Ses igen om en dryg vecka!

Hemma igen natten till måndagen den 4 juni. Har besök från London veckan efter vi kommer hem, men tror nog jag hinner skriva något litet inlägg ändå :).

Ha det!


Lyssnar på Metallica och packar...

Hade hoppats att det skulle få upp tempot så att det blir lite aggressivitet och snabbhet i packandet - men inte det inte. Lika omständigt och jobbigt som vanligt. Vi åker till Mallorca och Alcudia i morgon! Jag är värsta Globetrottern nuförtiden... Denna resa blir dock mer avkopplande än den förra tror jag. Barnen längtar väldigt mycket och jag hoppas att Alcudia ska leva upp till deras förväntningar. Har kollat väderutsikterna och vi kan nog drabbas av lite regnskurar och moln, men jag antar att det är snabbt övergående. Vill verkligen känna värmen!

Här kommer en extremt aggressiv, energisk och lång låt med Metallica som i varje fall får upp pulsen på mig betänkligt :)! James Hetfield med långt hår, så det är nog för ett bra tag den spelades in, och så piper det mitt i låten när han sjunger något snuskigt tror jag :). Nåväl - kul att se den exalterade publiken för i sommar den 12 juli ska jag och Mange se dem på Stadion. Kommer bli en riktig upplevelse! Har aldrig varit på en tvättäkta hårdrockskonsert!

Så varsågoda - Master and Puppets med Metallica!

http://youtube.com/watch?v=wyt0H9pKZ88

Tillägg: Tänk om man typ 1984 (världens bästa år) skulle vetat om att man skulle gå på en hårdrockskonsert någon gång i framtiden *haha*. Även om jag kanske någon enstaka gång kunde tycka en hårdrocklåt var OK då, så skulle jag ju inte ha erkänt det ens under tortyr. Fejden mellan synthare och hårdrockare var högst levande på den tiden och jag tillhörde det förstnämnda lägret.

Fortsättning på följetongen - del 4 New York

Lagom lullig efter vinet (som intogs vid 15-tiden efter en hel dag med bara en bagel och en banan i magen) så besöker jag parken Tompkins Square som sjuder av liv och rörelse. Det märks att det är lördag och att folk har ledigt. Fullt av små hundar med muskulösa ägare (ja det verkar vara trendigt bland ganska storväxta män i NYC att ha såna där knähundar som Paris Hilton har - se nedan).



Vidrig Paris Hilton hund....


Och så får jag den där starka känslan av att vara med i en film igen... Upplever verkligen JAG det här, eller ser jag på en film eller drömmer?

Efter parken drar jag iväg längs 8th street. Har fått tips om att det ska finnas många roliga skoaffärer där, men jag hittar inte en enda :). Men jag kommer fram till flådiga 5th Avenue och svänger upp på den och nästan på direkten ser jag skylten till butiken Anthropologie och jag upplever kärlek vid första ögonkastet när jag ser "min" klänning (som finns på bild några inlägg tidigare i min blogg). Men jag får en mindre chock av priset, så jag bestämmer mig för att vänta. Och som ni vet så var det inte bara en övergående förälskelse, utan sann kärlek, för jag traskade dit på måndagen och slog till ;).

Efter att ha återhämtat mig lite på hotellrummet beger jag mig tillbaka till East Village för att inta middag. Jag snubblar över en mysig thailändsk restaurang som heter Klong. Fantastisk god och prisvärd mat! Rekommenderas varmt om ni har "vägarna förbi".

Efter maten kände jag inte riktigt för att åka hem direkt, så jag klev in på en vinbar där de spelade The Killers. Jag gick fram till bardisken där det stod tre unga tjejer (nåväl ca 25 år) och såg skeptiska ut. När jag säger att jag skulle vilja ha ett glas vin så frågar de efter legitimation!!!!! Jag fick hålla i mig för att inte skratta dem rakt i ansiktet :). Jag sa - jag är 37 år - men jag blir naturligtvis väldigt smickrad. De svarade att jag inte såg ut som det, men inte ett leende passerade deras läppar. Inte alls lättflörtade med andra ord...Jag visar mitt leg och får mitt vin och så sätter jag mig och läser en av de bästa böcker jag läst på länge: Med uppenbar känsla för stil: Ett reportage om manlighet av Stephan Mendel-Enk. Om ni inte redan har läst den - GÖR DET! Den är bara dryga 100 sidor och man får sig flera goda skratt (vissa saker tror man inte sina ögon eller öron att kända journalister i Sverige har sagt...) men även en del kväljningskänslor...

OK - slut för nu!

Lite foton



Brooklyn Bridge



East Village - drick en cappuccino och tatuera dig samtidigt!

'

East Village - mysig utsikt från Yaffa Café 8th street/St Marks Place



Fantastisk gatuskylt som bland annat får mig att tänka på Talking heads

God natt!

Delredovisning 3 - New York

New York lördag 070512:

Efter Brooklyn Bridge åkte jag tunnelbana en bit, för nu började det kännas i benen att jag gått en del... Jag drar mig till utkanten av Lower East Side för att leta lite secondhand-affärer, men nästan alla jag markerat på kartan är "försvunna". Hade gärna gått på Myrorna (Frälsningsarméns secondhand) i New York - det hade varit kul att ta med sig hem - en av mina favoritaffärer här i Stockholm. Jag traskar ner Orchard Street som tydligen ska tillhöra Little Italy (det är svårt att hålla koll på när ett område går över i ett annat när man är nybörjare i New York). Och så helt plötsligt kommer jag ihåg brorsans tips - att jag måste gå Ludlow Street ("för det är här alla coola människor bodde på 70-talet"). Mysiga ställen att äta och dricka på överallt, men jag är ännu lite för stressad över allt jag vill se för att kunna slå mig ner igen. När Ludlow street mynnar ut vid East Houston Street så kommer jag till något roligt. Det är restaurangen Katz, där Sally fejkar en orgasm i När Harry mötte Sally-filmen (en av mina favoritfilmer). Brorsan rekommenderade varmt detta ställe, men jag tror i min enfald att jag ska komma tillbaka "senare" (vilket jag alltså inte hann).

Jag går upp Bowery i jakt på ännu en secondhand-affär, och nu hittar jag den! Det är Amarcord på 7th Street. Liten men rätt så välsorterad affär. Jag hittar en klänning som åker ner i en påse (efter att jag betalat den...). Tyvärr har jag ingen bild på den nu, men om jag hinner så ska jag lägga upp en snart. Den går i lila och blått :).

När jag svänger höger in på 8th street (som går över i St Marks Place) så stannar nästan hjärtat! Det är så mysigt att jag nästan får panik och vill skrika högt. Men jag behärskar mig... (ovanligt - jag vet men ibland kan även jag göra det). Helt plötsligt får jag syn på en urmysig restaurang med uteservering. Den heter Yaffa Café (eller läs här). Det komiska är att en kille på planet från Malmö (det som vände ni vet...) hade rekommenderat detta ställe som var öppet dygnet runt. Även New York är "litet" alltså. Jag slår mig ner vid ett bord i det härliga solskenet och får in ett fantastiskt kallt glas vitt vin och väntar sedan på mina crepes. Nu befinner jag mig i hjärtat av East Village, och jag har redan bestämt mig för att det är favoritstället i New York!

Nej - jag kan inte skriva mer nu - försöker lägga in lite bilder senare!

Fortsättning följer igen alltså :).

Delredovisning 2

New York fredag 070511:
Vi (min arbetskollega och jag) kommer fram till hotellet vid 21-tiden på fredagskvällen. Ett klart budgethotell, och det visste jag ju från början, men fick ändå en mindre chock när jag fick se mitt rum. Det var i stort sett bara en säng och inget mer *haha*. Men efter någon natt vande jag mig - antagligen blev klivet bara för stort från hotellet i London, Ontario. Där hade jag TVÅ Queen Size sängar i mitt rum och ett badrum som nästan var större än rummet i New York.

De som skötte receptionen på Chelsea Star Hotel i NY var jättetrevliga och hjälpsamma! Hotellet kändes välskött trots det spartanska och lite skabbiga... Dusch och toalett delade man, och det var ca 8 rum per toalett. Ibland på morgonen blev det köer, men jag kastade mig upp tidigast av alla så att jag skulle komma först.

Vi var jättetrötta när vi kom fram till hotellet, så det fick bli en snabb middag och sedan i säng. Eller middag är väl överdrivet att säga, jag beställde in en broccoli och ost-soppa som mer liknade potatismos med broccoli- och ostsmak, så jag kunde inte äta någonting alls :). Urrrk!

New York lördag 070512:
Jag och kollegan bestämmer oss för att göra New York var för sig eftersom vi har heeelt olika tempo och intressen (gissa vem som håller det höga tempot?;)). Jag drar direkt ner till Soho och går omkring. Nästan ingenting har hunnit öppna, men jag hittar ett hål-i-väggen-café som har bagels, och där blir jag sittandes ett tag. Älskar såna där små ställen!

Jag strosar omkring på Prince street, Broome street, Spring street m.m. Mysiga kvarter. Sedan bestämmer jag mig för att det är dax för Brooklyn Bridge - en bro man kan gå över från Manhattan till Brooklyn på. Helt underbar utsikt därifrån och solen stekte! Här kommer ett litet bildbevis:

image115

Fortsättning följer!!!!

Anthrophologie....

Antrophologie

Den klara favoriten bland alla butiker i New York var Anthropologie. Men dyrt! Klänningen ovan är den dyraste klänning jag någonsin köpt... 218 US-dollar (ni kan ju själva räkna ut vad det blir....). Men jag kunde inte motstå den - det stod liksom Kicki på etiketten. Och jag ska använda den med vördnad ;). Jag kommer alltid tänka på New York när jag bär den.

Och idag så fick jag spel på vår byrå i hallen som fullständigt håller på att trilla sönder, så jag drog till IKEA och köpte den här:

image114

Magnus håller på att banka ihop den just nu, medan våra två barn och två "extrabarn" (vi är barnvakter tills i morgon) brottas, ritar, fixar och donar ute i vardagsrummet. Fullt liv i "stugan" med andra ord :)!

En bild kommer redan nu

image112

Jag med Empire State Building i bakgrunden. Befinner mig på 67:e våningen i Rockefeller Center. Har tagit fotot själv, så toppen på ESB är lite kapad (hur jag än gjorde så var det svårt att få med hela toppen på ESB :)).

Ok, då kör vi en delredovisning...

Toronto 070506:
Fick ångest från första början :). En kåkstad typ. Jättefult och ingen grönska och nästan inga människor. Men jag tror säkert jag är orättvis! Jag har hört (via reportage i tidningar) att det är vääärldens stad med jättekul nattliv. Men något nattliv var inte aktuellt när man har rest i typ 16 timmar och har jetlag. Dessutom hade jag inget partysällskap alls. Jag är väl inte den som är den och kan väl gå ut själv, men den där öde känslan som föddes i min kropp som första intryck av Toronto gjorde att jag inte ville ut själv. Hemlängtan blev dock mindre när jag hittade ett shoppingcenter med flera favoritaffärer!

Toronto 070507:
Bättre intryck av Toronto när vi fick se omgivningarna. Folk som bor i villa där verkar ha det bra...(konstigt va?) Studiebesöken var helt OK. Vi fick bland annat kika in i en riktigt kanadensisk "tingsrätt" - en sån där man ser på tv... Och det var säkerhetskontroll vid ingången, såklart. Klockan 17.15 avgick tåget till London, Ontario.

London, Ontario 070507-070511:
Staden var i ungefär Malmös storlek och var lika "övergiven" i downtown som Toronto (om inte mer). Ingen bra shopping alls i stan (utom en affär) och jag hann/orkade inte åka till shoppingcentrat. Fast några OK restauranger fanns det ju. Och "ungdomarna" (oj vad gammal jag blivit som skriver så två gånger på kort tid) var lite "alternativa" vilket alltid piggar upp. Lite rockiga/punkiga. Även här var villaområdet mycket trevligt. Och vi var på ett hemskt mysigt "Garden Party" hos en man som jobbar med män som misshandlar kvinnor. Ca 40 pers minglade och drack vin och åt snittar i en mysig trädgård. Fler hundar och söta barn fanns på plats.

Konferensen i London var bättre än många konferenser jag varit på. Den allra sista föreläsningen jag var på var klart bäst! Det var Jackson Katz. Han föreläste om maskulinitiet. Och jag ställde en fråga på engelska inför 200 pers. Hur många poäng ger det mig ;)?

070511-070515:
New York - vad ska man säga??? Det finns nog inte ord för denna stad. I vilket fall har jag inte tid för de orden just nu. Jag återkommer! Med bilder också.

Hemma!

Men jag hinner inte skriva mycket nu - mer än att det var en lång resa hem och att vi hade oerhört tajt om tiden vid bytet i Paris... Fick springa som galningar över Charles de Gaulles (stavning?) flygplats. Inte min favoritsysselsättning kan jag säga (att vara nära att missa plan menar jag). Det är under sådana förutsättningar jag kan visa min sämsta sida ;-). Men allt gick ju bra och tröttheten går upp och ner hela tiden. Just nu känner jag mig OK men precis innan middagen var jag ett vrak.

Det var underbart att hämta pojkarna idag. De blev jätteglada! Och så fick de sina presenter när de kom hem - främst Star Wars-figurer (samlarfigurer - rätt så små) - men också lite annat smått och gott. Och Magnus fick en t-shirt från Abercrombie and Fitch (själv har jag köpt 3 toppar och en väska därifrån...)

En av topparna jag köpte kommer här! Älgarna är deras signum, för att inte tala om hur butikerna ser ut/är upplagda med endast dov belysning, underbar mansparfym som slår emot en när man går in i butiken och hög musik ur världens bästa musikanläggning (musiken är dock inte den bästa alla gånger, men den blir maffig med en sådan anläggning - fattar inte hur ungdomarna orkar jobba i den volymen hela dagarna...).

image109

Köpte den här väskan också på A & F:

image110

Nu blir det en onsdagsklassiker - LOST på TV! Och så är man tillbaka i vardagen igen :).

Woooow!

Jag har just tagit en drink pa 65:e vaningen i Rockefeller Center! Vilken utsikt. Gar inte att beskriva med ord. Det kandes som om man vore i en film.

Imorgon blir det hemresa, men pa formiddagen ska jag hinna med nagra "sajter" till. Kanske entren till Guggenheim - hinner inte ga in tror jag.

Oj vad jag saknar Sverige och mina killar och alla vanner! Det kanns som om jag varit borta i ett ar men anda ar det bara 10 dagar.

Vi ses!

Heeeeeeej!

Ett snabbt Hej fran London, Ontario, Kanada :). Jag har paus mellan seminarierna.  Imorgon drar jag till New York och det ser jag valdigt mycket fram emot. Har i Kanada har jag faktiskt haft lite hemlangtan emallanat. Men det ar en intressant konferens! Jag tror det ar min jobbiga forkylning som staller till det. Har konstant ont i huvudet och snoret och slemmet vill aldrig ta slut ;). Och magen vill inte riktigt heller vara med, men jag ar battre idag an igar.

Varken Toronto eller London, Ontario har varit mysiga stader, utan mer "ode" (som ni marker blir det konstigt skrivet nar det inte finns vissa bokstaver pa tangentbordet...). Downtown i bada dessa stader ar liksom overgivet, eller inte helt, men nastan. Men sa var det ju i Los Angeles ocksa. Nar vi mer kom ifran downtown var det mysigare. Vi har bl.a. varit pa ett garden party hos en man som jobbar med de fragor vi ar intresserade av. Det var supertrevligt och mysigt.

Hinner inte skriva mer nu! Jag har shoppat lite redan - bl.a. pa Sephora!!! Om den affaren skulle finnas i Sverige sa skulle jag vara ruinerad :). For er som inte vet vad det ar for affar sa saljer de smink m.m. och till valdigt bra priser om man jamfor med Sverige.

Ha det sa bra alla!

Mer rapporter kommer nar jag kommer hem! Det kanns verkligen att jag ar langt borta fran Svedala.

Kram!

Om nio och en halv timme

kommer taxin till Arlanda! Det är med andra ord nedräkning :). Jag har lyckats få ner packningen till en skaplig nivå, även om säkert några plagg till skulle kunna tas bort...

Min kollega som ska ta samma flight som jag i morgon upptäckte på förmiddagen att hans pass höll på att vittra sönder (hologrammet där det står Sverige föll praktiskt taget bort när han tog på det!!!). Tydligen är det vanligt att pass gjorda runt 2000 är av dålig kvalitet. Han har nog suttit ute på Arlanda under större delen av dagen för att få ett tillfälligt pass. 1000:- kostar det. Stackarn, han har nog haft en stressig dag, och inte hade han packat heller. Men  jag är övertygad om att han står utanför sin lägenhet när vi svischar förbi och hämtar upp honom ca 03.45 i morgon bitti.

Jag har kollat mitt pass och det ser OK ut, men jag vågade inte fingra för mycket på hologrammet.

Nu ska jag gosa lite med pojkarna och sedan hoppa i säng så tidigt jag bara kan!

Vi ses runt den 16 maj (om jag inte hittar ett bra internetcafé som jag kan blogga ifrån :D)!


Kommer jag

att älska New York?

image108

Ja, jag tror ju det just nu, men man kan ju aldrig veta? Sitter och dricker rödvin framför datorn och mår bättre nu än för ett tag sedan. Magnus och barnen drog ut och spelade fotboll efter mormors begravning idag, och så blev jag ensam i lägenheten med packningen. Och då kom tankarna - varför ska jag åka till Toronto och New York? Tänk om något händer? Så fort tryggheten ska ruckas på något sätt, så kommer tankarna. Hatar separationer. Jag vet att jag kommer må bättre så fort jag sitter i taxin, men det är så konstigt att jag ska åka så långt bort. Sverige känns så litet och skyddat - ute i kanten liksom :). Jag har försökt packa - men det är fortfarande fullständig kaos i vardagsrummet av alla kläder som jag inte kan ta med. Och jag kan inte bestämma mig för någon jacka, för att inte prata om skorna.... Sköna inte så hippa skor, eller lite sötare/tuffare som kan göra ont efter ett tag? 2 eller 3 par??? Jag kommer ju antagligen köpa minst 2 par skor under resans gång vilket talar för 2 par. Å andra sidan får man ju ha två resväskor med sig :). Jag har med mig extra plastbagar i min resväska och jag förutsätter att de kommer användas för hemresan... Och så det här med vädret! Det kan vara mellan 13 och 22 grader. 13 är ju rätt kallt medan 22 är sommar. Vojne vojne! Jag haaatar att packa under sådana förutsättningar! Kan det inte bara vara 20 grader PUNKT!!!!???

Nej, nog babblat! Jag tror att jag är förvirrad pga begravningen och allt. Det blev en liten ljus och fin begravning med rosa och lila blommor på och runt kistan - precis sådana färger som mormor passade i. Och Måns och Emil var så söta, gulliga och duktiga och jag grät när Emil la sin ros på kistan. Framtiden - barnen är framtiden!

Nu ska jag joina Magnus i tv-soffan, även om det är mest skit på tv...

Om jag inte hinner skriva fler inlägg innan jag drar på söndag så HA DET SÅ BRA tills jag kommer hem igen den 16 maj!

Kram!

NONS 15-årsjubileum igår kväll

image105

image107

(NONS är ett skivbolag!)

Bror Anders spelar på röd gitarr och Henrik skymtar till bakom trumsetet. Doktor Kosmos öste på rejält som vanligt och det var lite komiskt för Ujje (sångaren) glömde helt bort texten till "På låtsas och på riktigt" vilket gjorde det hela väldigt personligt. Ujje hade som vanligt en massa roliga saker att säga på scen - bl.a. sa han nåt om att "Vi lyssnar på våra fans och det är därför vi aldrig har blivit riktigt stora" :). De spelade Borgarsvin till min stora glädje även om jag ännu hellre hade hört "Kapitalist! Nu ska du dö" *s*.

Om ni vill läsa en mer fullständig beskrivning av kvällen så gå in på Malins blogg - hon har även skrivit om de andra banden!

Nej nu måste jag kurera min förkylning från helvetet....

På söndag bär det i väg till Canada och New York!

Min födelsedag

blev väldigt trevlig! Jag träffade sju av mina vänner på den irländska puben Shamrock på söder (dock inte en irländsk accent så långt örat kunde höra vilket är väldigt udda för att vara en irländsk pub här i Stockholm...).

Vi åt fantastisk mat, drack gott vin och öl och pratade en massa - några pratade politik och andra pratade lite barn, lite musik och lite jobb och lite annat smått och gott :).

Sedan gick vi vidare till Oliver Twist - men där var det knökfullt - så det blev bara en snabb visit.

Och så fick jag jättefina presenter (alldeles för mycket - TACK!!!!):

En topp/tunika i grått med små badmintonbollar (????) i vitt (supersöt) av Tina och Stefan.
Jättefina örhängen från Pilgrim av Helena
Bok - Pianostämmaren, Daniel Mason - av Annica (Stor risk att Magnus snor den direkt och läser den....det såg jag på hans blick...)
Böcker - Med uppenbar känsla för stil - ett reportage om manlighet, Stephan Mendel-Enk (jag har länge velat läsa den!!!) och en bok jag redan har av Annika2
Läderarmband med häftiga mönster, "låtsastatueringar" och cykelsadelsskydd av Lotta (Lotta har sytt sadelskyddet själv och det är så snyggt att det skulle kunna säljas på Designtorget - ska försöka komma ihåg att ta foto någon gång)
Halsband med U2 i cerenitlera av Dan (Dan har gjort halsbandet själv och det finns på bild här nedan - asasnyggt!)

En rätt godkänd födelsedag - eller hur?

74662-104

74662-103

Mina guldskor

Köpte dem i lördags som en födelsedagspresent till mig själv :). De har en klack ca 5-6 cm.

74662-102

Har bloggat i ett år

Den 29 april förra året började jag blogga. Otroligt att det gått ett år nu :). Hurra för ettåringen!!!!

RSS 2.0