Planeringsdagar med jobbet

i två dagar. Vi syns när jag kommer tillbaka!

Döden

Igår fick jag reda på något fruktansvärt. En nätkompis från ett internetcommunity jag ofta hänger på har förlorat sin man, pappa till hennes tre barn. Hennes stora kärlek och livskamrat rycktes bort på bara några dagar. Minsta barnet är bara ett år. Jag känner så med henne, även om vi aldrig har träffats på riktigt (vi skulle ha träffats en gång, men tiden räckte inte till).

Om du läser detta L - jag tänker på dig och önskar det fanns något jag kunde göra. Jag ska som sagt så gott det går försöka stötta dig via texter över cyberrymden. Jag får flashbacks av att läsa dina texter L! Ta hand om dig. Krama dina barn!

Fy fan!!!

Vilken förebild!

Meryl Streep alltså! Jag är lyrisk efter att ha sett Mamma Mia på bio igår! Vilka underbara kvinnoporträtt. Frigjorda, feministiska! Tänk att kvinnor i 60-årsåldern (nåja åtminstone Meryl ska väl ses som 50 i filmen, men jag menar deras egentliga ålder) får porträtteras som högljudda, sexuella varelser med ett liv! Världen måste ha tagit några steg framåt, eller så är det bara Benny och Björn som gjort det. Just nu kan jag inte hitta något negativt med filmen, eller jag vill inte heller hitta något. Tänker inte läsa en massa recensioner där de försöker plocka fram det negativa heller. Det här var en fullt ut livsbejakande och energirik upplevelse. Jag måste se den minst tre gånger till. Kändes som om jag och Malin var de sista personerna i Sverige som skulle se Mamma Mia, men biosalongen var knökfull... Vi skrattade och sjöng med och så grät jag en skvätt också. ABBAS musik är så intimt förknippad med mina föräldrar. Speciellt min mamma. Jag kände hennes närvaro igår. Hon hade älskat den här filmen. Och ni som inte har sett den - spring iväg med er - Schaaaas!

Och vet ni - jag känner igen mig i den roll Meryl Streep spelar. Hur hon är och beter sig. Ibland känner jag mig nämligen så annorlunda och högljudd och extrovert. Men sån är jag och det tänker jag fortsätta med. Och det finns flera där ute, det vet jag ju :).








Norrköping idag

För jobbets räkning. Så skönt att sitta på X2000 med god musik i öronen. Och vad sitter inte bättre än låten Norrköping med Laakso. Underbara Markus! Jag blir helt nostalgisk och sentimental i kroppen av den här låten. Inte för att jag någonsin bott i Norrköping men över hur det är att växa upp och dela saker med nära vänner osv.

Här kommer texten!

Three and a half when we met for the first time
A thing I can't remember but I know it anyhow
Neighbours brothers, brothers for life
Fell in love with the same girls in our hometown
Nothing could part us, not one thing
When we walked the streets of Norrköping

You were the first of us to make love 13'th of December '94
Santa Lucia what was it like
To have a girl in your boy room the whole night
I hated you and your first girlfriend
Thought I was alone in the world being a virgin
A hard competition in all we did
A complete war on the football field

You said that bananas could make us high
Saved them in your locker till they got dry
Remember how cool we felt
Behind the corner smoking cigarettes
Tanja killed herself, Benny had an overdose
Niklas Karlsson got a new nose
I hope you're all free wherever you might be
We're all part of the history of Norrköping

I think we were about 17 when you said "money is gonna make me free"
You pulled your pants up, no more baggy jeans
No more football I'll go for the studies
I met you again a few weeks ago
You had a proper job and a place to call home
You had earned your first grand
And you looked like a real businessman
You said "Yes things are different yes things have changed
But I'll always love you it will always be the same
and I know that there will be a time when we will be
back together in our hometown Norrköping"

Påminnelse till mig själv!

Glöm inte att kolla om Måns skridskor är för små!

Vad gör man inte för att komma ihåg allt man inte har för ögonen just för stunden.... Jag skäms ihjäl om han får ta med sig oslipade för små skridskor första gången de ska åka med skolan. Då känner jag mig som en dålig mamma (men det borde jag naturligtvis inte göra, det bara känns så skämmigt).

En något suddig bild

med två par Dr Martens och någon som heter Kicki i bakgrunden :). De höga svarta (20-håls, det ni!) köpte jag på Åhléns... Hade en massa rabattkuponger m.m. och så helt plötsligt kunde jag motivera inköpet (ja jag vet - dålig karaktär). Hann inte ta fler foton idag. Någon gång ska jag få till en bra hörna här i lägenheten att plåta en del av mina outfits, men som ni vet så finns sällan tid.



Klicka på bilden så blir den större.

Tittar på Maria Wern

Läskigt med fågelinfluensan. Hade nästan glömt bort den! Usch.

Idag anlände mina vita Dr Martenskängor. De är jättefina, men de var i lack och inte i matt skinn som jag egentligen hade velat ha. På bilderna på sajten där vi köpte dem så såg de inte alls blanka ut, men  nu har jag lärt mig att patent leather betyder "lack-läder"... De är skittuffa de här med, men jag kommer nog tids nog försöka få tag i ett par matta också. Tyvärr finns de inte på den braiga sajten som Malin hittade. Magnus och Malins kängor var också super!


Ett hett tips

Om du är på en fest med fri bar, där en kompis till födelsedagsbarnet står och gör drinkarna, be att få mäta upp spriten själv... Jag lovar - det var den starkaste drinken jag har druckit på länge - men den smakade inte alkohol, bara gott. Och Magnus drack fler drinkar än en. Och så var det ju fördrink och vin till maten. Med andra ord - det har varit en trött dag idag. En supertrevlig kväll och natt med en tillsynes mycket nöjd 40-åring. Hon fick urfina presenter och svängde loss på dansgolvet. Jag dansade också mycket. Såklart. Mina skivor gick varma med undantag för nån Bruce Springsteen m.m.

Här hemma hade det varit bra, förutom att Emil sett lite ledsen ut ett tag på kvällen. Han förklarade aldrig varför för Tina och vi spekulerade i om han möjligtvis hade saknat sina päron under några minuter. Men se NEJ, där hade vi fel! Jag pratade nämligen med Emil om detta när Tina och Anton åkt i morse. Han hade blivit ledsen för att han fått "fel" godispåse!!! Han hade fått den med mycket saltlakrits som Anton egentligen skulle ha. Den Anton fick innehöll tydligen en hel del av hans favoritgodisar. Ha ha! Så mycket för längtan efter föräldrar. Och man kan ju tycka att han kunde ha sagt till om detta, men se Emil har sina små principer och egenheter. Vilket vi älskar honom för :)!

Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Innan 21.00 har jag lovat mig själv.

Dubbla svarta tyllkjolar på

för nu blir det snart fest! En kompis till mig fyller 40 år och jag och Magnus ska på fest. Tina med son har redan anlänt och de ska tillbringa kvällen med Måns och Emil. De är räddande änglar, för vi trodde inte vi skulle få tag på någon barnvakt. Skönt är också att festen går av stapeln endast ca 500 meter hemifrån. Inget krångel alls med hemfärd osv.

Ha en kul lördagskväll! Det ska vi ha. Och jag vet att musiken blir super för det är mina åtta cd:s från min lic-fest som kommer snurra :). JIPPIE!

För att citera Doktor Kosmos

"Det var så jävla bra, det var så jävla bra, jag tyckte att det var så jävla jävla bra" (eller nåt liknande). Coldplays konsert i Globen alltså. Helt sjukt bra faktiskt. Härliga känslor och de bjöd på sig själva. Sprang upp till en platå långt bak på läktaren och spelade lite akustiskt m.m. Det var en perfekt lokal för dem. Inte för stor, inte för liten. Och inte blev jag mindre kär i Chris Martin inte... Perfekt! Fix you var nog favoritlåten.






Ni missar väl inte

Maria Wern - främmande fågel på TV4 kl 21.00 ikväll? Jag kommer sitta klistrad. Saknar mina serier som inte har haft säsongspremiär ännu. Håller tummarna för att denna serie ska vara något att hänga i julgranen så länge. Gillar ju Eva Röse, så jag har ganska höga förhoppningar.


Finns det något tråkigare än sjukgymnastik?

Ja troligtvis, men just nu känns det inte som det. Jag ska stå ut med sjukgymnastik i minst ett halvår innan jag får börja röra på mig mer "svettigt". Något springande i kuperad terräng blir det inte mer för mig, och knappast heller jogging på plan mark. Men min nya sjukgymnast tror ändå att jag kommer kunna köra någon typ av workoutpass som inte innehåller för mycket hopp och skutt i framtiden. Gud vad jag längtar dit - till svetten och till endorfinkickarna! Äntligen verkar jag ha fått en mer seriös diagnos. Många problem jag har med min kropp handlar om att jag är överrörlig i mina leder. Vad som gäller är alltså att stabilisera bäckenet och ryggen (bl a). Skittråkig träning - verkligen - men eftersom hon redan har sett vilken typ av person jag är så kommer hon ha noggrann uppsikt över mig så att jag inte ger upp. Jag har gett upp med sjukgymnastiken så många gånger nu. Har inget tålamod! Den här gången ska jag göra övningarna på plats hos kliniken, och se det som min träning.

Igår - jag och Malin beställde Dr Martenskängor från UK! Ett par vita 8-håls och ett par svarta 14-håls för mig, ett par svarta 8-håls till Magnus och ett par svarta 10-håls till Malin! Betydligt billigare än att köpa i Sverige, trots fraktkostnaden :). Sajten har ni här.

I morgon kväll - COLDPLAY!!!


Street smyckesmarknad idag

Jag och Emil åkte in till Streetmarknaden vid Hornstull för att titta på smycken. För två år sedan var jag på just denna speciella smyckesdag och då dignade hela marknaden över av smyckesstånd. I år var det väldigt dåligt med utbudet tyvärr. Min favoritdesigner från den gången var inte där och jag har glömt vad hon heter:(. Men jag ska försöka göra en grundlig "googling" någon dag. Vi mötte Amanda och Co på marknaden. Lilleman som nu är nästan ett och ett halvt år går numera och det ser hur gulligt ut som helst. Alldeles för länge sedan vi sågs.

Här hemma har jag försökt rensa ut lite kläder (som vanligt). Ett och annat rök vilket känns skönt. Snart får det bli klädbyte igen! Älskar våra klädbyten. Hittade också min skotskrutiga kjol som jag tänker ha på mig i morgon. Jättefin. I morgon blir det förresten föreläsningsdax för mig igen. Kära Kakan mailade mig och bad mig komma och "nyanserat beskriva resultaten" av en rapport jag varit med och skrivit. Hmmm - vi får se om jag lever upp till detta. Fick damma av den väl gömda kunskapen nu ikväll. Tänk vad man glömmer fort vad man gjort för bara två år sedan!

Nu gäller det att andas in för att orka med ännu en hektisk vecka. Ciao!

Metallica

Jag älskar er! Och allra mest älskar jag James Hetfield. Men det var ju ingen nyhet för er som följt bloggen under ett tag.

Jag och Magnus har fått några timmar för oss själva, för barnen är hemma hos Lotta och Co. Då brassar vi Metallicas nya album Death Magnetic så taket lyfter sig från lägenheten. Underbart! Så hårt! Och så snabbt! Och jag som inte kunde lyssna på en hel hårdrockslåt när jag var mellan 14-20 år, men nu börjar jag mer och mer öppna upp för den riktigt tunga musiken, och det är en skön värld! Så mycket aggression som får komma ut, och glädje med! Jag ler mig faktiskt nästan igenom hela skivan. James röst är helt outstanding i hårdrocksvärlden. Så - om ni vågar - låt er förföras av detta tuffa band. Ni kommer inte ångra er!

Här är en låt - Unforgiven 3. Och här en lite hårdare låt - Cyanide.... Har inte lärt mig hur man lägger in en sån där ruta....





Ekorrhjulet snurrar på

och jag får lite ågren av det. Hinner ingenting av det jag ska. Aktiviteter hela tiden och stökigt överallt. Och så den här förbannade kylan. Hata hata! Jag skulle egentligen skriva ner en massa roliga saker från Italienresan, men jag har inte riktigt någon inspiration just nu.

Och så har vi ingen barnvakt till en 40-årsfest vi ska på lördagen den 20 september. Men men. I morgon är en annan dag. En fredag. Då jag ska klä mig i yllepolo (eller nåt).

Usch vad jag låter bitter - men det är jag ju också :).

Hemma igen

från Padova och Venedig och 30 graders värme. Gissa vem som har frusit häcken av sig idag? Vad är det för fel på Sverige?  10 grader i början av september?

Jag har haft det jättebra med ett par undantag. Kanske drar något av undantagen i morgon. Inga av dessa undantag har dock förstört min resa, även om jag när de skedde tyckte det... Nu är ni nyfikna va :)?

Den bästa dagen var lördagen då vi gjorde en utflykt till byn Este och gick upp för ett berg och avslutade med en middag på en Trattoria ute i buschen. Jag har inte skrattat så mycket på flera år. Ni vet, när man blir så där skrattig att det inte går att sluta och när dina bordsgrannar är på exakt samma humör och skrattar lika mycket? Jag har träffat flera helsköna människor - bland annat en tjej från franska alperna och en tjej från Manchester. Ett av mina nästa projekt är att försöka ta mig till Manchester och besöka den sistnämda. Senast nästa år vid denna tid blir det, för nästa års konferens kommer ske i Preston i England, vilket inte ligger så långt ifrån Manchester.

Jag skulle som vanligt vilja skriva ner alla roliga saker som skedde redan i kväll, men det är jag för trött för. Ni får nöja er med några foton!



Alex, jag och Joanna på berget nära Este.



Utsikt från en fin byggnad på väg uppför berget i Este. Tyvärr lite dimmigt denna eftermiddag, men utsikten var fantastisk!



Venedig - om du aldrig har sett denna stad så rekommenderas det! Den är absurd, overklig. Tyvärr väldigt mycket turister på vissa ställen dock.



Venedig





Nu pirrar det järnet!

Var faktiskt tvungen att dricka ett glas vin till köttfärssåsen för att lugna ner mina resnerver. Vissa gånger pirrar det mer, andra mindra. Till London pirrar det för att jag älskar stan - men inte lika mycket av nervositet. Men Italien, där kan det ju bli många fler missförstånd  - när man frågar om vägen osv. (Ni ska inte tro att det finns någon vettig internetsajt där man kan få reda på vilken buss man ska ta etc. De mesta är på italienska.) Men jag vet ju att det ordnar sig. Nu ska jag packa necessär. Den viktigaste delen av packningen - man får inte glömma sina mediciner och skönhetsförbättrande attiraljer.

See you on Tuesday the 9th!

Förresten - Amanda - jag tror du finns där ute någonstans! Jag saknar dig och vill ringa dig, men jag hinner nog inte ikväll. Kanske... Annars hörs vi snart - när jag kommer hem! Hälsa din gosiga lille son och man!

Förkylt var det här

För mig själv är det väl inte så farligt, men Emil var gnällig nu innan han hoppade i säng. Ingen feber dock - och jag hoppas han mår bättre tills i morgon. Själv börjar jag få resfeber inför Paduaresan och som vanligt utgör packningen ett för stort bestyr för mig. Vilket väder kommer det bli? Kan jag nöja mig med kjolar osv osv. Kollade vädret på nätet och det verkar vara mellan 20-30 grader (rena drömmen i jämförelse vårt höstrusk idag...) men det kan regna en del. Jag får väl stoppa ner lite leggings också, för säkerhets skull.

Finns det KBT-terapi för folk som har en tendens att alltid packa för mycket eller för länge förresten?

Appropå KBT, så blev jag slumpad in i en behandlingsgrupp som startar först 1 december (har berättat tidigare att jag ska vara med i en internetbehandling - KBT för IBS-patienter - dvs Irritable Bowel Syndrome.....). Den andra gruppen började sin behandling idag.

OK - jag måste fortsätta nerva mig över min packning.

Jo förresten - vi ska åka på Visbydagen på Gotland den 4 oktober tillsammans med Lotta och familj. Vi stannar två nätter på hotell 3-5 oktober. Mysigt. Marknader och god frukost på hotellet m.m. För att förgylla årstiden.


RSS 2.0