Idag fyller jag 40 år

och det känns helt absurt! Ja, 40? Det går bara inte. Det är ju bara ens mammor och pappor som kan bli 40. Men nu råkar jag ju faktiskt vara mamma också. Till en snart 11-åring och en 7-åring. Jag är MEDELÅLDERS. Fy fan - bäst att förtränga med vitt vin till eftermiddagsfikat.

En av de positiva sakerna med att fylla 40 är dock att man blir så uppmärksammad av vänner och släkt. Man känner värmen runt omkring en på ett mycket behagligt sätt. Jag har redan fått en bukett blommor hemskickat och det är en till på gång i eftermiddag.

I morse fick jag dock en svårtslagen present. Mina barn och Magnus kom in med ett stort paket innehållandes en Fender Sonoran, blänkande röd. En akustisk gitarr, eller halvakustisk för man kan koppla in den till el också!

Den är fantastiskt vacker! Här kommer en bild.

Så nu är det bara att börja repa på allvar! Det finns inget som heter "starta försent". Watch out, here she comes :D!


50-årsfest

Nu duggar festerna tätt! Ikväll ska vi iväg ända till Yxlan (en ö utanför Norrtälje) och gå på en kompis 50-årsfest. Schysst att vädret visar sig från sin bästa sida så man kan njuta av havsutsikt m.m. Magnus är supersnäll och håller sig nykter för vi har inte tid att sova över på vandrarhemmet. I morgon ska nämligen Emil på två kalas och Måns på ett och sedan är det tusen andra grejer att göra.

Jag har hängt fram en brun schiffongklänning med lite flikar här och där, en benvit MC-jacka och senapsgula strumbyxor och ett bar jättecoola svarta skor med bred ganska hög klack. Hoppas det kommer bli fint på. Ska snart hoppa i stassen :).

Kram i vårvädret!

Jag hinner inte

Ovanlig rubrik va? Men det är sant. Jag hinner inte skriva det där inlägget om min Osloresa nu. Men kanske sen. Det är dock högst osannolikt att jag hinner sen heller. Och varför skriver jag det här dravlet då? Jo för att jag blir stressad av att det var så länge sedan jag skrev ett blogginlägg.

Nu ska jag iväg och spendera för mycket pengar på Systembolaget. Hua. Bara blunda och betala. 10 dagar till jag fyller 40. Krisen kulminerar snart tror jag. Trodde i veckan att jag hade börjat gå in i klimakteriet! Fy satan!

Ok, ha en skön helg så ses vi!

Ps. Metallica var bra. Norrmännen var ok, men några var svin :).

Metallica på tisdag

På tisdag morgon flyger jag och Annika till Oslo för att se Metallica! Det känns väldigt overkligt och oerhört kul! Ska samla på mig en massa energi så jag orkar med allt som ska ske denna vår.

Appropå vår så har jag suttit på balkongen i två timmar idag och fixat och trixat med en massa saker som är på "to do"-listan (jag har suttit med datorn därute). Några fräknar blev det nog. Har även hunnit med IKEA och Willys.

Igår kväll var jag och Malin på Gondolen och drack vin/drink. Lyxigt värre. Sen drog vi en stund till Lilla Hotellbaren också. Ändå var vi hemma innan tolv. Så blir det när man startar tidigt. Skönt!

Har hängt upp min klargröna klänning för morgondagen. Räknar med solsken även då, och det vill jag fira med något fint på kroppen.

Ses och hörs!

Uppstigning 05.40

Det är vad som ligger framför mig i morgon. Det är jag som ska hämta barnen och då måste jag vara på jobbet tidigt för att kunna gå tidigt. Mitt mål är att vara där strax efter 7. Vi får se hur jag lyckas. Kläder är i varje fall framlagda redan och jag ska ladda kaffebryggaren så att det bara är att trycka på den när jag ragglar upp i morgon bitti.

Det har varit en helt ok påsk även om jag har känt mig lite rastlös emellanåt. Jag har en hel del att fixa med en stor fest jag ska ha den 1:a maj, och jag liksom skjuter upp en del saker hela tiden. Jag har dock handlat bordsvatten, läsk, dukar, papperstallrikar m.m. redan. Vardagsrummet börjar fyllas av Willys och IKEAS papperskassar. Anledningen till festen är att jag fyller jämnt. 40. Helst skulle jag väl hoppa över den dagen och vara 30+ för resten av livet. Har sedan i höstas gått igenom något som liknar en liten ålderkris. Tänker mer på döden igen och tycker att jag börjar se gammal ut. Det värsta är att råka se sig själv i ett skyltfönster eller spegel inne i en affär så där helt oförberett. När man inte har hunnit sträcka på sig och smajla upp sig... Usch - det är inte kul! Samtidigt så känner jag mig som en ganska tuff snart 40-åring om jag jämför med vissa andra. Vissa människor blir ju tanter och farbröder redan vid 25. Trots att anledningen till festen är ganska deppig, så tänker jag inte låta dagen (som inte är 1 maj dock) passera förbi obemärkt. Det är lika bra att passa på att ha lite kul!

Idag har vi varit och sett Draktränaren med barnen. I 3D-format. Den var helt ok. Hade nästan lite ångest innan, för jag tycker för det mesta det är jättejobbigt att gå på barnfilmer. Den senaste jag såg - Alvin och gänget 2 tyckte jag var så bedrövlig att jag nästan var beredd att aldrig mer besöka en barnfilm. Men det finns bra barnfilmer och denna tillhör nog de bättre. Det är mycket roligare när det är 3D-filmer. Hisnande effekter emellanåt. Jag kan även nämna att jag har sett ett gäng bra barnfilmer - ska inte vara så himla kategorisk och överdramatisk när jag beskriver detta "problem" kanske. Och barnen gillar så när både jag och Magnus är med.

Ok - då ska jag fixa vidare här hemma. Ha en bra fyradagarsvecka!


Här är påsken i full gång

Vi har ätit påsklunch med min bror och hans flickvän och sedan dess är jag trött. Älskar nämligen att ta mig en Skåne eller två till sillen och det är fantastiskt uppiggande och gott för stunden, men sen, cirka en timme efteråt kommer den stora tröttheten... Det är dock helt klart värt det.

Vi har haft fullt med barn här hela dagen, allt som allt har det varit fem stycken (våra inräknade). De slukade påskgodiset på en nanosekund och jag tror inte de kommer orka så mycket av de räkmackor som snart ska börja förberedas.

I morgon bara måste jag vara ute lite mer i solen (om det nu blir någon). Kanske en uteservering i solen kan hinnas med? Får lov att muta barnen så att de kan tänka sig att hänga med.

Lite rastlös känner jag mig allt, men det ska nog kunna fixas till med lite aktiviteter i morgon.

So long så länge!

RSS 2.0