid :-). Som en extra börda hade det säkert snöat 15 centimeter till i natt, och det var räääätt trögt att köra sulkyn med Emil i... Tror inte det hade varit mindre tungt med snowracern dock, för jag såg en mamma som kämpade med en sådan i uppförsbacken till dagis.

Summa summarum - dyngsur av svett när jag är framme vid dagis (lämnar Måns först och Emil sist). Vi såg ut som snögubbar hela högen.

Nu räknar jag minuterna tills jag ska hem. Det blir somna framför tv:n klockan 20.00 ikväll kan jag tro. Måste vara pigg till imorgon kväll, för då ska jag ut med några kompisar :-). Skam den som ger sig - på ett igen så att säga.

Konserten var kul i går förresten. Sångaren (kollegans sambo) "stage-divade" till och med. Han kom tillbaka till scenen utan skador.

Trevlig helg!

Foto: http://www.wittyfish.com/wp-content/dog-tired.jpg

Har ingen tid över just nu

för bloggande känns det som... Mycket som ska startas upp på jobbet och mina tankar är på tusen ställen. Och så börjar en förkylning komma krypande. Men ikväll ska i varje fall jag och Magnus ut och lyssna på pudel-rock :-). Vi ska på Debaser och se Glorious Bankrobbers. Det är en kompis på jobbet vars sambo sjunger i detta band. Ska bli jätteroligt att se! Denna typ av musik (glamrock) har aldrig varit min "cup of tea", men just nu tycker jag nästan all 80-talsretro är bra (nej - nästan allt är en överdrift - men jag kan mycket väl tänka mig den här typen *s*).

Vi hörs om ett tag igen!

Så var det lördagkväll!

Barnen sover och sambon är ute och dricker öl med kompisar. Och jag ska snart se en DVD jag hyrde på ICA för 19 kronor  :-). Undrans om den är bra.? Den heter Nära och kära och Meryl Streep och Uma Thurman är med. Det räcker för mig. Har inte ens läst recensionen jag länkat till... Jag har inga superhöga förväntningar mer än att det ska vara en småmysig film utan våld *skratt*.

Kvällen ägnades för övrigt (i en timme) åt att läsa den svenska texten på Star Wars-filmen som just går på 3:an. Måns är väldigt förtjust i Star Wars men kan ju inte läsa texten ännu. Han har ett PS2-spel med lego-Starwars som han fick i julklapp. Och Starwars-lego... Resten av filmen får han se i morgon. Hans lillebror somnade i soffan när jag läste.

Ha en skön kväll!

Hur många par skor och stövlar kan man ha?

Jag råkade kika in på have 2 have:s hemsida, och där hittade jag följande tre små pärlor. Jag vet dock inte alls om jag ska slå till med något av paren ännu. Skulle kanske vara pumpsen från Bronx då...För vi ska på bröllop i februari och till denna händelse behöver jag ett par snyggare högklackade skor. De kostar 398 kronor. Kängorna är ju tuffa de med, för att inte tala om vilket lyft det skulle vara med ett par gröna stövlar:-).




Det är mycket nu...

På jobbet alltså. Har fått tre nya uppdrag att ta hand om. Spännande, men självkänslan sviktar tyvärr lite. Klarar jag verkligen av detta? Men man måste ju våga kasta sig ut på djupt vatten emellanåt också. Jag skulle ju inte fått uppdragen om de inte tror på mig, eller?

Nyss fick vi tårta till fikat - en medarbetare fyller 30 år - unga pojken :-).

Återkommer när jag får lite mer tid och inspiration.


Här känner jag för att vara nu!

Båt och klippa

Det hade inte varit så dumt... Tog den här bilden när jag var i Loutraki i Grekland i slutet av augusti 2006. Skönt och varmt och ljust. Det enda positiva med den här mörka årstiden tycker jag är att man sover bättre på nätterna. Och att man kan tända ljus när man sitter framför tv:n. Och att jag inte är lika rastlös över att vara hemma - på våren och sommaren vill jag göra saker hela tiden (typ sitta på en uteservering med en öl i handen :-)).

Ha en skön onsdag - här tittar solen faktiskt fram lite idag!

Min stolthet!

För flera månader sedan så var jag och Lotta på stan och köpte band till våra kjolar. Meningen var att båda kjolarna (Lottas är grön, min är roströd/vinröd) skulle vara färdiga i god tid till julafton. Lotta lyckades och jag misslyckades... Men på nyårsdagen så fick jag plötsligt tid och lust att sy på mina band - och det var så kul! Och jag är jättenöjd med resultatet. Tyvärr görs inte kjolen rättvisa på de bilder jag infogat (klicka på bilderna så blir de större), eftersom blixten lyser upp det guldiga i kjolen för mycket. Men ni kan se på ett ungefär ändå. Kjolen köpte jag för länge sedan i en second hand butik. Den var från början för lång, så jag har lagt upp den också. Nu går den till mitten av knät.   

             
Helbild

                             
Närbild på banden


För mig är det ren terapi att hålla på med något sånt här praktiskt. All koncentration går till att sy och fixa. Underbart. Måste sy mera! Önskar att jag hade tid att gå på någon sykurs. Vill sy upp egna kläder som ingen annan har i galna mönster m.m. :-).

Ps. Yllis - ser du att jag kan infoga pop-up-bilder nu ;-)?

Psst!

Ni har väl sett att jag fått en underrubrik till titeln på min blogg ;-)?

Lite sent kanske...

...men här kommer en liten lista över året 2006 (inspirerad av en annan bloggare)

flipp: jag har varit utomlands fem gånger (Los Angeles, London, Rhodos, Aten och Loutraki och London)
flopp: alliansens maktövertagande
bok: U2 by U2
skiva: Arctic Monkeys "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not"
upplevelse: 7 juli 2006 - förfest till Depeche Mode i Humlegården, konsert med Depeche Mode på Stadion, efterfest till Depeche Mode på Victoria i Kungsträdgården- vilken dag, vilken kväll! Och Los Angeles-resan i februari 2006.
mat: indisk mat ligger alltid bra till
dryck: rött vin eller ölen John Smith Extra Smooth intagen på en pub i London
TV-program: Alltid, under alla omständigheter - Cityakuten (ER)

I går var vi

Eriksdalsbadet, och när vi kom hem från det äventyret så skrev jag ett lååångt inlägg här på bloggen som jag sedan glad i hågen skickade iväg... Det är bara det att det just då blev något fel på sajten, så hela inlägget försvann och jag hade inte sparat det någonstans... Ni kan ju gissa hur sur jag blev för det!!!??? Så nu kommer jag att kopiera det här inlägget innan jag skickar det "just in case".

Vi träffade min kompis Tina och hennes två barn på Eriksdalsbadet och vi hade en supertrevlig dag tillsammans. Jag och Magnus turades om att åka vattenrutschbana med Måns och jag försökte även öva lite simning med honom. Måns simmar, men mer åt grodsimshållet om man säger så :-). På Eriksdalsbadet kan man simma ut utomhus till några mindre bassänger. Vattnet är nästan varmare där än det är inomhus. Det gäller bara att hålla allt utom huvudet under vattnet så fryser man inte alls. Emil badade i den lilla barnbassängen.

Efter badet gick vi och åt en sen lunch på restaurangen Kopanjang (stavning) på Skånegatan på söder. Mums tyckte vi vuxna, och barnen tyckte det var "lite starkt". Men inga sura miner än så länge trots det. De sura minerna kom direkt efter vi skilts från Tina och Co.... Måns var skitsur och gnällig i över 1 1/2 timme efter det. Han hade helt enkelt haft en för rolig dag och ville inte hem till tråkiga Tallis.

Idag har vi varit och sett barnfilmen Happy Feet. Den var helt OK. Lite lång bara, och så kan jag inte låta bli att bli lite störd på de amerikanska "undertonerna" (hoppas nu filmen var amerikansk - det liksom bara förutsätter jag *asgarv*).

Nä nu är det snart dax att softa lite framför tv:n. Ha det!

Dessa Dr Martens...

Dessa Dr Martens...

...är snart på väg från Tyskland till mig. Det är inte lika röda som de jag visade nedan, men mörkt vinröda. Magnus hjälpte mig att "bidda" på ebay strax efter jul. Spännande var det! Fick betala 760 svenska kronor och då är frakten inkluderad. Det är nog halva priset mot vad de skulle ha kostat i Sverige. Tur att jag inte blivit besatt av ebay eller tradera (än?) för det finns så mycket man vill ha...

RSS 2.0