Jag och små medicinflaskor av glas

går inte ihop. Idag har jag slagit sönder min femte tror jag. Det värsta är när det är receptbelagd medicin som slås sönder. Då måste man ringa doktorn igen och förklara hur klumpig man varit. Det har hänt två gånger för vår familj. En gång var det Magnus och en annan gång var det jag. Idag var det den hostdämpande medicinen Noskapin som kraschade. Jag hade köpt en flaska till Emil på lunchen och lagt den i en Apoteketpåse. Denna påse hamnade i sin tur i en påse med "halva-rea-priset-på-Lindex-kläder". När jag kom tillbaka till mitt arbetsrum så ställde jag ifrån mig påsen lite snabbt och hårt och jag anande oråd bara jag hörde den lätta dunsen. Mycket riktigt, flaskan var helt trasig och allt innanmäte höll på att rinna ut i påsen. Den enda turen i oturen var att jag hade en extra påse runt den, vilket gjorde att jag inte förstörde de nyinköpta tröjorna till Emil i varje fall. Och sen doftade det artificiell lakrits i mitt rum resten av dagen. Så jävla osmart helt enkelt. Köpte en ny flaska på vägen hem från jobbet och placerade den inne i en tjock vante för att skydda den och än så länge är den intakt och står på diskbänken. Nu hör jag emellertid att Magnus är där ute i köket och diskar och då kan vad som helst hända. Fortsättning följer...nog inte.

Dagens fråga lyder med andra ord: Varför är dessa medicinflaskor gjorda av glas?

Kommentarer
Postat av: Tina

Kanske är det så att plastflaskor inte går ihop med medicinen... Vet inte. Singeln gillade jag i allafall. Något nytt!

2009-01-21 @ 22:31:36
Postat av: Milla

Bara precis för att du ska kunna slå sönder dom...haha...

Ja, det är nog riktigt dumt faktiskt...har jag aldrig tänkt på...

Kram!

2009-01-21 @ 23:12:18
URL: http://[email protected]
Postat av: Anna

Ja, det är så osmart! Tungt och lätt att ha sönder, ni är nog inte de enda som slagit sönder såna flaskor. Rekordet var när jag tappade flaskeländet redan inne på apoteket, när jag nyss betalat. Grr bara att köpa en ny direkt. Surt! Varför inte plastflaskor istället? (skulle vara lättare att sopsortera då också, eftersom upphällningspipen ju ändå är i plast) Vi får bilda en lobbygrupp! :)

Kram!

2009-01-22 @ 13:20:42
URL: http://annasnyablogg.blogspot.com/
Postat av: Kicki

Tina: Ja jag har funderat på om det är något i plast som alstras ut i medicinen och som inte är bra, men det känns ologiskt... Jag ska försöka vänja mig vid U2-låten, man brukar ju göra det :). Hoppas det är bra med dig och familjen Tina! Kram.



Milla: Jo jag tror det sitter en jävel där på Apoteket och hävdar att de måste ha glasflaskor just för att jag ska få slå sönder dem och få ett vansinnesutbrott:). Kram!



Anna: Ja, jag tror inte jag är ensam om att slå sönder dessa flaskor och ja, jag tror det behövs en lobbygrupp eller åtminstone en facebook-grupp ;). Kram!

2009-01-22 @ 13:47:57
URL: http://litesomjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0