Frida Kahlo

Igår såg jag en heeeeel film på tv på en lördag UTAN ATT SOMNA!!!! Det var faktiskt riktigt givande :). Vi såg filmen Frida om konstnärinnans Frida Kahlos liv. Jag tycker den var riktigt bra! Men framförallt - vilka fantastiska kläder Frida har på sig hela tiden! Jag ville ha precis alla klänningarna och blusarna hon hade på sig. Grät ett antal gånger också, för det var ju inget lätt liv hon levde. Rekommenderar filmen varmt till alla som inte sett den.
image100

Frida Kahlo på riktigt

image101

Selma Hayek som Frida Kahlo

Men kära nån

vilket underbart väder vi har idag! Vi har just bestämt att vi ska äta lunch på Mälarpaviljongen idag. Ska bli så mysigt och gott. Men helst skulle man ju vilja vara ledig :).

I morgon ska jag föreläsa nere i Linköping. Lite pirrigt som vanligt. Och på min egen födelsedag till på köpet ;).


Fy sjutton

vad spännande Lost är igen. Jag tänker då rakt inte överge den serien :).

God natt!

Antar utmaning

Har blivit utmanad av Pixie och här kommer mina punkter!!!

Regler: varje spelare börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv. Bloggaren som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg o samtidigt ange reglerna för spelet.Slutligen väljer bloggaren fem nya bloggare och gör en lista av deras namn.Efter det gjorts skriver han/hon en kommentar i deras gästböcker för att låta dem veta att de blivit antagna i utmaningen.

Här är min lista:

1. Jag har en bild av mig själv som välorganiserad, men allt i vår lägenhet tyder på motsatsen.
2. Jag får myrkryp i hela kroppen av att spendera över mer än 48 timmar på det riktiga "landet" med familjen om jag inte har en annan familj/kompisar med mig.
3. Jag kan inte viska (enligt min sambo - och jag tror faktiskt nästan han har rätt)
4. Jag har väldigt svårt att INTE uttrycka min åsikt.
5. Jag blir så arg och ledsen så att jag lämnar möhippor och nyårsfester om någon provocerar mig och säger att han/hon är FÖR dödsstraff och börjar köra en massa dåliga argument för den linjen (ja det har hänt...)
6. Jag har svårt att somna om det inte nästan är helt tyst

Och som nr 7 lägger jag till att jag är obstinat ibland, vilket gör att jag inte tänker utmana någon annan bloggare just nu :P!

Jag har blivit utmanad

två gånger. Först av Anna.

A ) Fyra jobb jag haft
1. Brevbärare
2. Städare
3. Bolånegranskare
4. Doktorand/utredare/forskare typ...

B ) Fyra filmer jag kan se om och om igen
1. Fyra bröllop och en begravning
2. Pretty woman (trots att den glorifierar prostitution - sånt pirr man får av den filmen :))
3. A fish called Wanda
4. Sagan om Ringen

C ) Fyra ställen jag bott på
1. Viksjö
2. Jakobsberg
3. Lund
4. Hagsätra

D ) Fyra TV-program jag älskar att titta på
1. Cityakuten (jag kommer gråta ihjäl mig när de sista avsnittet kommer - men hoppas det dröjer länge tills dess)
2. Mordkomissionen (kom tillbaaaaaaka!!!!!)
3. Vänner (kom tillbaka 2!!!)
4. Sex and the City (kom tillbaka 3!!!)

E ) Fyra platser jag har semestrat på
1. Gotland
2. London
3. Dublin
4. Kreta

F ) Webbsidor jag besöker dagligen
1. www.alltforforaldrar.se
2. www.myspace.com
3. www.msn.se
4. Och ca 7-8 bloggar som ligger i min spalt till höger :)

G ) Fyra favorit-maträtter
1. Chicken Tikka Masala med ris och nan-bröd och en stor stark
2. Sushi
3. Grillad biff med goda såser och grönsaker och goda pommes - på restaurang eller utomhus
4. Massa goda smårätter med såser och annat smått och gott

H ) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu (jag trivs rätt bra med att vara ensam hemma med Emil just nu, men jag svarar ändå :))
1. London på en pub sittandes utomhus med en god engelsk öl i handen
2. Seychellerna
3. I ett hus som har ca 8 rum och där jag har ett alldeles eget arbetsrum/syrum + en klädkammare man kan gå in i och som har ett sånt där supersnyggt sminkbord med massa lampor (klädkammren ska vara som ett helt rum med sköna fotöljer och plats för minst 2 pers som kan testa kläder och dricka drinkar och lyssna på schysst musik innan man drar ut på galej ;))
4. Dublin

Några till foton från Cliffan

Och för er som är extreeeeemt nyfikna på att se ännu fler bilder så finns det att finna här på Tess hemsida :).



Bombisanna och Katta1

Bombisanna dansar

Selmar och Bombisanna

Tess - The Organizer

Okänd man med kamera och två suddiga Mode- och Stilare

Lite foton från Mode och Stil-träff på Cliff Barnes

Jag lägger bara upp foton på de personer som jag vet inte har något emot det till en början.

Här kommer de!


Kicki är glad

Men Yllis är ännu gladare

Och Tess ser ut att mysa

Yllis och jag bor nära varandra geografiskt och det syns väl på kortet???

Jag och Anchita poserar



Jag och Anchita håller upp Cliff Barnes husvin

Och jag inser plötsligt att jag är med på alla foton utom ett - jädrans linslus man är :). Nåväl, jag hoppas Tess kommer skicka mig några fler jag kan lägga upp här.

Prickig och randig

har jag varit idag. Tog en skitdålig bild på hur det såg ut, men inser att jag måste ha mycket bättre ljus i rummet för att det ska fungera och bli någorlunda bra foton... Och dum som jag är lägger jag in denna skitdåliga bild här på bloggen ;).

Är lite trött och seg efter gårdagskvällen som blev lyckad! Mycket snack och en del vin och lite chiliburgare. Och till min obegränsade förtjusning så spelades det U2 i nästan en hel timme på Cliff Barnes!!! Och det dansades på stolar (om man dansar på borden så blir det HEMGÅNG - det står det på ett stort plakat). Jag lägger upp några bilder på mina polare från igår snart. Och vill ni läsa mer om kvällen kan ni göra det här hos yllis.

Nu ska jag sy lite tror jag!


Mina älsklingar

Mina ?lsklingar

Nu trodde ni allt att jag skulle lägga in ett foto på min familj, men tji fick ni ; ). Känner att det var en evighet sedan jag pratade U2 här på bloggen. Eftersom jag inte alls är en sån som kan allt om alla band jag gillar så har jag inga nyheter alls att avslöja. Förutom det gamla vanliga att de är störst, bäst och vackrast.

Och så en sak till - om jag skulle se Bono någonstans på riktigt där det är möjligt att gå fram och säga något till honom, så tror jag att jag för första gången i mitt liv skulle bli mållös. Eller om detta inte skulle ske, så skulle jag defintivt vräka ur mig något helt kolossalt korkat eller oövertänkt istället. För vad säger man till någon som sedan 1984 har varit ens hjälte, idol, ikon och som man alltid har varit kär i på ett "piedestal-liknande" sätt (dvs man har satt en person på en hög tron och tillfört denne alla goda egenskaper som kan finnas hos en människa utan att man egentligen känner honom/henne - ett uttryck som även det har mååånga år på nacken)? Allt blir ju bara klichéer i ett sådant sammanhang.

Nej - nu är det piskan på ryggen ett tag till och sedan är det HELG och roliga saker väntar. Ska bland annat på en träff med Mode- och Stil-galna människor från allt för föräldrarsajten som jag ofta tjatar om här.

Ha det!

Konferens mitt i stan idag

vilket innebar att jag kunde gå i lite affärer på lunchen :). Jag köpte den här klänningen (kunde inte kopiera bilden, men det är den blommiga klänningen till höger på första sidan som Isabella har på sig) och sen köpte jag lite kläder till barnen när jag ändå var igång (på Lindex alltså).

Konferensen handlade om människohandel med barn.  Det var inga muntra budskap som förmedlades där kan jag säga... Men det positiva är väl att det finns många som arbetar med frågorna och att det förhoppningsvis kommer finnas mer och mer hjälp för dessa barn och ungdomar.

Efter konferensen träffade jag en kompis och fikade. Tack för en trevlig fikastund Anna (om du läser det här)!

Snyft...

sista avsnittet av Höök gick igår :(. Gillar verkligen den serien speciellt för att polisen Eva är så cool och inte är sådär trådsmal och tillrättalagd som många kvinnor är i tv-serier. Hon lever inte upp till stereotypen av "en kvinna" till sin personlighet heller. Flera såna kvinnor i tv och i verkliga livet tycker jag!

Jag överlevde

Shockwave therapy! Det var inte så farligt. Visst gjorde det ont, men har man fött två barn och gjort två olika sorters tjocktarmsröntgen så var det en fjärt i rymden :-). Men det komiska var att det lät som en slagborr och det var liksom som "spikstötar" som sändes in på det onda stället. Mycket svårförklarat... Nu är det två omgångar till med behandlingar och sen får vi se om det har hjälpt något. Jag hoppas!

Är så trött att jag måste hoppa i säng nu!

Sleep tight!

Nyklippt, nyslingad, nyölad, nysolad och nygrillad, eller nåt sånt

Idag har jag klippt mig. Inte så mycket, men det är betydligt mer "lättstylat" nu ivarje fall. Och så gjorde jag slingor så nu ser det ut som jag har varit mer i solen än jag faktiskt har varit. Lite ljusare med andra ord.... När jag var klar med klippningen tog jag sällskap av självaste frisörskan och gick och åt sushi på Hornsgatan. Gott! Sen ringde jag Malin och frågade var hon höll hus. Då befann hon sig bara ett kvarter från mig på söder (jag hade fuskat lite och hört mig för vilken tid hon skulle vara på stan idag...). Vi slog följe till Medis (Medborgarplatsen) och där hittade vi ett bord på en uteservering och så tog vi en sån där god kall öl i solskenet (en sån där man längtar efter hela kalla vintern). När jag kom hem var hela familjen plus några till utomhus på vår gård och fikade. Efter ett tag blev det grillning också - hur gott är inte vårens första tugga grillad fläskkarré då???

Nu är jag rätt trött och ska inte bli sen i säng ikväll. Mycket att göra denna arbetsvecka.

Fler konserter

Nons

Måndagen den 30/4 är det dax för Doktor Kosmos att spela på Debaser Medis. Insläpp vid 20-snåret. Men det blir bara fyra låtar denna gång, för det är deras skivbolags 15-årsjubileum och flera band ska spela.

Isolation Years spelar också.

Och för er som inte vet det så har jag ett speciellt förhållande till Doktor Kosmos... Min bror spelar nämligen i bandet :)! Världens bästa brorsa!

Så jag får väl smita från Valborgsmässoelden till Debaser.

Arctic Monkeys!!!

Delvis kopierat inlägg från aff (vilken latmask jag är va, men jag vet att det är en del som inte läser där som måste får denna info ;)).

Jag tror inte det är sant! Jippieee!!! Tjoho!!!! Jag har biljetter till Arctic Monkeys på Globens Annex tisdagen den 26 juni!!! Jag tror jag skuttar ihjäl mig av glädje och slår kullerbyttor och kramar hela världen. Dessa små pojkar får energin att flöda i mig som om jag gick på kokain (vilket jag aldrig gjort, men jag kan tänka mig att det känns lite såhär *s*).

Jag har köpt biljetter till mig och Magnus, men vi vet inte om vi får barnvakt och om vi inte får det så är det jag som är prioriterad att få gå, för annars blir jag inte att leka med... Om det är någon mer som vill hänga på så hojta till! Det är onumrerat så vi kan stå tillsammans trots att vi köper biljetter vid olika tidpunkter :).

Jag har tjuvlyssnat på nya skivan och den är bara PRECIS vad jag behöver just nu. Släpps 23 april!

Phew...nu fick jag skriva av mig lite!!


Arctic Monkeys

Foto kopierat från http://www.arcticmonkeys.com/photo-18-jamie.html

Jag ska utsättas för Shockwave Therapy...

Låter himla läskigt, och det kommer "inte vara behagligt" som behandlaren sa, men jag hoppas hoppas det kan hjälpa mot min "trochanterit", dvs "inflammation i ett muskelfäste på höften som ger ömhet vid tryck och ofta smärta/obehag då man ligger på sidan" och som ger "smärtor vid promenader och löpning". Jag är nämligen helt knäckt över denna inflammation nu. Har haft den i ett och ett halvt år och inte har det blivit bättre (förutom när jag inte tränar alls). Har försökt köra sjukgymnastik ett bra tag nu i kombination med stavgång, men smärtan vill inte ge sig och jag måste kunna utöva en träningsform där jag får upp pulsen mer för att må bra. Utan träning mår jag inte alls så bra som jag skulle kunna göra. Min stressnivå blir högre och mina negativa tankar fler. Och helst av allt vill jag jogga eller köra Friskis.

Han jag pratade med (naprapat) sa att 9 av 10 blev bättre av denna behandling. Jag ska försöka att inte ha för höga förhoppningar dock, men testar jag det inte så kanske jag går miste om något riktigt verkningsfullt! Och jag har googlat kring behandlingen och det står att det utförts många studier kring den som visat på gott resultat.

Om någon av er som läser detta av någon anledning hört något negativt får ni gärna hojta till :).

Skönt att solen är tillbaka igen!


Jag var först här

Kom till jobbet vid 7.15 och det var alldeles tyst och lugnt. Då kan man starta upp i den takt man själv vill med en kopp kaffe och kolla mailen m.m. Idag har jag bestämt att jag ska få mycket gjort. Hur gör man då? Varför har mitt fokus och koncentrationsförmåga försämrats så sedan jag fick barn (eller var det redan vid pappas död 1997?)? Det finns så många tankar som hela tiden svischar genom huvudet och så dras jag med i någon av dessa och tappar fokus. Ibland kommer dock såna där dagar då jag bara jobbar på hur bra som helst. Kanske är det här en sådan dag??? Vi hoppas det.

Det är bara fyra arbetsdagar denna vecka och på lördag ska det bli 20 grader varmt :).

Två konstateranden typ

1) Jag är trött och lite lite bakis med det var det värt. Jättekul kväll igår med tre bra och intressanta band på Mosebacke. Mitt favoritband var Hanif från Göteborg. Skön musik som jag vanligtvis inte lyssar på (men ska börja med). Hoppas det kommer att gå bra för dem. Sångaren Andreas har den där karisman som gör att jag fastnar direkt. Många sångare går liksom spårlöst förbi, men det gjorde definitivt inte han.

2) Bilen startade! Så nu har jag äntligen fått plantera mina påskliljor på mammas och pappas grav.

Och nu är det strykdax... Ni anar inte hur stor hög som tornar upp sig i vardagsrummet!

Mellan förtvivlan och hopp

Hela familjen hade efter mycket om och men placerats i SAAB 9000, diplomatblå (eller var det ambassadblå, hur om helst en konstig beteckning på en mörkt marinblå färg...) årsmodell 1995. Då startar inte biljäveln!!! Det bara hackar och hostar och knäpper. Jag bröt ihop och blev fullständigt vansinnigt arg och ledsen! En lite för kraftig reaktion på en sådan händelse kan tyckas, men nu är det så att jag har världens skuldkänslor och mår dåligt över att jag inte varit vid mina föräldrars grav på länge och ville så gärna åka dit idag och plantera påskliljor. Att åka kommunalt dit är inget alternativ för det går inga bussar från pendeltåget en sån här dag. Och det är över 3 mil till graven. Jag fick sitta kvar i bilen i 20 minuter alldeles själv för att försöka lugna ner mig, men när jag kom upp i lägenheten igen kom ett andra "skov" :). Efter ett tag blev det dock bättre och vi började fundera på lösningar till problemet. Magnus ringde en kompis som bor nära och frågade om vi kunde låna deras bil och testa om det var batteriet (det var MIN teori att det var batteriet - viktig information för fortsättningen) men Magnus trodde det var något annat. Med spänd förväntan stod jag i köksfönstret och kikade ner på karlarna när det fixade med startkablarna... Den gick i gång på första försöket!!!! Helt underbart. (Och jag hade rätt!!!!) Nu är Magnus och Måns ute och åker i ca en halvtimme så får vi se om den startar nästa gång vi försöker. Vi har ju en dag till på oss att hinna till graven. Håll tummarna för att det går vägen i morgon!

Pust, stön, suck vilken förmiddag - men nu kan det bara bli bättre! Kaffe och Lars Winnerbäck avnjuts just nu.

Kom att tänka på

Kom att t?nka p?

hur gott det var att dricka Guiness när jag var i Dublin hösten 2005. Och så kom jag att tänka på att det aldrig är lika gott att dricka Guiness här hemma i Sverige. Inte ens när man går på en irländsk pub i Stockholm smakar det hälften så gott som på en pub i Dublin. Kan det ha att göra med omgivningen och den härliga accenten som omringar en tro, eller ÄR det en faktiskt skillnad i smak?

Det här fotot har jag tagit själv på en riktigt sunkig kvarterspub rätt så nära U2:s fanwall :).

Nä fy för den lede

var kallt det var ute! Hemma igen i värmen , men de andra tre är kvar ute :). Lyssnar på Eagles of Death Metal (sångaren i Queens of the Stoneage's "hobbyband"). De är faktiskt så bra att man nästan får panik! Hoppas de kommer till Sverige någon gång och spelar.

Imorgon kväll ska jag på en spelning med Red Little Snapper på Mosebacke tillsammans med Malin och Ziggy från aff:s musiksnack. Kul att se ett band jag aldrig lyssnat på men som verkar ha potential.

Två snaps och en öl senare

känns det verkligen som att det är påskafton. Sillen och laxen smakade precis som vanligt, dvs gott, och barnen har har letat fram sina gömda påskägg. Både Måns och Emil har jättemustascher av all påskmust de druckit :).

Eftersom solen skiner fortfarande så beger vi nog oss ut för att dricka kaffe i parken. Men det är inga ljumma vindar ute kan jag säga, så det blir tjockjackan på!

Ciao!

Just nu

går tvättmaskinen med ett par vita stretchjeans som ska färgas ROSA (!). Lotta tyckte att jag måste ha ett par rosa byxor till en 60-tals-retro-topp som jag sydde om igår (eller kan det vara 70-tal?). Den är brun och benvit med blommor i bl.a. rosa och brunt. A-linjeformad. Väldigt cool om jag får säga det själv :). Hoppas nu jeansen blir som jag vill att de ska bli. Spännande spännande. Om en timme vet jag.


Varför

kommer jag hem med 4 kassar när jag veckohandlar när Magnus kommer hem med 2? OK, visserligen är det påsk, så det var ju lite extra att handla, men ändå? Jag tror jag har en aning trots allt... Det kommer med en massa "lyx" när jag handlar. Lyx som cashewnötter, ostbågar, massor av gott kaffe (fyra paket för 69:-), godis, apelsinjuice (ja det kan ses som lyx av vissa :)), hårt tunnbröd (MUMS!!!), parmesanost, några extra liter mjölk (det går alltid åt mer mjölk än Magnus tror per vecka), Anton Berghs chokladägg (går nästan bara att köpa till påsk - hur goda är inte dom?) m.m.

Men, jag är oerhört tacksam för att Magnus vanligtvis veckohandlar för att:
1) Det går mindre pengar per månad.
2) Jag slipper den oerhörda stressen det innebär att packa ner ett berg av varor i kassar, när kunden efter står och tittar på och undrar när det är hans/hennes tur att få plats med sina varor på bandet.
3) Det är lättare att få in 2 varukassar i en minimal kyl och frys än 4 varukassar.

Slutsats: Det är skönt att Mange är hemma igen.

Glad Påsk!

Det finns många bloggar!

Trillade just över Schyfferts blogg. Lite småkul. Framförallt bilden på Mads Mikkelsen *s* (ni får kolla själva).

Stan väntar!

Snart drar jag iväg till Lotta med lite syprojekt. Ska sy om en kjol och lite annat och Lotta ska bevaka så att jag inte gör några fatala misstag... Och sedan efter lunch drar vi till stan och hänger lite i trendiga butiker :). Måste kolla Urban Outfitters och nya SOAK på Drottninggatan (där Debenhamns låg förut). En sväng förbi Monki blir det också, för där har inte Lotta varit ännu. Och så blir det väl ett glas vin någonstans innan jag ska hem och äta lövbiff och pommes med barnen och brorsan. Det är brorsan som hämtar barnen idag, och det ser båda barnen väldigt mycket fram emot. Morbror Anders är lite av en idol... Och han hämtar dem tidigare än vanligt också så att jag inte hamnar i den för Kicki klassiska skuldkänsle/dålig mamma känslan.

Urlyxigt att vara ledig på skärtorsdagen tycker jag!

Ha en skön påskledighet!

En ny butik

på Götgatsbacken - nämligen Monki - var jag inne i idag på väg hem från jobbet. Det är grundarna av Weekday som ligger bakom Monki, och kläderna är riktade till tjejer. Götgatan 19 i Stockholm är adressen. Helt uuuuunderbar affär! Jag må snart vara 37 år, och detta må vara en "ungdomsaffär", men det skiiiiiter jag fullständigt i. Jag hade bara tio minuter på mig, men ändå hann jag hitta en helt bedårande (men tuff och kaxig...) klänning med resårliv, halterneck och prickar i olika storlekar (svart grund med vita prickar förstås...) och tre volangvåder. Önskar att det fanns bilder på nätet, för jag orkar inte ta kort just nu, men det fanns det inte. Priset? 500:-. Det fanns väldigt många andra prisvärda kläder i affären. Deras egna jeansmärke kostar i likhet med Weekdays dito 400:-. Ett besök i denna stylade och hemtrevliga butik rekommenderas varmt.

Kläderna är lite rockiga och alternativa - helt i linje med min smak. Det fanns en helsnygg klännning i skotskrutigt... Aningen oversize. Den får bli nästa "byte" framöver tror jag. Man måste ju vara snygg när man åker till New York - eller hur var det nu - är det inte DÄR man ska shoppa egentligen???? Jag är ju för sjutton omöjlig :)!

Dagen har annars varit rätt seg och jag har tänkt mycket på mormor och mamma, men nu är jag hemma med två nybadade pojkar och trivs bra. Snart är det Anna Pihl och Cityakuten!

Kram!

Idag vid 11-tiden

ringde min morbror och berättade att mormor var död. Hon dog 10.40 den 1 april. Som hon kämpade in i det sista! Jag trodde aldrig hon skulle orka så många dagar när jag såg henne i tisdags kväll. Vi besökte henne i går (lördag) och då var hon markant sämre än i tisdags. Både jag och brorsan liksom "föll ihop" när vi såg henne. Gråten bara flödade fram, och det kändes som om alla dödsfall vi varit med om återupplevdes. Men även många goda minnen flashade förbi i huvudet! 

Trots obehag i kroppen under dagen, så upplever jag en stor lättnad över att hon äntligen får vila! Och det sa min morbror med.

Magnus åkte till Arlanda vid 13-tiden idag och vi andra tre drog till parken. Där fanns det gott om bekanta människor och det var jätteskönt att få bort tankarna en aning. Barnen for fram som tettingar mellan gungor och klätterställningar och jag fick i mig en god kopp kaffe. Några fräknar rikare har jag blivit också.

Nu hoppas jag på en ganska lugn kväll (även om storkillens humör framför Playstation 2 tyder på motsatsen - Giv mig styrka att bibehålla lugnet!).

Kram!


RSS 2.0