På fredag har jag ledigt

Då ska jag och Magnus ha vår traditionella julklappsköpardag! Istället för att hatta runt lite då och då så slår vi på stort och avverkar de allra flesta julklapparna på en dag, och så passar vi på och äta lunch med ett glas vin/öl till också. I år blir det ingen middag för vi har ingen barnvakt, men det duger så bra med en lunch denna gång och så drar vi hem och kramar barnen på kvällen.

Veckorna rusar iväg - både skönt och hemskt. Skönt för att det snart blir vår då och hemskt för att det betyder att även livet rusar förbi...

Det blev hösten då jag gick kurser jag alltid velat gå

Helt fantastiskt att jag börjat både crawl- och sykurs under hösten. Saker jag drömt om att göra länge. I stort sett hela helgen har ägnats åt sykursen. Klockan 10-15 två dagar i rad. En ung tjej leder gruppen. Hon är utbildad mönsterkonstruktör och är jätteduktig. Det visade sig naturligtvis att jag valt svårast möjliga tyg att sy min klänning i. Rutigt är svårt att mönsterpassa, så jag fick en hel del hjälp när mönstret skulle läggas ut på tyget igår. Idag har jag sytt av glatta livet! Och nu sitter nästan hela klänningen ihop, även om dragkedja, ärmar och uppfållningen är kvar. Den blir så otroligt snygg! Verkar vara som gjord för min kropp, för den sitter som en smäck. För er som inte vet det så syr jag alltså i ett skotskrutigt tyg med vit bas. Jag kommer naturligtvis fota resultatet efter nästa helg. Det är en intensivkurs över två helger jag går. På ABF.

Nu måste jag hoppa i duschen för att hinna slappa framför tv:n några timmar.

Sista avsnitten av Bron!

Snart. Snyft. En favoritserie till som tar slut. Tyckte den var lite halvdålig i början, men nu har den bara växt. Jag och Magnus garvar mycket åt den kvinnliga huvudrollen. Hoppas det blir någon fortsättning.


Breaking dawn

Måns och jag har sett fjärde filmen i Twilightsagan idag. Breaking dawn. Jag måste säga att dessa filmer berör mig på något sätt. De är spännande också. Jag gillar dock inte den traditionella moralen osv, men kan se genom fingrarna på den för att det är annat som är fascinerande. Lite jobbigt slut bara.... Det sitter kvar ännu. Nu får vi ha tålamod tills nästa film för att se hur det hela fortsätter!


Zlatan

Bästa baksidan på en bok någonsin (tror jag). Är på cirka sidan 100. Vilken uppväxt...


Drar till Skövde

Ja ni hörde rätt. Inte så hårdrock, men lite småputtringt trevligt kanske? Det jag och min kollega ska föreläsa om är däremot inte ett så trevligt ämne. Våld i nära relationer. Vi ska hålla vår presentation två dagar i rad. Först i Skövde och sedan i Lidköping. Det är Utväg Skaraborg anordnar. Utväg Skaraborg är namnet på en samverkan mellan olika myndigheter som kommer i kontakt med våld mot i nära relationer. Behandling för både den våldsutsatte och våldsutövaren finns att få via Utväg. Också barn som bevittnat våld kan få behandling. Jag och min kollega ska föreläsa om forskning kring våldsutövare m.m.

Det är kul och få komma ut och träffa praktiker - de som verkligen arbetar med både offer och förövare. Hoppas på att ta hem en massa inspiration. Hoppas även på en god hotellfrukost.

See ya!

Sykurs

Ett ljus i mörkret med min förbannade inflammerade axel (kanske är det till och med så att en liten muskel är av), är att jag just fått besked om att sykursen jag anmält mig till blir av. Nu har äntligen åtta stycken anmält sig, så sista helgen i november samt första i december kommer jag tillbringa i ABF:s lokaler mellan klockan 10-15! Ska bli riktigt roligt! Hoppas jag sedan ska få häcken ur och börja sy mer. Jag och Magnus åkte ända till Sundbyberg idag för att köpa tyg och mönster. Det finns en ganska känd tygaffär där som jag minns att jag och mamma var i när jag var tonåring. Det blev ett skotskrutigt tyg med vit bas men med grönt och rött och blått och svart i också. Mönstret jag köpte är från Burda och det ska vara "lätt" men inte superlätt... Det ingår en dragkedja i ryggen och några väck vid bysten ska också sys. Måste ju passa på att lära mig när jag betalar dyra pengar för att få kurs och när jag får hjälp av en lärare. Det är en klänning som har skärningen under bysten och sedan går ut lite. U-ringing och liten ärm.

Nu ska vi snart börja förbereda för middag. Är superhungrig idag.

Kan det vara 13 år sedan?

Jag kan faktiskt inte datera detta foto! Men jag tror det är före barnen, så jag chansar på typ 1997 eller 1998. Korthåriga jag med fastare hud :).

Vi håller på att scanna in gamla papperskopior av foton...

Jag får reservera mig för om detta möjligtvis var 2003 eller 2004 och inte 1997 eller 1998.

Det kan också vara 2002 och jag kan ha Emil i magen.


Vet ni!

Ibland önskar jag att jag hade en mer anonym blogg, där jag kunde skriva precis vad som helst. Men jag har så svårt att överge den här bloggen som har följt mig sedan 2006 (!!!). Eftersom jag har lagt upp länken på facebook så vet jag att många kan ha tillgång till den även om jag vet att bara några få därifrån läser. Jag står i valet och kvalet att ha två bloggar, men det känns inte bra det heller.

Nåväl, hur har då helgen varit? Jo tack bra med vissa mindre dippar. Jag var ledig tors-fre med barnen och det var helt fantastiskt mysigt. På fredagskvällen kom Emils bästis från klassen, hans föräldrar och storasyster över. Storasystern går i Måns klass, så det är lite kul. Vi hade jättemysigt och drack vin så det stod härliga till. Åt gjorde vi också både huvudrätt och efterrätt. Och så ostbågar.

I går var det allhelgonadagen och då var vi förstås vid mammas och pappas grav och gjorde fint. Det känns både bra och jobbigt att vara där. Det är så skönt att få göra fint där för vi hinner inte åka dit så ofta, men känslan när man står där och inser att "de är fan borta, och de har varit de i 14 respektive 10 år" är helt absurd och ledsam. Det både känns och inte känns att det har gått lång tid. Är i en period av mitt liv när jag skulle behöva prata med min mamma om ett och annat.

Ok, ny vecka i morgon. Min axel är helt inflammerad och jag knaprar Voltaren för att lindra, men det hjälper föga :(. Jag tog i för hårt på crawllektionen för 1 1/2 vecka sedan - eller hårt och hårt - min kropp klarar ju inte mycket tydligen. Lederna är det skit med! Vi får se om jag får ge upp detta - vore så vidrigt tråkigt! Jag har sällan upplevt sådan kick som efter förra lektionen. Det kändes lite som efter en Metallicakonsert. Det bara bubblade i kroppen. Jag håller alla tummar att jag kan öva mycket på andra saker än armtag på torsdag...

Hörs och ses!

Ett par godingar

Som fick följa med hem fast jag lovat mig att vara mer sparsam. Har spanat på dem i några månader och idag var det naturligtvis 20% rabatt på dem och då tog habegäret över. Vagabond. Ska ha dem på mig redan i morgon, för när som helst kommer väl snön och då blir det mer platta skor med broddar på... Vill inte, vill inte!


Tintin

Jag och barnen har sett nya Tintinfilmen idag. Jag tog ledigt för att det är höstlov för barnen och i morgon är i stort sett alla på myndigheten där jag jobbar lediga (och jag med). Filmen var jättebra! Jag som vanligtvis inte gillar "barnfilmer"/tecknade filmer tyckte att den var över förväntan. Jätteläckert gjord. Dataanimerad med 3D-effekt. Rekommenderas varmt (trodde jag aldrig att jag skulle skriva)!

Sen har jag tyvärr fått av ett besked rörande en person som står mig mycket nära, som oroar mig. Jag försöker agera struts, men det är något jag är väldigt dålig på. Jag kan tyvärr inte skriva vad det gäller här. Jag har dock bestämt mig för att detta ska sluta väl! Det måste det! Jag känner att jag ger upp annars. Kapitulerar inför orättvisan.


Nyduschad och fräsch

Nåja, i varje fall nyduschad. En timme kvar till House och då ska jag vara bänkad framför tv:n. Jag behöver den där 21-22-timmen framför tv:n. Då går jag ner i varv. Det är bara lite synd att vissa tv-serier krockar. Både på måndagar och onsdagar är det två serier i olika kanaler men på samma tid som jag vill se. Speciellt onsdagar är jobbiga. Bron på ettan och Grey´s på femman. Jag spelar in Grey's, eftersom det är mysigt när jag och Magnus kan se Bron ihop. Sen ser jag Grey´s på lördagen. Älskar den serien!

I morgon ska jag och tre kollegor till ett departement och prata. Tjänstemän från Danmarks jämställdhetsdepartement är här och vill få information kring hur vi arbetar med våld i nära relationer på myndighetsnivå. Spännande! Jag är lite nervös eftersom jag ska prata om hela fyra projekt, och jag har bara varit med och jobbat i ett av dem. Med andra ord har jag fått läsa på om de andra tre på kort tid. Så några krångliga frågor kan jag nog inte svara på...

Jag ska göra så gott jag kan. Ingen är perfekt.

Måns har haft två migränattacker inom loppet av fyra dagar. Inte kul alls och jag oroar mig. Den första attacken kom i torsdags på skolan. Han förlorade synen en stund och fick en sån där "aura" och sedan en helvetisk huvudvärk och kräkningar på det. Magnus cyklade som en blådåre hem. Läraren råkade ge fel medicin - en svag värktablett. Hon blev så stressad att hon tog fel i sin låda (de rätta tabletterna fanns i samma låda). I går natt gick det inte lika långt. Vi hann ge honom tabletter i tid, men han har varit smårisig hela dagen idag. Dock bättre nu. Måtte han inte få en ny attack i natt. Min älskade 12-åring.

Ciao!


RSS 2.0