Julpyntat på jobbet

Jag kände att jag behövde lite julmys på jobbet också, så nu är elljusstaken och en ljusslinga med snöflingor framtagna. Utanför öser regnet ner och det är verkligen måndag. Ryggen är skit och jag känner att jag nog behöver en positiv lista till.

- Har haft en trevlig helg med utgång i fredags (med "musikgänget" från Allt för föräldrar-sajten) och pepparkaksbak och adventspyntande lördag och söndag.
- Såg Zlatans mål för Barcelona i går på tv. Det var en upplevelse!
- Har snart fått i mig två koppar kaffe.
- Jag har mina rosa Dr Martens och randiga strumpbyxor på mig (ränderna är i rosa, blått, grönt, brunt och svart).
- Jag ska vara ledig tillsammans med Magnus på fredag och handla julklappar och äta ute.
- Vi har nytvättade påslakan i sängen.


Dagens konversation 1

Det visas reklam om barbiedockor på tv.

Pappa Magnus: Du kommer bara få en julklapp i år och det blir en sån där barbiedocka.
Emil: I så fall kommer jag säga till din chef att du ska få sparken!

Kanske tittar solen fram idag

Jag anar något där ute, bakom ljusgråa moln. Tror nästan inte jag varit med om en gråare november. Idag ska elljusstakarna upp, då kanske man får lite mer energi. Eller inte. Jag vill bara ha jullov. Känner mig lite hängig med ont i huvudet och kroppen. Någon form av förkylning.

Men nu blir det en positiv lista:

- Tina, en av de kompisar jag känt längst fyller 40 år idag! Hurra, hurra, hurra hurra för dig Tina! Festen har du ju redan haft, men jag hoppas att din dag blir tipp topp ändå med tårta och annat kul!
- Barnen är ju de gosigaste som finns. Jag tar varje chans jag kan att krama dem. Idag får jag hem dem tidigare för Emil ska ta sin andra vaccinspruta på skolan idag och då ska jag vara med. Sen drar vi hem (och Måns med).
- Jag sitter hemma och jobbar idag. Det är så skönt som omväxling. Skulle vilja göra det en gång i veckan och känna att det är totalt OK med cheferna. Reglerna kring hemmajobbande är inte glasklara på mitt jobb.
- Vi trivs med vår platt-tv.
- Jag ser fram emot London i januari och Oslo (Metallica) i april. Och min eventuella 40-årsfest nästa år. Och så vill jag åka någonstans med Magnus nästa år också. Berlin, Barcelona eller Paris kanske?
- Jag har färdigbryggt kaffe i köket som jag snart ska hämta.
- Jag pratade med min bror igår och skrattade.
- Jag ska träffa mina trevliga "musiksnackare" i morgon kväll.

Nu - läsa artiklar om våld. Som vanligt.

Dagen i händelser

- Plockade undan en massa stryktvätt som legat på pianot i en vecka...
- Tvättat två tvättmaskiner.
- Gjort rent i badrummet.
- Bakade saffransbullar med mandelmassa (MUMS!).
- Googlat fjällenstugor för en långweekend (fy f-n vad dyrt det är).
- Ätit väldigt god middag bestående av fläskfilé med tagliatelle och ädelostsås.
- Kramat på barnen.
- Duschat.
- Gråtit till inspelat avsnitt av Greys Anatomy (oj vad känslosamt det var denna gång).
- Nu borsta tänderna och hopp i säng.

I morgon - Norrköping!

Första julklapparna inhandlade

Jag rivstartade och åkte till Farsta Centrum och bara betade av butik efter butik och det blev bra grejor! Känns jätteskönt. Speciellt nöjd med en sak till Måns men vågar inte skriva vad det är här, för han ser ju ibland när jag håller på och skriver inlägg osv. Kan säga att jag själv skulle vilja ha en likadan.

Ikväll blir det lokala restaurangen med våra vänner som vi var på Kreta med i somras. Fantastiskt att ha en lokal restaurang som är helt ok ett stenkast härifrån. Sen drar vi hem till vännerna och umgås lite till. Det blir även påfyllning av mer barn och vuxna tills dess - Lotta med familj. Ser fram emot mycket skratt.

Vår nya platt-tv har kommit och det känns mycket lyxigt. En 40-tummare, SONY. Det som saknas nu är ett hemmabiosystem, för jag vill ha bättre ljud när jag ser Metallica-dvd:n som kommer om en dryg vecka. Tyvärr kommer vi nog inte kunna hosta upp de pengarna just nu, men kanske till mellandagsrean?

Ha en skön helg (men varför går lördagen så himla fort?)!

Metallica kommer till Oslo

Närmare bestämt 13:e april 2010. Nu har jag och Annika beslutsvånda. Ska vi köpa biljetter i morgon (vi har förköp via Met club) eller ska vi ha is i magen och se om de kommer spela i någon roligare stad. Det står på hemsidan att de kommer påannonsera nya Europadatum snart. Hur ska vi göra? Vi kan ju inte skita i att boka Oslokonserten om resten av Europaturnén förläggs till städer som är svåra att nå (och svindyra). London skulle bli perfekt. Dit kan jag inte åka för mycket. Och inte är det speciellt mycket dyrare än att flyga till Oslo heller.

Ja, vilka problem man kan ha :). Men jag behöver min årliga dos av både London (eller UK i stort) och Metallica. Det ger endorfiner så att jag orkar med exempelvis mörka, regniga november.


Förra veckans Emil

Emil: Coca Cola, Coca Cola, Coca Cola... Pappa, tar man kola och och så kokar man den?

Ibland tar orken slut

Lite så känns det idag, men då ska tilläggas att 1) jag har ryggskott sedan över en vecka (det försämrades i söndags) 2) det är november 3) annat kvinnligt tjafs.

Jag borde ta tag i något nu, men det är inte så lång tid till jobbet är slut för dagen, så jag ska nog mest pilla med lite administrativa saker tror jag. Hjärnan är inte i form för något skapande just nu. Hjärnan vill gosa ner sig med yllefilt och tända ljus och titta på MORDEN! TV-serien alltså. Snart kommer jag ligga där i soffan. Jag kan se det framför mig. Magnus ligger i det andra hörnet och det är spänning på hög nivå på tv. Längtar.


Lördag med guldkant

Idag vaknade jag utvilad vid 8-snåret, gick upp och åt frukost, drack mitt kaffe, snick-snackade med barnen och Magnus, pratade med Lotta i telefonen och la upp dagen. Spelade lite gitarr (JAAAAA, jag har äntligen börjat öva!).

Dagen fortsatte sedan med att jag tog med mina fina ungar till ICA Bea för att köpa födelsedagspresent till en av Emils kompisar. Det fick bli lite Pokemonfigurer. Själv införskaffade jag dragkedjor som ska fästas i de kjolar jag planerar att sy inom en snart framtid. Goda grönsaker och grillad kyckling till middag slank också med.

Hemma blev det lite dator, lite lunch och lite gos med barnen.

Sedan bar det av till ICA Nära för att hyra en film. Jag ska se Duplicity ikväll med Julia Roberts och Clive Owen. (Magnus ska iväg för att träffa polare på hårdrockspub!)

Vid två-rycket fick jag åka lyxbil med skinnklädsel till IKEA. Lotta var som vanligt en fabulös chaufför. Det är en ren glädje att få åka i den här bilen! På IKEA märkte jag klart av min IKEA abstinens! Har inte varit där sedan i augusti tror jag. Jag skulle kunna köpt hur mycket som helst, men fick lov att bärga mig lite. Stekpanna, ny bra tygsax, fina nya påslakan hör till några saker som fick hänga med hem. Och LJUS så klart! Träffade en mycket kär arbetskamrat på IKEA av en slump. Blir alltid mycket glad över att se honom!

Väl hemma packade jag upp saker och fixade lite med middagen. Precis innan Magnus skulle dra så klickade vi gemensamt hem nedanstående DR Martens-kängor. Jag betalar, Magnus fixade med e-baybetalningen. Tjoho vilka dojjor! Och mycket bra pris också - det skickas från England så jag hoppas de kommer nästa vecka!

Nu har barnen kompisar här men vid 20-snåret ska de hem och 21.00 senast ska jag starta min film.

Ja, det var väl en bra dag?




På allmän begäran

Eller rättare sagt - på MALINS begäran :).

Här kommer den - listan över dagens positiva:

- Det var mysigt att gå med barnen till skolan!
- Det regnade inte!
- Jag frös inte på vägen till jobbet för jag hade lagom varma kläder på mig.
- Jag åt sushi till lunch - MUMS!
- Jag hade mina assnygga 14-håls-Dr Martens på mig.
- Jag köpte 20 vita rosor på Hötorget på vägen hem från jobbet.
- Jag hade fått Kents nya skiva i brevlådan.
- Peter Wahlbeck var på tv.
- Jag pratade med Malin på telefon.
- Jag övade tre ackord på gitarren.




Ok, vad bra att det fanns positiva saker idag, för jag har också fått ett jättejobbigt besked angående en granne och vän som ska opereras på torsdag. Alla böner behövs! Även från er som inte tror på Gud (inklusive mig själv).


Ni missar väl inte Morden?

Ikväll startar den, deckaren/thrillern Morden på SVT1. Klockan 21.00. Jag har längtat på en uppföljare till Graven som gick för några år sedan och nu är den här. Jag måste gosa ihop mig riktigt i soffan och ha något gott att äta eller dricka tror jag bestämt. Se den!

Idag har jag haft heldagsmöte. Det är inte min favoritsysselsättning att bevista möten, men om de leder till något konkret är de okej. Idag var det en hel del skratt och konkreta beslut, men också en hel del för mycket prat kring sånt som kunde tagit kortare tid. Nåväl, jag överlevde och det jag hade skrivit ihop till mötet blev inte massakerat trots att jag inte alls var nöjd med min prestation. Det var nog dock det som var bra, att jag inte var nöjd, för jag måste lära mig att det inte leder till katastrofer och utskällningar bara för att man gör good enough eller lite under good enough. Jag är 39 år och har inte lärt mig detta ännu. Ja herregud! En lobotomering kanske skulle sitta fint.

I morgon ska jag upp tidigt och rusa till Vårdcentralen med barnen för att de ska få sina svininfluensasprutor. Jag är FÖR vaccinering!

Sista jobbsöndagen på länge?

Jag hoppas innerligt att detta är sista helgen/söndagen jag jobbar innan jul, men det kan man aldrig veta. Jag gillar det inte alls, men jag har två viktiga möten på jobbet tisdag och onsdag och jag behöver leverera text och fakta tills dess. Jag ska försöka bita ihop och bara göra "good enough".

Igår var vi vid mammas och pappas grav och gjorde fint. Det känns alltid så bra att veta att det är ompysslat och ombonat där. Nu lyser ljusen vid gravstenen, och det lär de göra i minst två dygn till eftersom jag köpte stora ljus. Drömmer mycket om mamma just nu och vet inte riktigt varför. Tyvärr är det ofta ganska stressiga drömmar och jag vet hela tiden att hon är mycket sjuk. Trots detta är det skönt att få träffa henne. Jag har så mycket kärlek kvar att ge dig lilla mamma!

RSS 2.0