Nu tror jag minsann att jag beger mig

hit! Och varför inte hit?

Med andra ord: Lite sol, lite kaffe och lite second hand-spotting! Jag är ledig idag och ska unna mig lite fri tid för mig själv. Lyx.

Ha en skön Valborg!


Trött

Jag är så obeskrivligt trött! Somnar över de artiklar jag ska läsa här på jobbet. Och gårdagen blev inte som jag tänkt mig. En av de sämre födelsedagar jag haft faktiskt, men jag vill inte gå in på detaljerna här. Det positiva var barnen och Magnus och några omtänksamma kollegor. Tur att vårt mingel i lördags blev lyckat för då kan jag ju låtsas att det var min födelsedag istället.

Kanske är jag barnslig, men jag tycker om att uppmärksamma min födelsedag (och andras med för den delen). Jag tycker att vi kan få ha en dag per år då man får vara lite ego och unna sig något extra m.m. Jag menar vi har ju bara ett liv, varför inte fira det som firas kan?

Nu ska jag nicka till över artiklarna igen.

Bara så ni vet!

Idag fyller jag 39 år! Hjääääälp!



Sol ute och sol i sinne

Vi hade lite kompisar över igår för att inviga toaletten, och det blev en fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll. Jag fick mycket beröm för mitt nya spegelskåp och dess innehåll. Speciellt från det yngre klientelet av kvinnligt kön. Tinas dotter sa så här till mig innan hon gick: Jag tjuvkikade i ditt sminkskåp Kicki! Hon hade behov av att se det fler gånger än en, och det har jag fullständig förståelse för. Det är magnifikt! 30 olika parfymer står uppradade på de två översta hyllorna. Trodde faktiskt inte jag ägde så många, men nu blev det uppenbart. Det låter galet och är säkert galet. Fast i så fall är min 50-årige manlige kollega lika galen. Han äger minst 30 dofter han med och vi startar varje arbetsdag med att kolla upp varandras "dagens doft" :). Tänk vad lätt man kan pigga upp en vanlig vardag.

Nu ska jag snart ut på balkongen och läsa lite tror jag.

På återseende!


Jag lever

Och återkommer när det är mindre att göra i hemmet. Har inte suttit ner sedan 18.00. Nu är kl 22.33. PIP! Godnatt!


Jag är så trött

Helt slut. Lättirriterad är jag också. Huvudvärk. Jag orkar knappt röra ett finger. Ändå måste jag jobba järnet för att få i ordning här hemma. Önskar mest i världen att jag kunde få vara hemma i morgon.

I morgon är en annan dag. Hoppas den bjuder på en piggare Kicki.

Dagsstatus

Besiktning av ombyggnation kl 13.00

Badrum:
Badkar - check
Tvättmaskin - check (dock ej elinkopplad ännu)
Handfat med fungerade vattenkran - check
Toalettstol med fungerade spolknapp - check
Fantastiskt magnifikt underbart vackert och förskönande spegelskåp från IKEA uppmonterat - check
Vanligt litet trist standardspegelskåp på plats - check
Krokar att hänga handdukar på - check

Kök:
Diskmaskin inkopplad och den fungerar - check
Höjd diskbänk - check
Nytt kakel - check


Vad saknas alltså?

Duschdrapperi
El till tvättmaskinen.
In med alla mina fantastiska parfymer och hårguckor m.m. i det ena spegelskåpet (gissa vilket ;)) och in med Magnus grejor i det andra (jag lovar jag kör inte över honom, han bryr sig inte om vilket skåp han får ;)).
En hylla att ställa schampo och duschcreme på.

Sen att jag upptäckt lite slarv här och där, det får jag ta när de kommer hit kl 13.00.

Ikväll blir det bad! Jag lovar inga foton, men vi får se ;)!

Fredagens konversation mellan mina tre grabbar

Magnus, Måns och Emil sitter och tittar på Så ska det låta.

PAPPA: Måns är du kär i Agnes (*hon som sjöng Love, love, love i Melodifestivalen)?

MÅNS: Nej....jo kanske lite...men inte så jag vill gifta mig med henne.

PAPPA: Men vem vill du gifta dig med då?

MÅNS: Ingen!

EMIL: Måns, det kommer du glömma när du blir stor!

Och Gud sa

varde vatten, och det blev vatten! Eller han sa nog något helt annat, men huvudsaken är att VI HAR VATTEN igen! Vi kan handdiska i vår ho. Diskmaskinen står på plats och får börja nyttjas på tisdag. Toaletten fungerar och vi kan tvätta oss i handfatet. På tisdag kommer badkaret och då kan vi duscha och bada hur mycket vi vill. Jag ska vara hemma på tisdag kl 10.00 då besiktningen utförs.

Fattar ni hur det ser ut hos oss nu, efter sju veckors stambyte? Ni vill inte veta. Vi lever i en avskrädeshög. Så fort min huvudvärk (sjävförvållad efter en hel del öl igår - den första ölen var så god så jag trodde jag var i himmelriket) har lagt sig en aning ska jag börja ta tag i köket.

Ha en skön lördag!

Norrköping bjöd på solsken

och ett bortfall. Med bortfall menar jag att personen jag skulle träffa valde att göra något annat i stället för att komma till det avtalade mötet. Sånt händer, det ingår i jobbet. Lite trisk dock. Det kompenserade jag med en sväng in på Myrorna innan tåget hem skulle avgå. Som i slow motion såg jag klänningen hänga där. Jag köpte den oprövad, och ögonmåttet var perfekt! Har just provat den och den satt som en smäck. Det är en lång klännnig med smock och fantastiskt mönstrat tyg i regnbågens alla färger. Om tiden någon gång tillåter det så ska jag ta kort på den.

Idag har vårt badrum fått klinkers på golvet också! Det är så fint! Nu saknas bara toaletten, två spegelskåp, badkar och inkoppling av tvättmaskin - inte helt oväsentliga saker kan man tycka men jag tror det händer en hel del i morgon. Snart har vi vatten igen - TJOHO!

Stygnen borta

Skönt! Nu har jag bara lite tunna tejpbitar som håller ihop såret.

Dagen har bjudit på:

- Gula strumpbyxor, bruna Converse/All stars, svart kort jeanskjol, brun retroinfluerad Metallica t-shirt och svart skinnjacka.
- Cykel till t-banan i 6.40.
- Kaffe kaffe, kaffe.
- Jobbmail, jobbmail.
- Kopiera.
- Falurågrutmacka.
- Inställt tretimmarsmöte.
- Falukorv och stuvade makaroner i lunchlådan.
- Stadium på väg till distriktsköterskan - köp av röda Converse.
- Väntrum på vårdcentralen med 20 pensionärer som behöver kolla blodtryck m.m.
- Stygn tas bort - känns knappt.
- Köp av princessbakelse.
- Kaffe och princessbakelse och artikelläsande när jag kommit hem.
- Kakel sätts upp för fulla muggar av unga pojkspolingar med dålig musiksmak (de har med sig en radio med dålig radiostation inställd).
- Hämtar rosenkindad Emil på dagis och ringer hem lika rosenkindad Måns.
- Vi kollar in toaletten - bara klinkers på golvet kvar. Fondväggen i varm röd färg är fin!
- Gör spagetti och köttfärssås medan Måns gör matteläxan.
- Måns och Magnus åker på fotbollsträning.
- Duschar i baracken.
- Gör avslappningsövning och blir ganska väck i huvudet (men klarare efteråt)
- Facebookar och prelbokar en öl efter jobbet på fredag.
- Nu Dr House.

I MORGON:

Norrköping!


Sju, seven, sieben, sept...

dagar kvar tills stambytet ska vara klart. Jag tyar inte längre, så jag hoppas det inte drar över tiden. All inspiration och vilja att ta tag i något har liksom försvunnit nu. Har känt mig rätt apatisk idag. Tur att vi åkte iväg och tittade på när Måns spelade fotbollsmatch. Hans lag förlorade en och vann en match. De har verkligen utvecklats mycket under de år de spelat! De börjar ju för sjutton bli stora killar nu (födda -99).

I morgon ska jag:

- Vara på jobbet supertidigt.
- Ta bort mina två stygn i hakan (YES!)
- Ha möten och åter möten.
- Köpa mig ett par röda Converse/All stars (har flera andra färger men är så sugen på de röda också...) (YES 2!)


Rastlös

Ja det är jag idag.

Vad gör man åt ett sådant tillstånd tro? Det får det bli balkongen och ett försök till koncentration på en bok.

Har satt på U2:s senaste vilket verkar ha fått upp min energinivå något!

Ps. Påskafton hos brorsan var mysig.


Glad Påsk!

Här sitter vi i bråten men har lyckats köpa påskgodis och påskliljor i varje fall. I morgon bär det av till brorsans "kulturstuga" på söders höjder för att fira påskafton, vilket ska bli jättemysigt. Annars är det bara nedräkning till 21 april som gäller, eftersom de har lovat att vi ska ha en ny toalett och vatten i kranarna igen då. Känns som att det är först då jag kan börja leva på riktigt igen. Vi sunkar ner oss mer och mer för var dag som går och orkar knappt diska längre.

Var iväg och köpte spegelskåpet på IKEA (se några inlägg nedåt) i morse, så det ska vi montera ihop i kväll. Det är sån där snyggspegel i det, som förskönar en aning. Inte alls fel. Det kan behövas. I morse pratade jag och Magnus nämligen återigen om att vi börjar bli gamla. Ett typisk indikation på detta faktum är att Magnus inte kan sova efter 7.00 en ledig dag. Så han går upp. Helt sjukt egentligen. Och så garvar vi.

Jag önskar er alla en trevlig och avkopplande påskhelg!


En dramatisk dag

som vid 9.30-tiden startade med att jag föll handlöst på min haka... Jag och Måns skulle skynda oss till en buss som snart skulle avgå, och så bara faller jag. Vet inte om det var på någon upphöjning i trottoaren, eller om jag snubblade över mina egna fötter. Det jag minns är att jag landar just på hakan och att jag tänker "slog jag ut mina tänder nu?". Måns blev jättechockad och rädd och trodde väl minst att jag skulle svimma av. (Jag förklarade hela tiden för honom att allt kommer ordna sig osv, men det är klart att det aldrig är kul att se sin mamma må dåligt.) Jag märkte rätt snart att det blödde ymnigt från min haka och frågade då en kvinna i närheten om hon hade någon servett eller liknande och det hade hon som tur var. En SL-kvinna hjälpte mig in på Seven Eleven där det fanns en toalett jag kunde tvätta av mig på. Men det är då det händer - jag ser jacket i hakan. Och då känns det som om knäna viker sig. Jag klarar knappt av att se sånt här på mig själv! Klarar det betydligt bättre när det är andra det gäller (även om jag inte alls är förtjust i det heller).

En urgullig tjej som jobbar på Seven Eleven tycker absolut att jag ska åka till SÖS för att sy jacket. När jag ska gå från toaletten till taxin så viker sig benen igen och jag får sätta mig på golvet. Vad psyket kan påverka kroppens reaktioner! Helt ofattbart. Jag och Måns tar oss i varje fall in i taxin och åker till SÖS. Måns är orolig för mig och grymt besviken för att vi inte kan åka till mitt jobb. Han har sett fram emot den här dagen länge. När vi väl sitter och väntar på att få träffa en sjuksköterska känner jag dock att jag kommer orka åka till jobbet efter jag blivit sydd, vilket lugnar honom något.

Det beslutas att jag ska sys + att jag ska få en stelkrampsspruta. Läkaren känner på käke och nacke och tänder och förhoppningsvis har jag inga skador förutom mitt jack, men jag känner mig orolig för att det ska komma fram mer längre fram. Just nu känns det lite i nacken, men det behöver ju bara vara musklerna som sträckts eller nåt. Jag håller tummarna.

Vi kom till jobbet runt 11.30 och Måns såg film på min laptop, åt godis, drack fyra koppar varm choklad, åt en Tip Top (glass), skrev "Påskdagbok" (de finaste berättelse jag sett - han har ritat av mig med blod på hakan och sig själv ståendes bredvid och berättat om hur allt gick till - den ska sparas för framtiden) m.m. Måns hann alltså med det mesta han hade förutsatt sig att göra på mitt jobb. Jag däremot var lite darrig och omskakad, men fick väl gjort det viktigaste.

Nu sitter jag här med ett ganska stort och framförallt fult förband på hakan. Jag ska ta stygnen på tisdag (14/4).

Dagens positiva är dock:

Måns är en så fin kille och så tapper!
Färjestad tog hem SM-guldet!
Jag fick hjälp ganska snabbt på SÖS.
Jag åt en god bulle.
Jag är ledig i morgon och jag, Måns och Emil ska gå på bio (Monsters vs Aliens) m.m.

Ordväxling mellan Måns och Emil

Måns: Farmor är pensionär. Tänk vad lyxigt att få vara hemma och vara ledig hela dagarna.

Emil: Men vaddå, är man pensionär är man ju nästan död!


Jag föredrar Måns tolkning av det hela :).

Suktar

Nä, det är inget klädesplagg jag suktar efter just nu, utan ett spegelskåp från IKEA. Det heter Godmorgon och kostar nära 1500:- (se nedan). Det som är extra schysst med detta spegelskåp är att det är större än spegelskåp brukar vara. Just det här är 90 cm på höjden och 70 cm på bredden. Jag har sett det i verkligheten och blev glad av det. Hoppas nu att vår hyresvärd godtar att det får sättas upp i vårt nya badrum om två veckor. Vi får ju ett standardskåp också, men det kommer inte alls att räcka för oss fyra i familjen (*harkel* det är väl mest jag som har grejor som ska in, men även Magnus har ju en del).



Familjen Sunkig

Efter över en månad med stambyte så börjar man själv känna sig ganska sunkig kan jag säga. Det spelar ingen roll att vi duschar ungefär lika ofta som när vi har dusch i lägenheten, utan det är själva sättet vi bor på just nu som göra att i varje fall jag känner mig sunkig mest hela tiden. Kläder i högar, skor och stövlar i högar, för mycket grejor som trängs på matbordet, ett lager av ingrott damm som inte riktigt går bort (och som är onödigt att ta bort förrän detta är över) m.m. Längtar så otroligt mycket till 21 april då de säger att vi ska ha en färdig-stambytt lägenhet.

Men jag har i varje fall en ren duschhandduk nu, för jag har just tillbringat flera timmar springandes mellan tvättstugan och lägenheten.

Måste nog lyssna lite på Bob Hund nu för att få upp energinivån!

Om tre minuter

drar vi med bilen och åker till Malin. Väl där sätter vi oss i solen och käkar våfflor minsann. I deras fina trädgård där det finns studsmatta. Sedan blir det eftermiddagsgrillning här på vår gård. För hur ofta är det strålande sol en ledig lördag?

Hörs!

Hej hej!

Sorry för bloggtorka men tiden rinner ifrån mig igen.

Dagen består av:

Lönesamtal om en timme...
Kodning i SPSS - mkt monotont men det måste göras och ska bli riktigt kul att snart se resultatet av en datainsamling vi gjort!
Sjukgymnastik vid lunch tänkte jag.
Lite körsång kan ju sitta bra också (vi har bildat en "rockig" kör på min arbetsplats där klassiska psalmer m.m. är bannlysta :)
Ut och äta med några roliga kollegor efter jobbet!

April startar med sol!

Och därmed startar också en av mina favoritmånader.

Morgonen började med att jag nästan gick på DN:s aprilskämt :). Här kan ni läsa det.

RSS 2.0