Magnus berättar

Han berättar små episoder från Filippinerna. En rör en kollega som vill beställa ett glas rött vin på en bar. Det får hon inte. Hon måste beställa tre glas. Det är tre glas eller inget glas, och dessa tre glas kommer in på en vagn ledsagad av en eller två servitriser.

Han berättar också om att det är hur mycket personal som helst i varje affär han går in i. Han fick aldrig vara i fred. Hur kan de betala ut lön till så många undrar man? Eller så betalar de inte ut lön. Kanske de bara får några kronor per sålt plagg... Vem vet.

Kommentarer
Postat av: Maria

Underbar historia om vinet - skrattade högt för mig själv!!! Ha en skön helg! Kram :-)

2008-11-14 @ 10:37:08
Postat av: Kicki

Ja, den är helt underbar. Kollegan verkligen insisterade på att bara få ett glas, men det var total-nej. Ha en skön helg själv! Kram!

2008-11-14 @ 21:45:50
URL: http://litesomjag.blogg.se/
Postat av: Cilla

Hoppas Måns mår bättre. Lät riktigt otäckt med så ont i magen, men jag antar att eftersom du inte skrev något mer så vad det i alla fall in blindtarmen.



Alla dessa kulturkrockar är väl det som trots allt bevär det innebär är just det som gör det värt att resa och det man minns mest.



PS. Om jag inte skrivit det förr: ETT JÄTTEGRATTIS TILL TILLSVIDARE-ANSTÄLLNINGEN !!

2008-11-15 @ 10:05:18
URL: http://blogg.passagen.se/miss.macahan
Postat av: Kicki

Cilla: Ja Måns är bättre! Tack för omtanken! Vi får se om det återkommer fler gånger, då åker vi nog in med honom. Men en del talar för att det är en svårare form av håll. Vi får se. Och visst är det kul med såna där smått absurda saker man minns från resor! Och slutligen - tack för grattiset! Jag är fortfarande jätteglad för det :).

2008-11-15 @ 10:32:37
URL: http://litesomjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0