Vill ni bli lockiga?

Vill ni bli lockiga?
Ja då ska ni köpa den här trippeltången från Babyliss :-)! Den finns bland annat att köpa på ONOFF. Jag fick den i julklapp av sambon och testade den för första gången idag. WOW vilka lockar - och jättesnabbt gick det att göra nästan hela håret. Kul att förändra sig lite. Jag har visserligen självfall och en del lockar även utan trippeltång, men nu blev jag verkligen superlockig. Till nyårsafton ska jag locka som bara f-n och kanske sätta upp håret på något sätt (det kommer hagla svordomar i denna lägenhet när jag försöker mig på detta, så kanske är det bäst att Magnus och barnen går ut ett tag under tiden...). Nu är det bara ett par färgade linser som saknas, så kan jag bli en annan person för en kväll ;-). Här kan man köpa linser förresten. Jag funderar på färgen Colorblends Brown. Eller varför inte satsa på ett par riktiga kattögon?

Ha det så bra! Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Min julhälsning kommer från 1985, då Band Aid uppträdde på Live-Aid-galan på Wembley stadium i London. Vilka minnen! Och vilken bra gärning!

Helt underbart att se de här videorna igen. Den första länken nedan är till själva originalvideon ("Do they know it's Christmas time?") och den andra är från Live Aid-konserten. Kolla in kläderna och framförallt Bonos frisyr! En tanke som slog mig är också att det är få kvinnliga artister som är med och sjunger. Det märks att det är drygt 20 år sedan (*hjäääälp*).

Hoppas ni får en skön och avkopplande julhelg. Själv är jag ledig till 8:e januari!

Kram!

Originalvideon:

http://www.youtube.com/watch?v=AvHHvm_PDw0

Live-Aid-konserten 1985:

http://www.youtube.com/watch?v=3IuntlWuXtk

Jag fortsätter letandet...

Jag fortsätter letandet
...efter ett par ulitmata röda stövlar/kängor. De här Dr Martens-kängorna skulle jag hemskt gärna vilja ha, men jag har bara sett dem på ebay i fel storlek. Jag kanske får masa mig i väg till Sko Uno för att kolla deras sortiment... Men jag drar mig alltid för det, för personalen kan vara så "avig" där. Kanske har de blivit snällare så här i jultider? Jag tar tacksamt emot tips över var man kan köpa höga lite grövre röda stövlar eller kängor :-).

För övrigt så var det julfest på jobbet igår. Trevligt. Vi var ett litet tappert gäng som stannade lite längre (de flesta går hem typ 21 här...). Jag kom hem vid 01.15 i natt och gick upp 06.00... Har man barn så finns det liksom inget som heter sovmorgon. I varje fall inte om det är ett av barnen som går i skolan. Alternativet hade ju varit att Magnus lämnat idag, men då måste jag hämta... Och jag har några klappar kvar att köpa efter jobbet idag så hämta barn går inte. Det blir till att häva i sig kaffe som bara den.

Ha en bra dag!

Streets julmarknad

Streets julmarknad

Igår var jag och Lotta på Streets julmarknad vid Hornstull. Jättemysigt. Vi tog en promenad från Skanstull längs vattnet och Tantolunden. Några minusgrader och strålande sol - kunde inte bli bättre.

Jag köpte bland annat ett roligt halsband av Helena Berggren. Jag valde min bokstav C (heter ju faktiskt Christina "på riktigt") och en blomma. Blomman är röd och c:et är mörkgrått. Hade görna velat ha blomman i silver, men den kostade 450 kronor så den måste jag nog ha lite betänketid för att köpa. Och så köpte jag en gullig ullig mössa i grå/blått med en blomma på sidan. Och en virkad brosch samt ytterligare ett halsband (ett silverhänge på en svart läderrem). Hittade med andra ord julklappar till mig själv, men inte till någon annan :-).

Vi tog oss en fika också och satt och snackade och sedan blev det promenad till Skanstull igen för att avsluta med en öl/glas vin. Klart godkänd söndag. På kvällen klädde jag och barnen julgranen. Det var ett pyssel i år - två av våra tre julgransbelysningar bestämde sig för att pajja när vi redan satt upp dem :-(. (Vi har 3 stycken pga att vi ärvt två extra.) Som tur är så verkar den tredje fungera än så länge. Granen blev jättefin!

Längtar till fredag... Två veckors ledighet börjar då! Jag behöver sova känner jag... Somnar som en stock på t-banan till jobbet. I fredags missade jag nästan att hoppa av på rätt station.

Zidane och Kiedis

74662-49

Hej! Äntligen fungerar bloggen! Har varit strul i flera dagar... Jag är hemkommen från London och det var suuuupertrevligt som vanligt. Det blev en hel del shoppat.  Bland annat ett par Dr Martens stövlar - naturfärgade/bruna (har haft sån otur med de bruna stövlar jag beställt på postorder - skickat tillbaka båda två paren - men nu blev det fullträff!). Så mycket folk som det var i London denna gång har jag aldrig varit med om under mina tidigare (ca 10) besök. Jag och Helen stod ibland helt stilla i gångarna på Camden Market utan möjlighet att ta oss fram överhuvudtaget...

Och nu undrar ni förstås varför Zidane finns på bild ovan? Jo, det är nämligen så att jag sprang på honom och hans familj på Hamleys (leksaksaffären) i London. En helt övernaturlig upplevelse. Men för en gångs skull så infann sig någon sorts spärr hos mig och jag gick inte fram och bad att få ta ett kort :-). Jag tyckte att han skulle få shoppa i fred med sin familj... Men jag smög omkring på samma våningsplan som honom ett tag och till slut fick jag ögonkontakt. Han har blixtrande ögon kan jag meddela.

Anledningen till att herre nummer två - Anthony Kiedis, sångare i Red Hot Chili Peppers - finns på bild nedan är för att jag har träffat honom också nyligen! Fast på längre avstånd än Zidane då.... Han stod nämligen på Globens scen ca 50 meter bort från mig och Magnus i tisdags kväll. En bra konsert - mycket bättre än Expressens recensent Numstedt rapporterade... Visserligen var vi på den andra konserten, men jag kan inte tänka mig att den första var speciellt mycket sämre.

Jag och Magnus hade en mysig dag i tisdags då vi först hade ledigt från jobbet på dagen och gick och shoppade lite julklappar, fikade, drack öl, åt indisk mat m.m, för att sedan dra oss mot Globen där vi drack öl på Globen Star till tonerna av Red Hot Chili Peppers underbara musik (de hade en DJ som spelade). Och så gick vi på konserten och efter det gick vi tillbaka till Globen Star och lyssnade ännu mer. Men framförallt blev vi hyllade när vi röjde det provisoriska dansgolvet till "Suck my kiss". Vi fick tummarna upp av en kille som gick förbi oss :-).

Vi ses!

74662-50

På tisdag åker jag till London...

74662-48
och det ska naturligtvis bli jättekul! Vi är ett gäng från jobbet som ska få utbildning där onsdag till fredag. Och lagom tills jag slutar på fredagen så kommer min kompis Helen (som kommenterar mina inlägg ibland :-)) och "joinar" mig. Då blir det shopping och öl på puben istället för utbildning. Jag har försökt packa så lite jag kan i min resväska för att kunna få plats med det jag köper, men det är inte lätt... Jag har verkligen ansträngt mig för att packa lätt denna gång, men det är en mycket svår uppgift för Kicki. Jag har helt enkelt för mycket kläder i garderoberna... Julklappar till barnen ska också få plats på hemvägen - vojne vojne. Som tur är så har jag ju en ryggsäck som handbaggage där jag inte får ha min necessär som jag brukar (nya regler pga alla "bombhot" - man får endast ha väldigt lite vätska med sig i handbaggaget) så där kan jag få plats med lite saker på hemvägen.

Så om jag inte hinner skriva något nytt inlägg på ett tag - typ en vecka - så vet ni varför!

Ha det!

Saffransbullar...mums!

Saffransbullar...mums!

Just precis för ca 1 minut sedan tog jag ut sista plåten saffransbullar med mandelmassefyllning ur ugnen! Mina specialare. Jag har slutat baka "kusar" eller mer traditionella lussebullar av den enkla anledningen att jag tycker de blir torra. De som jag gör blir supersaftiga och bara smälter i munnen. Hör ni hur jag skryter? Men jag tycker jag kan göra det, för det är inte så att jag är världens husligaste bullmamma året runt precis... Jag bakar i stort sett 1-2 gånger om året (om man räknar bort de cholkadkladdkakor jag gör ofta) och det är främst runt jul. I morgon är det pepparkaksbak som gäller, med min älskade mammas recept på pepparkaksdeg (också det oslagbart). Varje gång jag bakar pepparkakorna så går mina tankar till mamma och hur många gånger hon och jag gjorde dem tillsammans. Saknar henne så!

Det tog ca 2 1/2 timme från det att jag startade göra degen tills jag nu är klar - och då är disken kvar... Inte undra på att man inte hinner baka så ofta. Och det är väl kanske bra för figuren också :-).

Nej nu är det dax att gå tillbaka till köket och göra pepparkaksdegen till i morgon - vilken bakhelg jag har!

Förresten - måste skriva en sista sak. Ikväll ska jag till min kompis A på klädbyte! En av årets roligaste happenings!!! Vi blir ca 10-15 tjejer som tar med oss alla de kläder vi inte använder längre, och så byter vi med varandra efter en strikt procedur. En av oss håller upp klädesplagg efter klädesplagg och så för man hojta till om man vill ha det. Är det flera som vill ha samma plagg så börjar förhandlingar och provningar av detta plagg (efter att vi fördelat alla andra plagg) och sedan får den som passar bäst i det "vinna". Det brukar gå ganska smidigt faktiskt. Än så länge har inga tänder rykt eller så :-).

Ha en bra lördagseftermiddag!

Äntligen!

Igår vid 15-snåret blev vi klara med vår rapport och skickade iväg den! Nu är det bara att vänta på reaktionerna (*håller tummarna för att de inte blir alltför kritiska*)... För att fira att vi klarade det så gick några av oss som jobbat med rapporten (samt lite annat löst folk :-)) till Torget och drack champagne och åt fantastisk mat och hade extremt trevligt. En av oss i projektgruppen är delägare i Torget - en väldigt mysig restaurang och bar som jag rekommenderar alla som läser detta att gå till :-).

Till "lite annat lös folk" ovan hör August!!! Hej August! Nu har jag omnämnt dig på min blogg precis som jag lovade :-)!  Jag och August - som är pojkvän till en kollega - hade ett jättetrevligt samtal i går kväll men just nu minns jag inte riktigt allt vi pratade om (för mycket champagne kanske?). Jo - en sak var att han i likhet med en annan kompis frågade mig varför jag bloggar... Och det är ju svårt att svara på. Men för att det är kul kanske? Och för att det blir som en liten dagbok över saker som händer, och för att jag ibland vill dela med mig av lite roliga kläder jag hittat, eller bra musik jag lyssnar på, eller roliga ställen jag besökt osv.

Idag blir det arbete hemma som gäller, samt lite adventspyntning. Känns som om jag inte har varit hemma på evigheter. Längtar redan tills vår planerade myskväll i kväll då vi ska se adventskalendern med barnen. Och sedan är det ju Hipp Hipp ikväll!!! Ett av mina favoritprogram. Skåningar är underbara (har lite bias där kanske).


RSS 2.0