Uppe i varv

Det har jag varit hela veckan, och egentligen undrar jag lite varför. Men det är väl det att jag vill hinna med allt, som vanligt. Det skulle sitta enormt bra med en rejäl joggingtur i morgon bitti, men det sätter ju den inflammerande höften stopp för (men jag ska gå till en expertdoktor inom kort och kanske få kortisonsprutor och en "strikt tränings- och töjningsregim" att följa så någon gång kanske jag kommer att få jogga igen - jag kommer att le hela joggingturen den dagen detta är löst...). Jag är en sån person som måste tvinga mig själv till avslappning. Det funkar liksom inte bara att lägga sig på sängen med ett avslappningsband, utan det bästa är ett rejält träningspass som gör att kroppen helt enkelt måste slappna av. Jag kan bli hur deppig som helst av att tänka på hur jobbigt det är att jag fick den här inflammerade höften - varför jag? Jag som hade funnit grejen för mig, som hjälpte mig att få energi och lugn. Men eftersom jag kan min KBT-läxa så vet jag att det inte lönar sig att tänka i "varför-frågor". Det som hjälper är att hitta lösningar. Och min lösning på det här just nu är att få en tid hos den här specialistidrottsläkaren. Håll alla tummar för att han ska vara "the man" (han behöver inte se ut som Mads M, bara han kan sin sak så att säga).

Igår föreläste jag för 120 personer. Börjar nästan bli lite rutinerad nu, eller inte. Det är rutin, men det är också alltid nerv. Och jag tror att det behövs lite nerv i en föreläsning för att den ska engagera. Men jag har naturligtvis en massa jag kan förbättra - som att våga prata mer fritt ur hjärtat. Det gjorde jag de gånger någon ställde en fråga och då känns det så fantastiskt. Och sedan fick jag en biobiljett och en fantastisk lunch som "tack för hjälpen". Tror nästan inte jag ätit en så god lunch i hela mitt liv! Kalvfärsbiff med fetaost och oliver och potatis gjord i ugn på något underligt gott sätt.

Och dagens positiva blir helt enkelt: Det är fredag!!!!!

Kommentarer
Postat av: Liv

Du är min idol vet du det? FÖreläsa för så många! Har du något knep innan eller ritual?
Trevlig lördag!!

2007-10-13 @ 11:10:52
Postat av: Kicki

Liv: Jag får nästan en tår i ögat när du säger så där! Tack tack. Jag har föreläst för ca 250 pers som mest och då stod jag på en scen med strålkastare i ansiktet - väldigt speciellt - och det tråkiga är väl att man inte får så mkt kontakt med de som lyssnar. I förrgår hade jag mer kontakt, och det var ingen scen jag stod på. Mitt knep tror jag är att tänka 1) Det är bara människor där ute! 2) Det värsta som kan hända är att du dör och det behöver ju inte vara så farligt ;) 3) Även om jag gör misstag och säger fel och glömmer bort, så är jag modig som gör det här, för det är inte många som skulle våga göra det 4) Prata långsammare än du brukar göra 5) Ha schyssta kläder på dig som du både känner dig bekväm och snygg i (ta inte en tajt t-shirt där ev. svettmärken kan synas osv). Jag brukar köra rätt mycket svart, men med någon detalj som bryter av. Och sen är det bara att köra. Som sagt - jag är inget proffs ännu, men jag tycker det går helt OK. Och det är värsta kicken efteråt - och sen däckar man :). Stor kram till dig underbara människa - jag är övertygad om att du blir en bra lärare.

2007-10-13 @ 13:17:37
URL: http://litesomjag.blogg.se
Postat av: Anna

Jag förstår vad du menar, träningen är så viktig! Jag skulle också deppa ihop om jag inte fick min vecko-dos. Håller tummarna för att det löser sig supersnabbt och att du blir av med den där eländiga inflammationen.

Vilka bra knep för föreläsning! Men det funkar nog inte för alla i alla fall, själv är jag ett totalt ufo i dylika situationer...

Hoppas du har en jätteskön helg, Kicki!
kramar /anna
PS Höll på att glömma att jag var inne här för att "tagga" dig, kolla i min blogg för att se vad det handlar om. Det här taggandet är värre än kedjebrev, men man behöver inte om man inte vill såklart! :) DS

2007-10-13 @ 15:05:26
URL: http://annafunderar.blogspot.com
Postat av: Anna

Ett PS till måste jag skriva, du kan aldrig gissa vad jag fick för kod när jag skulle skicka min kommentar nyss: U2U2! Det var så passande just i din blogg av alla bloggar på jorden, eller hur? kram igen.

2007-10-13 @ 15:07:28
URL: http://annafunderar.blogspot.com
Postat av: Kicki

Anna: Underbar kod - U2 U2 - snacka om att den koden hamnade på rätt blogg :)!

2007-10-16 @ 07:33:09
URL: http://litesomjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0