Gott Nytt År!

image209


Från sjukstugan.... Hoppas 2008 blir ett fantastiskt år för just dig. Och nä, jag är inte alls bra än, men jag pallade några timmar hos grannarna vi skulle till för middag och nyårsfirande. Fick lov att lämna resten av familjen där för en halvtimme sedan för då hade jag fått djävulskt ont i magen igen :(. Börjar tro att det är magsår faktiskt, eller något som liknar detta väldigt mycket. Jag kommer vara hur tidig som helst till doktorn på onsdag när de öppnar igen.

Men nu när jag sitter här ensam i vår lägenhet kan jag lika gärna försöka få bort mina tankar från magknipet, så jag ska försöka mig på en "Så minns jag 2007". Har snott en lista från Linda K som i sin tur blev inspirerad av Linda.


Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut?
Besökte Toronto, London Ontario (Kanada), New York, Alcudia (Mallorca) och Amsterdam samt fick uppleva hur ont det gör att få ryggskott...

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2008?
Har inga nyårslöften för i år och inför 2008 hoppas jag att det ska bli året då mina rygg/höftproblem ger med sig, för nu jävlar ska det utföras sjukgymnastik. Och när dessa problem är över så vill jag börja träna något igen.

Fick någon i din närhet barn?
Ja! Amanda och Niklas fick hem sin underbara Fasika/Sebastian! Fantastiskt roligt. Och Malin på jobbet fick barn.

Dog någon i din närhet?
Ja, både svärfar och mormor...

Vilka länder besökte du?
Kanada, USA, Spanien, Holland, Danmark

Vad skulle du vilja ha 2008 som du saknade 2007?
Högtalare och subwofer till köket så att vi kan spela bra musik där via laptopen. Mycket större förvaringsutrymmen... Få upp konditionen igen efter skadan. Och sy/sy om mer! Måste ta mig den tiden!

Vilket datum från 2007 kommer du minnas, och varför?
I början av maj när jag satt i baren högst upp i Rockefeller Center i New York och drack en drink och tittade ut över skyskraporna som glittrade. Jag trodde inte det var sant! Början av september när jag strosade omkring i Amsterdam och hittade massa fantastiska marknader där jag handlade second hand-kläder. 16 juli, den enda riktigt soliga dagen denna sommar då jag fick ryggskott på stranden i Falkenberg. 23 november när jag höll mitt tal till Lena på hennes disputationsfest och fick stora skratt och applåder och värme från "publiken" och huvudpersonen. 12 juli, Stockholms stadion när vi såg Metallica!! Fy sjutton vad megabra! Och så alla andra konserter - speciellt Arctic Monkeys, Kent, Lars Winnerbäck och The Hives. Och så musikfesten med alla musiksnackare från aff i oktober - vilken succé!

Vad var din största åstadkommelse?
Att jag lyckats hålla de negativa tankarna någorlunda i schackt. Mitt tal till Lena. Att jag fått bra kontakt med de externa aktörer jag ska jobba med under två år (kan inte gå in på detaljer om mitt arbete här).

Vad var ditt största misslyckande?
Kan inte komma på vad det var just nu, men jag vet att det finns något som jag ansett vara ett misslyckande...

Vems beteende förtjänade att firas?
Magnus! Och den kollega jag arbetar närmast just nu.

Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Kan inte gå in på det här.

Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Räkningar och till resor, kläder, skor, smycken.

Vad gjorde dig jätte, jätte, jätte exalterad?
Metallica och främst James Hetfield

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2007?
Elefanter med Kent (och flera från den skivan - Tillbaka till framtiden)

Bästa filmer 2007?
This is England

Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Sytt! Jag har så mkt att sy men tar mig inte tillräckligt med tid!

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Shoppat lite mindre kanske... Det blir en aningens fullt i garderoberna samt utanpå garderoberna.

Favorit TV-program?
Cityakuten och Greys Anatomy

Vilken var den bästa boken du läste?
Usch - jag har knappt läst någon...eller inte en hel som jag kan minnas just nu. Skämmes ta me fan Kicki!

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag var ute och åt med några av mina supergoa vänner! Fick jättefina presenter!

Hur skulle du beskriva din stil 2007?
Galen, retro, modig :)

Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Säger som Linda K här - jag ÄR galen!

Vem saknar du?
Mamma, pappa, morfar och mormor. Och av de levande så har jag saknat mina vänner som bor i England.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Musiksnackarna från aff m.fl.

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2007:
En som jag lär mig varje år...nämligen att ibland kan man inte göra allt som är roligt utan man måste ta det lugnt någon gång också :)

Lärde du dig något nytt under 2007?
Ja, via jobbet lärde jag mig en massa och Måns och Emil lär mig nya saker varje dag.

Vad vill du lära dig under 2008?
Gärna gå silversmideskurs - men jag tror inte jag hinner.


Usch!

Jag mår inge vidare. Magen spökar som bara den och jag vet inte vad det är. Det har varit rätt risigt sedan 22 december, men gårdagskvällen tog priset. Hade jätteont, rätt högt upp i magen, och sedan vandrade det neråt. Och oron kommer som ett brev på posten. Har ju haft en hel del maginfluensor i höst och har inte känt mig helt bra emellan dem. Cancertankarna finns där fast jag gör allt för att försöka mota bort dem. Jag vet att det är osannolikt, men mycket är osannolikt här i världen. Och jag lovar er, det är väldigt lätt att tänka cancertankar när man levt nära denna hemska sjukdom så länge som jag gjorde. Både mammas och pappas cancer startade med ytterst diffusa symptom, och nu är de döda. Jag vill bara veta vad det här är. NU! Är det magkatarr, vanlig maginfluensa, colon irritable? Jag vet att det inte är oro och stress som har orsakat det (kanske förvärrat, men inte orsakat för jag har det lugnt nu under julhelgen). Och så är det ju fyra dagars helg nu, så inte kan jag springa till vårdcentralen och bli lugnad. Jag får väl leva på buljong och rostade mackor, för jag vågar inte äta vanlig mat efter vad som hände efter middagen igår. Och är det inte typiskt att man ska må så här när man är ledig?

Ses!

Mellandagsrea

...med utdelning kan man lugnt säga...

Tre par jeans på Weekdays (Cheap Monday) - halva priset - 600 kronor för tre par. Ett par gråa med hööööööög midja och smala ben, ett par mörkt mörkt blå i lite baggy/morotsstil med smala benslut och ett par grå-svarta tajta stuprör.

En grön- och beigerutig kjol med hög midja och hängslen, en svart figurstickad långskofta i lite "mohairstil", ett par svarta mycket utsvängda jeans (åtsittande runt låren och sedan vida) och en silverklänning/tunika med breda axelband. Allt från Gina Tricot och för halva priset (mycket bra rea - la ifrån mig en hel del jag egentligen ville ha med hem).

En axelremsväska i A4-format (att ha snett över kroppen från ena axeln till höften) i vaxduk från Tiogruppen (halva priset).

En stor adventsstjärna i papp (vit) och en ljusslinga med genomskinliga hjärtan. Halva priset på Granit.

Två par stuprörsjeans till Måns (ett par klarröda och ett par klarblåa), en skjorta till Måns och en manchesterkavaj i mörkblått till Emil. Allt från HM för halva priset.

Ett duschdraperi och en "utsmyckningsdetalj" från Drömhuset - halva priset.

Och sist men inte minst....ett par höga svarta skinnstölvar från Elle (en affär jag inte har handlat i förut) för 699:- (hade kostat ca 1600:-). Hur snygga som helst, och NEJ jag behöver dem inte men kunde absolut inte motstå dem. Har sett dem i skyltfönstret sedan i oktober och nu följde de med mig hem :). De har lite rockig stil med ca 6-7cm hög grövre klack.

Det blev en del att bära hem! NÖJD!

Juldagen

Vår julafton blev väldigt lyckad! Vi spenderade den i min kusin med familjs fantastiska nybyggda hus. Det är när man går in i ett sådant hus som man önskar att man inte bor i Stockholm.... Det pris som de betalade för hus och tomt utanför Kalmar skulle vi också ha råd med. Men där vi bor så kostar en liten stuga på 70 kvadratmeter ca 4,5 miljoner idag! Huset de byggt är delvis arkitektritat efter min kusins med mans önskemål, och det är urläckert. Ernst skulle trivas som fisken i vatten tror jag.

Vi åt mat så det stod härliga till. Min favorit var som vanligt sillen, denna gång hemmagjord av min morbrors fru. Smakade underbart.

Och till favoritjulklapparna jag fick hör:

image208

Hela boxen med Flying Circus!!! Hur kul är det på en skala? Fick den av Magnus och jag hade önskat mig den :). Av mig fick han biljetter till Henrik Schyfferts show The 90's - 13 mars ska vi gå, och jag ser verkligen fram emot det! Och det verkar han också göra (som tur är :))! Han blev mycket överraskad.

I övrigt fick jag helmysiga kuddar av min bror (med stjärnor på), två smycken m.m. Jättenöjd!!!

Idag ska vi ta det lugnt och bland annat besöka min andre kusin och dennes husbygge (de byggs hus som sjutton här nere).

Ha en fortsatt trevlig jul!


God Jul!

image207

Jag önskar min lilla trogna skara läsare en riktigt God Jul! Hoppas ni får det urmysigt och att ni får lugn och ro och kan läsa en bra bok. En eller annan rolig julklapp önskar jag er också. Själv drar jag och familjen söderut i morgon bitti. Närmare bestämt till Kalmar där min morbror med fru och mina kusiner med respektive och barn bor. Det ska bli jättemysigt! Inte själva bilresan dock. Tycker inte om att åka bil långvägs under storhelger - speciellt inte under vinterhalvåret. Håll tummarna för att allt går smidigt!

Många varma julkramar från eder Kicki i cybern. Ses igen efter annandagen (om jag inte får tid att låna morbrors dator där nere förstås :)).

Dagens Emil

Emil: "Kan sjöstjärnor vara gula?"
Pappa: "Ja, och oranga och röda"
Emil: "Pappa, finns det sjömånar också?"

Puss puss min 4-åring (snart 5...)!!!

Dagens Måns

"Det finns ett land som har en helt grön flagga"
Liten paus...
"Det är ett jättetråkigt land"

Puss puss min 8-åring!!! (Han har äntligen somnat - väldigt uppe i varv inför vår resa till Kalmar i morgon och inte minst inför den stundande julaftonen...)

Sista arbetsdagen innan jul

Och hur motiverad tror ni att jag är att ta tag i någon ny och krävande arbetsuppgift? Nä, idag ska jag städa rummet och kolla alla miljoner högar av papper som ligger precis överallt. Jag har till och med papper och pärmar på golvet. Stackars vår städerska! Efter julhelgerna kommer dock mitt nya höj- och sänkbara arbetsbord som jag har väntat på i ett halvår (skandal!!!). Beställde ett sådant bord och en specialstol i augusti när jag kom tillbaka från min semester/sjukskrivning (ryggskott hela sommaren vilket ni säkert kommer ihåg...). Allt har strulat med den här beställningen och jag längtar galet mycket efter dem. Just nu har jag ett mini-bord där jag knappt får plats med tangentbordet känns det som (lätt överdrift).

Idag är vi få här på jobbet. De flesta har tagit ledigt. Jag har med mig mina hemmagjorda pepparkakor (egen deg också - mycket viktigt att påpeka) som jag ska försöka pigga upp de som är här med. Alla jag pratat med (dagispersonal, skolpersonal, kollegor) är mycket trötta idag. Själv stod jag och stirrade mig i spegeln i flera minuter utan att orka ta tag i fejset :).

Ok - fikadax!

Morgonens Emil

"Igår kom tomten till oss på dagis och gav oss chokladgodis, men jag såg vem det var, för det stack ut Sara-hår under mössan".


Alla julklappar utom två inslagna. Och så måste jag köpa en extra till brorsan i morgon...  Halvdag i morgon och sedan drar jag och två kollegor på stan och spanar lite second hand-butiker. En mysig pub tror jag minsann det blir också. Men jag ska vara hemma till middagen - för det är en speciell dag i morgon. 17 dagars ledighet väntar, och det vill jag fira med min familj :).

Nu stupar jag i säng...


Ett meningsutbyte

som tog plats för några dagar sedan:

Måns: Vilken pyjamas är min och vilken är Emils?
Pappa: Du ser väl vilken som är stor och vilken som är liten?
Emil: Jag ser det! Vet du hur jag ser det?
Pappa: Nej
Emil: Jag använde mina småögon och mina storögon!

Godnatt!

Varför kan det inte vara julledigt i morgon? Jag vill inte gå och lägga mig, men gör jag inte det så kommer det bli en nära-döden-upplevelse att ta mig upp i morgon bitti.... Jag behöver mina 7-7 1/2 timmar per natt, tyvärr.

Får se om jag har mer inspiration och tid att skriva i morgon!

Ha det!

Tjuvstart

image206

Vi har klätt julgranen! (Obs inte vår på bilden - vår är finare ;).) Vi köpte den igår på Bauhaus - en liten kungsgran med perfekt symmetri. Endast 159:-. Deras vanliga granar kostar bara 59:-!!!! Det enda kungsgranar inte har är den underbara doften. Annars har den bara fördelar. Barren är tjocka och fina och grenarna sitter glesare vilket gör att julgranspyntet hänger snyggare och så barrar den nästan inte alls. Men som sagt, det där med icke-doften är lite tråkigt.

Vi åker till Kalmar på söndag så jag tänkte att det är lika bra vi klär granen idag så att vi kan njuta av den hela veckan. Emil har hjälpt mig och tyckte det var supermysigt. Han ligger här bredvid mig i soffan och kan inte riktigt slappna av nu. Tror han är lite för uppspelt för att somna. Men vi kom hem sent igår kväll - runt 24-snåret - så han bör nog somna rätt så snart ändå. Vi var på en födelsedagsmiddag hos en av mina kära kompisar som dyrkar Depeche Mode och Kent. Jättegod Mezébuffé och tårta och barn som dansade på dansmatta så det stod härliga till.

Idag har vi hälsat på Amanda, Niklas och Sebastian (8 1/2 månad). Det var mysigt och våra barn tittade storögt på Sebastian och han tittade storögt tillbaka. Både Måns och Emil tyckte han var väldigt söt. Och det gjorde jag och Magnus med. Sen drog jag vidare och mötte Lotta på Streets julmarknad vid Hornstull. Mycket folk och roliga saker att titta på. Och köpa. Jag köpte en originell orange mössa som är grovstickad och som har "häng" bakåt. Varm och gosig och passar perfekt till min rutiga kappa jag köpte på en marknad i Amsterdam.

Nu ska jag plocka lite till och sedan ska jag sitta här och titta på julgranen och lyssna lite till på Frank Sinatras julskiva. Den rekommenderas varmt!

Dagens Emil

Igår sa Emil följande:

"Jag har slutat äta nyttiga saker"

Idag sa han följande:

"Jag har slutat äta nyttiga saker utom tagliatelle"

Kommentar: Är tagliatelle nyttigt? Kanske lite.


Motörhead och julklappshandling

Hej hej! Det blir inte så mycket skrivet numera och jag får väl skylla på julstress och aktiviteter. Ska dock försöka sammanfatta lite vad jag varit med om de senaste dagarna nu.

Motörhead:

Jag och Magnus hann med en snabb middag på Samrat of India (MUMS!) innan vi drog till Globen Star för att lyssna på lite hårdrock innan konserten. Det var fjärde gången på kort tid som jag befann mig på denna pub. Smått absurd känsla faktiskt. Typ som filmen "Måndag hela veckan" där huvudskådisen vaknar upp till samma måndag morgon varje dag. Skillnaden i mitt fall är att klientelet och musiken har förändrats från gång till gång. Denna gång bestod klientelet av 1) låååånghåriga killar (jag menar midjelångt i vissa fall), 2) killar med lite ölmage 3) 95% manliga personer 4) lite mer överförfriskade fans än de tre andra gångerna.

Ett exempel på nr 4 kommer här. Magnus blev helt plötsligt överfallen av en ganska ung kille som ville snacka Motörhead. Han var fast besluten att prata med just Magnus, och bara Magnus. Killen var 22 år och hade varit på Motörhead 10 gånger. Magnus är 38 år och har sett Motörhead 13 gånger. Men jag slår vad om att den här killen inte har tillstymmelse till Magnus Motörheadsamling. Han hade emellertid en av de coolaste tatueringar jag har sett högt uppe på ryggen, nämligen Motörheads symbol:



Mycket snyggt gjord.

Magnus kompis Jocke dyker upp på puben - och så är vi tre - precis som Motörhead själva. Här kommer ett absurt foto på oss tre precis innan spelningen (Magnus till vänster).

image205

Och hur var konserten? Jo den öste kan jag säga. Men publiken öste inte (förutom Magnus och Jocke som öste för hela Hovet). Till sammanhanget hör att Lemmy själv verkade tycka det var för lite röj på publiken för han sa: "Are you all back there in wheelchairs?" till de som satt ner på läktarna. "This is rock'n roll and you are supposed to dance!" Vi höll på att skratta på oss. Lemmy är väl det yttersta beviset på att det går att vara riktig rock'n roll fast man är över 60 år. Vilken cool kille!

Jag är jätteglad att jag hängde med och såg detta otroliga kultband. Recensionerna blev också bra. DN skrev att det fortfarande är bäst. Nåja - bäst är de inte för mig - men de är ju föregångare för många band (bl.a. Metallica) och för Magnus är de bäst alla kategorier :).

Jag köpte en Motörheadtröja med silvertryck.

Julklappshandling:

Vi kom iväg på vår julklappshandling igår och det  flöt på riktigt bra, dvs pengarna rann genom fingrarna och butikerna var inte fulla förrän vid 14-tiden men då var vi nästan klara. Nu har jag lite att komplettera, men det mesta är köpt. Skönt! Efter handlingen åkte jag till jobbet och gick på julfest och fick med mig en lite julbock hem (vi köper en present för 50 kronor och så utför vi en lek när vi delar ut dem). Julbocken kommer passa perfekt under vår gran som jag tänkt köpa på lördag.

Nu - horisontellt läge i soffan!

Lemmy

Hinner inte skriva mitt Motörheadinlägg i kväll, men här kommer ett foto från gårdagens konsert på Hovet.


image203

Foto: www.rockfoto.nu

För första gången

i mitt liv ska jag se Motörhead live ikväll. Inte för jag tycker att de är så bra alls, utan för att jag lever med en Motörhead-fanatiker av hög rang. Nu när hela vårt hem sakta men säkert förvandlas till en förvaringsplats för Magnus Motörheadsamling (och min klädsamling förvisso...) så måste jag ju själv få uppleva grunden till besattheten. Jag tycker Lemmy är en cool snubbe - närmare pensionsålder och rockar fett - men hans röst är inget att hurra för längre (mer monoton än E-types nästan). Magnus har fört över ett antal låtar till min mp3-spelare som jag lyssnat på från och till under en tid och jag upplever faktiskt musiken bättre när jag får den direkt in i öronen, och tvingas lyssna mer koncentrerat, än när vi lyssnar på stereon hemma.

Brorsan kommer runt 17-snåret och då drar vi in till söder och käkar på vår favoritindier innan konserten - Samrat of India på Katarina Bangata. Där åt vi mycket ofta i mitten av 90-talet och nu blir det lite då och då.

OK - håll tummarna för att jag har någon hörsel kvar efter i kväll. Motörhead är kända för ordspråket "everything louder than everything else". Det är nästan så jag tar med hörselskydd OCH öronproppar.

Förra årets Emil

"Måste man stå på rad om man ska gå på maskerad?"

Emil är sjuk och har feber, men han har filosoferat ganska bra idag med. Ovanstående exempel är dock ungefär ett år gammalt :).


Hi hi!

Jag har idag köpt världens bästa julklapp till Magnus - på nätet. En upplevelse, men det blev ingen resa. Inte ännu - men jag ska boka en sån också även om det inte blir en julklapp. Jag vet att han inte läser här (om han inte ljuger mig mitt upp i ansiktet) men jag vågar ändå inte skriva ut vad det är. Ville bara lufta mig lite.... Tror han blir jätteglad! Och jag med för den delen, för jag ska få följa med :).

OK - ha en trevlig helg!

Modfälld

Sitter på jobbet efter tre dagars sjukdom hemma och är allt annat än kry. Känner mig så där svag och har ont i kroppen och så är jag täppt i näsan med lite huvudvärk. Sorry att det blir så tråkiga och korta inlägg just nu, men jag tappar liksom lusten att skriva en aning när jag inte är kry... Måns blev dålig i morse så nu lägger väl resten av familjen ner lagom till helgen...som vanligt.

Ringde sjukvårdsupplysningen nu, och hon sa att sånt här kan gå runt runt i familjen flera omgångar så vem vet, på måndag kanske jag har blivit smittad av Måns igen? Känns som om jag vill hälla läkarsprit över hela lägenheten och tvätta varenda tygtrasa. Usch, känns som om vi är lortiga. Men jag och Magnus försöker ju som alla andra att hålla allt rent och fräscht så gott det går. Det är nog bara höjden av otur det här. Jag som är en människa som kan dra iväg med min oro tänker redan nu att jag och Magnus säkert inte får vår lediga dag på tisdag nästa vecka heller. Då kommer det inte bli några julklappar. Men det gör å andra sidan ingenting, eftersom vi troligtvis kommer vara magsjuka även på julafton.

Ja bit i det inlägget ni! Inte mycket positivt i det inte :).

Allt ordnar sig ju, till slut, hoppas jag.

En väldigt kort dagens Emil

"Mamma, varför heter det dyngsur?"

Ja min käre son - en högst relevant fråga men jag vet faktiskt inte. Är det för att när man är drypande våt så blir man lite tyngre, precis som  när man har dynga på sig. Men sur - ja det vette fan...

Gud vad man får många kluriga frågor av sina barn! Vet ni varför det heter dyngsur?

Ack jag är så sjuk...

Detta är tredje omgången maginfluensa som denna familj upplever på kort tid... Jag har varit dålig en gång förut och Magnus och Måns två och Emil en. Den första omgången fick bara Magnus och Måns, den andra fick vi allihopa och den här tredje är det hittills bara jag som fått. Jag mår SKIT rent ut sagt *haha*.

Nu hoppas vi verkligen att det här är sista omgången på länge - BLÄÄÄÄ!

Dagens positiva???? Finns det någon sån tro??? Jo minsann jag chattade lite med Richard i London och det var roligt - skriva och prata engelska är upplyftande och det var länge sedan vi var online samtidigt.

Annars är det mest mörker just nu - måste vara bättre till i morgon kväll för då är det The Hives-spelning. Egentligen skulle jag och Magnus vara hellediga imorgon och köpa alla julklappar, men jag tror vi får skjuta fram det. Man kan inte vara svag när man går ut i julruschen...


Ni får gärna tipsa mig om internetsajter där man kan köpa roliga julklappar!

Ha det!


Humor

Är det något jag faller för så är det människor med humor, och därför omger jag mig med dem, överallt.

Värme

Är det nåt jag gillar otroligt mycket, så är det varma människor. Och därför omger jag mig med dem, överallt.


RSS 2.0