Gott Nytt År!

Det blir inga "årets-bästa-sämsta-listor" här förrän möjligtvis i morgon! För nu drar vi på middagsbjudning till goda vänner!

Kram på er!

I love Klungan

Som jag tidigare skrivit fick jag en teater/revybiljett i julklapp av min bror. I dag har jag sett Klungan: Det är vi som är hemgiften på Södra Teatern. Det var en ren och skär u p p l e v e l s e. Oj vad jag har skrattat! Tyvärr är alla föreställningar som är kvar slutsålda, men om det läggs till extraföreställningar så släng er på köpknappen.


Dagen har bestått av

- Ett stycke sovmorgon till 8.30
- Mycket Playstation 2-spel för mina söner
- Ett besök på Spårvägsmuseet på söder
- Solsken och minusgrader
- Installation av webkamera som jag ska använda när jag pratar via skype
- En hel del kaffe
- Planering inför morgondagens teaterbesök
- NU: Cityakuten på tv

Att se saker framför sig

Kanske heter det visualisera med ett finare ord. Det är något jag ägnar mig åt emellanåt.

Något jag brukar föreställa mig är hur det är att gå in på en pub man aldrig varit på förut och känna "wow" - det här stället gillar jag! En av sakerna som avgör om det blir ett "wow" eller ett "suck" är musiken.

Jag garanterar. Spelas "Whole lotta love" med Led Zepplin, då gillar jag stället.

Jag fick albumet "Led Zeppelin II" från 1969 av Magnus i julklapp, och där ingår ovanstående låt.

Mellandagsrea

- Ett par mörkblå stuprörsjeans med hög midja från Cheap Monday. 200:-
- En röd- och svartrutig kort kjol från Monki. 150:-
- En "melerad" storpolo från Gina Tricot, lite senapsgul/svart. 100:-
- En klänning i mörkblå lite stretchig denimkvalité från Vila. 200:- Den här:

Bild lånad från Mandeldesign.


- En inka-inspirerad stickad ullklänning från Zara i massor av härliga färger. 249:-


Intresseklubben kanske inte antecknar, men jag kände för ett konsumtionsinlägg så här mitt i den värsta finanskrisen.

Lugnet

Ja nu kommer lugnet sakta krypande. Ikväll ska jag gosa in mig i min nya ullpläd från IKEA och titta på Selma på tv. Jag skiter i om den fått skitbetyg - Selma ska ses!

Vad fick jag då i julklapp?

- Silversmycken från Filippinerna
- Teater/revybiljett till "Det är vi som är hemgiften" på Södra teatern (det är gänget bakom P3:s radioprogram "Mammas nya kille" som uppträder). Julklappen ska avnjutas med brorsan och hans kompisar redan på tisdag den 30 dec!
- Boken Pappersväggen av John Ajvide Lindqvist
- Boken Den sköra tråden av Mattias och Monika Klum (en bok om lejon med fina foton)
- Pengar

Och lite annat smått och gott. Tack!

Vad har jag då köpt till mig själv i julklapp?

Jo, ett Björgsmycke... Helt fantastiskt vackert. Nedan visas ett foto - det är smycket längst till höger på fotot med mörk bakgrund jag köpt.  En rektangulär platta som det står: "I tried being reasonable I didn't like it" på. Jag är som jag tidigare skrivit helt kär i hennes smycken. Ska lägga undan pengar och köpa ett till inom en ganska snar framtid. Det kommer bli hjärtat som ligger lite övertäckt av andra smycken på fotot.




Vad "fick" familjen? (Eller det känns fel att skriva fick överhuvudtaget - men vad jag menar är att vi äntligen fått häcken ur...)

Ett fadderbarn från Nepal! En pojke på ca sju år. Vi har fått foto och allt och lite bakgrundsinformation, så nu ska vi snart skicka ett paket till honom.

Måns har fått en Stormtrouper-hjälm

Han vill att jag ska skriva det. Det är en Star Wars-hjälm. Typ. Mycket komplicerat att beskriva. Den är stor och vit och svart och den kan prata på engelska. En vuxen kan inte få ner den över hela ansiktet. Måns får dock ner den och är överlycklig :)!

Ska se om jag kan googla upp någon. Varsågoda!



God fortsättning!

Dan före dan

Barnen har gått och lagt sig. Julklapparna är under granen. Barnens farmor är här. Vi har ätit god middag.

Skönt - nu finns det inte mycket mer att göra. Mer än att fixa till ett mysigt julbord och griljera skinkan och ta fram snapsen m.m.

Ha en skön kväll!

God Jul!



Obs - inte vår gran, men även vår är fin och doftar gott.

Måndagen den 22 december 2008

Varning för vardagsbeskrivningar!


6.00 - Går upp. Motvilligt.  Barnen ska till fritids och dagis, Magnus ska till jobbet och jag ska a) till mina föräldrars grav tre mil bort och tända ljus b) handla all julmat c) till Systemet d) kolla på en varm jacka.

7.40 - Barnen och jag själv är placerade i Saab 9000 årgång 1995. Den ska in på bilmecken 9 januari för vi hör ett ljud vid högra framhjulet... Den har bara gått ca 12 000 mil, så vi kör den ett tag till innan vi byter bil.

8.00 - Båda barnen avlämnade och jag kör kosan mot Jakobsberg. Min barndomsort. Där bodde jag tills jag blev 21 år. Känns alltid lika konstigt att åka tillbaka - allt är så bekant men ändå så främmande. Vissa gator ger mig bara tomhet. Andra ger mig ljuva minnen. Men jag skulle aldrig flytta tillbaka. Det är verkligen det förgångna.

8.45 - Framme vid kyrkogården. Denna kyrkogård är väldigt speciell. Uppdelad i mindre områden och inte bara en platt yta. I en skogsdunge eller glänta, är mina föräldrar begravda. Det är bara jag där. En del lyktor lyser. Det är en speciell stämning, och jag känner att jag kan vara som jag vill idag. Jag gråter när jag pysslar vid graven och pratar med mamma och pappa. Många gånger känns det bara konstigt att prata för sig själv, men inte dag. Fyra olika ljus står nu och brinner på graven och åtminstone ett av dem ska brinna i 72 timmar. Saknad!

9.45 - Framme vid ICA BEA i Enskede. Tar tio djupa andetag innan jag ger mig in i det hysteriska mathandladet. Mår illa redan innan jag kommer till brödet. Känner inte alls för julmat. Börjar tänka på vad trevligt det skulle vara att sitta på en taverna i ett varmt land istället för att fixa med en massa som vi ändå inte kommer äta upp. Hittar inte gravlaxsåsen och får hjälp av en trevlig kille.

11.15 - Hemma i lägenheten och ska utföra Mission Impossible - dvs få in maten i vårt minimala kylskåp. Först får jag rensa ut ca tio burkar med olika saker i (en del av dessa har heeelt fel datum på sig). Jag jobbar oerhört systematiskt för annars vet jag att jag kommer får ett hysteriskt anfall. Det tar sin tid men till slut har jag fått in alla varor.

12.00 - Får i mig lite lunch.

13.30 - Systembolaget - inte så mycket folk. Står och tänker på hur udda vi är i Sverige med vårt Systembolag - men jag tror nog jag vill behålla det i alla fall.

14.30 - Köper en svart lite figursydd täckjacka på Stadium. Hoppas den värmer.

14.45 - Tröstar tre flickor i elvaårsåldern som blivit utskällda för att stått och pratat i ingången till en butik. Butiksägaren anklagade dem för att vara potentiella snattare och en av flickorna var helt förkrossad. Jag hade lust att gå in och säga ett och annat till butiksföreståndaren. Dessa tre flickor hade några platspåsar i handen och var ute och handlade julklappar med tomteluvor på huvudena. Oj vad det kändes i hjärtat!

15.30 - Hämtar Måns på fritids. Säger att vi ska fika och äta pepparkakor när vi kommer hem.

15.45 - Hämtar Emil som är ledsen för att han just råkat tappa en pärlhalsband han höll på med. Krokodiltårar.

16.00 - Hemma! På med kaffe och fram med pepparkakor och saffransbullar. Tänd ljus och fånga stunden!

17.00 - Jag blir galen för att jag inte hittar Sinatras julskiva. Jag kan inte ha jul om jag inte får höra Sinatra.

17.30 - Vi äter köttfärssås.

18.30 - Magnus hittar Sinatras julskiva.

19.30 - Jag upptäcker att en supermascaran jag köpt inte finns med hem i kassen och blir arg på mig själv. Var kan jag ha tappat den? Hatar sånt, även om det är ett i-landsproblem. Den var ganska dyr.

20.45 - NU. Ernst är smågalen på tv och har fixat en julfest.


Dagens Emil

Pappa: Emil, vill du följa med ut till fotbollsplanen med mig och Måns? Vi tar med fika.

Emil: Nej, det kommer bara bli tråkigt.

Pappa: Men du kan ju gå tillbaka hem till mamma när du tycker det blir tråkigt.

Emil: Men det kommer ju bli tråkigt direkt!

Idag

skickar jag  massor med kramar och tankar till Tina och Stefan och deras dotter. Hälsa E från oss och hoppas att vi kan träffas snart allihopa! KRAM!


Listan är lång

Över vad som ska göras innan julafton. Men egentligen kan jag ju bara skita i att beta av den och se vad som händer. Har aldrig testat den varianten. Att ha dammråttorna kvar och kläder och papper i högar. Kanske glömma köpa julskinkan och säga att vi får ta köpe-köttbullar i stället. Ganska befriande tanke på ett sätt. Jag är så fast i det traditionella mönstret emellanåt.

Jag vet verkligen inte var jag ska börja idag.

Det var en deppig dag i går. Av olika anledningar så kom sorgen efter mina föräldrar upp. Den kom upp helt till ytan, så där som det känns när sorgen är ganska ny. Jag skulle ge mycket för att sitta nära min mamma i soffan och kramas och få känna mig liten. Gå på stan och handla lite kläder, ta en fika och skratta. Få det där stödet som bara min mamma kunde ge mig. Jag grät rätt mycket i går kväll. Vaknade med svullna ögon.

Händelser att minnas från gårdagen är:

- Emil tappade sin första tand (och tandfen hade lagt en guldtia i glaset i natt)
- Emil och jag klädde granen igår och hans ögon tindrade som aldrig förr. Jättemysigt.
- Jag köpte en ganska rolig julklapp till min bror (vågar inte skriva ut vad det var ifall han skulle gå in hör och titta).
- Jag mötte en mycket empatisk magläkare och en lika empatisk hypnotisör (ja ni hörde rätt :)).


Nu tror jag minsann

att jag snart springer upp till dagis och hämtar Emil. Saknar ungarna som bara den idag. Har varit på ett så kallat tjänsteärende halva dagen och suttit här hemma och jobbat resten av halvan. Anledningen till hemmajobbet är delvis att Emils dagis stänger tidigare idag. Jag tror jag ska gosa ihjäl Emil. Men pussa på honom får jag inte just nu. Så fort jag pussar honom på håret eller kinden så tar han sin hand där pussen hamnat och torkar sedan grundligt av handen någonstans på min kropp. Ser precis ut som om han torkar av äckligt släbbigt snor eller någon annat gojs. Kramas får jag emellertid fortfarande göra. Och prata vårt löjliga mamma-Emil-språk.

Måns har just nu juldisco på fritids, så honom får jag ringa hem först vid 16.30. Han har med sig en Iron Maiden-skiva.


Här sitter jag

med mina vinröda fårskinnstofflor på mig.

Jag har önskat mig såna här tofflor i tre år i rad, men inte fått några. Så idag efter jobbet ringde jag Magnus och sa att nu skulle jag minsann köpa ett par till mig själv. Och det gjorde jag. På julmarknaden på Sergels torg. De är hur varma och gosiga som helst. Mina gamla gråa har sett bättre dagar.

Två dagar kvar till semester!

Dagen då allt började fel men blev bättre

Igår alltså...

1) Volymen på klockradion är nedskruvad - vaknar 6.50 och skulle ha gått upp 5.45.
2) Jag klär på mig mina lite finare julfestkläder direkt på morgonen och då ryker en knapp i blusen. Och visst har jag tid att sy i den (inte)? Gör det ändå.
3) När jag ska ta upp t-banekortet så kommer jag ihåg att Magnus lånade det i lördags och inte har lämnat tillbaka det. Blir sur och ringer och skäller på honom lite...
3) Jag kommer till jobbet försenad och på lite dåligt humör.
4) Upptäcker att många som ska vara med och fixa julfestförberedelserna är sjuka.
5) Upptäcker att mina nya tyllkjol från Gina Tricot är trasig (jag har den på mig). Måste ha varit trasig när jag köpte den men inte upptäckt det...
5) Är vid det här laget inte alls på festhumör.
6) Vid 15.30 tar jag och börjar lukta på ölen och då känns det lite bättre.
7) Festen drar igång vid 16 och vi har lyckats göra det jättefint och alla verkar vara nöjda och glada.
8) Sakta börjar jag tina upp.
9) Det blir en lyckad fest.
10) Tar taxi hem och sommar runt 1.00
11) Vaknar 4.00 och kan inte somna om.
12) Somnar om precis innan jag ska gå upp.
13) Stapplar upp 6.00 och undrar hur jag ska orka jobbdagen.
14) Måns kommer in på toa och piggar upp mig med en massa roliga berättelser om vad han gjorde igår. Älskar att höra barnens berättelser.
15) Jag sitter här på jobbet och hinkar i mig kaffe.

Det bidde inte ens en tumme

till blogginlägg idag, och i morgon kväll har vi julfest på jobbet. Jag är med i arrangörskommittén... Det blir en del att göra i morgon kan jag säga. Hoppas det blir kul!

God natt!

Vem är du och vem är jag?

Den här lilla "enkäten" har jag snott från UnderbaraClara!

I en utopi får jag bra självkänsla över en dag och slutar tvivla på mig själv. Det är bara jag som sätter gränser för mig själv, ingen annan. Sluta upp med det Kicki!

Jag är högljudd, social, energisk, tålamodslös, humoristisk, temperamentsfull, orolig, rastlös, expressiv, verbal, galen, snabbtänkt, odiskret, internetberoende, svordomsberoende, londonfrälst, shopoholic, självkritisk, trygghetstörstande m.m.
Jag äter ofta pasta, köttbullar, tacos, banan, falurågrut, lagrad greveost m.m.

Jag stör ihjäl mig på respektlösa människor och människor som trängs i köer (kan vara samma personer), personer som måste återberätta att andra människor tycker illa om en (BLÄ!), när det regnar och är grått i flera veckor i sträck, förseningar på t-banan när man har bråttom, när det är fullspäckat på 4:ans buss på kvällen när jag ska hem, ryggskott, IBS, dålig musik m.m.

 Jag gillar att gosa med mina barn, lyssna på favoritmusik, gå på spelningar, handla kläder, skor och smycken, åka till London och Dublin, dricka rött vin på fredagskvällen, tända ljus till middagen och kvällsmyset, föra diskussioner med mina barn och sambo, skratta, få till en schysst och kaxig klädkombination, känna att ens argument håller m.m.

Jag ger mig sällan in i diskussioner kring dödsstraff numera. Har bränt mig. Rejält. Det är min hjärtefråga. Och jag är EMOT.
Jag skulle avlida av isolering. Jag är en oerhört social varelse. Gillar ensamhet om den är självvald. Inte annars.

Jag tenderar att läsa Metro, City och det jag hinner i DN på morgonen. Och så jobbartiklar och ibland en pocket. Vill läsa mer, men vet inte om jag bränt ut mig :).

Jag är precis så extrovert som det verkar.

Jag skrattar högt åt Monty Python, Killinggänget, Kvarteret Skatan (speciellt julspecialen), Seinfeld, Vänner, mina vänner, Måns och Emil, Magnus, Gösta Ekman, Margareta Krook, Robert Gustafsson m.fl.

Jag är en typisk - Ja vem vet - jag känner mig inte typisk. En ganska typisk "gnällare över vädret" tror jag nog att jag är! 

Vem är du?


Som ni märker

så är det mycket nu, och jag hinner inte skriva. Hela hjärnan surrar av saker som måste göras - fattar inte att det blir så här varje år strax innan jul. Och när hjärnan är upptagen med annat så får bloggen lida.

Men jag återkommer - i morgon kväll är jag ensam hemma med Måns och Emil. Magnus ska på julfest. Och på lördag ska han på Motörhead med P. P är Lottas man. Gissa var jag, Måns och Emil befinner oss då? Jo, naturligtvis hemma hos Lotta. Oj så mysigt vi ska ha. Äta, snacka och kolla nyinköpta second hand-fynd m.m. Barnen kommer ha så trevligt, och det kommer deras mamma också ha.

Men lite avis är jag trots allt på Magnus och P. Jag var ju på Motörhead förra året. Första gången jag såg dem. Jag har ju plågats av dem i nästan 15 år här hemma... Men det vände något efter jag sett dem live. Deras musik gör sig helt enkelt bättre live. Och så är det ju så kul att titta på gamla hårdrockare som diggar.

Snart lunch

Jag sitter och funderar på om jag ska gå till apoteket före eller efter jag ätit. Alla dessa beslut som vi står inför varje dag... Under tiden jag grubblar så får ni läsa en dagens Emil:

"Mamma, vad är värst, utbrott eller inbrott?"

Ja du min käre son - det kan nog bli en avhandling på det.

Topplista

2008 års lista över bästa konsertupplevelser.

1) Bob Hund, Popaganda 29 augusti! (Går inte att jämföra med något annat i år. Jag älskar dem.).

2) Doktor Kosmos, Nalen 23 april (Jättebra så klart! Underbart att se sin bror i sitt esse. Och jag bara älskar musiken och texterna.)

3) Coldplay, Globen 17 sept. (Väldigt stämningsfullt. En rent själslig upplevelse.)


4) Pinto och Racingpaperplanes Mosebacke 23 mars och 30 oktober (Alltid lika bra och hjärtat blir väldigt varmt.)

5) Lars Winnerbäck, Zinkensdamm augusti (Vilken allsång!)

6) Kent, Zinkensdamm juni (Kul med en massa gamla låtar!)

7) Glorious Bankrobbers, Anchor 30 oktober (Olle är nog en av få sångare som har på sig hörselskydd. Men har man tinnitus så har man. Och han ser riktigt cool och galen ut i dem.)

8) Laakso, Popaganda, 29 augusti (Oj vad jag blir nostalgisk och gråtmild och sprudlande glad av Markus Krunegård.)


Hmm jag har säkert glömt några tror jag...

God natt!

Dagens Emil

Emil: Pappa får jag öppna lucka 9 (i chokladkalendern - min anm.)?

Pappa: Nä, det kan du inte, det är bara den 8:e idag.

Emil: Det är inte så himla bara...

Julmarknad i Gamla Enskede idag.

Jag och Emil drog dit med Lotta och familj. Måns ville så hemskt gärna spela fotboll med sin far, så han/de fick dispens. Jag hittade lite julmysiga saker. Bland annat ett ganska stort gult keramikhjärta i läderrem att ha om halsen. Det ska jag minsann ha på mig redan i morgon.

Jag är så trött idag, så jag kommer inte på något intelligent alls att skriva. Kanske senare, eller så får det vänta tills en annan dag.

Det jag måste skriva om (senare) är ju Tinas och mitt biobesök i går eftermiddag. U23D-filmen. En härlig och overklig upplevelse.

Hemma

efter en aktiv dag på stan. Många julklappar grejade och god mat uppäten. När vi kom hem så spelades det Playstation 2 som bara den. Min bror satt och gav heta tips och Måns var fullständigt fokuserad på att komma till nästa nivå i Batmanspelet. Emil gjorde utfall av kittlingsattacker mot Anders som i sin tur försökte värja sig.

De verkar ha haft en härlig kväll! Mina superkillar.

Min brorsa är världens bästa brorsa!

Stockholm city here we come!

Idag har jag och Magnus semester. Semesterdagen ska spenderas på stan köpandes julklappar. Men vi kommer ha tid för en hel del annat också. Som att äta lunch på någon pub och middag på italiensk restaurang. Min bror ska hämta barnen och vara med dem tills vi kommer hem.

Och så dagens musiktips: Köp Glasvegas nya julskiva! Den heter A snow flake fell (And it felt like a kiss). Det är värt att köpa den bara för låten Please come back home. Magiskt bra. Det är bara en vanlig julsång (Silent night) på skivan, resten är deras egna låtar. En kort skiva - bara sex låtar.

Videon till Please come back home kan ni se här. Gör det.

Ps. Glasvegas har en kvinnlig trummis. Det är en av de coolaste saker jag vet tror jag. Kvinnliga trummisar.

Malin tipsar om en ny U2-låt

Och jag lägger upp länken här så att alla kan se :). Det är en låt som jag tror är inspelad för världsaidsdagen som var i måndags (eller hette dagen något annat, minns inte nu). När jag klickade på länken så kom man direkt till U2:s låt, och jag hoppas att ni gör det också. Det är inte de själva som skrivit låten utan det är en Greg Lake låt (vet ej vem karln är borde kanske veta). Låten heter "I Believe in Father Christmas".

En reflektion efter att ha sett videon är - fy sjutton vad Adam Clayton börjar se gammal ut! Även de övriga börjar ju bli till åren - men Adam ser äldst ut och är äldst. Klicka här för att titta själva.

Ps. Det fanns en rad andra grupper och låtar på samma sajt!

Min älskade Måns

Vi har haft utvecklingssamtal om Måns idag. Tycker sånt är obehagligt. Men det här måste ha varit det bästa utvecklingssamtal vi haft kring Måns. Informativt och vänligt. Måns har svårt för matte, och problemen brukar stå i centrum vid dessa samtal. Men inte idag - det var möjligheterna som stod i blickfånget och alla hans fantastiska kvaliteter. Både jag och Magnus hade tårar i ögonen flera gånger. Han är en sån förebild för andra barn säger de, och jag kan ju tänka mig det, men jag är ju hans mor och inte så objektiv. Att få höra hur de andra barnen (speciellt de yngre) ser upp till honom och vill vara som honom sprider en värme i hela kroppen. Han har en oerhörd stor empati Måns, och det betonades också flera gånger under samtalet. De hade till och med tagit upp det vid en samling, att Måns är en väldigt bra kompis. Jag känner mig blödig och gråtmild fortfarande. Denna fina fotbollstokiga kille. Han spelar tydligen fotboll så fort han får rast (ingen överraskning i och för sig) och han spelar till och med med killarna från femman (han går i trean). Kul att han får vara med - det verkar vara en fin stämning mellan barnen på den här skolan.

Barn är bäst ingen protest!


Inte min dag idag

Kämpigt från det att jag öppnade ögonen. Kanske ett litet virus, kanske bara "vanlig trötthet". Gick trögt som sjutton på jobbet. Jag börjar längta efter julledighet nu. Sova!

Dagens positiva har trots allt varit:

- Jag köpte ett jättefint julpapper på Åhléns. Vitt med röda grisar på.
- Emil och jag killades och skrattade.
- Måns var nöjd med sin fotbollsträning.
- Det var gott att äta allbran med röd mjölk nyss (för er som inte vet är röd mjölk "standardmjölk" - den fetare vaianten med 3% fett).
- Det är Greys på tv.
- Tända ljus är mysigt.

Dagens positiva

Förutom skitvädret så har jag inte haft en så tokig dag alls, men jag kör ändå en dagens-positiva-lista (för att inte gräva ner mig i årstidens mörker och regnrusk):

- Måns och jag hade en mysig stund hos öronläkaren (Måns kollas med jämna mellanrum för att kolla upp om han har vätska bakom trumhinnan eller vad det nu heter). Det var mysigt av tre anledningar. Måns är mysig. Öronläkaren är mysig. Resultatet var "mysigt" - såg bra ut i båda öronen.
- Jag har varit på julmingel i tjänsten. Gott om julmust, godis och trevliga människor. Tack Kakan :)!
- Jag fick en fin komplimang som gör att jag ler fortfarande (jag är en riktig bekräftelsejunkie).
- Det var kul att göra läxan med Måns.
- Det var skönt att öva medveten närvaro.

See ya!

Brothers and Sisters

Feministen i mig vaknar (nåja den sover nog aldrig i och för sig) varje gång jag ser reklamen för Brothers and Sisters, klädkedjan. Suck - ska det aldrig gå att förändra den bild som reklam och media i största allmänhet sprider av hur en "riktig man" och en "riktig kvinna" ska vara? Gå in på Brotherslänken ovan och klicka på "Mats Sundin visar allt" och läs vad det står på första sidan där, så förstår ni vad jag menar.

Och nu har mamma sett en av sina julkalendrar

Det vill säga Beverly Hills 90210. En spinn off på serien med samma namn som gick i slutet av 80-talet/början 90-talet. Jag och mina gymnasiekompisar satt klistrade varje avsnitt. Vi hade till och med gemensamma sittningar med mat och godis m.m. vid säsongsstart och säsongsslut. Härliga minnen.

Spinn offen går väl an, men en del saker känns lite som en kopia av den gamla serien. Jag kommer dock att titta de gånger jag har tid på måndagar klockan 20.00.

Måndagar är min tv-kväll. Nu startar Cityakuten vilken minut som helst!

Julkalendern

Mina barn började skratta hysteriskt när den krullhårige långe killen (Lage?) lyfter upp den lille killen (Måns på riktigt - minns ej hans namn i serien) och skriker "Vi måste hitta tomten". De skrattar så hysteriskt att det blir tillgjort. Antagligen vill de skratta så länge som möjligt och så räcker inte det naturliga skrattet och då blir de tvugna att fejka. Jag tror jag vet detta för jag gjorde själv så som barn ibland.

Min egen tanke kring det första avsnittet av julkalendern är att Lage och tjejen hade snygga tröjor - med moln på.


RSS 2.0